Herkese merhabalar,
Buyuk bir dert degil ama keyfimi kaciriyor, siz olsaniz ne yaparsınız fikirlerinizi merak ediyorum.
Olay su sekilde, is yerinde yillardir birlikte calistigim bir arkadasim var kendisi aslinda isini bır sekılde iyi yapan ancak hep kendi cikarini dusunen, cikarlari ugruna her seyi ama her seyi yapabilecek birisi. Calisma arkadaslarinin aciklarini arayan bunlari yoneticilere soyleyen, basarili giden islerde kendisi yoksa bozmaya calisan herkesi kiskanan birisi.
Ve cok kotu niyetli, olaylari ozele indirirsek ben aslinda ondan daha dusuk bir pozisyonda basladim yaklasik 3 yil bu sekilde calistik, bazen cocukca, bazen seytani bazen cok profesyonelce defalarca kotuluklerine maruz kaldım. Bir gun olsun bir destegini, faydasini gormedim. Yazacak onlarca kotu anim var ama uzatmak istemiyorum, kisaca birlikte calistigimiz 3 yil benim icin cook zordu ama bir sekilde hallettim.
Ve kadin dogum iznindeyken once onun pozisyona gectim sonra onun yoneticisinin konumuna daha sonrada baska bir birimde yonetici olarak gectım, aslinda artik onunla muhatap bile olmama gerek yok gerektiğinde onun yoneticisi uzerinden islerimi halledebilirim.
Sorunum su, ben bu pozisyona gectigimde kendime soz verdim onun bana yaptigi kotulukleri ona yapmayacagim, adil davranacagim ona zorluk cikarmayacagim, isini iyi yaptigi surece ona otoritemi kullanarak mobing yapmayacagim, cok yapasim var ama dogru olmadigini dusunuyorum. Ben ona onun gibi davransam ondan ne farkim olur ki?
Bir yandan da ofiste samimi oldugum birkac kisi surekli bana sana(bize) yapilanlarin hesabini sormayacak misin, neden onun kotu biri oldugunu bile bile zorluk cikarmiyorsun, istersen işten bile cikarilmasini sağlarsin, o ayni durumda olsa sana cok egolu davranirdi, yuzune bakmazdi senin iyi davranman onu daha guc sahibi gosteriyor, yuzune bakma, maillerde tersle, en zor sikici isleri ona ata, raporlarda zorluk cikar diyorlar. Bende ne yalan soyleyeyim icten ice hak ettiginin bu oldugunu biliyorum ve yapasım da var. Ama yine de net kotuluk yapmak gibi geliyor bana.
Bir de son not, bu kadar kotulugun arasinda kadin isini iyi yapiyor, tutmayan bir hedefi yok, her ay her seyi zamaninda teslim ediyor… bir yandan bosver muhatap olma is yuruyor, hem ayrı departman diyorum, bir yandan bana yaptiklarinin aynisini, fazlasini yapasim var.
siz olsaniz ne yapardiniz?
Evet arkadaslarımdan etkılenmemeye calısıyorum, aslında benım de acıkcası ıcımden ona problem cıkarmak gelıyor. Ama durduruyorum kendımı :)İş başka arkadaşlık başka yani iş arkadaşlarının sakın gazını gelme. Bir yönetici olarak davran uygun görürsen uyar yoksa kimseye yüklenme.
Her şeye karşılık verecek olsak 1 gün nefes alamayız.
Hem sen ona yüklenmez (görmezden gelip) iletişim sağlamazsan belki bozulur.
Haklısınız benı de durduran sey bu zaten.İki yanlış, bir doğru etmez diyorum.
İş etiği diye bir şey var, o bilmeyebilir. Siz bilin.
Yani kadının kotuluk derecesını ve tarzını sıze anlatmam o kadar zor kı, zararı dokunmadıgı hiç kimse yok ama her sey dolaylı ıspatlanamayan turden... ben sessız kalmıstım o donemler, sırkette konumumdan emın olayım ıstemıstım, kımse ses cıkarmayınca ınsan duzen bu zannedıyor. Sımdıkı aklım yok o zamanlar tabı.Etik diye bir şey var. İş yerleri insanların kişisel hırsları, intikamlarını uygulayacakları bir yer değil. Eğer siz ve diğer çalışanlar bu kadından bu şekilde bir şiddet gördüyse bunu üstüne bildirip, gerekli yaptırım sağlanması için uğraşmanız gerekirdi. O bana bunu yaptı ben ona şunu yapayım diyerek bu çark dönmez. Üstleriniz ne diyor bu kadın konusunda? Onların olumsuz yorumları var mı?
Yani kadının kotuluk derecesını ve tarzını sıze anlatmam o kadar zor kı, zararı dokunmadıgı hiç kimse yok ama her sey dolaylı ıspatlanamayan turden... ben sessız kalmıstım o donemler, sırkette konumumdan emın olayım ıstemıstım, kımse ses cıkarmayınca ınsan duzen bu zannedıyor. Sımdıkı aklım yok o zamanlar tabı.
Ust yonetımler durumdan bır haber, negatıflıgın farkındalar ama kotuluklerı bılmıyorlar ısler de yuruyor, kımse kurcalamıyor. Ama ıstesem ben ortaya cıkarırım su an
Tesekkur ederim ama inanın çok zorlanıyorum :) yazıp yazıp sildiğim mailler oluyor :)Sizin düşünce tarzınız çok profesyonelce çok tebrik ederim. Başkası böyle düşünmez.
İş arkadaşlarınızın da hakkı var bir şey diyemiyorum. Ancak o kişi işini düzgün yapıyor. Karakteri pis sadece. Zaten siz terfi alıp yükselince ona gereken cevabı vermişsiniz. Ne uykuları kaçmıştır ama :) bence siz yükselince o da "bana bunları bunları yapar mı" diye düşünmüştür. kısaca hiç gerek yok bence.
Benim de içimden geliyor ama durduruyorum kendimi, en azından kucuk kucuk canını sıksam belkii :))Ben olsam tatli tatlı düşük dozda ama mutlaka canını sıkacak şekilde hafiften ugrasirdim . Bazen kötü ve şeytan olmak iyidir hayatın dengesini korur :)
Ust yönetimin kendi çıkarına göre göz yumdugu seyler vardır elbette ama bircok seyden bir haberler.İnanın bana üst yönetimin haberi vardır. Uzun yıllar süren bir kötü bir süreci böyle gerilimleri üst yönetimin görmemesinin imkanı yoktur. Biliyorlardır görüyorlardır ama umursamıyorlardır.
Ama dolayı yoldan ispatlanamayan şeyler nasıl kötülük olur iş yerinde, ne kadarı psikolojik şiddet sayılır bu muamma, belirsiz bir durum. Elinizde kanıt olur bu kişiyi uyarabilirsiniz ama dolaylı yoldan yapılanı kanıtlayamazsanız bu size zarar olur.
Üstelik şu var, siz kendinizce uyarı yaparsınız dolduruşa gelip, bu kadın gider sizi şikayet eder size olan olur.
Ne düşman olun nede dost.Herkese merhabalar,
Buyuk bir dert degil ama keyfimi kaciriyor, siz olsaniz ne yaparsınız fikirlerinizi merak ediyorum.
Olay su sekilde, is yerinde yillardir birlikte calistigim bir arkadasim var kendisi aslinda isini bır sekılde iyi yapan ancak hep kendi cikarini dusunen, cikarlari ugruna her seyi ama her seyi yapabilecek birisi. Calisma arkadaslarinin aciklarini arayan bunlari yoneticilere soyleyen, basarili giden islerde kendisi yoksa bozmaya calisan herkesi kiskanan birisi.
Ve cok kotu niyetli, olaylari ozele indirirsek ben aslinda ondan daha dusuk bir pozisyonda basladim yaklasik 3 yil bu sekilde calistik, bazen cocukca, bazen seytani bazen cok profesyonelce defalarca kotuluklerine maruz kaldım. Bir gun olsun bir destegini, faydasini gormedim. Yazacak onlarca kotu anim var ama uzatmak istemiyorum, kisaca birlikte calistigimiz 3 yil benim icin cook zordu ama bir sekilde hallettim.
Ve kadin dogum iznindeyken once onun pozisyona gectim sonra onun yoneticisinin konumuna daha sonrada baska bir birimde yonetici olarak gectım, aslinda artik onunla muhatap bile olmama gerek yok gerektiğinde onun yoneticisi uzerinden islerimi halledebilirim.
Sorunum su, ben bu pozisyona gectigimde kendime soz verdim onun bana yaptigi kotulukleri ona yapmayacagim, adil davranacagim ona zorluk cikarmayacagim, isini iyi yaptigi surece ona otoritemi kullanarak mobing yapmayacagim, cok yapasim var ama dogru olmadigini dusunuyorum. Ben ona onun gibi davransam ondan ne farkim olur ki?
Bir yandan da ofiste samimi oldugum birkac kisi surekli bana sana(bize) yapilanlarin hesabini sormayacak misin, neden onun kotu biri oldugunu bile bile zorluk cikarmiyorsun, istersen işten bile cikarilmasini sağlarsin, o ayni durumda olsa sana cok egolu davranirdi, yuzune bakmazdi senin iyi davranman onu daha guc sahibi gosteriyor, yuzune bakma, maillerde tersle, en zor sikici isleri ona ata, raporlarda zorluk cikar diyorlar. Bende ne yalan soyleyeyim icten ice hak ettiginin bu oldugunu biliyorum ve yapasım da var. Ama yine de net kotuluk yapmak gibi geliyor bana.
Bir de son not, bu kadar kotulugun arasinda kadin isini iyi yapiyor, tutmayan bir hedefi yok, her ay her seyi zamaninda teslim ediyor… bir yandan bosver muhatap olma is yuruyor, hem ayrı departman diyorum, bir yandan bana yaptiklarinin aynisini, fazlasini yapasim var.
Herkese merhabalar,
Ay hiç oyle olmaz :) ya arkadaslarımdan cok etkılenmıyorum oyle cok sıkı fıkı degılım de benım de ıcımden gecen boyle seylerSamimi oldugunuz kisiler de bana pek guven vermedi ya.
Hani is yerinde dedikodu yapilir da, en sonunda aman bosver canini sikma falan filana baglanir. Sizinkilerin niyetleri bozulmus iyice. Ben olsam bu sekilde fisfiklenmeden sinir olur karsi tarafa yanasirim
Oha, işyeri de mi Willy ile beraber taşınıyor her seferinde?Willyycigim hos geldin. Ben seyi anlamadim nasil yillardir beraber calistiginizi? Hani sen once İstanbul ,sonrasinda Ankaraya gittin ya. Sonra simdiki yerinde bu kadinin sana yillardir yaptiklarini nerden biliyorlar? Bir iki sey bilinir ama butun olaylara herkes nasil bu kadar hakim ben orayi tam sey edemedim. Cunku senin bir konun daha vardi ve ne hikmetse o zamanlar da yoneticiydin ve sen o zaman baska sehirdeydin. Simdi sen 3 sehir degistirdin ve hala herkes cok net butun olaylari biliyor. Ben senin konularini neden anlayamiyorum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?