• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Intiharı Düşündüren Borç Meselesi

Diğer Yaşam giderleriniz ne kadar o da çok önemli. Bende memurum ilk zamanlar kendimi tam sizin gibi borç batağına sokmuştum birde ailemde tek çalışan bendim borçlarımı ödedikten sonra hiç param kalmıyordu hatta aylık ödemem fazlaydı zam olsun diye beklerken beklerken yavaş yavaş azalttım sürekli faiz işlediği için de zor oluyor sen öderken diğer yandan artıyor ama bir şekilde halloldu 2 ay bi bankayı ödüyorsam 2 ay diğerini ödüyordum sonuçta 3. Aydan sonra icraya veriyorlardı. Psikolojik olarak çok yıpranmıştım en son dedim ki benim her ay gelirim var ödeyemezsem verirler icraya her ay maaşımdan kesilir en azından elime para kalır bir daha da borç yapmam bu düşünceye girince psikolojik olarak rahatladım. Siz de odeyemiyorsaniz ödemeyin 3 ay sonra versinler icraya maasinizdan belli bir oranda kesinti yapılsın. Kalan paranızla geçinirsiniz. Bu 3 ayda borç ödeyeceğiniz parayla kenara altin alın acil fazladan paraya ihtiyacınız olursa kullanırsınız 450bin tl çok yüksek bir miktar değil. İntiharı düşünecek miktar hiç değil

Bu arada herkes yapılandırma demiş ama artık bankalar yapılandırma doğru düzgün yapmıyor yapsa bile faizi aşırı fazla ve 1 yıllık yapılandıyorlar o yüzden yine maaşınızdan fazla olabilir. Yinede maaş bankanız ile görüşün

Bu 450 bin kredi kartlarina mi? Yoksa avans hesabina mi? Avans hesaplarinin faizi bir hayli fazlalasti, onu ayri yapilandirin, kredi kartlarini ayri yapilandirin.

Eger ailenizin imkani varsa borclarinizdan 1-2 tanesini yapilandirip ustlenmelerini isteyin, kendi yuklendiginiz borc bitince onlara odeme yaparsiniz.

Birden 450 bin cekip en az 700 bin geri odeme isine girmeyin.

maalesef babamla o kadar yakın degiliz kardeslerimde anca kendilerini donduruyorlar yinede kardeslerime konuyu acmayi dusunuyorum fakat onlarda da olmadugini biliyorum
Borcun ne kadar? Belki miktara göre ayrıca fikir veren olur.

Kardeşlerin ancak kendilerini döndürüyor olabilir ama her biri bir miktar borç verebilir belki.

Kamudasınız garanti maaşınız var. Borcunuz tefeciye mafyaya değil bankaya, intiharlık bir durum yok. Kişisel borç sizi ileride daha çok zorlar, kişisel ilişkileriniz de yıpranır. Bankalara gidin düzgün bir borç yapılandırması çıkarın ve taksitlerinizi aksatmayın. O sırada size geçinecek çok az para kalıyorsa sa borç bitene kadar yurt türü bir yere çıkmak, tüm masrafları minimuma indirmek gibi önlemler alırsınız. Sakin ve soğukkanlı düşünün ilk aklınıza gelen çözüme sarılmayın

Bir de bak memurmuşsun canım her ay düzenli maaşın var senin ayyy niye bu kadar yük ettin kendine bunu rahatça ödenir yapılandırma fln olur bi şekilde bişeyler bu kadar dert etme bence öncelikle bir psikoloğa görün...

Calısiyorum ama kamudayim oyle bi durum soz konusu degil maalesef
Yapılandorın borçları maaşa göre ödeyin. Ödenir o şekilde. Her karta bı aylık ödeme olanı yapın. Kemerleri de sıkın borç bitene kadar zorunluluk harici harcama yapmayın. Canınız sağolsun hallolur. Sizden kıymetli değil.

Farz et ki annen bu sitede üye. Gencecik bir kız bunu yazmış, ne yazardı sence? Bir anne olarak ben tahmin edebiliyorum. Sana " Benim kızımın değil 450 bin 1 milyon borcu olsa, haberim olsa, canına kıyacağına en çok ben yanında olurdum"

Sadece kendi canınızı mı alacaksınız? Herkesten çok anneni diri diri gömersin.

Memursun farz et ki bir araba aldın, park halinde yandı ve kasko yok. İnsan bunun için ölür mü? Önce ailene konuyu aç, bir şekilde kapatılır muhtemel. Sonra geri ödersin.

450 bin bu ekonomide insanı dibe çekecek bir meblağ değil. Hı sıkışırsın ama biter. Ailen belki kızar ama bu çok normal, gurur yapma. Ailemizden başka kimimiz var şu dünyada?

Faiziyle birlikte mi 450 bin ana para borcu ne kadar? Dündü sanırım kredi faizlerinde vade uzatması oldu. 100 bine 36 ay vade yapıyor bazı bankalar. 3 ay ertelemeli kredi çek o beklediğim 3 ayda Max düzeyde diğer kartlarına da ödeme yap. 3 ay sonra da kredinin ödemesine başlarsın. Ödenemeyecek bir borç değil kamu çalışanı için özellikle en kötü 40 bin maaşınız vardir. Bu arada sizin için baktım bir bankanin kredi faizine 100 binin 36 ay için aylık odemesi 5.787 lira, cana kıymaya değer mi sizce
Ben cekmeyi denedim ama diger bankalarda kredim oldugu icin onaylanmadi

Farz et ki annen bu sitede üye. Gencecik bir kız bunu yazmış, ne yazardı sence? Bir anne olarak ben tahmin edebiliyorum. Sana " Benim kızımın değil 450 bin 1 milyon borcu olsa, haberim olsa, canına kıyacağına en çok ben yanında olurdum"

Sadece kendi canınızı mı alacaksınız? Herkesten çok anneni diri diri gömersin.

Memursun farz et ki bir araba aldın, park halinde yandı ve kasko yok. İnsan bunun için ölür mü? Önce ailene konuyu aç, bir şekilde kapatılır muhtemel. Sonra geri ödersin.

450 bin bu ekonomide insanı dibe çekecek bir meblağ değil. Hı sıkışırsın ama biter. Ailen belki kızar ama bu çok normal, gurur yapma. Ailemizden başka kimimiz var şu dünyada?
Annem calismiyor ki adam akilli bi harcligi bile yok bi ara evdeki esyalarimi ikinci ele satmayi dusundum o da pek para edecek kadar degil

Back