- 5 Ağustos 2023
- 814
- 1.475
- 33
- Konu Sahibi Maariftakvimi
Diğer Yaşam giderleriniz ne kadar o da çok önemli. Bende memurum ilk zamanlar kendimi tam sizin gibi borç batağına sokmuştum birde ailemde tek çalışan bendim borçlarımı ödedikten sonra hiç param kalmıyordu hatta aylık ödemem fazlaydı zam olsun diye beklerken beklerken yavaş yavaş azalttım sürekli faiz işlediği için de zor oluyor sen öderken diğer yandan artıyor ama bir şekilde halloldu 2 ay bi bankayı ödüyorsam 2 ay diğerini ödüyordum sonuçta 3. Aydan sonra icraya veriyorlardı. Psikolojik olarak çok yıpranmıştım en son dedim ki benim her ay gelirim var ödeyemezsem verirler icraya her ay maaşımdan kesilir en azından elime para kalır bir daha da borç yapmam bu düşünceye girince psikolojik olarak rahatladım. Siz de odeyemiyorsaniz ödemeyin 3 ay sonra versinler icraya maasinizdan belli bir oranda kesinti yapılsın. Kalan paranızla geçinirsiniz. Bu 3 ayda borç ödeyeceğiniz parayla kenara altin alın acil fazladan paraya ihtiyacınız olursa kullanırsınız 450bin tl çok yüksek bir miktar değil. İntiharı düşünecek miktar hiç değil