- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.121
- 598
Hadi diyelim rızası vardı bile isteye oldu. Peki intiharı nasıl yakıştırırsınız bu rızası olan olaya? Merak ettim gayet safiyane soruyorumAllah allah
Yahu rızası olamazmı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hadi diyelim rızası vardı bile isteye oldu. Peki intiharı nasıl yakıştırırsınız bu rızası olan olaya? Merak ettim gayet safiyane soruyorumAllah allah
Yahu rızası olamazmı
ironi yapmış değilmi.ben öyle algılamak istiyorum.![]()
Bunlar ölsün ya. Aldıkları nefes ziyan
ironi yapmış değilmi.ben öyle algılamak istiyorum.
http://www.hurriyet.com.tr/canselin-yardim-cigligini-duyan-olmadi-40058766
KAYSERİ’de lise öğrencisi Cansel Buse K. (17) çarşamba günü, ailesinin ifadesine göre Melikgazi’deki evlerinde polis babasının beylik tabancasıyla başına bir el ateş etti. Ağır yaralanan genç kız hastanede yaşamını yitirdi. Anadolu Lisesi'ndeki arkadaşları, Cansel'in intiharına evli ve iki çocuk babası matematik öğretmeniyle duygusal ilişkisi ardından uğradığı cinsel istismarın neden olduğunu, okul yönetiminin konuya kayıtsız kaldığı yönünde iddilarda bulundu. İddialar üzerine öğretmen Bayram Ö. (33) cumartesi günü tutuklandı.
CANSEL'E ÖZEL DERS VERİYORDU / HÜRRİYET OLAY YERİNDE - Gülden AYDIN
ARKADAŞLARI öğretmeninin Cansel’e ilaç verdikten sonra tecavüz ettiğini bildiklerinde ısrar ediyorlar. “Cansel ertesi gün başına gelenleri okul idaresinden sadece Müdür Yardımcısı M.T.İ. ile paylaştı. Müdürün ve rehberlik öğretmenlerinin haberi yoktu. Ama M.T.İ., olayı örtbas etmek için Cansel’i oyaladı. Cansel de canına kıydı” diyorlar. Başka bir arkadaşı, öğretmenin bel altı şakalar yaptığını anlatıyor:
‘AİLENE ANLAT’ BASKISI
“Şakalarından yüzümüz kızarırdı. Cansel’e özel ders veriyordu. Aralarında duygusal yakınlaşma olduğunu olaydan 10 gün önce duymuştuk.”
Cansel’in bir başka arkadaşı farklı bir iddia ortaya atıyor: “Okul idaresi, Cansel durumu anlattığında ‘Ailene anlatman için sana iki gün müsaade. Yoksa biz söyleriz’ demiş. Cansel bu baskıya dayanamadı. İki gün okulda iki kez bayıldı. İdare Bayram Hoca ile ilgili kılını kıpırdatmadı. Bu yüzden intihar etti.”
Kızın rızası mı vardı,kuyruk sallamasaydı yapmazdı diyenler buna ne diyecek acaba ?İki çocuğu varmış bir de serefsizin. Yaparken hic mi dusunmedin 'ya aynısı benim cocuklarimin da başına gelirse' diye hayvan herif...
Bu sözleri bir kadının söyleyebileceğine inanmıyorum.Profil resmine de inanmıyorum.Hiçbir kadın hemcinsi için kuyruk sallamasa tabirini kullanamaz.Bende kapalı bir bayanım.Ama bu tür görüşlere katılmıyorum.Kadına nasıl terbiyeyi,ahlakı öğretiyorsak,kendine sahip çıkmasını öğretiyorsak, o derece de erkek çocuğa ahlakı,başkasının namusuna ,bedenine göz dikilmemesini öğretmeliyiz.![]()
![]()
http://www.hurriyet.com.tr/canselin-yardim-cigligini-duyan-olmadi-40058766
KAYSERİ’de lise öğrencisi Cansel Buse K. (17) çarşamba günü, ailesinin ifadesine göre Melikgazi’deki evlerinde polis babasının beylik tabancasıyla başına bir el ateş etti. Ağır yaralanan genç kız hastanede yaşamını yitirdi. Anadolu Lisesi'ndeki arkadaşları, Cansel'in intiharına evli ve iki çocuk babası matematik öğretmeniyle duygusal ilişkisi ardından uğradığı cinsel istismarın neden olduğunu, okul yönetiminin konuya kayıtsız kaldığı yönünde iddilarda bulundu. İddialar üzerine öğretmen Bayram Ö. (33) cumartesi günü tutuklandı.
CANSEL'E ÖZEL DERS VERİYORDU / HÜRRİYET OLAY YERİNDE - Gülden AYDIN
ARKADAŞLARI öğretmeninin Cansel’e ilaç verdikten sonra tecavüz ettiğini bildiklerinde ısrar ediyorlar. “Cansel ertesi gün başına gelenleri okul idaresinden sadece Müdür Yardımcısı M.T.İ. ile paylaştı. Müdürün ve rehberlik öğretmenlerinin haberi yoktu. Ama M.T.İ., olayı örtbas etmek için Cansel’i oyaladı. Cansel de canına kıydı” diyorlar. Başka bir arkadaşı, öğretmenin bel altı şakalar yaptığını anlatıyor:
‘AİLENE ANLAT’ BASKISI
“Şakalarından yüzümüz kızarırdı. Cansel’e özel ders veriyordu. Aralarında duygusal yakınlaşma olduğunu olaydan 10 gün önce duymuştuk.”
Cansel’in bir başka arkadaşı farklı bir iddia ortaya atıyor: “Okul idaresi, Cansel durumu anlattığında ‘Ailene anlatman için sana iki gün müsaade. Yoksa biz söyleriz’ demiş. Cansel bu baskıya dayanamadı. İki gün okulda iki kez bayıldı. İdare Bayram Hoca ile ilgili kılını kıpırdatmadı. Bu yüzden intihar etti.”
Ne yazık ki çoğu okulda birçok olayın üstü örtülüyor . Öğrenciler ve veliler seslerini çıkarmadıkları sürecede örtülmeye devam edecek.Anlat baskısını okuyunca aklıma iğrenç bir anım geldi. Ortaokulda erkeklerin ergenliğinin tavan yaptığı bir dönem vardır ya. Kızlara türlü bel altı şaka etek kaldırma üstüne atlama sıkıştırma vb rahatsızlıklar verilir. Sınıf başkanıydım ben bu aradaüzerimde sorumluluk hissettim. Artık çok simirlenmiştim. Müdüre çıktım tek başıma. Müdür bana önce eteğin çok kısa vb bişey dedi. ilk suçluluk hissi geldi. Çocuksun çünkü. Daha sonra sen ne yapıyorsun da rahatsız ediyorlar dedi. Herkesi ediyorlar dedim. Bi tek sen geldin dedi. Ben sınıf başkanıyım dedim. Hala nasıl bir çocukluk.. Tamam dedi telefonu kaldırdı. Babanı ara suçsuzsan alnın dik babanı çağırırsın gelir onunla çözeriz meseleyi dedi. Ağlaya ağlaya çıkmıştım o odadan. Tabiki olayı çözemedik. Başka bir kadın öğretmenle konuşup halletmiştim sonra bir şekilde. Eminim o okulda da bir öğrenci tecavüze uğrasaydı aynı şey yapılırdı.