tam da benim kızım ipek onguna merak sarmışken bu konu karşıma çıktı, iyi de oldu. kızımı kitap okumaya parayla alıştırdık. ince kitaplara 500bin, kalın kitaplara 1milyon lira vermiştik ytlden önce. kızım 11 yaşında, şimdi her gece yat uyu diyorum kitap okuyor. geçen haftalarda bir genç kızın gizli defteri kitabını okuduğunu gördüm, arkadaşından almış. kızım ver ben de okuyayım dedim itiraz etti epey cebelleştik. niyeee?? diyor bana. gülesim geldi. ben birkaç kitap birden okuyorum ver bunu da okuycam dedim. maksadım ne okuyor kitap nasıl birşey anlamak. sınıftaki tüm kızlar sıraya girmiş nöbetleşe okuyorlarmış. annem okuyor dersin dedim. aynı gün sonlara yaklaştım epeyce, baktım kitapta sakıncalı birşey yok bıraktım. bu defa kızım ısrar ediyor anne okusana, bitirsene:roflol:
itiraz edenler var ama o dönemde hangimizde kıpırdanma olmadı ki? serranın kendi bedeniyle ilgilenmesi, güzelleşmeye uğraşması hepimizin yaptığı şeyler değil mi? ve bunlar o yaştaki kızlar için televizyonda gösterilemez, öğrenirse anneden veya çevreden öğrenecek.günümüz şartlarında yaşıtlarıyla çok kısıtlı zamanlarda görüştüğünü de düşünecek olursak serranın uygun bir arkadaş olduğunu düşündüm ben. ama kitapta en çok hoşuma giden şey cosby'nin ara sıra gelip serra'ya öğütler vermesi oldu. seviyorum bill cosby'yia.s
kızların şımarmadan yılışmadan arkadaşlık edebileceğini anlatıyor bence kitap ve çok doğru mesajlar veriyor. çok hızlı okudum aralarda atladığım yerler oldu ve bitirmedim ama anladığım şeyler bu kadar.
daha sonra kızım ipek ongunun kitaplarını alır mısın anne dedi. internetten baktım ve ben seçtim '' bu hayat sizin'' bugün geldi bakalım beraber okuycaz:roflol: izlenimlerimi yazarıma.s.
(keşke ipek ongun ben çocukken yazsaymış bu kitapları:çok üzgünüm:)