• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İrem Sak

$73935_154533494587851_124447470929787_243798_451.jpg
$373845_237765632949167_193320454060352_687217_31.jpg
$388774_237765679615829_193320454060352_687221_14.jpg
$381592_237765902949140_193320454060352_687233_14.jpg
$388159_237765719615825_193320454060352_687223_51.jpg

Seviyorum bu hatunu.

Son düzenleme:
İREM SAK (25)

Aslında leopar deseninden nefret ederim

- Siz de Çerkezsiniz. Sizin aileniz de kalabalık mıydı?

- Doğma büyüme Sivaslıyım. Çekirdek aileyiz. Annem ev hanımı, babam emekli doktor.
Çerkezler hep akraba gibidir. Gupse’yle de çok tanıdığımız çıktı.

- Neden konservatvuar değil de İstanbul Üniversitesi Amerikan
Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde okudunuz?

- Annemler oyuncu olmamı istemiyordu. Onlara çaktırmadan ve korkutmadan
nasıl İstanbul’a gelirim diye düşündüm. İngilizce öğretmeni olacakmış gibi
bir imaj çizdim ve arkadaşlarımdan notları alarak mezun oldum.

- Aileniz oyuncu olmanızı istemezken. üstüne abiniz de yönetmen olmuş...
- Sakınan göze çöp batıyor işte.

- Nasıl keşfedildiniz?

- BKM bir ekip oluşturuyordu. İnternetten başvurdum, iki yıl sonra aradılar.
İki durak ötemdeki yere iki yıl sonra gidebildim. Çocuk oyunu seçmelerini
kazandım. Ardından reklam filmleri, ‘Şen Yuva’ ve ‘5’er 5’er’ dizileri geldi.

- Rol için pavyonda çalışan kadınları gözlemlediniz mi?

- Pavyon kültürüm yok. Senaryo iyi bilgi verdi. Ailemde herkes “bayılarak
izliyoruz” dedikçe alıştım artık. Yalnız teyzem “Kendine aşüfte dedirtme” diyor.

- O kadar ciddiye alıyor yani...

- Tabii “Sana aşüfte denmesini hoş karşılamıyorum” diyor ama söyledim
“Burada herkes bana aslında İrem Hanım diyor” diye... (Gülüyor).

- Leopar desenli tayt, zebra desenli çorap... Normalde de böyle mi giyinirsiniz?

- Leopar desenden nefret ediyorum. En fazla bir montun astarında olabilir.
Vahşi duruyor. Ama işte giymem demeyeceksin, böyle giydirirler.

- Kostümlerinizi giyerken zorlanıyor musunuz?

- Dar oldukları için kilolu gösteriyor. Olmayan yerlerim pörtlüyor. Ben bu
taytı asla tek başına giymem ama Tülay için canım feda.

- Bir de meşhur ince beliniz ve bacaklarınız var...

- Ekranda kilolu gibi duruyorum ya, herhalde bir tek orası düzgün
görünüyor (Gülüyor). O plazma televizyonlar olmaz olsun! Bacaklarımsa çarpık.

Tülay karakterini bir mücevherle tavlayabiliyorsunuz.

Siz etkilemek zor mu?
- Tülay’ın tam tersi, mücevherden nefret ederim. Bana kaliteli muhabbet
lazım. “İnsanlar konuşa konuşa” lafı geçerli.

ARABAM YOK, BÜTÜN SARILAR BENİM
Her tür müziği dinliyorum. iPod’umda operadan sonra türkü çalmaya başlar.
Kirada oturuyorum, iyi para kazanırsam ev almak isterim. Araba gibi
bir hayalim yok. Bütün sarılar benim.Yolda görenler
saçlarımdan tanıyor. İrem değil ama “Bu Yalan Dünya’daki kız” diyorlar.
Makyaj yaşımı büyütüyor. Yolda görünce “Ne kadar miniksin” diyorlar. Özelimde salaş, sporve rahat giyiniyorum.
Karşımdaki bayılır gibi olunca susuyorum

Son düzenleme:
Tülay ve Nurhayat Nasıl Keşfedildi?
“Yalan Dünya” dizisinin sevilenkarakterleri Nurhayat (Gupse Özay) ve Tülay (İrem Sak) Gülse Birsel ile nasıl tanıştıklarını anlattı.

Cuma akşamları Kanal D’de yayınlanan ve sevilerek izlenilen komedi dizisi “Yalan Dünya”nın olay yaratan karakterleri Nurhayat ve Tülay Gülse Birsel ile nasıl tanıştıklarını Vouge Türkiye dergisine anlattı. İrem Sak, Öner Erkan, Gupse Özay ve Sarp Apak derginin yeni sayısı için Santral İstanbul’da objektif karşısına geçti. Röportajda Gupse Özay ve İrem Sak Gülse Birsel’le nasıl tanıştıklarını anlatırken, Öner Erkan ve Sarp Apak’ta diziden bahsettiler.

İşte Vouge Türkiye dergisinin “Yalan Dünya” oyuncularıyla yaptığı sıcak ve keyifli sohbet...

“Yalan Dünya” çekimini Santral İstanbul’daki Enerji Müzesi’nde yapacaktık. Hazırlıklar ve röportajlar içinse mekanımız müzenin hemen yanındaki Krek Tiyatrosu’ydu. Etrafı kolaçan etmek için röportaj saatinden 40 dakika önce oradaydım. Stajyerler, makyaj artisti Georgina Billington, moda direktörümüz Daniela Paudice, prodüktörümüz Umut Şengün de çoktan gelmiş son hazırlıkları yapıyorlardı. Peki yanlarındaki kızıl saçlı genç kız kimdi? İngiliz miydi? Güzel bir kızdı. Yeşil-ela arası gözleri, beyaz teni, kızıl düz saçlarıyla bohem Camden kızlarına benziyordu.

O, İrem Sak’tı. Tanımadığım için utandım ama çok uzun sürmedi, çünkü iyi bir bahanem vardı. Tabii ki “Yalan Dünya”da canlandırdığı pavyon şarkıcısı Tülay karakterinden daha “sade” bir kadın bekliyordum. Ama İrem gerçekten çok daha genç, duru ve hoştu. Zaten annesi bile ilk izlediğinde tanıyamamış, “Ben böyle bir şey doğurmadım” demiş: “Dizide kırmızı saçlı, full makyajlıyım ve sürekli küfür ediyorum. Doğal yani tanımaman.”

Yıldız Tilbe Taklidi Yaparken Farkedildi

İrem Sak, 26 yaşında. “5’er Beşer” dizisinde kızıl peruğuyla Yıldız Tilbe taklidi yaparken Gülse Birsel’in dikkatini çekiyor ve seçmelere çağırılıyor. O çok uzun zamandır, hatta onun sözleriyle kendini bildi bileli oyuncu olmak istiyor. “Nasıl yaparım onu düşünüyordum. Çünkü Sivas’taydım. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nü kazanıp İstanbul’a geldim. İlk günden itibaren oyuncu olmak için geldim ama anneyi-babayı mutlu etmek için üniversiteyi de aradan çıkardık. Epey bir süre inanmadılar zaten mezun olduğuma.” Onlar hâlâ Sivas’ta. Kızları ise yönetmen abisiyle birlikte Arnavutköy’de yaşıyor. Akordeon çalıyor; Beetlejuice, Freddy Krueger gibi ikonik film figürleri biriktiriyor.

“Aslında biliyor musun bu bile hayalimdi. Bir dergi çekiminde olmak. Şu an gerçekleşiyor” dedi hemen ardından. O heves içine nereden girdi, merak ediyorum. “Bilmiyorum. İçim gidiyordu. Kılıktan kılığa girmek, kendini o kadar güzel bir kadın olarak görmek. Öyle bir hatıramın olması. Şimdi Vogue’dayım işte.”

O zaman iyice uç, desem ne gelir aklına?

“Tim Burton, Beter Böcek gibi bir karakter yaratsın, ben de o filmde oynayayım. İlişkileri anlatan bir Woody Allen filminde rol alayım. Şener Şen’in kızı olayım, onu da Fatih Akın çeksin.”

İrem’le konuşurken güzel yüzü bir kez daha dikkatimi çekiyor. Hakikaten dişleri, dudakları, gözleri çok güzel. Minyon bir kadın. Aslında tam bir drama oyuncusu. Yüzü bütün ekranı kaplayabilir. “Neden komediye yöneldin?” diye soruyorum. Çünkü Türkiye’de çok az güzel kadın bunu yapıyor. “İçimden hep o geldi. Komik olmak için kendini bırakman gerekmiyor. Ben kendime çok bakarım. Gözlerim ileri derece miyop, lens takıyorum. Burnumda estetik var. İki sene o dev, vidalı, suratı kaplayan tellerden taktım.”

Sokakta tanınıyor mu artık, yoksa herkes benim gibi tanımıyor, hatta “hello” ve “merhaba” arasında, bocalıyor mu?

“Herkes tanıyor diyemeyeceğim, makyajla, kostümle çok değişiyorum. Ama git gide artıyor tanıyanlar. Geçen hafta en star günümü yaşadım. Sultanahmet’te arkadaşımla geziyorduk. Bir kadın yanımıza geldi, beni tanıdığını söyledi ve bizi Ayasofya Sultan Hamamı’na davet etti. Şöhret bu kadar mı güzel olur! Sabahlara kadar çalışmışız, ertesi gün Alaaddin’in lambasından çıkar gibi, hamam sefasına davet edildik. O gün, doğru işi yapıyorum, dedim.”

Dizideki Tülay karakteri bedenini ele geçirdi mi?

“Arada bir ‘geliyom, gidiyom’lar dolanıyor dilime ama set dışında, sette yaptıklarımı yapamam. Geçen gün bir film için seçmelere gittim. Şarkı söyle dediler, söyleyemedim.”

Son düzenleme:
Burnu çok yapay duruyor.Makyajsız halleri de dizide ki halinde çok farklı ama yinede çok seviyorum kendisini gerçi nefret ettiğim bir komedi oyuncusu yoktur herhalde.

Bence hiç hantal bir kız değil.
Kimsede manken gibi bir fiziğe sahip olmak zorunda değil.
İrem'in sempatikliği yeter ;)
Sizler hayatınızda çarpık bacak, geniş kalça, hantal vücut görmemişsiniz..
Şen Yuva da ve Beşer Beşer de izleyenler zaten bilirler.

irem-sak+(12).jpg

senin fikrin o yönde olabilir ama benim fikrim vücudunun hantal olduğu yönünde.
hantal vücut gördüm veya görmedim bana hantal geliyor ve bunu belirttim.
zaten şu ünlülere yapılan yorumlar yorum değil artık saldırı üzerine oldu. gördüğün gibi belirttim 'bana göre.'
tekrar söylüyorum, bana göre hantal.

Son düzenleme:
Bazı fotoğraflarda ve makyajlı haliyle çirkin durduğuna bakmayın makyajsız ve 15cm yanından bakan birisi olarak söylüyorum çok tatlı, canayakın, sempatik birisi :52:.

Bugün tvde gördüm ve burnuna bakınca şok oldum.
Çok kötüydü ya. :S
Bir de çok yamuktu ön kısmı. Şaşırdım.
Bu kadar kötü değildi önceden sanki. :S

Back