- 12 Temmuz 2006
- 188
- 6
- 118
merhaba bu sıralar cok dertliyim ozellikle bayramda memleketime giitigimde iyice bunaldım uzuldum.insanlar ne kadar tuhaf okadar cok icimde yazmak istediklerm varki burda sizlkerle paylassam belki bir nebze olsa rahatlycam.Benimde hic arkadasım yok diyebilirim.bayrmada ailemin yanına gittik esimle bir hafta izin aldı.ben artık calsıtıgım icin koca bir yıl bu yaz tatilimi dusundum durdum planladım.Tum akrabalarımla gorusup hasret gidecektim.ozelliklede kardes gbi aynı evde buyudugumuz kuzenimi cok ozlemistim en az 2-3 gun gorusuruz diyordum.Yeni ev aldılar ben en son gidismde yeni evine gitmistim.teklf falan beklemem o derece yakınız daha dogrusu ben oyle sanmısım.esimlede gideriz diye dusundum ve ona soyledeim musait oldugun birgun kahveye gelmek istiyoruz diye.birhafta boyunca yok basım agrıyor yok temizlik yapıcam yok anneme yardım edicem deyip beni salladı onemsemedi.1hafta boyunca sadece amcama cıktıgımızda orda denk geldik yarım saat gorustuk okadar.sonrada arife gunu.Arife gunu once baska bir seye canım sıkıldı.teyzemin kızı acayip beni kıskanıyor yıllardır birde cok iyi ozelliklere sahip bir ese sahip olunca daha da kıskanmaya basladı.esimin resmini iljk gsoterdiğimde bile baktı nerden nasıl buldun bu yakısklı adamaı deyip baska yorum yapmadı.arife gunu esiyle bayram ziyartein egeldiler anneme 3 yasında bir kzıım var dunya tatlısı gorenler mutlaka cok sevimli ve guzel bulurlar bana bu kezde demezmi herkesin yanında kızın cok sekermıs bu kız nasıl senden cıktı dedi.bende niye annesi cirkinmi ki dedim ancak okadar sinir oldumki patavatsız sey sonra toparlamaya calıstı yok nazar degmesin diye soyledi falan deyip toparlamaya calıstı hic hayatımda boyle bir nazar seyside gormedim yani.neyse icimde kaldı daha pek cok sey soylemek isterdim yada birlaf sokup cuk diye oturtmak ama cok hazır cevap bir insan degilim ve sonradan iyice sinirleniyorum keske soyle deseydim boyle deseydim diye.gitiler arkasından kuzenim geldi daha dogrusu ugramıs 5dk.buyur ettim.kahve hazırlarken birden soyle bir soruyla karsılastım.sen kurtaj oldunmu bebek aldırdınmı diye sordu honk diye donakaldım.ne alakası var kac yıldır atama bekliyordum oyuzden yapmadık sorun olur diye bekledik bunu biliyorsun niye simdi boyle sordun allah alalh dedim ama cok bozuldum.nerden cıktı bu simdi dedim soylemek istemedi.birisi dedikodumu yaptı yok oyle birsey dedim kimlerden duydugunu ogrenmeye calsıtım.saklamaya xalıstı yok zaten kimseden duymadım ben oylesine sordum falan dedi.sonra iyice kırıldıgımı belli edince bak birdaha yuzune bakmam falan dedim.ancak bir isim soytledi ama onuda korurmus gibi yaptı.soyledeiği kişi de uzaktan bir akraba bayan.allah allah dedim ne alaka ben kac yıldır bu insanla karsılasmıyorum insanların isimi yok boyle palavralar atıp sinirlerimi bozuyorlar yok yere.yok ben sadece sordum icimde kaldı falan dedi.bana boyle bir seyi sorman bilke hata dedim cunku herseyeimi biir herseyimi anlatırım ona.ve bu konuların dedikodusu yaklasık bir yıl oncesi yapılmıs yenide degilmis yani.ama tam isimleride vermiyor ve herzaman derki sen benim kardesimsin herkseten onmelisin vs der ben zatenb onu oyle goruyorum ama onun oyle gormediği belli oldu.benim kızdıgım nokta bir yıl oncesi hakkımda boyle bir dedikodu yapılıyor o insanlara bir laf soyleyip tersleyip agızını kapatacagına saklıyor benden birde kalkmıs biryıl sonra icimde kaldı merak ettim diyor allahım sinirden ne yapsam bilemedim yuzunu gorek istedemedim yani.zaten ondan yarım saat oncesi teyze kızı lafı sokmus bana cookk uzuldum.bu zamanda anlasılan kardesine bile guvenmicen.hayal kırıklıgına ugrattı beni.sonra ozur faln diledi cok konutuk tatrıstık ama ,c,mde ukte kaldı cok uzuldum insanlara olan inancımı daha da yitirdim su dunyada kimsye guvenmiycen baska bir yolu yok.nasıl gecer boyle hayat bilmiyorum.Aslında cok sakin bir insanım ama cevrmde okadar kıskanan insan varki vallah ne yapacagmı sasırıyorum torba degilki agızlarını buzesin ama bu patavatsız insanlara dogru duzgun bir laf soylemeyemiyorum ya icimde kalıyor ona uzuluyorum siz olsanız bu durumlarda ne yapardınız ne soylerdiniz bu insnalara nasıl bir tavır koyardınız.tabii bunlada bitmiyor bayram macerası.Donuste esimin kuzeni var bir bayan tanıstıgımızdan beri bana soguk davranır ben orda yokmusum gibi davranır devamlı esimle sohbet eder muatap olur oyle cins yani.neyse onlara ugradık ordada yine canımı sıkan bir patavatsızlık daha .kzımın resimlerini esim face te eklemis kadın dediki esime ve bana isyerindeki arkaasları gormus bzim resimnlerimzii demisşlerki abinin esi cok sanslı cok yakısıklı cok yakısıklı bir kocaya sahipmis kız cok sanslıoymıs dedi bana boyle yorum yaptı.tabii nerden gordugunuze baglı cok sinir oldum sanki ben cirkin bir kadınımda esim benden cok ustun sanki dengesizmis gibi.cok sinir oldum esime soyledim yaa birkadına boyler bir sey denirmi dedim o tabii kuzdeni oldugu icin iyi gormeye calısıtı olsun tesekkuer ederiz evet cok sanslıyım deyip kapatsaymısm zaten evine misafir olarak gitiigimiz ve aniden boyle briseyle karsılastıgımız icin zatewn hazırlıklı degildin dogru duzgun birsey diyemedim.yani bayramımı bu insanlar rezil etti.allaha havale ediyorum.ama ben hayatımda boyle insanlarla cok muatap olmak zorunda kalıyorum ne yapacagını sasırdım mıknatıs gibi cekiyormuyum bilmiyorum ne tavsiye edersiniz cok canım sıkkkın.okadar cok sorunum varki butun hayatımdaki olumsuzlukları dusunmekten kendimi alamıyrum hep kafamda bu dusunceler