intermediate ustu dil grubu

In addition to polymer solubility (swelling) studies,
HSPs have been applied to biological materials, barrier
properties of polymers, and the characterization of
surfaces, pigments, fillers, and fibers.5 The ability to
characterize organic and inorganic solids, liquids, and
gases with the same three-parameter model also enables
interpretation of situations involving mutual solubility
and material compatibility.

Polimer çözünürlük çalışmalarına ilaveten, HSPler aynı zaman da biyolojik malzemeler, polimer özelliklerinin bariyerleri ve yüzey,pigment, katkı maddeleri ve fiberlerin karakterizasyonunda da uygulanmaktadır. organik ve inorganik katı,sıvı ve gazların aynı 3parametreli model ile karakterize edilme yeteneği aynı zamanda ortak çözünürlük içeren durumlarının ve malzeme uygunluğunun yorumlanmasına izin verir.

büyük ihtimalle bunu yanlış çevirdim sanırım :

As a result, a fairly large
industrial following has been built up, including the
publishing of numerous compilations of measured parameters
as well as well-developed calculational methods,
when measured values are not available.

Sonuç olarak ; ölçülen değerlere ulaşılamadığında ,geliştirilmiş hesaplama metodları kadar, ölçülen parametrelerin sayısız derlemelerinin yayınlarını kapsayan , epeyce geniş endüstriyel işlemler kurulmuştur.

This work
introduces a theoretical methodology for generating
solubility parameter values, both one-component Hildebrand
and three-component Hansen parameters, for a
pure SCF, using CO2 as an example.

Bu çalışma, bir-bileşenli hildebrand ve 3bileşenli hansen parametrelerinin her ikisi için de (CO2İN ÖRNEK OLARAK KULLANILDIĞI saf SFC İÇİN )çözünürlük parametre değerlerinin üretilmesinde kullanılan teorik bir metodolojidir.

Son düzenleme:
The approach adopted in this work was to first
determine a set of ambient-condition HSPs for the pure
fluid and then to devise a method of extending this
single point in solubility parameter space to an arbitrary
temperature and pressure.
This entailed(gerektirmek) the verification(doğrulama)
of previously published temperature derivative functions
and the derivation of novel pressure derivative
functions.

Bu çalışmada benimsenen yaklaşım , saf akışkanlar için HSP ortam şartlarının ayarına(kurulumuna) ilk karar vermeydi. Sonra çözürlük parametresi boşluğunda isteğe bağlı karar verilen sıcaklık ve basınç için bu tek noktanın genişletilmesi metodu tasarlandı. Bu ; önceden yayınlanan sıcaklık türev fonksiyonlarının ve yeni basınç türetilmesinde türev fonksiyonlarının doğrulanmasını gerektirdi.

The resulting HSP values appear to be
internally consistent in terms of the comparison shown
in Figure 3, and the ability to express molecular
interactions, in terms of HSPs, for a pure fluid solvent
in a way that unites the liquid, gas, and supercritical
phases represents an advancement in the understanding
of the role of solvents in both existing and new
applications.

HSP değerleri sonuçları başlangıçta sürekli olarak meydana çıktığının karşılaştırılması 3. şekilde gösterilmiştir. moleküler etkileşimlerin anlatım için yetenek , HSPce,saf akışkan çözücü .....

kaldım burda , ay bunu bir türlü çeviremedim biri bize yardım etsin..:18::92:

canım cümleleri tekrar gözden geçirmek gerekebilir ; son bana attığını da çevirdim gönderiyorum :

Temperature and Pressure Effects on HSPs: äh

In Hansen s early work, the hydrogen-bonding parameter was almost always found by subtracting the polar and dispersion energies of vaporization from the total energy of vaporization. This is still widely used where the required data are available and reliable.
Hansen,25 however, while noting that there is no rigorous way of arriving at values of the temperature dependence of the hydrogen bonding solubility parameter , developed an empirical approach for the determination of the temperature dependence of äh that involves experimental heats of vaporization data for hydrogen-bonded substances, which, in turn, are taken from Bondi and Simkin.28 From eq 10, the hydrogen-bonding solubility parameter, äh, is defined a

HSPler üzerindeki Sıcaklık ve Basınç Etkisi : ah

Hansenin çalışmasında, hidrojen bağı parametresi, neredeyse her zaman buharlaşmanın toplam enerjisinden, buharlaşmanın polar ve dispersiyon enerjileri çıkarılarak bulunmuştur.
Bu yöntem, gereken dataya ulaşılabilen ve güvenilir olan yerlerde; halen yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
Hidrojen bağlı çözünürlük parametresinin sıcaklığa bağımlı değerlerine kesin olarak ulaşmak imkansızken ,Hansen , hidrojen bağlı maddeler için (sırasıyla bu maddeler Bondi ve Simkinden alınmıştır); deneysel buharlaşma ısısı verileri içeren ,ah'ın sıcaklığa bağlığını tespit etmek için empirik bir yaklaşım geliştirmiştir.
Denklem 10 'da hidrojen-bağı çözünürlük parametresi ah olarak tanımlanmıştır..

babies! where're you?
many many years ago, we were always talking
but the topic transformed into chemistry notes that's why i didn't write anything
i wanna gossip

babies! where're you?
many many years ago, we were always talking
but the topic transformed into chemistry notes that's why i didn't write anything
i wanna gossip

welcome honey, how are you ?

we can continue gossipping..:))

dont worry about chemistry notes..i had to translate them here..

how was your holiday ? you must have been abroad i think..

Son düzenleme:
no baby, i am still in istanbul but i will go :) my examinations haven't finished yet
i created an album in which i have added the photos of my house
do you want to have a look?

no baby, i am still in istanbul but i will go :) my examinations haven't finished yet
i created an album in which i have added the photos of my house
do you want to have a look?

waw , of course honey, it is pleasure for me..where are they ?

would you like to give me some advise ? :)

cemreeylül, i love your house...beautiful garden,swimming pool, cool furniture , all of them are like a dream...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…