İş aşk psikoloji hastalık...

Guvenlik sorusturmasindan gecmis biri olarak konusuyorum, neye bakiliyor ben de bilmiyorum ama uzun suruyor yani benimki iki ay surdu. Ozel hayata kadar ineceklerini dusunmuyorum. Oyle bir sistemleri yoktur zaten. Hem o kadar cok kisi guvenlik sorusturmasindan geciyor ki herkesin ozeline nasil insinler. Benim icin indiklerini sanmiyorum. Sanirim banka hesabina, gazete aboneligine falan bakiyorlar. Diger yazdiklariniza cok bir yorum getiremeyecegim yani nasil bir bunalim icindesiniz bilmiyorum ama baya ugrasiyorsunuz tedavi ve terapi aliyorsunuz, insallah devam edersiniz. Allah yardimciniz olsun.

Canim özel yapılan elisa testi var kandan belki onu kastetmistir arkadas. Ama kesinlikle haklısın kimse kimseyi kınamamalı. Allah yardımcınız olsun
Canım elisa testi bi yöntem kana geçen başka hastalıklar için yapılıyor bu kana geçmiyor senin deri kısmında kalıp cogalıyor tedavi oldukca virüs yükü düşe düşe vücuttan siliniyor ama silinmesi için tedavi olup yaktırman lazım virüsün cogalmasını engelledigi sürece belirli bir yükü var bagısıklık sistemine göre bu yükü vücut hızlı ya da yavaş bir sürede temizleyip atıyor sivilcenin cıkıp cıkıp söndügü gibi düşün

Canım elisa testi bi yöntem kana geçen başka hastalıklar için yapılıyor bu kana geçmiyor senin deri kısmında kalıp cogalıyor tedavi oldukca virüs yükü düşe düşe vücuttan siliniyor ama silinmesi için tedavi olup yaktırman lazım virüsün cogalmasını engelledigi sürece belirli bir yükü var bagısıklık sistemine göre bu yükü vücut hızlı ya da yavaş bir sürede temizleyip atıyor sivilcenin cıkıp cıkıp söndügü gibi düşün
Anladım canim. Tabi böyle bir bilgim yoktu tedirginlik yaşayanlar varsa yardımcı olur belki diye paylaşayım dedim. Çünkü dikkatimi çekmişti anti hpv degeri vs bulasici hastalik testi o. Allah yardimcinız olsun sizinde konu sahibininde..
Inşaallah tez zamanda geçsin vucutlarinizdan ve kimseye bisey deme gereksinimi olmadan rahat rahat gecirebilin bu süreçleri

Anladım canim. Tabi böyle bir bilgim yoktu tedirginlik yaşayanlar varsa yardımcı olur belki diye paylaşayım dedim. Çünkü dikkatimi çekmişti anti hpv degeri vs bulasici hastalik testi o. Allah yardimcinız olsun sizinde konu sahibininde..
Inşaallah tez zamanda geçsin vucutlarinizdan ve kimseye bisey deme gereksinimi olmadan rahat rahat gecirebilin bu süreçleri
Canım o uçuk testi hsv .Hpv atılıyor vücuttan aman herkes dikkatli olsun bakın cinsel ilişki olmadan temastan kaptım ben tek kişiden.Siğil cıkmasa haberim olmucaktı bunun riskli tipleri var amlamıyosun kapsan da siğil yapmadan rahim agzına yerleşip orda değişiklik yapıyo kadınlar 10-15 yıl sonra anlıyo rahimlerini almak zorunda kalıyolar bu yüzden bircok kişide var 45 yaşında kadar 10 kişiden 8inde hatta 10unda hpv bulasıyor.Bunun riskli ve siğil yapan tipine karşı koruyan bir aşısı var Gardasil bakın ikimizde sağlıkcıyız vajinal ilişkimiz olmadı ikimizin de ve bizler dahi kaptık tek bir ana bakıyo bu gidin aşınızı olun lütfen

S sisi95
Haklisiniz aslinda sonucta evli bekar fark etmiyor. Her sekilde kapma riski var.. Hepimizin bilinçli olması lazım ve en azindan tedbir amaçlı şüphe duymasak bile yaptirmamiz lazım. Sonuçta ağda merkezlerinden falan bile gecebiliyormus. Şu ana kadar böyle bir şüphem olmadı ama olan kim varsa tez zamanda gecer umarım.
Size yardımcı olmak için yazmıştım sadece. Dilerim tez zamanda gecer sizden de konu sahibinden de..

S sisi95
Haklisiniz aslinda sonucta evli bekar fark etmiyor. Her sekilde kapma riski var.. Hepimizin bilinçli olması lazım ve en azindan tedbir amaçlı şüphe duymasak bile yaptirmamiz lazım. Sonuçta ağda merkezlerinden falan bile gecebiliyormus. Şu ana kadar böyle bir şüphem olmadı ama olan kim varsa tez zamanda gecer umarım.
Size yardımcı olmak için yazmıştım sadece. Dilerim tez zamanda gecer sizden de konu sahibinden de..
Canım smearlerini sakın ihmal etme her kadının yılda 1 kez smear aldırması gerek kız cocugun varsa 9 yasına gelice hemen gardasil vurdurt unutma smeardeki ve rahim agzındaki değişikliklerin tek nedeni hpv ve bunu anlamanın bi yolu yok düzenli smear aldırman lazım belirti vermiyo

Canım smearlerini sakın ihmal etme her kadının yılda 1 kez smear aldırması gerek kız cocugun varsa 9 yasına gelice hemen gardasil vurdurt unutma smeardeki ve rahim agzındaki değişikliklerin tek nedeni hpv ve bunu anlamanın bi yolu yok düzenli smear aldırman lazım belirti vermiyo
Zaten cinsel hayatı olan tüm bayanların kesinlikle her sene yaptırması gereken birşeymis smear testi. Ama keşke bunun önemi daha çok vurgulansa. Ben gebelik için doktora gittiğimde yapmistı smear testimi. Bundan sonra her sene yaptırmayı düşünüyorum. Özel de ücretli an çok yer var bunu ücretsiz yapan. En azindan şüphesi olan varsa bu yazıyı okuduktan sonra gider yaptırır insallah. Bir örnek veriyorsun sadece ve sonucuda çok sürmeden çıkıyor.

Guvenlik sorusturmasindan gecmis biri olarak konusuyorum, neye bakiliyor ben de bilmiyorum ama uzun suruyor yani benimki iki ay surdu. Ozel hayata kadar ineceklerini dusunmuyorum. Oyle bir sistemleri yoktur zaten. Hem o kadar cok kisi guvenlik sorusturmasindan geciyor ki herkesin ozeline nasil insinler. Benim icin indiklerini sanmiyorum. Sanirim banka hesabina, gazete aboneligine falan bakiyorlar. Diger yazdiklariniza cok bir yorum getiremeyecegim yani nasil bir bunalim icindesiniz bilmiyorum ama baya ugrasiyorsunuz tedavi ve terapi aliyorsunuz, insallah devam edersiniz. Allah yardimciniz olsun.
Daha once karakolda bi durum olmasından dolayı o durumun içeriği de mesajlarda olduğu için onu araştırırken diğer mesajlara da falan bakılır mi diye düşündüm :KK43:

Zaten cinsel hayatı olan tüm bayanların kesinlikle her sene yaptırması gereken birşeymis smear testi. Ama keşke bunun önemi daha çok vurgulansa. Ben gebelik için doktora gittiğimde yapmistı smear testimi. Bundan sonra her sene yaptırmayı düşünüyorum. Özel de ücretli an çok yer var bunu ücretsiz yapan. En azindan şüphesi olan varsa bu yazıyı okuduktan sonra gider yaptırır insallah. Bir örnek veriyorsun sadece ve sonucuda çok sürmeden çıkıyor.
Evet smear hem kolay hem de ucuzmus özelde bile yaptirsan. Ve ufak değişiklikler bile belli oluyo derecesi falan.

Canim benim. Sen vesvese yapıyorsun. Bundan kurtulman gerek. Bakılmaz oyla diger mesajlara vs. Psikoloji cidden çok önemli bu aşamada ama beynimiz bize oyun oynamayı o kadar çok seviyor ki... Bu düşünceler hep ondan.
Ya bakilmayacagina zaten karar getiriyorum bi süre sonra yok yaa bakilmaz diyorum kendi kendime. Sonra aklıma başka bi düşünce geliyo onu takiyorum. Arkadaşımla telefon ve mesajlardaki hakaret içerikli tartismamiz karakola tasinmisti onu incelerken başka şeyler de ortaya çıkar mı diyorum o sorun olur mu diyorum bu sorun olur mu diyorum. DiyoRum da diyorum beyin durmuyo

HPV sadece cinsel yolla bulaşmaz. Hiçbir cinsel yakınlaşmam olmadığı halde bende çıktı. Ben çok geç kalmıştım siğiller inanılmaz büyüdü korkumdan gidememiştim. Özel bir hastanede 500 tl verip ameliyat oldum 3 senedir de çok şükür hiçbir şey yok. HPV gözardı edilecek bir şey değil, devlette yaptıtrırsan anestezi yapmıyorlar dayanamazsın
Benim de işte hazirandan beri varlar ve hiç bi işlem yaptırmadim daha. Devlette zaten yaptırmayı düşünmüyorum acı eşiğim çok düşüktür zaten dayanamam

İnşallah canım sana da bebeğine de Allah hastalık göstermesin inşallah

https://www.dailystrength.org/group/hpv/discussion/hpv-q-and-a-from-hpv-support canım doktor Prof.Handsfield var cinsel yolla bulasan hastalıklafın 30 yıldan uzun süredir başkanı ve experti ve medhelp diye kurmus oldugu siteden soruları cevaplıyor aynı korkuları yasadıgımızı biliyorum partnerine söyleme durumu ve diğer korktugumuz şeylerle ilgili herşeyi acıklamıs bi göz at :
https://www.dailystrength.org/group/hpv/discussion/hpv-q-and-a-from-hpv-support
Ben zaten hPV yi atlatabilecegime inanıyorum inşallah Allah in izniyle

Ama yaktirmak için geç kaldım o stres yapıyo da imkan olmadı napayım ki Allah beni de böyle sınıyo
Bişey olmaz bak yaktırmasan bile bi müdahale olsun verrutolle benim akrabamın biri sadece verrutolle tedavi olarak atlattı bi daha da cıkmadı mesela sadece daha dikkatli olman lazım en azından elinin altında bulunsun

Bende son 1 taneyi verrutolle yok edicem sanırım ama pek umrumda değil artık sadece bu korkular beni mahvetti diyebilirim

X