- 1 Aralık 2015
- 2.329
- 1.502
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ilk 1 1,5 yıl görüşmedim sonra yine ara ara görüşmediğimiz zamanlar oldu ( köy kızıyım bu arada 6 7 yıl önce öyle gelin kız gitsin nişanlısıyla eşya alsın olayı yoktu malesef )
Umarim biriktirip yatırım yapiyordur. Bari ölünce size kalir ins. Catir catir yersiniz anasini satim.Maalesef bu sorulari sanirim hepimiz soruyoruz kendime
Canim babam bulundugumuz yerin en iyi maas alanlarindan biriydi ama hep varlik icinde yokluk cekgirdi inanirmisin belki aylarca eve kahvaltilik namina peynir dahi girmezdi bazen kahvaltilik ramazandan ramazana alinirdi
Cektirdigi yoklugun haddi hesabi olmadı diyeyim
Bazen dusunuyorumda belki yoklukta yokluk ceksek bu kadar canim yanmazdi ama resmen varlik icindeyken bizi yoklukla surundurdu simdide durum cok farkli degil
Birsey icin para lazim ve ben 6 aydir neredeyse kurus harcamadan biriktiriyorum oda kardesimin verdimlerinden ve hala 300 tl biriktiremedim
Ayiptir soylemesi insan icinde giyinecek ayakkabim yok ama biz bu sartlarda yasarken babamin isinden maasindan dolayi insanlar bizi hep bir eli yagda bir eli balda zannediyor
Kac zamandir cok uzuluyorum bu durumuma bazen kardesimle konusurken hep dert yaniyorum ama bazen dudunuyorum durumum bunun ustunde olsa daha iyisini ararmiydim acaba hep daha cogunu istermiydim
Dert etmiyorum dersem yalan ama bazen de dusunuyorum 2 gunluk dunya kendimizle goturemeyecegiz hicbirseyi birazda bu acidan dusun belki rahatlamana yardimci olur
Hani hep derler ya durumu sizden kotu olanlara bakin emin ol durumu senden benden cok kotu insanlar var bizde bu sikatlerimizle onlarin gozunde eltin gorumcen yengelerin gibiyiz biz elimizdekine sukredelim insallah Rabbim kanaatimizi arttirir nimetlerini bereketlendirir
kp derim 3 4 markanın katalogunu getirdi bende begendim hatta begendiğim markanın dükkanı aramış mobilya için gelecegiz demişti bir gün kp derimle alışveriş için çıkacaktık o gün telefonlara falan bakmadı bizim köyde dah yeni yeni kız gidip alıyor eşyalarıtatlım ben de köy kızıyım..bırak 6-7 sene öncesini bizde 30 sene önce bile gelin olacak kız nişan-düğün alışverişine giderdi. hala da gidiyor ki iç anadolunun muhafazakar bir köyü burası, egeli filan değilim... Hadi sen gitmiyorsun ailenden bir büyük yengen, ablan bişeyin gider. Senin ailen hiç biz şunu istiyoruz, bunu istiyoruz da mı demedi? bakın tekrar söylüyorum ben evlenen insanların kendisinin yapmasından yanayım herşeyi ama madem böyle köyden kız almalı (eşya alır gibi töbe töbe) bir evlilikten bahsediyoruz madem eltiye görümceye yapılıyor size de yapılmalıydı, bi tek sizin mi başınız kel? siz de yaptırmalıydınız, ağlamayana da meme yok.
ben anlamıyorum şu kimse senin eşyanı almak zorunda değil lafından o zaman diğerlerine de almasaymış kv -kp sonuçta onlarınkini de almak gibi zorunluluğu yoktu düz mantıkla düşünürsek bence mesele eşya alınıp alınmaması değil ortada ki adaletsizlik evlat bi elin beş parmağı gibidir bi parmağını nasıl ayıramazsan evlatı da ayıramazsın
kp der tam sahtekar çıktı anlatılmaz yaşanılır ya nişan attık sonra eşim yataklara düşüp kendine zarar vermeye kalkınca barıştık 2 ay da insanlar tanıyamıyor anlayamıyor basiretimiz baglanmış gibiydi hani imam olunca insan konduramıyorda sahtekarlık yapacagını bizim köyde bi benim başıma geldi böylesi bişeytatlım ben de köy kızıyım..bırak 6-7 sene öncesini bizde 30 sene önce bile gelin olacak kız nişan-düğün alışverişine giderdi. hala da gidiyor ki iç anadolunun muhafazakar bir köyü burası, egeli filan değilim... Hadi sen gitmiyorsun ailenden bir büyük yengen, ablan bişeyin gider. Senin ailen hiç biz şunu istiyoruz, bunu istiyoruz da mı demedi? bakın tekrar söylüyorum ben evlenen insanların kendisinin yapmasından yanayım herşeyi ama madem böyle köyden kız almalı (eşya alır gibi töbe töbe) bir evlilikten bahsediyoruz madem eltiye görümceye yapılıyor size de yapılmalıydı, bi tek sizin mi başınız kel? siz de yaptırmalıydınız, ağlamayana da meme yok.
aynen eşime üzülüyorum hem de çok
istedik ama kp der ben de muhammedim o iş oglumu magdur edecek degilim ya demiştitatlım ben de köy kızıyım..bırak 6-7 sene öncesini bizde 30 sene önce bile gelin olacak kız nişan-düğün alışverişine giderdi. hala da gidiyor ki iç anadolunun muhafazakar bir köyü burası, egeli filan değilim... Hadi sen gitmiyorsun ailenden bir büyük yengen, ablan bişeyin gider. Senin ailen hiç biz şunu istiyoruz, bunu istiyoruz da mı demedi? bakın tekrar söylüyorum ben evlenen insanların kendisinin yapmasından yanayım herşeyi ama madem böyle köyden kız almalı (eşya alır gibi töbe töbe) bir evlilikten bahsediyoruz madem eltiye görümceye yapılıyor size de yapılmalıydı, bi tek sizin mi başınız kel? siz de yaptırmalıydınız, ağlamayana da meme yok.
mesele eltim degil hatta ben aylarca dua ettim kız kacacak Allah ım ne olur magdur etmesinler ezmesinler diye çevrem dekiler hep böyle hiç biri ama hiçbiri begenmiyorlar eşyaları hatta aralarından bazıları bana senin evde köpek baglasan durmaz valla iyi dayanıyorsun diyorlarKonuyu okurken, ilk hissettiğim rahatsızlığı yazmışsın, kardeşler arası adaletsizlik. İşte bu nokta batar insana,.
Salt mal mülk hevesi değil, onlarda olmasın değil, "Biz de senin evladın değil miyiz, onlar evlatsa biz neyiz?" sorgusu.
Başkasının aldığı neden batmıyor da, eltisininki batıyor gözüne? Oğul-gelin ayırımı yüzünden.
Şu an nick olarak kullandığım ve sevdiğim filmlerden biri olan "Angela"da bir sahne vardı, türkçe olarak bulamadım;
Hatırladığım kadarıyla anlatayım. Bir adam var ve bu adama iki farklı hayat anlatıyor kadın. Çünkü kadının geçmişi sır.
Adama ilk anlattığı hayatında kadın o kadar fakir o kadar aciz, düşkün biri ki... Adam acıyor kadına "Bi de benimki hayat değil derdim, sen benden betermişsin" gibisinden.
Sonra kadın gülüyor, "Çok safsın, hayır ben çok zengindim, altımda şu şu arabalar vardı, babam iş adamıydı" vs anlatıyor.
Adam soruyor: "Hangisi senin hayatın?"
Kadın cevaplıyor: "Hangisi senin hayatını katlanılır yapıyor? Ben binlerce hayat uydurabilirim ama seninki aynı kalacak."
Önce kendi hayat şartların içinde mutluluğu yakalamaya çalış canım benim, eltinin malı eksilse sana mutluluk getirmez değil mi? Mal mülk elbette istenir, istemenin sınırı yok ama eşine kendine beş paralık şeyler için eziyet ettiğine değmez.
Çalışın çabalayın yapın bunun tadı apayrıdır ve en büyük servet de güzel ahlaklı - iyi kalpli yetiştirdiğin topluma faydalı evlatlarındır.
eşime eziyet etmiyorum o zaman yani okavgayı ederken depresyondaydım ilaç alıyordum (bebegimi kaybetmiştim) kavga ederken canını yakmak istedim bi daha da açmadım zaten konuyuKonuyu okurken, ilk hissettiğim rahatsızlığı yazmışsın, kardeşler arası adaletsizlik. İşte bu nokta batar insana,.
Salt mal mülk hevesi değil, onlarda olmasın değil, "Biz de senin evladın değil miyiz, onlar evlatsa biz neyiz?" sorgusu.
Başkasının aldığı neden batmıyor da, eltisininki batıyor gözüne? Oğul-gelin ayırımı yüzünden.
Şu an nick olarak kullandığım ve sevdiğim filmlerden biri olan "Angela"da bir sahne vardı, türkçe olarak bulamadım;
Hatırladığım kadarıyla anlatayım. Bir adam var ve bu adama iki farklı hayat anlatıyor kadın. Çünkü kadının geçmişi sır.
Adama ilk anlattığı hayatında kadın o kadar fakir o kadar aciz, düşkün biri ki... Adam acıyor kadına "Bi de benimki hayat değil derdim, sen benden betermişsin" gibisinden.
Sonra kadın gülüyor, "Çok safsın, hayır ben çok zengindim, altımda şu şu arabalar vardı, babam iş adamıydı" vs anlatıyor.
Adam soruyor: "Hangisi senin hayatın?"
Kadın cevaplıyor: "Hangisi senin hayatını katlanılır yapıyor? Ben binlerce hayat uydurabilirim ama seninki aynı kalacak."
Önce kendi hayat şartların içinde mutluluğu yakalamaya çalış canım benim, eltinin malı eksilse sana mutluluk getirmez değil mi? Mal mülk elbette istenir, istemenin sınırı yok ama eşine kendine beş paralık şeyler için eziyet ettiğine değmez.
Çalışın çabalayın yapın bunun tadı apayrıdır ve en büyük servet de güzel ahlaklı - iyi kalpli yetiştirdiğin topluma faydalı evlatlarındır.
kp derim 3 4 markanın katalogunu getirdi bende begendim hatta begendiğim markanın dükkanı aramış mobilya için gelecegiz demişti bir gün kp derimle alışveriş için çıkacaktık o gün telefonlara falan bakmadı bizim köyde dah yeni yeni kız gidip alıyor eşyaları
mesele eltim degil hatta ben aylarca dua ettim kız kacacak Allah ım ne olur magdur etmesinler ezmesinler diye çevrem dekiler hep böyle hiç biri ama hiçbiri begenmiyorlar eşyaları hatta aralarından bazıları bana senin evde köpek baglasan durmaz valla iyi dayanıyorsun diyorlar
babam sahip çıktı ortada koymadı beni nişanı attık ama kv dem aradı agladı özürdiledi fatih yasayamam kıyarım canıma diyor deyince babamda dayanamadı evden kovuldugumda da eşim vazgeçmedi benden boşanamam yaşayamam dedicanım senin annende babanda da iş yokmuş,, kusura bakma. hadi sen tecrübesizmişsin de. anne-baba hiç mi hani ne alındı ne satıldı nerde, nedir demez? yani tamam k.p. imammış, siz iyi niyetliymişsiniz basiretiniz bağlanmış, eyvallah da. nişan neden var? böyle olaylar sırasında aileler anlaşamayacaklarını anlarsa, yol yakınken dönsün diye var. hiç eşyayı, alışverişi görmezsen 2 ayda çat diye evlenirsen o nişandan ne anlayacaksın ki? yahut evlendin, kapıya koyuldun. e annen baban ne diye biz bu kızı bunun için vermedik demedi, gelip seni almadı madem öyleyse? seni çok ezik görmüşler, hala da öyle görüyorlar bence.
her neyse olan olmuş. ama dediğim gibi eşya da eşya diye tututmak, mala mülke tamah etmek ne kadar hastalıksa, insanın herşeye eyvallah demesi, herşeye katlanması, kendini ezdirmesi de öyle. Bu insanlarla hiç diyoloğun, alakan olmasa neyse, kim n'apıyorsa yapsın.. ama sen bi de sürekli iç içesin, görüşüyorsun ve insansın. elbette senin de hakkındı. tabi ki sen de diyeceksin benim neden böyle, onlar da diyecek sen it bağlasan durmayacak evdesin diye. tüm bunlar bahsettiğim toplum koşullarında normal. ama bile bile gelmiş yani.
deyince ben kötü oluyorum sen salaksan aldıramıyorsan biz ne yapalım kocana ses edemiyor tırnagını geçirmiyorsun diyorlar ki 1 yıldır sadece annem anneannem le gidip geliyorum kimseyle görüşmüyorum ama mecbur bayram da düğünde görüşüyoruz işte akraba olunca"Seni de bağlamıyoruz, durma" deyiver ya bu insanların nesi var? Arkadaş diye evine gelen insanlar mı bunları söyleyenler?
Ne faydası var "Köpek bağlasan durmaz" dediklerinde sana? İşte boşboğazlığa, boş konuşmaya örnek laflar. Kafalarına vursan tınnn diye ses gelir, güya seni övüyor salaklar. Ya özür dilerim de, uyar bu insanları "Böyle diyecekseniz gelmeyin bari, incitiyorsunuz beni" de.
babam sahip çıktı ortada koymadı beni nişanı attık ama kv dem aradı agladı özürdiledi fatih yasayamam kıyarım canıma diyor deyince babamda dayanamadı evden kovuldugumda da eşim vazgeçmedi benden boşanamam yaşayamam dedi
deyince ben kötü oluyorum sen salaksan aldıramıyorsan biz ne yapalım kocana ses edemiyor tırnagını geçirmiyorsun diyorlar ki 1 yıldır sadece annem anneannem le gidip geliyorum kimseyle görüşmüyorum ama mecbur bayram da düğünde görüşüyoruz işte akraba olunca
eşim elini makineye vereceksen patronu almış elinden sonra eşim baygınlık geçrmiş vs hala elin de izi var kader mi bilmiyorum ki bende hastalandım hemde öyle böyle degil banyomu tuvaletimi bile annem yaptırdı 1 ay (kv demler hastalanınca istemediler ) eşim de vazgeçmeyince , babam çocuk çok hasta hocam evlenemez düğünü erteleyelim ben kızımı iyileştireyim bi çaresine bakalım deyince kp Allah ve din aşkı için ki haymeana benim evladımdır her haliyle kabulüm demiş titatlım tamam da canıma kıyarım dedi diye bir blöfle barışılmaz, barışırız ama kızımıza ayrı ev açacaksın her eşyasını da alacaksın diyerek barışılır. bunlar olmadan da nişan atılmış sayılır.
eşin boşanırsak yaşayamam diyorsa, tamam boşanmayalım ama ben gelip özür dilemezler, eşyamı, altınımı yapmazlarsa annenin babanın elini öpmem, torun filan da göstermem dersin. dersin ya bunları demek durumundasın.
eşinin ailesi en baştan durumumuz yok böyleyken böyle deseydi, eyvallah. diğer çocuklara da yapamıyor olsaydılar yine eyvallah. siz resmen dolandırılmışsınız. bu da hani telefon dolandırıcıları var ya aynen onlar gibi. kendiniz bile bile yutmuşsunuz resmen herşeyi.