- 31 Mayıs 2019
- 311
- 918
-
- Konu Sahibi justalittleadventure
Ben sizi anliyorum. Insanlar özellikle daha sessiz olan insanlari rahatsiz ediyorlar. Yirtik olanlara mesela pek yaklasamiyorlar, cünkü onlarin kavga cikartacagini biliyorlar.Hayır ben bunu demek istemiyorum. Israrla anlamıyorsunuz beni. Herkes kötü değil. Şuan arkadaşlarım da var anlaştığım. Ama zamanında karşıma çıkan kötü insanlar yüzünden yaralar aldım. Sorun bu. Şimdi anladınız mı? Sessiz sakin olduğum için ezik gördüler beni.
Bu instagramda kapali hesaplari nasil aciyorlar emin misiniz? Herkes bosuna gizli yapiyor o zaman oyleyse korkunc bisey cunku. Benim de profilimi gormesini istemedigim kotu insanlar var rahatca gorebilirler mi paylastiklarimi? Ben şok.Instagram profilim gizliydi ama gizli hesapları açan uygulama var. Şuan kapattım hesabımı.
Sensin o deyiver alay edenlere niye taktınkiÇocukluğumdan beri hangi okula/dershaneye gitsem benimle alay ettiler insanlar. Halbuki öyle alay edilecek bir şeyim de yokÖrneğin 2 yıl önce üniversite sınavına hazırlanıyordum. Dershaneye gidiyordum. Sırf siyasi görüşlerimiz farklı diye alttan alttan imalarda bulunuyorlardı. Açık açık benimle alay edenler vardı.
Postegro sayesinde gizli hesaplara bakılabiliyorBu instagramda kapali hesaplari nasil aciyorlar emin misiniz? Herkes bosuna gizli yapiyor o zaman oyleyse korkunc bisey cunku. Benim de profilimi gormesini istemedigim kotu insanlar var rahatca gorebilirler mi paylastiklarimi? Ben şok.
Kaç yaşındasın bilmiyorum, bakmadım şuan ama sana şunu söyleyeyim, o insanlar hep vardı ve var olacak. Yaşın ilerledikçe insanlarla daha rahat iletişim kuracaksın. Onlar ona hizmet ediyor çünkü amaç seni demoralize etmek ve amaçlarına ulaşmışlar. İnsanların söylediklerini umursama bu iyi de olsa kötü de olsa seni etkilemesine izin verme.Çocukluğumdan beri hangi okula/dershaneye gitsem benimle alay ettiler insanlar. Halbuki öyle alay edilecek bir şeyim de yokÖrneğin 2 yıl önce üniversite sınavına hazırlanıyordum. Dershaneye gidiyordum. Sırf siyasi görüşlerimiz farklı diye alttan alttan imalarda bulunuyorlardı. Açık açık benimle alay edenler vardı. Aynı şekilde okulda da öyle. Lise hayatım berbattı. Sınıfım tarafından dışlandım. Elimden geldiği kadar iyi bir insan olmaya çalıştım ama olmadı. Aileme son sene özel okula geçmek için yalvardım ama beni dinlemediler bile. Tabi sonra pişman oldular.
Yazın kuzenim evlendi onun düğününde kuaföre gittim. Yıllar sonra ilk defa kuaföre gittim 10 yıl sonra. O gün süslendim bir sürü fotoğraf çekindik. Çok güzeldi. Çekindiğim fotoğraflardan birini twitterda profil resmi yaptım. Sonra bir tweet attım. Atmaz olaydım hiç tanımadığım birisi tweetimi alıntılayıp benimle alay etmiş. Profil resmimde boynumda altınlar vardı. Teyzem düğünde takmam için bana vermişti. Onunla alay etmişler. Halbuki benim köyümde altın takmak, şalvar giymek gayet normalde şeyler. Herkes düğünlerde altın takar şalvar giyer. Yazdığım şey de öyle alay edilecek bir şey değildi. Herkese mesaj atan erkekleri eleştirmistim. Her yerde sapık erkekler türedi. Sosyal medyada o kadar çok mesaj vs alıyordum ki artık dayanamayıp kapattım hesaplarımı. Amcam yaşındaki adamlar mesaj atıyorlar.
Bu aralar hep aklıma şu geliyor ya benim fotoğraflarım kötü niyetli insanların eline geçtiyse? O kadar çok korkuyorum ki
İnsanlardan gittikçe soğuyorum nefret ediyorum. Herkes alay ediyor benimle. Burada bile. Eski hesabımda bana bir sürü kişiyi kafayı takmıştı. Gerçekten artık dayanamıyorum
Üniversite okuyorum hayallerim hedeflerim var. Ama insanlar beni çok yordu. Artık içimden bir şey gelmiyor
Yaşadığın ortama ayak uyduramıyor olabilirsin. Köy ve şehir kültürleri farklı oluyor.
O gün süslendim bir sürü fotoğraf çekindik. Çok güzeldi. Çekindiğim fotoğraflardan birini twitterda profil resmi yaptım. Sonra bir tweet attım. Atmaz olaydım hiç tanımadığım birisi tweetimi alıntılayıp benimle alay etmiş. Profil resmimde boynumda altınlar vardı. Teyzem düğünde takmam için bana vermişti. Onunla alay etmişler. Halbuki benim köyümde altın takmak, şalvar giymek gayet normalde şeyler. Herkes düğünlerde altın takar şalvar giyer. Yazdığım şey de öyle alay edilecek bir şey değildi. Herkese mesaj atan erkekleri eleştirmistim.
Garip sayfalara yorum falan mı yapıyorsunuz nasıl buluyorlar hesaplarınızı? Yani bir olur iki olur hepimize olmuştur ama kimseye bu denli rahatsızlık verecek kadar asılan olacağını sanmıyorum sosyal medyadan. Mesaj kısmını kapatabilirsiniz sizi etkiliyorsa.Haklısınız ama erkeklerin herkese asilmasiyla benim suslenmemin alakası yok çünkü. Profil resmime kedi köpek koysam bile asilanlar oluyor
Öncelikle değerli kardeşim kendine güvenin tam olsun, başkalarının senin hakkında yaptıkları ve düşündüklerini fazla umursama.Çocukluğumdan beri hangi okula/dershaneye gitsem benimle alay ettiler insanlar. Halbuki öyle alay edilecek bir şeyim de yokÖrneğin 2 yıl önce üniversite sınavına hazırlanıyordum. Dershaneye gidiyordum. Sırf siyasi görüşlerimiz farklı diye alttan alttan imalarda bulunuyorlardı. Açık açık benimle alay edenler vardı. Aynı şekilde okulda da öyle. Lise hayatım berbattı. Sınıfım tarafından dışlandım. Elimden geldiği kadar iyi bir insan olmaya çalıştım ama olmadı. Aileme son sene özel okula geçmek için yalvardım ama beni dinlemediler bile. Tabi sonra pişman oldular.
Yazın kuzenim evlendi onun düğününde kuaföre gittim. Yıllar sonra ilk defa kuaföre gittim 10 yıl sonra. O gün süslendim bir sürü fotoğraf çekindik. Çok güzeldi. Çekindiğim fotoğraflardan birini twitterda profil resmi yaptım. Sonra bir tweet attım. Atmaz olaydım hiç tanımadığım birisi tweetimi alıntılayıp benimle alay etmiş. Profil resmimde boynumda altınlar vardı. Teyzem düğünde takmam için bana vermişti. Onunla alay etmişler. Halbuki benim köyümde altın takmak, şalvar giymek gayet normalde şeyler. Herkes düğünlerde altın takar şalvar giyer. Yazdığım şey de öyle alay edilecek bir şey değildi. Herkese mesaj atan erkekleri eleştirmistim. Her yerde sapık erkekler türedi. Sosyal medyada o kadar çok mesaj vs alıyordum ki artık dayanamayıp kapattım hesaplarımı. Amcam yaşındaki adamlar mesaj atıyorlar.
Bu aralar hep aklıma şu geliyor ya benim fotoğraflarım kötü niyetli insanların eline geçtiyse? O kadar çok korkuyorum ki
İnsanlardan gittikçe soğuyorum nefret ediyorum. Herkes alay ediyor benimle. Burada bile. Eski hesabımda bana bir sürü kişiyi kafayı takmıştı. Gerçekten artık dayanamıyorum
Üniversite okuyorum hayallerim hedeflerim var. Ama insanlar beni çok yordu. Artık içimden bir şey gelmiyor
Sırf Türkiye'deki kullanıcılar hakkında konuşuyorum; 12 milyon mutlu, mutsuz, aklen ruhen sağlıklı sağlıksız, bambaşka şartlarda, kültürlerde, ortamlarda yetişmiş, farklı farklı yaşlarda, huylarda bir dolu insanın olduğu yerdesiniz yahu...
Yurt dışındaki Türklerle bu sayı kim bilir kaç milyon oluyor.
Bırakın sizin köyün adetlerini, tüm dünyanın birleşip; "Bu şey, bu hayattaki en normal şeydir" diyeceği bir şeyle bile alay edebilecek, yüzlerce binlerce insanın olduğu bir platform orası.
Sanki akrabalar arasındaki whatsapp grubuna yazmışsınız gibi, orada yengenizin görümcesi lâf sokmuş gibi anlatıyorsunuz.
12 milyon insandan birinin, onun da beğenisine sunduğunuz bir şey hakkında canınızı sıkabileceğini öngöremiyorsanız, kullanmayın o mecrayı.
Değer mi hırtın teki için bu kadar üzülmeye?
yani hadi okulda akran zorbaligi diyelim, sosyal medyada da insanlar kotu diyelim instagramda falan.
bu ikinci uyeliginiz mi? ilk uyeliginizde insanlarin size kafayi taktigini soyluyorsunuz ki kimse fotografinizi da gormemistir sizi tanimiyordur. e ama bi dur acaba sorun bende olabilir mi de kardesim sen de. her sey ve herkes sana karsi olamaz yani.
bir de hayatta boyle sanki dunya yikilmis da sen tek basina altinda kalmissin gibi davranirsan olmaz, sacmalik bu. herkese en zayif noktani gosteriyorsun ne gerek var? biraz kafana takmamayi ogren yahu, psikolojik destek almak cok cok maddiyat isteyen bir sey degil devlet kurumlari da sagliyor bunu. ama bence sen bundan kurtulmak istemiyorsun. bazi insanlar vardir magdur gorunmeyi sever, uzerinde magduriyetin getirdigi ilgiyi hissetmek hosuna gider. o var bence sende.
Sosyal medya paylaşımlarınızı herkes görmesin alay edilmekten daha fazlası, fotoğraflarınızı ard niyetle paylaaşabilirler... Geçmişe gelince evet sizi anlıyorum. Lise zamanımda aramın bozuk olduğu bir kız grubu vardı. Benle çok uğraştılar çok ağlattılar. O dönem de psikiyatr tedavi görüyorum, hassas bir zaman yani. O dönem tel numaramı biri dağıtmıştı tuhaf tuhaf adamlar beni arıyordu. O kızlardan şüphe ettim ama ispatlayamadımNeyse konu benim geçmişim değil ama benim de başıma geldi geliyor onu söylemek istedim. Arkanıza bakmadan ilerlemeniz gerekiyor. Evet çok zor ama imkansız değil. İsterseniz özelden de yazabilirsiniz dertleşmek için :)
sen sey misin hani cok zayifsin fizigini begenmiyorsun falan filan o mu? ilk uyeligini hatirlayamadim ama zaten ikinci uyelik yasak degil mi yaÖrnek vereyim bi gün kapımız tekmelendi burada ona iyi olmuş yazanlar oldu. Şok oldum. Herkes bana karşı değil elbette ama burada bazı kişiler var bi üyeyi kafalarına taktiklarinda onu biktirana kadar dalga geçiyorlar. Daha önce yasadım. Neyse ki banlanmislar. Karşıma çıkan herkes kötü değil elbette. Gerçekten beni anlamak istemiyorsunuz.
sen sey misin hani cok zayifsin fizigini begenmiyorsun falan filan o mu? ilk uyeligini hatirlayamadim ama zaten ikinci uyelik yasak degil mi ya