- 8 Eylül 2016
- 1.244
- 1.093
- 133
- Konu Sahibi aksamustugelen
-
O kadar uğraşıyorum ediyorum ama yine de içimdeki bu şeker isteği bir bitmiyor.. Zaten hamilelik de direnci arttırırmış.. Ben yarıya düşürmüştüm hamilelikten önce ama şuan kesin coşmuş durumda..Merhaba canım.
Benim de 4.5 aylık bebeğim var.
Maalesef bende de insülin direnci var ve ben de gebelik öncesi glifor kullanıyordum.
Şuan emzirdiğim için kullanamıyorum ve her başladığım diyetin sonu tatlı krizi ile sonlanıyor.
İlacı kullanabilsek toparlarız mutlaka ama özellikle yoğun emzirmenin olduğu ilk 6 ay yasak diye biliyorum.
Sen bu konuda doktor ile görüştünmü hiç?
O kadar uğraşıyorum ediyorum ama yine de içimdeki bu şeker isteği bir bitmiyor.. Zaten hamilelik de direnci arttırırmış.. Ben yarıya düşürmüştüm hamilelikten önce ama şuan kesin coşmuş durumda..İlaçla düzelebilecek bir durum bence de ama prospektüsünde emzirirken kullanılmaz yazıyor glifor olmadan da elim kolum bağlı hissediyorum.. yani özellikle eşimden destek bekliyorum çikolataları saklatıyorum evden ama o da çok inanmıyor istesen yemezsin diyor.. kendimi tutamıyorum elimde olsa dünyadaki tüm nutellaları yiyeceğim doktora gidemedim henüz aslında bir görünsem iyi olacak acaba dedim kk'da var mıdır buna çözüm bulan? Bir hafta önce diyetle 79 oldum.. bugün yine 81.. çok sinir bozucu
Olsun ya en azından neden olduğunu biliyoruz :) bu da umut fakirin ekmeği yani napalım.. tontişler emmeyi bırakınca başlarız diyetlere :)Aynı durumdayım canım.
1 veriyorum 2 alıyorum :))
Nutelladan nefret ederken şimdi kavanozla aşk yaşıyorum :))
Eşim ise her konu da destek ama iş ben de bitiyor tabi ki.
Sonumuz hayr ola..
Aşırı tatlı üzerine veriyor önce tahlil yapıyor ona göre ayarlıyorKızlar bu ilacı hangi belirtileriniz üzerine verdi doktorunuz
Önüme. Koysan bir kavanoz çikolata yine yerim sorun etmeden üzerine de bi güzel şu içerim doktora kendiniz mi belirtiniz bu sorunuAşırı tatlı üzerine veriyor önce tahlil yapıyor ona göre ayarlıyor
Benimki başka bir sorundu test yaptı çıktıÖnüme. Koysan bir kavanoz çikolata yine yerim sorun etmeden üzerine de bi güzel şu içerim doktora kendiniz mi belirtiniz bu sorunu
Kızlar bu ilacı hangi belirtileriniz üzerine verdi doktorunuz
Önüme. Koysan bir kavanoz çikolata yine yerim sorun etmeden üzerine de bi güzel şu içerim doktora kendiniz mi belirtiniz bu sorunu
Resmen beni anlattın pko luyum bu söylediklerini birebir yaşıyorum hele ki ramazanda daha da hat safhada bu durum bundan 2 yıl evvel şeker sınırda çıkmıştı ama bisi yapmadı diyetisyene gönderdi direk oda klasik liste verip eve yolladı devletteydiÖnce açlık şekerine bakılır. Şeker sınırdaysa ve fazla kilon varsa verebiliyor doktor..
Ben de ayrıyeten bir de pko var. Zaten pko'lü kişilerde insülin direnci olma ihtimalı çok yüksek..
Aşırı tatlı istediğinden ziyade ani açlık krizleri. Hiç doymayacak gibi yeme isteği ve o kadar yedikten kısa süre sonra tekrar açlık hissi... Yani kısacası yedikce acıkıyor ,acıktıkça yiyorsun..
Bence mutlaka baktırın.. maalesef her diyetisyen yönlendirmiyor.. muhtemelen benim de pko vardı ve yarıya indirince insülin direncini hamile kaldım..Resmen beni anlattın pko luyum bu söylediklerini birebir yaşıyorum hele ki ramazanda daha da hat safhada bu durum bundan 2 yıl evvel şeker sınırda çıkmıştı ama bisi yapmadı diyetisyene gönderdi direk oda klasik liste verip eve yolladı devletteydi
Direk özel e gitmek mantıklı sanirimBence mutlaka baktırın.. maalesef her diyetisyen yönlendirmiyor.. muhtemelen benim de pko vardı ve yarıya indirince insülin direncini hamile kaldım..
Olabilir ya da direkt Dahiliye doktoruna gidip insülin direncime bakabilir miyiz de diyebilirsin :)Direk özel e gitmek mantıklı sanirim
Yarın aile sağlık ocağı na bi gidiyim bakıyımOlabilir ya da direkt Dahiliye doktoruna gidip insülin direncime bakabilir miyiz de diyebilirsin :)
Resmen beni anlattın pko luyum bu söylediklerini birebir yaşıyorum hele ki ramazanda daha da hat safhada bu durum bundan 2 yıl evvel şeker sınırda çıkmıştı ama bisi yapmadı diyetisyene gönderdi direk oda klasik liste verip eve yolladı devletteydi
Aziz evvel.aile hekimindeki hemşire ile konuştum yasa ve sınıra göre verliyormus o ilaç siz kaç yasindaydiniz ve insülin siniriniz neydiDahiliye doktorunla konuyu görüşebilirsin. Açlık krizlerine engel olamadığını özellikle belirt
Aziz evvel.aile hekimindeki hemşire ile konuştum yasa ve sınıra göre verliyormus o ilaç siz kaç yasindaydiniz ve insülin siniriniz neydi
24 yaşındaydım aldığımda.. insülin ise üst sınıra yakındı şimdi tahlili hatırlamıyorum değerleri..Aziz evvel.aile hekimindeki hemşire ile konuştum yasa ve sınıra göre verliyormus o ilaç siz kaç yasindaydiniz ve insülin siniriniz neydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?