• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mama tavsiyesi ve öneri

ben de aynı sekilde çok kötü hissetmiştim mama verdiğimde. burdaki yorumlar da hiç yardımcı olmamıştı, aksine daha kötü hissettirmişti. ben gece gğndüz emziriyorum ama bazen yetmiyor. o günki yorgunluğuma, beslenme durumuma göre süt miktarı çok değişiyor. bu yüzden aç kalınca mama veriyorum bende. günde en gazla 120 ml içti bu zamana kadar.

ben sma verdim benimkine. ilk seferde de aldi hemen sorun yapmadı

ben de aynı sekilde çok kötü hissetmiştim mama verdiğimde. burdaki yorumlar da hiç yardımcı olmamıştı, aksine daha kötü hissettirmişti. ben gece gğndüz emziriyorum ama bazen yetmiyor. o günki yorgunluğuma, beslenme durumuma göre süt miktarı çok değişiyor. bu yüzden aç kalınca mama veriyorum bende. günde en gazla 120 ml içti bu zamana kadar.

ben sma verdim benimkine. ilk seferde de aldi hemen sorun yapmadı
Bazıları da ek gıdaya az kalmis zaten mama verme bence dediler. Ay bilemiyorum ama böyle ciddi yorucu geliyor artık. E bu kadar çok içiyorsa mama obez yapar korkusu da oluyor neyse yarın doktora soracağım artik

Ek gıda doyurucu bir şey değil ki. Bir ay tadımlık yiyor zaten. Yiyeceğinin de garantisi yok bence sütünden sonra doymazsa mama takviyesi yap ağlıyor durmuyorsa ne yapacaksın günah

Mamanın tadını alırsa senin sütünü bırakır diyorlar. O da etkiliyor sanırım. En azından 6 ay dayan be çocuk hdhshshsh
Biberon yerine küt uçlu alıştırma bardağı ile sütü verip gündüzde emzirmeyi deneseniz. Yada silikon ucla tutturmaya çalışsanız sonra yavaşça bırakırsınız. Sütünüz yeterince var aslında sagimla emme bir değil çünkü.

Biberon yerine küt uçlu alıştırma bardağı ile sütü verip gündüzde emzirmeyi deneseniz. Yada silikon ucla tutturmaya çalışsanız sonra yavaşça bırakırsınız. Sütünüz yeterince var aslında sagimla emme bir değil çünkü.
Silikon ucu denemeyi düşünüyorum ben de

Ek gıda doyurucu bir şey değil ki. Bir ay tadımlık yiyor zaten. Yiyeceğinin de garantisi yok bence sütünden sonra doymazsa mama takviyesi yap ağlıyor durmuyorsa ne yapacaksın günah
İki gündür iyi gidiyoruz sanırım boyle olursa tek derdim biberonu unutturup emmeye devam etmesi olur 😂

Kızlar , bebeğim 4 aylık oluyor ve geceleri beni emip gündüzleri sağdığım sütü veriyorum. Bazen fazla geliyor yetiyor bazen sütüm yetmiyor. Yani tek emmede 150 ml e kadar emiyor. Philips aventin küçük biberonunda 125in üstüne çıkınca doyuyor. Ama perişan oluyorum. Her öğün süt sagmaktan. Süt yetmiyor haydaaaa yarımsaat oyala ki süt oluşsun tekrar diye. Ben de mama desteği versem mi arada bilemedim. Ya da şöyle küçük paket alıp en azindan bir hafta süt stoklasam buzluğa yetmediğinde çıkartıp anne sütü eklerim diye düşündüm. Doktorla görüşmedik henüz.

Mama kullanan annelere kötü bakan insanlardan nefret etmisimdir hep sonuçta olabilir verilebilir derdim. Ama şimdi sanki mamaya geçmek beni korkutuyo , vicdan yaptırıyor. Çok garip. Ne yapsam tavsiyeleriniz neler ? Hem bu konuya tavsiye hem mama tavsiyesi ? Genelde hipp organic önerilmiş bilemedim. Keçi sütü olanda var filan. Çok fazla yiyor gibi olması da korkutuyor mama verirsem obez olur mu diye? Teşekkür ederim şimdiden
Selam,öncelikle dr nuza danışın kilo alımı normalse belki mamaya gerek yoktur.Gündüzleri emmiyor mu? Eger gece emip gündüz emmiyorsa geçici de olabilir,şunu unutmayın bebek emdiği sürece süt asla şak diye kesilmez,ben 7 ay emzirdim.İşe başladıktan sonrada sağıp bırakıyordum o dönem memeyi bıraktı biberondan içmeye alıştı tabi süt direkt azaldı ama kesilmedi arada canı isteyince takılıyordu ek gıdayada geçmişti o dönem dr mama takviye vermişti .HİPPS COMBIOTIC kullandık.Sonra büyüdükçe 11.aydan itibaren memeye acayip düştü sür tekrar gelmeye başladı ,şimdi memeden kesmeye çalışıyorum:))
Uzun oldu ama paylaşmak istedim,yani mama verin gerek var ise dediğim gibi dr nıza sorun,kim ne derse desin hem emer hem mama alabilir🌸🌸 sağmaya ve gece emzirmeye devam edin gittiği yere kadar,hepsi bir süreç

Selam,öncelikle dr nuza danışın kilo alımı normalse belki mamaya gerek yoktur.Gündüzleri emmiyor mu? Eger gece emip gündüz emmiyorsa geçici de olabilir,şunu unutmayın bebek emdiği sürece süt asla şak diye kesilmez,ben 7 ay emzirdim.İşe başladıktan sonrada sağıp bırakıyordum o dönem memeyi bıraktı biberondan içmeye alıştı tabi süt direkt azaldı ama kesilmedi arada canı isteyince takılıyordu ek gıdayada geçmişti o dönem dr mama takviye vermişti .HİPPS COMBIOTIC kullandık.Sonra büyüdükçe 11.aydan itibaren memeye acayip düştü sür tekrar gelmeye başladı ,şimdi memeden kesmeye çalışıyorum:))
Uzun oldu ama paylaşmak istedim,yani mama verin gerek var ise dediğim gibi dr nıza sorun,kim ne derse desin hem emer hem mama alabilir🌸🌸 sağmaya ve gece emzirmeye devam edin gittiği yere kadar,hepsi bir süreç
Öncelikle çok teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için. Gündüzleri sadece uyuyup uyanmak üzereyken veriyorum emiyor gece sorunsuz emiyor. Mama için şuan gerek görmüyorum çünkü iki üç gundur doyuyor huysuzluk yapmıyor. Kilosu da gayet iyi gidiyor zaten ek gıdaya az kaldı diye düşünüyorum ama tabii ki kontrolüne gittigimizde mama onerirse alırım 🤍✨