• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Intiharı Düşündüren Borç Meselesi

Sizin yerinizde olsam böyle bi çıkmazdayken direkt anneme başvururdum, kafa kafaya verip bi çıkış yolu bulurduk.. Bence annenizle paylaşın bu durumu, o size yardım eder, parası yoksa yol gösterir, manevi destek olur, yükünüz hafifler..

Zaten düzenli ve iyi bir maaşınız varmış krediye, faize bulaşmayın bir daha..

Annem calismiyor ki adam akilli bi harcligi bile yok bi ara evdeki esyalarimi ikinci ele satmayi dusundum o da pek para edecek kadar degil
Anneniz çalışmasa bile bir yol yordam gösterir, hiç bir şey olmasa manen saçını okşar. Ne yaşarsam yaşayayım, çok rezalet bir durum yaşamış bile olsam ilk anneme koşarım.

Üzülür demeyin, evlat söz konusu ise anne, çelik zırhlı kuşanır. Babanız, kardeşiniz belki bir fikir, bir yol gösterir. Şimdi biz uzaktan sizin bütçenizi, ödemelerinizi göremiyoruz. Onlarla paylaşırsanız ne bileyim akıl akıldan üstündür derler.

Sadece maddi düşünmeyin lütfen. O hengamede bazen beynimiz cücük gibi kalıyor. Biz olan, bizden olan birisi sizden farklı bir yol çizebilir.

Diğer Yaşam giderleriniz ne kadar o da çok önemli. Bende memurum ilk zamanlar kendimi tam sizin gibi borç batağına sokmuştum birde ailemde tek çalışan bendim borçlarımı ödedikten sonra hiç param kalmıyordu hatta aylık ödemem fazlaydı zam olsun diye beklerken beklerken yavaş yavaş azalttım sürekli faiz işlediği için de zor oluyor sen öderken diğer yandan artıyor ama bir şekilde halloldu 2 ay bi bankayı ödüyorsam 2 ay diğerini ödüyordum sonuçta 3. Aydan sonra icraya veriyorlardı. Psikolojik olarak çok yıpranmıştım en son dedim ki benim her ay gelirim var ödeyemezsem verirler icraya her ay maaşımdan kesilir en azından elime para kalır bir daha da borç yapmam bu düşünceye girince psikolojik olarak rahatladım. Siz de odeyemiyorsaniz ödemeyin 3 ay sonra versinler icraya maasinizdan belli bir oranda kesinti yapılsın. Kalan paranızla geçinirsiniz. Bu 3 ayda borç ödeyeceğiniz parayla kenara altin alın acil fazladan paraya ihtiyacınız olursa kullanırsınız 450bin tl çok yüksek bir miktar değil. İntiharı düşünecek miktar hiç değil
Bilincsiz harcama zaten faizi faizle kapqtma derken bu duruma geldim insallah hallederim bi dahada boyle bi sorun yasamam sizin yonteminiz mantikli geldi birde onu deneyeyim odemeyince kredi 2 kati oluyormys diye duymystum ondan hic odememe gibi bi durumum olmadi

Anneniz çalışmasa bile bir yol yordam gösterir, hiç bir şey olmasa manen saçını okşar. Ne yaşarsam yaşayayım, çok rezalet bir durum yaşamış bile olsam ilk anneme koşarım.

Üzülür demeyin, evlat söz konusu ise anne, çelik zırhlı kuşanır. Babanız, kardeşiniz belki bir fikir, bir yol gösterir. Şimdi biz uzaktan sizin bütçenizi, ödemelerinizi göremiyoruz. Onlarla paylaşırsanız ne bileyim akıl akıldan üstündür derler.

Sadece maddi düşünmeyin lütfen. O hengamede bazen beynimiz cücük gibi kalıyor. Biz olan, bizden olan birisi sizden farklı bir yol çizebilir.
Acikcaai aileme borcum bu kadar demeyede cekiniyorum nasil o kadar oldu ne yaptimda o kadar oldu kendime aciklayamazken onlara nasil aciklarim mantigim almiyor insallah hallederim

Bu surecte beni en cok uzen seylerden biride ne kadar yalniz oldugumu gormem durumu acıklayip destek isteyecek yakinlikta kimsem yokmus onu gormus olmak

Sizin yerinizde olsam böyle bi çıkmazdayken direkt anneme başvururdum, kafa kafaya verip bi çıkış yolu bulurduk.. Bence annenizle paylaşın bu durumu, o size yardım eder, parası yoksa yol gösterir, manevi destek olur, yükünüz hafifler..

Zaten düzenli ve iyi bir maaşınız varmış krediye, faize bulaşmayın bir daha..
Su borcu bi bitireyim acliktan olsem bulasmam bi daha

Acikcaai aileme borcum bu kadar demeyede cekiniyorum nasil o kadar oldu ne yaptimda o kadar oldu kendime aciklayamazken onlara nasil aciklarim mantigim almiyor insallah hallederim

Bu surecte beni en cok uzen seylerden biride ne kadar yalniz oldugumu gormem durumu acıklayip destek isteyecek yakinlikta kimsem yokmus onu gormus olmak
Sizle bir anne olarak konuşuyorum. Çocuklar her zaman hata yapar. Dört yaşında yapar, kırk yaşında yapar. Anneler ise affeder ve kucaklar. (Onur kırıcı şeyler hariç)

Belki kızarlar, haklı olarak sorarlar ama ne halin varsa gör demezler. Kızmaları bir nebze iyi bundan sonra ona göre davranıp, mahçup olursunuz. Bu da bazı gereksiz harcamaları engeller.

Merhaba kızlar öyle bir çıkmazdayım ki kimseyle paylasamiyorum anlatamiyorum iki gündur aglamaktan içim dışıma çıktı...

kredi kartı borçlarım vardı aslında cok fazla degildi belki birilerinden borç alsam çok rahat kapatabilecegim bi evrede kimseyi kendime o kadar yakın görmedigim icin birazda maddi sıkintılarla ilgili kimseyle rahat rahat konusabilen biri olmadigim icin kredi cektim onu odeyemeyecek durumda baska bi kart derken sacmaladim sehir degisikligi yaptim bir suru borc vs derken her ay baska bi karta yuklendim dün oturup adam akılli hesap yaptım mumkun degil odeyemiyorum ailem dahil kimseden borc isteyemem dunden beri aglamaktan icim disima cikti kimseyle paylasamiyorum konusamiyorum ciddi ciddi kendimi öldürmeyi bile dusundum ama bi an o borc aileme kalir mi benim yuzumden bir borcun altina girmesinler diye vazgectim napacagimi bilmiyorim acaba yuzumu kizartip birilerinden borc mu istesem nolur bu surecten gecenler bana fikir versinler
Bir akrabamiz aynı böyle bir borç için intihar etti arkasında çocuğunu karısını ailesini perperisan bıraktı. Ailesi duyduğunda kafalarını duvara vudular bunun için mi öldü diye. Sana şuan çok geliyor olabilir ama her ay yatan düzenli bir maaş var üstelik sürekli zamlaniyor gerekirse aile evine dönün gideri sıfırlayın borçları kapatirsiniz en kötü aileniz yardım eder altın doviz olarak geri ödersiniz.

Bir söz var çok severim der ki insan suya düştüğü için değil sudan çıkamadığı için boğulur
Kalkın su ayak biletlerinizi bile bulmuyor kalkın o sudan çıkın boğulmayın

Bende bir anneyim yetişkin evlatlarim var
Hic bir miktar için onları kaybetmeyi göze alamam 450 bin inanın odenmeyecek uğruna intihar edilecek bir borç değil
Ailenize anlatın biraz kizmalarini soylenmelerini sineye çekin yani bu olaydan almanız gereken dersi alın
Bize ne sen ne halin varsa gör demezler destek olurlar buna eminim
Korkmayın ailenize açılın

450 bin borç ödenemeyecek bir rakam değil
Kamudadınız en azından yarın işsiz kalır mıyım derdiniz yok
Maaş 50 bin olsa 2 yılda rahat kapatılır iyi bir ödeme planı ve kısıtlı harcama yapılacak bir kaç yıl tek çözüm ama çözülemeyecek bir durum yok
Oturup bir ödeme planı çıkarın aylık geçim için zorunlu masraflarınız harici ne kadar ödeme yapabilirsiniz
Sonra da bence tüm borçu tek bir bankada toplayın bankayla görüşürseniz bi kolaylık yapabilirler belki aylık faizde indirim vs

Bilincsiz harcama zaten faizi faizle kapqtma derken bu duruma geldim insallah hallederim bi dahada boyle bi sorun yasamam sizin yonteminiz mantikli geldi birde onu deneyeyim odemeyince kredi 2 kati oluyormys diye duymystum ondan hic odememe gibi bi durumum olmadi
İcraya giderse evet dosya masrafı vs derken artıyor ama yine de bu çıkmazdan daha iyi. Diğer çözümde farklı farklı hesaplardaysa 2 ay birini ödeyip kapatıp 3.ayda diğerlerinin asgarisini ödemek 4. 5. ayda yine bir diğerini kapatmak yani 2 ay birini kapatıp 1 ay diğerlerinin asgarilerini ödemeniz lazım. Banka arayıp bir sürü şeyler söyler ama 3 ay geçmeden icraya veremez tebligat gönderir ondan da bir şey olmuyor. Birde ödediğinizin limitini direk düşürün yoksa mutlaka bir masraf çıkıyor

Aslinda aklima geldi tek bi kredi cekip butun borclari ordan takip etmek maalesef artik kredi cekme durumumda söz konusu degil ev kirasi giderler vs zaten olabildigince giderlerimi minimuma indirdim ki oncesindede cok lüx harcamalarim yoktu ama tasinma kira depozito yeni duzen vs derken cok acilmisim

Normalde maas zammina guveniyordum o da oyle beklentimi karsilayqcak turde olmadi
Bankalar ile bizzat giderek konuşun. Diğer kredilerinizi kapatmak şartı ile yeni ve daha uzun süreye yayılmış kredi verirler büyük ihtimalle. Diğer kredileri direk bankaları arayıp onlar kapatıyor.

2021 de açtığınız konudan beri hiç mi şu hesap yönetme konusuna hâkim olamadınız? Böyle giderse bu borç biter yenisi daha yüksek bir meblağ ile döner, lütfen artık dikkatli olun harcama yaparken, zira bu iş b.. saracak.

Bir sakin ol ve kimseden borc para da istmeme bankalarla anlas gerekirse bir iki ay odemeyi beklet zaten arayip ablasmak isteyecekler. Sonra kredi kartlarin hepsini çöpe at

Merhaba kızlar öyle bir çıkmazdayım ki kimseyle paylasamiyorum anlatamiyorum iki gündur aglamaktan içim dışıma çıktı...

kredi kartı borçlarım vardı aslında cok fazla degildi belki birilerinden borç alsam çok rahat kapatabilecegim bi evrede kimseyi kendime o kadar yakın görmedigim icin birazda maddi sıkintılarla ilgili kimseyle rahat rahat konusabilen biri olmadigim icin kredi cektim onu odeyemeyecek durumda baska bi kart derken sacmaladim sehir degisikligi yaptim bir suru borc vs derken her ay baska bi karta yuklendim dün oturup adam akılli hesap yaptım mumkun degil odeyemiyorum ailem dahil kimseden borc isteyemem dunden beri aglamaktan icim disima cikti kimseyle paylasamiyorum konusamiyorum ciddi ciddi kendimi öldürmeyi bile dusundum ama bi an o borc aileme kalir mi benim yuzumden bir borcun altina girmesinler diye vazgectim napacagimi bilmiyorim acaba yuzumu kizartip birilerinden borc mu istesem nolur bu surecten gecenler bana fikir versinler
Internet te David Ramsey diye bir Adam var ingilizce ama alt yazi vardir herhalde, sizin gibi borcu olan insanlara tavsiye veriyor. Hatta baby step diye bir borc odeme yontemi var. Size de tavsiye ederim.

Snow ball metodu diye araştırın. Borç ödeme yöntemlerinden birisi . Belki yardımı olur .
Kolay değil biliyorum zor bir durum ama ölmeyi düşünecek kadar değil . Çözümünüz var . Moralinizi yüksek tutmaya çalışın .

Back