Ahh ne diyeyimki? Cesaretlendirmek isterdim sizi ama çok zor. Hamilelikte sıkıntı başlıyor. Uyku bastırıyor uyuyamıyosunuz, çocuğunuz kucak istiyor alınca kasıkta ağrılar başlıyor. Doğduktan sonra da dediğiniz gibi yetişmek çok zor. Biri yardım etmese imkansız ilisine bakmak başlangıçta. Ben artı eksi anlatayım siz karar verin.Çalışma saatiniz çokmuş kolaylıklar dilerim önce arrık en az 1500 den başlıyor sadece çocuk bakımı halam istanbulda çalışıyor sadece tek çocuğu alıp okula götürüp getiriyor 1800 tl alıyor eve temizliğe başkası geliyormuş anneniz evde bakacaksa temizlik ve yemek yapacak birini bulabilirsiniz sadece birde merak ettim çalışmasaydınız iki çocukla ev işlerini ve eşimizi idare edebiliyormuydunuz benim de oğlum 1 yaşına basıcak bu ay acaba ona kardeşi kaç yaşında yapsak diye düşünmeye başladım yaşları küçük olunca sanki daha çabuk anlaşırlar gibi geliyor ama bi yandan da korkuyorum ya yetemezsem diye bu arada ben çalışmıyorum
Malesef oğlumu emziremiyorum bu sebeğle saat çok sıkıntı gibi gelmemişti gözüme. İş değiştirsem hayatta bu kadar gelirim olmaz. Sabah işr geç gibiyorum bu çocuklarla bi 3-3,5 saat geçirmemi sağlıyo. Çocuklarım 19:30da yatıyo dolayısıyla normal bi işte çalışsam da akşam göremicem. Sabah erken çıkmam gerektiği için bide sabah da göremicem. Haftada 2 gün iznim var bu arada. Birde 2 gün öğleden sonra gidiyorm işe.6 aylık bebekle o kadar çalışma saati çok değil mi? Ben kesinlikle annenin çalışması taraftarıyım ama bebeğiniz çok küçük. Maddi sıkıntınız yoksa bence ya iş değiştirin ya da işi erteleyin. 6 aylık bebekle o kadar saat çok zor
Bu arada o rakamlara razıyım. 2bin veririm 2200e de çıkarım iyi biriyse. Ama 2700 ciddi yüksek bi rakam benceÇalışma saatiniz çokmuş kolaylıklar dilerim önce arrık en az 1500 den başlıyor sadece çocuk bakımı halam istanbulda çalışıyor sadece tek çocuğu alıp okula götürüp getiriyor 1800 tl alıyor eve temizliğe başkası geliyormuş anneniz evde bakacaksa temizlik ve yemek yapacak birini bulabilirsiniz sadece birde merak ettim çalışmasaydınız iki çocukla ev işlerini ve eşimizi idare edebiliyormuydunuz benim de oğlum 1 yaşına basıcak bu ay acaba ona kardeşi kaç yaşında yapsak diye düşünmeye başladım yaşları küçük olunca sanki daha çabuk anlaşırlar gibi geliyor ama bi yandan da korkuyorum ya yetemezsem diye bu arada ben çalışmıyorum
Teşekkürler uyku benim bam telim sanırım oğlum Hale’n gece 4 5 kez uyanıyor emmediği halde gündüz güzel uyur ama gece uykusunun yerini hiçbişey tutmuyor yardım edecek kimse yok anneler uzakta eşimin maaşı iyi ama ev kredisi var bu ekonomide kalan bize zor yetiyor yardımcı da tutamam kardeşimle aramızda 4 yaş var kedi köpek gibiydik hiç anlamaşamadık birbirimizi sevsek de oda zor gerçekten nette görüyorum küçük yaş olanlar gerçekten daha iyi anlaşıyor ama çok zor olsa sanırım ne çocuklara ne eşime ne evime yetemem heryere yarım kalırım düşününce mantıklı olan sanırım birimi okula başlatıp sonra kardeş yapmak . Fiyatlar malesef çok pahalı sadece çocuk bakmaya 2700 çokmuş gibi geldi bana daAhh ne diyeyimki? Cesaretlendirmek isterdim sizi ama çok zor. Hamilelikte sıkıntı başlıyor. Uyku bastırıyor uyuyamıyosunuz, çocuğunuz kucak istiyor alınca kasıkta ağrılar başlıyor. Doğduktan sonra da dediğiniz gibi yetişmek çok zor. Biri yardım etmese imkansız ilisine bakmak başlangıçta. Ben artı eksi anlatayım siz karar verin.
Evim eski temiz haline komple veda etti. Toplu durabiliyor sadece arada bir süpürebiliyodum o kadar. Derin temizlik yok. Onun dışında kızımın kahvaltısını ve yemeğini yapabiliyodum ama kendim pek yiyecek vakti bulamıyodum. Akşam yemeğini ise küçük oğlum uyursa yapıyodum uyumazsa eşim geldikten sonra yapıyodum. Bazen çk yorulduğumda dışardan söylüyodk. Birde dehşet bir uykusuzluk. Biri yatıyo diğeri kalkıyo öyle düşünün. Bunlar anne baba için hayat karartıcı şeyler :)
Ama çocuklar için mükemmel bir şey. Kızım oğlumu öğe koklaya bitiremiyor. Onsuz bir yere çıkınca ismini bağırıyo sürekli. Aşırı seviyolar birbirlerini. Sanıyorum ki aralarında fazla yaş farkı olsa bu durum sağlanamazdı. Arkadaşımın çocuğu oldu şimdi. Aralarında 3-4 yaş var. Büyük kızı baya kıskalık krizlerinde ve zarar veriyo çocuğa.
Hangisi daha zor gerçekten bilmiyorum. Çocuklar için çok güzel o kesin de aile için biraz sabır işi yada maddi durumunuz iyiyse alın bi yardımcı hiç düşünmeden doğurun :)
Aynen çok istemiş sonuçta hergün büyük temizlik yapılmıyor bi süpürge toz alır ortalığı toplayıp yemek yaparÇocuklara annem bakıyor. Eve gelecek kişiden beklentim temizlik ve yemek. Çocuklarla ilgili hiçbir talebim yok. Bu sebeple 2700 çok bence. Herkese haber saldık biri çıkar inşallah çalışacak :/