Şuan yaşadığın sıkıntı muhtemelen tırtılın kelebek olurken yaşadığı sıkıntı gibi, nefsimize uyan cahiller iken bizi insan olarak yaşamaya çağıran peygamberler gönderen Rabbimize şükürler olsun. Hata yapmayan çok az insan vardır, sen insanların hatalarını araştırmadığın için kendi hatalarını görüyorsun sadece ki bu da aslında çok güzel birşey. Kendi hatasını gören kendini düzeltebilir. Bana gençliğimde bir hadis söylendi ve çok hoşuma gitti üstelik o dönemler gerçekten İslam'dan uzak yaşayan bir insanım, haliyle yanlışlar içindeyim. Allah'ın merhametini daha iyi anlamıştım. Yazımın sonunda paylaşacağım. Bize genelde cezalandırıcı olarak anlatılır ama Allah bütün nimetleri önümüze serendir, bizlerse nankörlük ederiz. Sana tövbeyi nasip eden Rabbine nankörlük edip canına mı kıyacaksın? O sana yaşa diyorsa yaşayacaksın. Öl dediğinde öleceksin, ki ölmek de bir bitiş değil bilinmez bir başlangıç ,hazır olmadığın bir yere gitmek istiyor olabilirsin acele etme! Bu dünyada şuan dersini almış tövbe etmiş biri olarak, bu sıkıntılar sonrasında seni çok güzel bir hayatın beklemediğini nerden biliyorsun? Nasıl ümitsizliğe düşebilirsin, karanlıklar altında tek başına kalan tohum nasıl filizlenir ki umut olmasa? Umudunu yitirirsen Allah'ın senin için hazırladığı güzellikleri de göremezsin. Bil ki seni ayıplayan insanlar belki senden daha günahkar, dünyadaki tek günah zina değil ki? Onların içlerinde sakladıkları nefretleri ve günahları seninkinden büyük olabilir, kendini kimseden aşağıda görme. Utanacaksan ve çekineceksen ancak Rabbinden çekin, başkasından değil. Bir yol arıyorsan Kuran'ın yolundan git, her öğüdünü baş tacı et. Bazen anne babalarımız da eksik biliyor olabilirler, onlara da kızma artık, kendine de küsme. Güzel bir yuvan, güzel çocukların olacak ve sen onları çok güzel yetiştireceksin belki de. Hayat senin ilçenden ibaret değil ki, sonsuz evrende sonsuz sayıda gezegen var, milyarlarca insan, daha görmediğin yerler tanışmadığın güzellikler varken terketmek istediğine emin misin?
Hadis'i aktarayım: ''Bir defa bir köpek bir su efrafında dolaşıyordu Az daha susuzluk onu öldürüyordu. Aniden onu İsrailoğullarından bir fahişe gördü. Hemen mestini çıkararak onunla köpeğe su çekti ve hayvanı suladı. Bu sebeble de günahları affedildi.''
Demek ki iyilikler kötülükleri örtüyor, o halde bugünden itibaren intiharı değil; zor durumda kalmış insanlara, hayvanlara nasıl yardım edebileceğini düşün. Emin ol bir kap su ile, bir parça ekmekle sevinecek canlılar var. Kendin için değil yardıma muhtaçlar için bir işe gir ve çalış, paranı kazan, sadaka verebilmek için fırsat kolla, bu amaç sana güç verecektir. Bilemezsin belki sana da hiç ummadığın yerden yardım edilir.