• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş arayanlar buraya

Çok kötü bir his işsiz olmak ...
Dün gece rüyamda işe başladığımı gördüm çok etkilenmeye başladım bu durumdan .İlk işten çıktığım sıralar şubat ayıydı.Bir sürü görüşmeye gittim falan ama sona soğudum görüşmelerden , hiçbişey yapamayacakmışım gibi geliyo artık bana .
Kalsedon arkadaşının dedikleri çok doğru bildiğin köle arıyo insanlar artık nasıl olsa işsizlik var ...
Gerçi ben artık köle olmayı da kabullendim ama hala ses yok bakalım Allah hayırlısını versin :-(

işin püf noktası da canım orda zaten; sen bunu kabullenirsen herşeyi göze almalısın artık..bunu yapmamız gerekiyor,nolur birazcık gözlerimiz açılsın..düşük maaşlara ses çıkamayıp onlara bu fırsatı veren bizleriz,yani ses çıkarmayan grup.muhasebe alanı zordur,çoğu herkes muhasebeci diye düşünür.bi mimar bi mühendis vs işler gibi değildir evet..çok fazla eleman vardır ama soru şu : ne kadar ıkalifiye bunların?..sen kendi ayrıcalıklarının farkına varmalısın önce,kendini nasıl görürsen karşındakine de onu yansıtırsın unutmasengözlerimebaksanab

a.s.çok sağol.bugün bir iki görüşme daha yaptı eşim. olumlu gibi duruyo şuan.inşallah hepimizin duası bu yönde.herkese hayırlı kazançlar ver tanrım:Saruboceq:

a.s.çok sağol.bugün bir iki görüşme daha yaptı eşim. olumlu gibi duruyo şuan.inşallah hepimizin duası bu yönde.herkese hayırlı kazançlar ver tanrım:Saruboceq:

inş. olur hayırlısı olsun :)

bende geçen gün gittim ama hiçbirşey anlamadım olumsuz mu olumlu mu?

benın iş görüşmem çok garipti hiç böylesini yaşamamıştım :) aslında çokda umudum yok :( 2 dk sürdü çünkü

aaaa 2 dakikamı.akannehir iki dakikada nasıl soru sorduda cevabını buldu.çok saçma çok.hemen es geçiyolar.bence o görüşmeyi yapan kişi ne istediğini bilmiyor. bu iki dakikada verilecek bir karar değil.üzme sen bu olmazsa başkası olur

şöyle oldu çünkü gittim yer hastaneydi ...
müfettişler varmış yogunlarmış benide beklettiler bu yüzden.. neyse
girdim cv baktı geçen sene verdim o cv yi ben taaa düşün
1 senedir işsiz misin dedi eet bir ara girdim çıktım dedim arayış içindesin yanı dedi
snr ne aradıklarını söyledi tmm dedim o zaman birde bu bayanla görüş dedi cv artı koydu onlar seni arıcaklar dedi görüşmek için tmm dedim çıktım elını uzattı görüşmek üzere dedim :( bu kadar
kusura bakma biraz beklettik dedi adamında yaşı baya vardı profesör sanırım:(

ararlar mı sence bende önce 2 kişi daha vardı ....:(
onlarda çok kısa görüşme yaptılar ama en son ben girdim

bence ararlar.çünkü zamanında bende işverendim.iş başvurularında ben görüşüyordum.olumlu bir elektrik aldıysa ve kısada olsa formuna bakıp artı koymuşsa bu iyiye işarettir.

işin püf noktası da canım orda zaten; sen bunu kabullenirsen herşeyi göze almalısın artık..bunu yapmamız gerekiyor,nolur birazcık gözlerimiz açılsın..düşük maaşlara ses çıkamayıp onlara bu fırsatı veren bizleriz,yani ses çıkarmayan grup.muhasebe alanı zordur,çoğu herkes muhasebeci diye düşünür.bi mimar bi mühendis vs işler gibi değildir evet..çok fazla eleman vardır ama soru şu : ne kadar ıkalifiye bunların?..sen kendi ayrıcalıklarının farkına varmalısın önce,kendini nasıl görürsen karşındakine de onu yansıtırsın unutmasengözlerimebaksanab

Çok haklısın elbette öyle ..
Bende bunca zaman ince eleyip sık dokudum ücret, çalışma şartları vb her şeye dikkat ederek iş aradım.Ama artık çalışmam gerek mutlaka bugün telefon bakımı ve çocuk bakımı işlerine baktım, beklentilerimi minimuma indirip hayatımı idame ettirme yoluna bakmalıyım .Evde olduğumda kredi kartı ekstrelerim geldiğinde işle alakalı profesyonel olması gereken düşünceler kalmıyo insanda .Ve ben 36 yaşındayım iş bulma imkanım daha zor oluyor bu nedenle .Ben artık daha gerçekçi ve onların standartlarına uygun düşünmeliyim en azından şu darboğazdan çıkana kadar .
Durumumu şartlarımı düzeltinceye kadar böyle olmalı sanırım teşekkürler iyi dilekleriniz için bu arada :1hug:

O kadar acı geliyorki, bi seyler ogrenmek için emek, para, ve zaman veriyoruz sonrada mecburiyetten baska işlerde çalışmak zorunda kalıyoruz senağlama

İş arıyorum ben de.
Berbat birşey oldu bu arada.
İş görüşmesi için bir danışmanlık firmasından aradılar.
Cvim var tabi onlarda.......firma sizinle görüşmek istiyor dedi
telefondaki hanım.Ben de tabi dedim sonra güncel cv mi gönderdim
Bir müddet sonra tekrar aradılar fakat kişileri karıştırmışlar.:mymeka:
Özür VS.

iş görüşmelerinde saçma sapan şeylerle karşılaşabiliyoruz evet..ama doğrularımızdan yılmayalım arkadaşlar..artık ben iş görüşmelerini bir sınav olarak nitelendiriyorum.her gittiğim ortam farklı bişiy öğretiyor..bugün bende 1,5 saatlik mesafeden sonra yaklaşık 10 dk lık bir iş görüşmesi yaptım.bana göre güzel ve yaptığım işler ama kurum nasıl değerlendirir bilmiyorum..inşallah hakkımızda hayırlııs olur..

peki arkadaşlar mülakatlarda sizi en çok geren soru nedir?

Beni en cok rahatsız eden soru,, sanırım en zayıf noktam. "çocuk yapmayı ne zaman düşünüyorsunuz",, hic kimse işe alır almaz hamile kalacak birini istemiyor

kızlar merhaba hala bana grei dönen olmadı geçen hft görüştüm bir yerler arıcaz dediler cv artı koydular ama neden dönmediler rabbim sen büyüksün inş. dönerler inş...

Acayip şansa ihtiyacım var :)

Genelde turizmde çalıştığımdan öğretmenliğe pek parlak bakmıyordum ama anne baskısından ve de rahat olduğu için :) öğretmenliğe dönüş yapıyorum. Dün bi kaç cv gönderdim bugun bi dershane dönüş yaptı. Ama stajyerliği kalkmamış öğretmenlerin hali ortada. 3 - 5 kuruş verip kandırmaya çalışıyorlar. Umarım yarınki görüşmede de aynını yaşamam.
Stajyerliğiniz kalkmadığından dolayı diye başlayan cümlelerden nefret ediyorum :(
Sen beni bi görsen ders anlatırken bak eteğime nası yapışıyosun be amca diyorum içimden :) tabi faydası olmuyor.

O YUZDEN BANA İYİ ŞANSLAR DİLEYİN LÜTFENNNN İHTİYACIM VAR :)

Back