Is arkadasim...cok uzgunum...

Bende oyle yaptim, kestim arkadasligimi, heryerden blok ettim. Cunku ayni sekilde dusunuyordum. Ben birde aileye cok onem veririm. Hatta ailesinden kenar "mutlu" yasasak bile ben istemem ki ailesiyle arasinin bozulmasini. Yani hicbir halde kabul etmem zaten.

Yani ne yapsaydim kabul etmeseydimmi... Bir daha bana hediye alma diye tenbihledim. Bilmiyorum...
Doğru olan kabul etmemek tabiki. Eğer sizden umudu kesmesini istiyorsanız iletişimi kesin. İşyerinde sınır koyun ona. Hediyeyi kabul etmeniz onu umutlandırmaktan başka işe yaramaz.

Anasi ve ablasinin laflarini soylemedin mi çocuğa? Bence soylemeliydin.. Ilerisi olsun veya olmasin, bilsin..
Ayrıca o iki ahlaksiz kadin (agizlari zehir dolu, ayrıca yarali bi kadina ahlaksiz muamelesi yaptiklari icin kendileri AHLAKSIZ benim gozumde) bu cesareti kimden aliyor? Muhtemelen oğluşlarından.. Iyi bi insan olabilir, senin icin tartışmış da olabilir ama gucu yetmiyor demek ki, baş edemiyor.. Sorun tam olarak bu..
Incindigini, üzüldüğünü biliyorum, cok da iyi anliyorum.. 28 yasinda, bosanmis bekar bi kadinim ben de.. 3 sene bitti bosanali..
Umitsiz olma, Rabbim bi sevinc verecektir insaAllah.. Sabir ve dua..

Bende orasini dusunuyorum aslinda... Cocuk "simdiye kadar karsi cikacagim durum olmadi diye benimle boyle davranacaklarini bilemedim" diyor ama inanmiyorum ben nedense. Mesela benim abim dese su kizla evlenmek istiyorum ve hatta israr etse, bize ne duser ki? Biz kimiz ki, kendisi bilir ve en onemlisi, biz onun secimine guveniyoruz. Demekki bu cocuk o guveni kazanamamis, onlara hayatina bu sekilde karismasin hatta yonetmesine izin vermiski simdi de onlarin istedikleri oldu...

Ben ilk baslarda birkac hafta soylemedim ablasi ilk yazarken ama sonra soylemek zorunda kaldim ve soyledim. Cunku ailesi ona bu sekilde bildirmiyordu itirazini ve oda herseyin yoluna girecegine inaniyordu. Ben dedim bak oku ne yazmis, hayal kuruyorsun bosu bosuna diye... Annesi aradiktan sonrada kendisi israrla sordu neden hic yuzune bakmiyrum bende dedim annen aradi cok agir laflar soyledi. Cok birsey soylemedi, bende zaten istemiyorum bir daha arama sorma konusma benimle dedim.

Annesi ablasi boyle yaparken ilk bogazim dugumlenirdi, hatta agladim ilk zamanlarda, cok kotu hissettim birkac gun. Ama sonra onlarin cahilliyini dusununce hic kendimi uzmeye gerek yok dedim. Zaten ben boyle cahil insanlarla konusmam, ailesine girmem. Ablasi telefonda konusurken "bende evliyim ve hic bosanmam diye birsey yok, ama ben bosansam kendimden kucuk evlenmemis bir erkegi kendime yakin tutmam" dedi Yani kadin guya iyi birsey soyluyormus gibi kendisini alcaltti birde bana numune oluyor

Ya laf bulup diyemiyorum. Benim cok zor evliligim gecti, evliligimin zemini iyilik yapmam uzerinde kurulmustu, hep fedakarlik yaptim, iyilik yaptim karsiliginda dehset bir hayat yasadim, hem ben hem ailem... zor bela cesaretimle kurtuldum o cehennemden. Birde ustune ustluk asagilaniyorum iyimi

Hiiic takmiyorum simdi

Doğru olan kabul etmemek tabiki. Eğer sizden umudu kesmesini istiyorsanız iletişimi kesin. İşyerinde sınır koyun ona. Hediyeyi kabul etmeniz onu umutlandırmaktan başka işe yaramaz.

Hmm... Haklisiniz... Belkide ben kendim gizli-gizli umut besliyorumda haberim bile yok. Cok kati bir sekilde kesmem lazim. Bitsin gitsin.

Evlenip ayrilmis birini istememis olabilirler, önyargı olabilir belki ama boyle zehir kusmak, karsidaki insani asagilayip canini yakmak ne demektir, hangi vicdana sığar? Hic "ben de belki bosanabilirim" diyerek kendini rahatlatmaya calismasin o abla hanim, zaten uzulmus acilar cekmis bi kizcagizi en hassas yerlerden vurmaya çalışmışlar, hem de zehir zemberek, Allah bildiği gibi yapsin, O'na havale et..
Cocuk farkinda bile degil kendisi uzerinde nasil bi hak gördüklerinin, ne kadar hadsiz olduklarinin ve kendisinin pasifliğinin.. Oyle arsiz, oyle düşük kadinlar ki, ne sınır ne had biliyorlar, her lafi demeyi kendilerine hak goruyorlar.. Inanilmaz sinirlendim okurken bile..
Diger arkadaşların da dedigi gibi, cocuk dik durabilseydi, gucu yetebilecek olsaydi sen bu laflara asla maruz kalmazdin, seni incitmeden hallederdi, bas edemiyosa gerekeni yapardi kendilerine, tavrini koyup restini cekmek gibi..
O nedenle, hic icinde kalmasin, bela gibi insanlar bence.. Zaten sıkıntı yasamissin, atese girme bile bile.. İnsaAllah bundan sonra oyle mutlu olursun ki guler gecersin bu gunlere ve gecmise..

Ayrica asagilanacak, kucuk gorulecek bi tarafin yok Allah a sukur.. Şerefinle evlenmişsin, olmamis bitmis, kim ister ya bosanmak, kim bozar tatli mutlu yuvasini durduk yere? Sen cesaret gostermissin, bu ulkede boyle insanlarin icinde "bosanmis" kadin olmayi goze alabilmişsin..
Kendini eksik veya kusurlu gorme kesinlikle, lutfen..
Ben de bosandim, bin sukur ki alnim apak, namusumun ahlakimin da temizligi bu toplumun deger yargılarına kalmadi, onlar kendi igrenc zihniyetlerine baksin..

Çocuğun ailesi tam cahilmiş.

Ama bu noktada ben ne oldu merak ettim.
Hala irtibat halinde misiniz? Hala çocuğa karşı hisleriniz var mı?
Veya onun size karşı devam eden hisleri var mı? Sonuç nereye varabilir?

Merak ettim gerçekten.

Ben yerinizde olsam ne yapardım?
Mücadele eden bir yapım olduğundan hislerime göre davranırdım.
Çokta "tın" derdim ailesine.

Fakat yaşadıklarınız var neticede geçmişinizde.
Belki aynı şeyleri yaşasaydım enerjim olmayarak, yine olumsuzluklar yaşamamak için uzaklaşabilirdim.

Bilemiyorum, böyle durumlarda insanın kendisini karşısındakinin yerine koyması zor gibi.
Yaşanılanları bilemediğimiz için, tahmin etmek zor.

Ne diyelim, hayırlısı bakalım. Merakla bende takipteyim.

Cocugun bana karsi hisleri hala var, hemen-hemen hergun bir kelime de olsa mesaj atip yazardi, tabi ben cevaplamazdim, oda cevap beklemezdi zaten... Ama dun yolda karsima cikti, sadece merhabalasmak istedim dedi ve hediye almis bana, onu verdi. Ben ona hala bu konuyu kapatmadikmi dedigimde kim kapatirsa kapatsin ben kapatmadim ve oyle bir fikrim yok dedi. Ama dedi senden birsey beklemiyorum suan, birsey istemiyorum. Bir sonraki is yerimizde de ayni sirkette olacagiz zaten, 1.5 yil falan. Bir sorun cikmazsa.

Simdi oyle devam ediyor... nereye varacagi degilde nereye kadar onun devam edecegini merak ediyorum. Bilmem belki ben baskasini taniyacagim sans verecegim, belki o sogur... Ne olacagini gorecegiz

doğru bakış açısı
mantıklı bir insanım çoğu zaman kahretsin

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Böyle durumlarda "al adamı kaç git" diyesi geliyor insanın...
Hani yol kesip hediye verdikten sonra "kim kapatırsa kapatsın ben kapatmadım" diyen adam için insanın aklında romantik film şeritleri geçiyor...

Olgun yaklaşıyor olmanız ve mantıklı hareket etmeniz güzel birşey.
Bu kadar ısrara ben şans verirmiydim bilmiyorum.
Herhalde dayanamazdım diyorum.
Ama tabii daha önceki yorumda da dediğim gibi, insanın yaşanmışlıkları verdiği kararlarda belirleyici etken oluyor.
Siz sizin için en iyi olanı yapacaksınızdır kuşkusuz.

Cocuk adam gibi, dağ gibi, kale gibi dimdik durabilse, ailesini takmazsin bi yerden sonra.. Ama cocukta hic iş yok gibi geldi bana.. Aile zaten evliliklerde cok buyuk problem olabiliyor, bir de onlara bu cesareti bilerek veya bilmeyerek veren bi eş, cidden hayati zindan edebilir, Allah korusun..

Okudukca deliriyorum ya.. "Ben tertemiz cocuk buyuttum, dul bir kadinla mi olmasi icin"!! Nasil korkunc bi bakis açısıdır bu, ustelik bi kadin bunu soyleyen.. Kendi "dul" olmamis, buyuk basari saglamis gercekten, her sey elimizde cunku!
O dul kadin diyerek nerdeyse o...u damgasi vurmaya calistigin kadin senden kat kat ahlaklı, onurlu, şereflidir, INSANdır.. Zehir dilleriyle, kararmış içleriyle nasil "tertemiz cocuk" yetistirdiyse artik.. Zaten o "dul kadin"in anasi babasi da ortalikta pislik gibi yetistiriyor evladini, kirin pasın rezilligin icinde..
Allah hidayet versin ya ne denir ki.. Cidden delirmemek işten degil..

Himm anladim zor kūlfetli bir is ama aile nelere kadir iyi bilirim bu aile seni cok ūzer uzaktan sev daha az ūzūlūrsūn.cayi arttir sicak olsun ben de öyle yapiyorum.

Haklısın, bende delirdim bunu okuyunca.
Ama cahiller... diyecek başka kelime bulamıyorum çocuğun ailesi ile alakalı.
Ne kadar kızsam, ne kadar sinirlensem de, cahiller.
Ne anlatsan, neyi nasıl göstersen de, anlamayacak kapasitedeler bence...

Haklısın, zehir olur o hayat zaten.
Çocuk "tertemiz" büyümüş.
Bizler çamur içinde büyüyoruz ya... Tövbe tövbe.

Şimdi böyle zihniyette aile sahibi olan birinden, zaten farklı birşey beklenemez ki.
Çocuklar (bizler de dahiliz buna) ailelerin yansımaları.
Ailenin vermiş olduğu özgüven, eğitim, aile içerisindeki yaşam çok önemli zaten.
Diyecek çokta birşey yok gibi...

Yine de merakla bekliyorum ne olacak.
O anne kuzusu çocuktan, tertemiz çocuktan, yağız bir delikanlı çıkacakmı...

Aynen de oyle, armut dibine duser, istisnalar olsa da herkes ailesine benziyor bi yerden sonra.. Zihniyet cok fazla değişmiyor.. Ustelik o cocuk farkinda bile degil bi halta sayilmadiginin, annesi ve ablasinin bu cesareti kendisinden aldiginin, her seyi kendilerine hak gorecek kadar hadsiz olduklarinin.. Farkinda olan adamlar bile bas edemezken bu tiplerle, pek beklentim yok bu er kişiden..
Bekleyip gorelim diyecegim ama ne olursa olsun aile ortada ve evlilikte aile sanildigindan cok cok daha onemli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…