• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Intiharı Düşündüren Borç Meselesi

Merhaba kızlar öyle bir çıkmazdayım ki kimseyle paylasamiyorum anlatamiyorum iki gündur aglamaktan içim dışıma çıktı...

kredi kartı borçlarım vardı aslında cok fazla degildi belki birilerinden borç alsam çok rahat kapatabilecegim bi evrede kimseyi kendime o kadar yakın görmedigim icin birazda maddi sıkintılarla ilgili kimseyle rahat rahat konusabilen biri olmadigim icin kredi cektim onu odeyemeyecek durumda baska bi kart derken sacmaladim sehir degisikligi yaptim bir suru borc vs derken her ay baska bi karta yuklendim dün oturup adam akılli hesap yaptım mumkun degil odeyemiyorum ailem dahil kimseden borc isteyemem dunden beri aglamaktan icim disima cikti kimseyle paylasamiyorum konusamiyorum ciddi ciddi kendimi öldürmeyi bile dusundum ama bi an o borc aileme kalir mi benim yuzumden bir borcun altina girmesinler diye vazgectim napacagimi bilmiyorim acaba yuzumu kizartip birilerinden borc mu istesem nolur bu surecten gecenler bana fikir versinler
Kredi kartlarını asgari asgari ödeyip ödediğim kadsr limit düşürerek kademeli şekilde kapatabilirsiniz,ben öyle yapıyorum.Hacize düşmeyecek şekilde yani.Harcamalarinizi gözden geçirin,lüks olanlarını rahatlayıncaya kadar erteleyin

Ben de oyle diyorum ama inanin dusunuyorum ama aklima hicbirsey gelmiyor dusunmekten kafayi yiyecek noktaya geldim isten izin aldim insan icine boyle cikmamak icin kimse bisey farketmesin diye ama 2 gundur aglamaktan icim dısıma cikti sanki nefes bile alamiyorum
Ya bacım niye ölüyorsun borç için? Önce ailenden güvendiğin birine durumu aç, az da olsa destek al, sonra bütün bankaları gez, bazı bankalar kamu çalışanlarına 3-5 de olsa sıfır faizli kredi veriyor, bulabildiğini al, yine borç yaptığın bankaları gez borcu yapilandirmak için konuş ,bir-iki ay harcamalarını gerçek anlamda minimumda tut, maaşı borçlara yatır, iki üç ay sonra maaş farkıyla biraz rahatlarsın, kamu personeline kolaylık sağlarlar mutlaka. Ne kadar borç var toplam ve kaç bankada?

Bankalarla görüşüp yapılandırma isteyin kredi kartı borçlarınıza.
Sizi rahatlatacak bir kredi çekip onunla borçlarınızı ödeyeceksiniz ve kredi kartlarınızı asla kullanmayacaksınız.
Çalışan insansınız neden ödenmesin borç? Ne kadarlık bir borç olabilir ki bu yani? Kumarda ev parası yemiş gibi davranmayın.
Ama alışverişi bırakın.

Önce ödeyebildiğinle başla. Sonra borç alabildiklerinden al diğerlerinden seç öde. Ödeyemediklerinde icraya versin. 1/4 oranında maaşından kesilir sıraya girer borçlar. Canına kıydığına değmez. Herkesin başına gelebilir. Yeter ki ders çıkar kendin
Merhaba bişey sorabilir miyim maaşı yoksa yani SGK lı değilse ve havize düştüyse ne oluyor peki bilginiz varmı

Merhaba bişey sorabilir miyim maaşı yoksa yani SGK lı değilse ve havize düştüyse ne oluyor peki bilginiz varmı
Sanırım mahkemelik oluyor. Gidip birşeyim yok diye beyan vermezse hapislik oluyor. Ama tabi üzerine bir taşınmaz varsa araç arsa ev gibi onlara haciz gelir

Borc daha da katlanmadan ailenize açın bu durumu, belli ki idare edemiyorsunuz artik, yardim almaniz lazim.
Ulke sartlari, kirada yasayarak bile barinma ve beslenme temel ihtiyaclarinin karsilanamamasi durumuna evrildi maalesef, gerekirse evi kapatip aile evine dönün.

Annem calismiyor ki adam akilli bi harcligi bile yok bi ara evdeki esyalarimi ikinci ele satmayi dusundum o da pek para edecek kadar degil
Bunun yerine borcunu düzene sokup harcamayı iyice kıs....

İşine dört elle sarıl ve mesaiden sonra ek gelir elde edebileceğin işler bak, verebiliyorsan özel ders ver ne bileyim köpek gezdir, merdiven sil, geceleri ücretli refakatcilik yap....

En çok iki yılda tertemiz sifirlayabilecegin bir borç için intihar ne allasen?

Ulke sartlari, kirada yasayarak bile barinma ve beslenme temel ihtiyaclarinin karsilanamamasi durumuna evrildi maalesef, gerekirse evi kapatip aile evine dönün.
Bazı arkadaşlar memurun bu duruma gelmesine anlam verememiş, kumardan filan suphelenmisler ama iş hiç öyle değil arkadaşlar... Artık tek başına yaşayan bir memurun bu duruma düşmesi hiç şaşırtıcı değil, kaldı ki konu sahibinin kirası çok düşük ona rağmen patlamış işte bir noktada.... Allah hepimizin yardımcısı olsun....

Bazı arkadaşlar memurun bu duruma gelmesine anlam verememiş, kumardan filan suphelenmisler ama iş hiç öyle değil arkadaşlar... Artık tek başına yaşayan bir memurun bu duruma düşmesi hiç şaşırtıcı değil, kaldı ki konu sahibinin kirası çok düşük ona rağmen patlamış işte bir noktada.... Allah hepimizin yardımcısı olsun....
Temel şeyler lüx oldu, karnini duyurabiliyor isen bile lüx artık, bir kahve içmek, sinemaya gitmek... Insanlar kartlar ile döndüre döndüre yaşamaya calisiyor bir yerde de tıkanıyor artik.
Amin.

Canımm..Sakin ol.Tefeciden değil bankadan almışsın.Üzerine mal mülk yoksa sakın korkma,bırak varlık fonuna geçsin o zaman uzlaşır daha düşüğüne ödersin.Canını sıktığın şeye bak.

Merhaba kızlar öyle bir çıkmazdayım ki kimseyle paylasamiyorum anlatamiyorum iki gündur aglamaktan içim dışıma çıktı...

kredi kartı borçlarım vardı aslında cok fazla degildi belki birilerinden borç alsam çok rahat kapatabilecegim bi evrede kimseyi kendime o kadar yakın görmedigim icin birazda maddi sıkintılarla ilgili kimseyle rahat rahat konusabilen biri olmadigim icin kredi cektim onu odeyemeyecek durumda baska bi kart derken sacmaladim sehir degisikligi yaptim bir suru borc vs derken her ay baska bi karta yuklendim dün oturup adam akılli hesap yaptım mumkun degil odeyemiyorum ailem dahil kimseden borc isteyemem dunden beri aglamaktan icim disima cikti kimseyle paylasamiyorum konusamiyorum ciddi ciddi kendimi öldürmeyi bile dusundum ama bi an o borc aileme kalir mi benim yuzumden bir borcun altina girmesinler diye vazgectim napacagimi bilmiyorim acaba yuzumu kizartip birilerinden borc mu istesem nolur bu surecten gecenler bana fikir versinler
Kamu çalışanıymışsınız ne güzel, her ay düzenli gelen bir paranız var. Acilen gider hesaplaması yapıp istek ve ihtiyaçlarınızı ayırın. Borcunuz bitene kadar isteklerinizi erteleyin. Sonrasında da ailenizden borç alın, gerekirse altın olarak alın borcu kapatın. Ailenize taksit ödemeleriniz daha rahat olur. İntihar çözüm değil, yaşadığınız şey içinden çıkılmayacak bir durum değil.

Canımm..Sakin ol.Tefeciden değil bankadan almışsın.Üzerine mal mülk yoksa sakın korkma,bırak varlık fonuna geçsin o zaman uzlaşır daha düşüğüne ödersin.Canını sıktığın şeye bak.
Bu nasıl oluyor, biraz açar mısınız? İlk defa duydum merak ettim.

Özel / Kamu farketmez, eğer maaşa haciz geldiyse; en fazla 1/4'ünü haczedilebiliyor. Her alacaklı kala para üstüünden 1/4haciz koyuyor.
Tabi bu sırada sizi milyon kez arıyorlar.
Bankalar bunu her yıl dosya yenileyerek borç bitene kadar devam ettiriyor.
eğer borç kişiyeyse, dosyayı her yıl yeniliyor ya atıyorum 2 yıldan sonra varlık fonu o borcu o kişiden satın alıyor. mesela borç 100bin olsun, varlık fonu şirketi diyor ki sen bu borcu bundan yıllarca alamazsın, ben sana 40 bin verim borcu bana naklet. alacaklı çoğunlukla kabul ediyor, sen artık varlık fonuna borçlu oluyosun. o varlık fonu da seni aramaya başlıyo sürekli bunaltıyo. taahhüt vermeni istiyo borcu ödeyeceğine söz vermeni istiyo. EĞER VERMEZSEN hiçbir şey yapamıyor 1/4 hacize devam ediyo. ama eğer söz verirsen ve ödemezsen o zaman hapis söz konusu oluyor. akıllı kimse o yüzden taahhüt vermiyor.
ve sen de durumu toplandığında varlık fonuna diyosun ki borcum evet 100k ama ben 50 k şu an ödeyyebilirim eğer borcumun tamamını kapatırsan. varlık fonları da genellikle kabul ediyor. zaten o borç için 40k ödemişti senden 50k alınca zaten kara geçiyo.
o yüzden çoğu borçlu olan kişi, borcun varlık fonuna aktarılmasını bekliyo ki borcun tamamını ödemeden pazarlık yaparak kapatsın

Bu nasıl oluyor, biraz açar mısınız? İlk defa duydum merak ettim.
Bankalara borçlar belirli bir süre ödenmediğinde varlık fonuna devredilir tabi bankaların icra koyamadığı durumlarda olur bu.Varlık fonu borçluyu arar ve uzlaşmaya çalışır,300bin liralık borcu 100bin liraya düşürdüklerini biliyorum.

Özel / Kamu farketmez, eğer maaşa haciz geldiyse; en fazla 1/4'ünü haczedilebiliyor. Her alacaklı kala para üstüünden 1/4haciz koyuyor.
eğer borç kişiyeyse, dosyayı her yıl yeniliyor ya atıyorum 2 yıldan sonra varlık fonu o borcu o kişiden satın alıyor. mesela borç 100bin olsun, varlık fonu şirketi diyor ki sen bu borcu bundan yıllarca alamazsın, ben sana 40 bin verim borcu bana naklet. alacaklı çoğunlukla kabul ediyor, sen artık varlık fonuna borçlu oluyosun. o varlık fonu da seni aramaya başlıyo sürekli bunaltıyo. taahhüt vermeni istiyo borcu ödeyeceğine söz vermeni istiyo. EĞER VERMEZSEN hiçbir şey yapamıyor 1/4 hacize devam ediyo. ama eğer söz verirsen ve ödemezsen o zaman hapis söz konusu oluyor. akıllı kimse o yüzden taahhüt vermiyor.
ve sen de durumu toplandığında varlık fonuna diyosun ki borcum evet 100k ama ben 50 k şu an ödeyyebilirim eğer borcumun tamamını kapatırsan. varlık fonları da genellikle kabul ediyor. zaten o borç için 40k ödemişti senden 50k alınca zaten kara geçiyo.
o yüzden çoğu borçlu olan kişi, borcun varlık fonuna aktarılmasını bekliyo ki borcun tamamını ödemeden pazarlık yaparak kapatsın
Benim size bir sorum olacak.
Kardeşimin onlarca bankayla hacizlik oldu babamın yüzünden.
Her banka maaşının4/1ini mi çekiyor yoksa toplamda sadece bir banka mı 4/1ini çekiyor.

Peki bu durum maaşı yoksa çalışmıyorsa ne oluyor acaba yine aynı durum mu söz konusu çünkü o zaman 1/4 ünü de haciz koyamayacaklar bi maaşı olmayınca

Back