İş aşk psikoloji hastalık...

erkek arkadaşınıza anlatmak zorunda değilsiniz. Ama erkek arkadaşınız olduğunu söyleyin. mesajlara baktığını sanmıyorum ama sadece profil incelemesi olabilir. çünkü mesaj özele giriyor. hakkınızda bir arama, suçlama vs yoksa devlet mesajlara bakmaz

Okudum bütün yazdıklarını canım. Evet ve artık havuz havlu hamam vs den de kapmak konusunda çok fazla şeyler bahsediliyor hatta ailesinde olan çocukların ev hijyeni azligindan çocuklara geçtiğinden bahsedilen makaleler var o çocukların suçu ne onlar da mı evlenmesin kimseyle ya da o ilerde evleneceği zaman anlatsa kim inanır ona ? Ben sadece sigillrrim fazla olduğu için genel anestezi olacağı için tek başıma yaptırmaktan korktuğum için yanımda olsun istiyorum kendi de sağlıkci olduğu için :KK43:
Benim halamın cocugunun makatında cıktı kendinden sonra .Halam dışarı bile cıkmayan bi ev hanımıydı onun ne sucu vardı hadi onu geçtim cocugunun ne sucu vardı o zaman .Bizim gibiydi ilk başta şuanda diğer cocugunu dogurdu ve siğil bittikten bikac ay sonra hamile kaldı hamilelikte siğili cıkmadı ama bu sürede belki 10 kg aldım kendime iyi baktım dedi 6-7 ay ugrastı o da sonra silindi virüs

erkek arkadaşınıza anlatmak zorunda değilsiniz. Ama erkek arkadaşınız olduğunu söyleyin. mesajlara baktığını sanmıyorum ama sadece profil incelemesi olabilir. çünkü mesaj özele giriyor. hakkınızda bir arama, suçlama vs yoksa devlet mesajlara bakmaz
Ve devlette o kadarına bakılmaz bakılamaz yasak cünkü sadece herhangi bi terör baglantın olup olmadıgı incelenir .Bazı hastalıklara bakılır işe girerken zaten detayına girilmez o yüzden onlar yeterlidir ve önemli olanlar da zaten onların olup olmamasıdır

Ya canım benim çok yipratmissin kendini. Bu karsindaki erkege yalan soylemek degil ben defalarca anlatacak gibi oldum benimki de dedi yok istemiyorum onceden yasamis biri o bu. Birak soyleme zaten kendi istemiyor duymayi muneccin degilsin ki karsima biri cikacak ona sadik kalayim diye kimseyle bir sey yasamayacak. Tedavini olman gerek saglik aksatmaya gelmez. Hem ne guzel meslek sahibi olacaksin su saatten sonra bunlar zaten tecrube olmus kimsenin seni uzup yargilamasina aklina kotu seyler getirmesine izin verme. Kim ne hakediyorsa ona gore davran hicbisey ruh sagligindan degerli degil

HPV-DNA clearance
Figure 1 shows the proportion of persistent HPV infection as a function of time, overall and according to HPV phylogenetic groups. The clearance rate was not constant, but it was highest in the first 6 months of follow-up. Globally, 23 percent of HPV infections were still present at 1 year and 7 percent at 5 years. Clearance rates were lower for HPV 16 than for low-risk HPV types.

Aslında ilişkimizdeki sorun benim hata diye adlandırdığm yaşadığım şeyler değil onun da aynı şeyleri yaşamış olduğu halde hatta belki de çok daha fazlasını yaşamış olduğu halde karşısındaki insandan bunu istememesi. Doğru söylüyorsun konuşup paylaşmam gerekir en baştan evlilik yoluna girmeden ama su an bunun için hazır değilim. Uzmanından yardım alıp belki doktorumla birlikte bi seansa çağrıp konuşabiliriz

Evlenmeyin boyle biriyle. Kendi her halti yiyip karsimdaki bakire olsun eline erkek eli degmesin diyen erkekler midemi bulandiriyor igrencler. Ben sevgilim bakir diye anlatmiyorum. Bana bekaretin oneminden bahsettiginde de cok fena tersleyip bozmustum ben sana evet de hayir da demem gecmisim beni baglar yalan falan soyleyesim yok sana dedim kapadim konuyu. Ha illa takarim diyorsa vurun tekmeyi gitsin bu nasil bi kekoluk yobazlik. Kondomsuz da iliskiye girmeyin her turlu hastalik bulasabilir

Evet ama o da başkalarıyla birlikte olmuş ve hpv toplumda yüzde 80 den bahsediliyor herkesin siğil çıkmadı diye olmadı diye bişey yok belki de o benden daha fazla kişiyle jirlikte oldu ve belki onda daha riskli tipleri var. Çünkü genelde 1 den fazla kişi ile birlikte olanlara bulasiyo ama riskli tipleri siğil yapmıyo en azından bendeki siğil yaptığı için risksiz grup diyebiliriz. Bunu ona söylemem gerektiği konusunda size katılabilirim ama her HPV olan kişi illa ki HPV li birini mi arayacak ya da karşımıza çıkana sen de var mı diye mi soracaz bilemiyorum :/ kaldı ki ben gerçekten tamamen pişman olarak tövbe ederek vicdan azabı duyarak başladım bu ilişkiye ve ruhen ve bedenen çok sadakatliyim en ufak bi konuda bile yalan söylemiyorum bu konu dışında yani ondan sonra olan hiç bişeyi ondan gizlemiyorum herseyi ona danisiyorum düşüncelerini önemsiyorum sürekli. Bunların hiç önemi olmaz mı hayatta geçmiş hatalarimiz gelecekte mutlulugumuza engel olmalı mı buna gerçekten üzülüyorum :KK43:
Bakın siz evlenecek duruma geldiğinizde kan vermeye gittiğinizde bulaşıcı hastalık taşıdığıniz zaten tespit edilecektir. O zaman ortaya çıkarsa ne diyeceksiniz nikahiniza günler kala bu bir.
Ikincisi ben sevgilim olan kişinin böyle bir hastalığı varsa bilmek isterim kabul ederim etmem bu benim kararimdir. Benim yerime hastalık taşıyan karşı taraf karar veremez bilmesede olur yüzde 80 in içinde olabilir vs. diye.
Üçüncüsü ve son olarak gecmisinize bedenen sadakat gösterdiğiniz ama bulaşıcı hastalık tasidiginizi bile soylemekten korktuğunuz biri ile sünger çekmek ne kadar doğru vicdaniniz karar versin o kısmı kimseyi ilgilendirmez.

Bakın siz evlenecek duruma geldiğinizde kan vermeye gittiğinizde bulaşıcı hastalık taşıdığıniz zaten tespit edilecektir. O zaman ortaya çıkarsa ne diyeceksiniz nikahiniza günler kala bu bir.
Ikincisi ben sevgilim olan kişinin böyle bir hastalığı varsa bilmek isterim kabul ederim etmem bu benim kararimdir. Benim yerime hastalık taşıyan karşı taraf karar veremez bilmesede olur yüzde 80 in içinde olabilir vs. diye.
Üçüncüsü ve son olarak gecmisinize bedenen sadakat gösterdiğiniz ama bulaşıcı hastalık tasidiginizi bile soylemekten korktuğunuz biri ile sünger çekmek ne kadar doğru vicdaniniz karar versin o kısmı kimseyi ilgilendirmez.
Ya arkadasım senin hastalıgı bilmedigin burdan belli bu kan hastalıgı değil kana geçmiyor deri hastalığı tedavini oldukca virüs yükün düşe düşe siliniyor.Vebalı değiliz biz.Cinsel temasın olduysa muhtemelen sende hpv geçirmişsindir bunun 140dan farklı tipi var siğil cıkmadıysa kimse bilmeden geçiriyo zaten.Misal bende bakireyim tek bir kişiyle bir kez cinsel temasım oldu sadece anal/vajianal ilişki yaşamadım bu deri hastalıgı deri kalıyor.Kanda cıkmıyor.Bence git sende bi hpv dna tahlili yaptır .Söylemesi kolay gribim desem annen bile yanından kacıyo sen insanlara geçirip atlattıgın hastalıgı söyler misin.Bilgisi olmayan kişiler şöyle kınar gibi yazıyo ya hayret .

Öyle olmuyo işte o işler .Erkeklerin cogu zaten bunu taşıyor .Erkeklerde bunu anlamanın hiçbir yolu yok .Kan hastalıgı değil herhangi bi tespiti yok.Deriden sürüntü alınıyor yine cıkmayabiliyor cünkü derinin o bölgesinde değil yan tarafındaysa yine negatif cıkıyor.Erkekler için bir tehlike oluşturmuyor siğil bile cıkartmıyor kadınlar içinde 140dan fazla tipi var siğil cıkaran en zararsız tipi ve kendiliginden vücuttan siliniyor.Bunun bikaç tipi var aslında tek bir tipi tip 16 kadınların rahim ağzında değişikliğe yol acabiliyor yani sıkıntısı sadece kadınlara .Bakire olanlarda riskli tiplerle ilgili böyle bir durum yok cünkü o kişiyle cinsel ilişkin olup riskli tipi senin rahim agzına kadar tasıması gerekiyor.Dışarıda cıkan siğil yapan tipler aylar içinde vücuttan özellikle gençlerde silinip temizleniyor zaten erkeklerde ise rahim agzı olmadıgı siğil yapamadıgı için birçoklarının bagısıklık sisteminde haberleri duymadan geçiriyolar zaten.Bu hastalıgı kapmadan önce hiç ama hiç kimseyle bi münasebetim olmamıştı bi yakınımın başına geldi bende böyle senin gibi ahkam kesip ona ah vah ediyodum tabi hiç bi cinsel temasım olmadıgı için rahattım bikac ay sonra hiç ummadıgım bi anda sadece yüzeysel hayatım boyunca yaşadgım bikac dakikalık şeyden bunu kaptım hiçte öyle söylenicek kadar yok vicdanmış bilmem neymiş gibi bişey değil.Sonuç itibariyle bi erkek için zaten bi anlam ifade etmiyor bir risk teşkil etmiyor kaldı ki tedavi olduktan sonra bulaşıcılık siliniyor 1-2 yılda .Ayrıca her önüne geleni şey etmeye calısıp sonra karsındakinden öpüşmemiş olmasını bile bekleyen zihniyet sana bunu ileride koz olarak ödetir .Ki zaten geçicek olan bişey için söylemeye gerek yok.Öyle dışarıdan söylemesi kolay tabi yok böyle bir dünya öalesef canım.Sende lütfen hpv dna testi yaptır bakire değilsen içeriden örnek alıp baksınlar.

kusura bakmayın ne yasarsanız yasayın karsı taraf nasıl biri istediğini söylemiş evlendikten sonrada vicdanınınz o yalanı kaldırıyorsa sorun yok diyecegim ama yinede sorun var kandırılan biri.

kusura bakmayın ne yasarsanız yasayın karsı taraf nasıl biri istediğini söylemiş evlendikten sonrada vicdanınınz o yalanı kaldırıyorsa sorun yok diyecegim ama yinede sorun var kandırılan biri.
Canım bu kadar dramatikleştirmeye gerek yok .O kadar ciddi bi hastalık değil sende dikkat et bakire değilsen hpv dna yaptırıp baktır farkında olmadan sende kapmış olabilirsin.Oldu o zaman karşındaki erkekte sana tek tek kimlerle birlikte oldugunu anlatsın kalp krizi geçiririz heralde :)

Canım bu kadar dramatikleştirmeye gerek yok .O kadar ciddi bi hastalık değil sende dikkat et bakire değilsen hpv dna yaptırıp baktır farkında olmadan sende kapmış olabilirsin.Oldu o zaman karşındaki erkekte sana tek tek kimlerle birlikte oldugunu anlatsın kalp krizi geçiririz heralde :)
ay ben erkek biraey yapmamaıs sandım oda yapmıs anlatma ozamn öneml degl

Birsuru kadinla birliktelik yasayip el degmemis kiz arayan bu muhtesem (!) erkegi cok mu aradin acaba?
Carpik iliskiler yasadim diyorsun ama bekar bir kadin olarak bekar erkeklerle yasadiysan, karsiliginda cikar elde etmek icin birileriyle birlikte olmadiysan kimse seni ahlaksizlikla suclayamaz.
Hpv ye gelince, herkesin bunu bilmeye hakki var, birlikte yasadigin insanlar dahil. cunku cok dusuk ihtimal de olsa banyo ve tuvalletten bulasabiliyor.

Ben birçom insanla konustum hiçbirisi 2 yıldan sonra bulaştırmamış ve söylememiş niye söylüceksin ki anlamıyorum siğilin biticek 2 yıl bekliceksin tek yapman gereken bu.Bu söyle diyen kişilerde yüreklilerse geçmişte yaptıgı bütün hataları karşındakilere söylesinler bu ölümcül bişey mi erkege bişey mi yapıyo sen zaten siğilin bittikten sonra bu defteri kapıcaksın.Bunu karsındaki kişi sana ileride koz olarak kullanır boşu boşuna söyleme lütfen sadece bekle ciddi ilişkiyse 2 yıl dayan bitsin geçsin bak onda neler var kim bilir ?

öcelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. kimse hastalığını kimseye açıklamak zorunda değil bu konuda haklısınz ama ""bu ölümcül bişey mi erkeğe bişey mi yapıyor demişsiniz"..burdan bakınca bulaşsa ne olur anlamı çıkıyor... şunu unutmayın belki bu virüs erkeğe birşey yapmıyor olabilir ancak karşınızdaki erkekle evleneceginizin bir garantisi yok aynı şekilde konu sahibinin de. siz zaten karşı tarafa bulaştırmama konusunda gayet hassas davranıyorsunuz bunu belirtmişsiniz bence konu sahibi de aynı hassasiyeti göstermeli. zira bu insanlar yarın öbür gün başka kadınlarla evlenebilir o kadınların suçu ne ?

edit : başkalarını geçtim ama bence evlenme noktasına gelindiğinde eşiniz olacak kişinin bu hastalığı bilmek hakkı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Oncelikle kadın doguma gidip o sigilleri yaktiriyorsun. Korkulacak bir sey yok, çok kısa sürüyor ve sonrasinda acı sizi olmuyor. Sağlık guvencen vardır gidip randevu al, ayni gün yuruyorsun yarım saati bulmuyor küçük bir operasyon. Sonra bağışıklığını güçlü tutacaksin. Sabahlari pekmez iç aç karnına mesela. Yeşil çay iç. Yedigine içeriğine dikkat et. Bağışıklık sistemini güçlü tut ki vücudundan virusu atabilsin.

Arkadaslar şu an asıl kafama taktiğim konu 1 kere arkadaşım ile karakola düşmüş olmak. O zaman onunla telefonda wats ap ta birbirimize çok hakaret ettik. Bu mesajlar karakol raporunda var. Bu durum savcılığa gitti ama savcılık dosyayı kapattı. Daha haber gelmedi. Ama şimdi araştırınca bunlar da çıkacak ona bakmisken diğer mesajlara da bakalım vs vs derlerse olay uzarsa falan diye çok korkuyorum

öcelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. kimse hastalığını kimseye açıklamak zorunda değil bu konuda haklısınz ama ""bu ölümcül bişey mi erkeğe bişey mi yapıyor demişsiniz"..burdan bakınca bulaşsa ne olur anlamı çıkıyor... şunu unutmayın belki bu virüs erkeğe birşey yapmıyor olabilir ancak karşınızdaki erkekle evleneceginizin bir garantisi yok aynı şekilde konu sahibinin de. siz zaten karşı tarafa bulaştırmama konusunda gayet hassas davranıyorsunuz bunu belirtmişsiniz bence konu sahibi de aynı hassasiyeti göstermeli. zira bu insanlar yarın öbür gün başka kadınlarla evlenebilir o kadınların suçu ne ?

edit : başkalarını geçtim ama bence evlenme noktasına gelindiğinde eşiniz olacak kişinin bu hastalığı bilmek hakkı diye düşünüyorum.
Konu sahibinin aynı hassasiyeti göstermediği kanısına nerden vardiniz

Arkadaslar şu an asıl kafama taktiğim konu 1 kere arkadaşım ile karakola düşmüş olmak. O zaman onunla telefonda wats ap ta birbirimize çok hakaret ettik. Bu mesajlar karakol raporunda var. Bu durum savcılığa gitti ama savcılık dosyayı kapattı. Daha haber gelmedi. Ama şimdi araştırınca bunlar da çıkacak ona bakmisken diğer mesajlara da bakalım vs vs derlerse olay uzarsa falan diye çok korkuyorum

bişey olmaz merak etme sonuçta kesinleşmiş bir mahkeme hükmü dolayısyla adli sicil kaydına işlemiş bir sabıka yok.

X