İnsanlar bu kadar kırıcı olmamalı..

Ben de bekarken asgari ucretli bir iste calisiyodum ve bayan olarak benim disimda isverenim olan hanim vardi. Cok şık cok kaliteli giyinirdi cantasi elbisesi ayakkabisi vs en pahali markalar. Ben onun yaninda 20 liralik bluzumla bir kez bile kendimi kotu hissetmedim. Hissettirmedi. Insan olmak baska birsey. Yerinizde olsam o arkadas bozuntusu sahislarla merhaba merhabanin disinda butun diyalogu keserim. Bir daha boyle laf sokmaya curret ederlerse de hadlerini bildiririm. Siz fazla naif kalmissiniz.

Kendini kotu hissetme bu onların terbiyesizligi. Muhattap oldugun kisiler malesef insanlıktan nasiplerini alamamışlar asıl onlara yazık. Kalpleri çürümüş

Tam anlamıyla acıklama bu işte ; böylelerinin hem kalpleri hem idrakları çürük.

Ne tuhaf, düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum ; gözlerinizden önce kıyafete bakan bu kafalar ne yiyip içiyorlar.

Beni öldürseler , birinin kıyafetine bu olmamış, solmuş, eski demem , diyemem. Görmem ki zaten.

Çok düşünüyorsan al bir hırka , ayakkabı doğum günü bilmem ne bahanesiyle hediye et.

Yaptıkları terbiyesizlik, kötü kalplilik. Yok ötesi.

Bu arada benimde yıllardır giydigim parçalarım var.

Herkesde moda uzmanı zaten
Bende sinir olurum
Kıyafetime yorum yapılmasına ya
İş yerinde bu muhabbetler yoruyor gereksiz
Ayy çok zayıfsın çok zayıfladın sen kilo mu aldın
O ruj sana gitmemiş
Yok o etek olmamış
Amannn bi susun ya
Ne boş insanlarsınız yani
Biraz kendinize focuslanın hayat kısa

Merhaba,

İnsanlar gerçekten çok kolay kalp kırıyolar.. bulunduğum şehirde artık havalar serinledi. insanlar ince mont tarzı şeyler ve sonbahara uygun ayakkabı vs. giymeye başladılar. bende bugün botumu giyim ayaklarım işyerinde üşüyor diye, bide hırkamı falan aldım üstüme.
haliyle kışa yakın moda geçiyorum ama gelin görünki kıyafetlerim ve ayakkabım biraz yıpranmış durumda. bunun farkındayım ama daha önceki konularımdan da bilenler bilir zor dönemlerdeiyz ve su an buna verecek paramız yok..
bugün işyerinden birisi bana 'kalori sencede ayakkabın kötü olmamış mı? yerinde olsam giymezdim kötü görünüyor' dedi. bende 'yerimde olsan bu kafayla yaşayamaz intihar ederdin kesin. o yüzden yerimde olma'. dedim.
başka bir kızda sabah ' hırkanın rengi atmış farkettin mi' dedi. e bende biliyorum attığını ama ona ' ya evet farketmeden giymişim, yoksa giymezdim yıllardır giyiyorum sanırım artık atma vakti geldi' dedim. 'yıllardır mı?' dedi. 'evet' dedim. güldü bende anladım tabi aşağıladığını. bişey demedim kalktım yanından yerime geçtim.

kalabalık bir ortamda çalışıyoruz. evet bende güzel giyinmek süslenmek istiyorum. ama imkanlarım el vermiyor. herkes anasından parayla doğamıyor. bazen iyi sandığımız şeyler tepetaklak ediyor bizi ve saçma sapan bir döngüde buluyoruz kendimizi. bizde böyleyiz şu an. toparlanamıyoruz bir türlü. bataklıktan çıkamıyoruz. elim avcum borç.. kötü göründüğümün farkındayım, ama hava serin üşütmekte istemiyorum elimdekileri giydim geldim işte.

Ne bileyim kızlar birbirimizi kırmak bu kadar kolay olmamalı.. inanılmaz kırıldım, yerimden kalkasım ofiste adım atasım gelmiyor. sanki bana bakıyorlar gibi geliyor.. bu kadar mı önemli dış görünüş. bende istiyorum takayım koluma mangodan çantayı. alayım ayağıma en marka ayakkabıyı, montumu en cakalısından seçeyim. e ama olmuyor. eşim bi ekstra işe gitti. ordan gelen parayla da oğluma mont ve ayakkabı aldım. birde sınıfça sinemaya gideceklermiş onun parasını verdim. sırf insanlar böyle bakmasın diye kendime mi alsaydım?

ya kızlar sinirden ne yazdığımı bilemiyorum inanın. öyle işte diyeceklerim bu kadar..
Çok şaşırdım en yakın arkadaşıma bile öyle söz söylemem.Kendini bir şey sanan tipler kesin

Tam anlamıyla acıklama bu işte ; böylelerinin hem kalpleri hem idrakları çürük.

Ne tuhaf, düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum ; gözlerinizden önce kıyafete bakan bu kafalar ne yiyip içiyorlar.

Beni öldürseler , birinin kıyafetine bu olmamış, solmuş, eski demem , diyemem. Görmem ki zaten.

Çok düşünüyorsan al bir hırka , ayakkabı doğum günü bilmem ne bahanesiyle hediye et.

Yaptıkları terbiyesizlik, kötü kalplilik. Yok ötesi.

Bu arada benimde yıllardır giydigim parçalarım var.

Ben kanımdan canımdan olan kardesime oyle bir yorum yapamam insanlar cok acımasız ve hadsiz malesef

Ülkenin haline de mi bakmıyorlar konuşurken? Densiz bu insanlar cidden. Siz nasıl mutluysanız onu giyin derdim normalinde ama sizin yazınızdan sizin de kıyafetlerinizden mutlu olmadığınızı anladım. İkinci el satan yerlere bir uğrayın yada internetten araştırın derim. Bir hafta önce arkadaşım 5 liraya kazak almıştı. Bir göz gezdirin belki beğeneceğiniz giysiler vardır.
evet bende bu şekilde gelmekten mutlu değilim kabul ediyorum ama bu kimseyle alay edilecek bi mevzu değil bunu da biliyorum sonuçta. bende internetteki uygulamalardan bakıyorum alıcam inşallah eşim ekstra işe gitsinde

aynen tam olark bu durumdayım. kuaföre gittiğim zamanı hatırlamıyorum.. üstüme başıma alamıyorum bişeler.. boğazımıza zaten bakamıyoruz. oğluma yapmaya çalışıyorum elimdekiyle.. başka da bişe kalmıyor zaten ..

Sen canını sıkma allah büyük kurtulacağız bu durumlardan :KK68:

bazen liseden kalma montumu giyiyorum ben hala.spora gittiğim hırkam falanda hep liseden kalma hiç umrumda değil.gidip yenisinide almam artık adidas marka hepsi eskiden bu kadar pahalı değildi şuan aşırı pahalı geliyor aynı şeyleri almaya kalksam.giyilmeyecek bir duruma gelseler gidip pahalı marka olmayan birşey alırım.bu devirde markaya para yetiştirmek lükse kaçar.bir insana bu şekilde laf ediliyorsa bu kesinlikle kötü niyetli yapılmıştır.açıklama bile yapma gereği duymayın.okuldayken çok zengin tipler vardı çevremde bizimde durumumuz çok şükür iyi ama arkadaş ortamında saçma sapan lcw giyenlerle dalga geçen kızınca hocayı paramla satın alırım diyen tipler gördüm.üstümde dalga geçilen o marka kazak vardı hiçte umrumda olmadı.sadece hayret ettim bu kadar görgüsüzlüğe.
bende hayret ediyorum kalpler bu kadar kararmamalı..

Benim de ta üniversiteden kalma kıyafetlerim var gayet de giyiyorum. Lisedeyken aldığım toka bile var kullanıyorum. Gayet de güzel oluyor hem.
Geçen anılara bir fotograf düştü şuan giydiğim bluzu 7 yıl önce almışım.Hatta arkadaşlarıma bak 7 yıldır giyiyorum dedim :)

ben de sizin gibiyim. elimiz sıkışık olduğu için üstüme başıma 1 senedir bir şey almadım. allahtan evlenmeden önce bir şeyler almışım da onları dönderip dönderip giyiyorum. tabi doğumdan sonra vücut kendini saldı biraz ama sırf 2-3 düzgün pantolonum var onların içine gireyim bari diye zayıflamaya çalışıyorum. hatta şu anda da üstümde sıkan bir pantolon var. kendinizi yalnız hissetmeyin lütfen insanlık hali kimin ne derdi var kimse bilemez. allah yardımcınız olsun.
Allah hepimizin yardımcısı olsun

iste bakin,
bir insani bunlarla yargilayan kisinin kalitesi ne olabilir ki siz karar verin.

ben gencken ailemin durumu bir ara cok kotuydu,
lise zamanlarima denk gelmisti,
bir kis boyunca bana 3 beden buyuk gelen ablamin montunu giymek zorunda kalmistim, alamamislardi bana uygun bir mont.
inanmazsiniz hic bir arkadasim bana kendimi kotu hissetirmemisti, ki bilirsiniz lise gencligi cok daha acimasiz olur bu tarz konularda.

Sizin bu is arkadaslariniz hakikaten olmamislar, bosverin siz onlari.
Benim de lisede beden derslerinde pazardan alinmis bir giymede dizleri cikmis ve pacalarindan kisalmis bir esofmanim vardi giydigim:)Utanirdim. O zamanlar ekonomik farkliliklarin daha cok belli oldugu yillardi. Mesela durumu iyi olanlar beden dersinde anlasilirdi hemen. Cizgi film kahramanli sweetler giyerlerdi. Baska kimsede yoktu. Spor ayakkabilari adidas olurdu. Benimki jump ti:)) sevdigim cocuk bana bakmazdi, daha dogrusu kimse bakmazdi:)) bazen dusununce huzunleniyorum..

Hepsi bir yana da su hirkaniz icin yillardir giyiyorum dediginizde, yillardir mi diye sasiran ve gulen hanfendinin hangi galaksiden geldigini cok merak ediyorum. Kendisi hangi uygarligin prensesiymis acaba da bu kadar sasirmis? Bugun kate middleton bile ayni kiyafetleri dondure dondure yillarca giyiyor, koskoca royal ailesi.

Bu isyeri nasil bir yer? Buyuk bir holding ya da plaza gibi, tum kadinlarin kalem etek beyaz gomlek ve stiletto giydikleri bi yerse hadi neyse diycem de aksi halde bunlar neyin kafasini yasiyor?
holding değiliz ama kendi işyerimize ait 3 katlı biraz lüks görünümlü bir ofis. dışardan bakan kaliteli bir yer der. onlarda evet düğüne gelir gibi geliyolar her gün. ben yanlarında basit görünüyor olabilirim kabul ama ithamları kırıcı.

Geçen anılara bir fotograf düştü şuan giydiğim bluzu 7 yıl önce almışım.Hatta arkadaşlarıma bak 7 yıldır giyiyorum dedim :)
bende bununla gurru duyarım. eskimeyen yırtılmayan bişeyi neden giymeyeyim? tamam bugünküler biraz fazla yıprandı ama bu uygundu bunu giydim napayım şimdi? böyle demeleri çok üzücü

bende hayret ediyorum kalpler bu kadar kararmamalı..

Onlarin hem kalpleri yok hem de gorgusuzler baska bir aciklamasi yok. Gormemis insanlar boyle olur. Hic caninizi sikmaya degmez insan degiller cunku. Bos gelmisler bos gidecekler. Hangimizin borcu harci yok ki? Hayat bu her zaman 4/4 luk olamazsiniz bunun nesi anormal?

Ya bu tiplere deseniz ki, üstümdekiler şu ünlü markanın retro serisi, birden bakış açıları değişir, küçümseyerek değil, gözleri ışıldayarak bakarlar. =)) Ya tamam, bozulmanızı anlıyorum ama bozulup, ay herkes bana bakıyor, yerimden kalkmak istemiyorum modu nedir bacım? Ekonomik zorluklara göğüs geren, kendinden önce çocuğunun ihtiyaçları için çırpınan bir kadınsın sen. Güçlüyüm, gururluyum, hayat zor ama buna da şükür, mis gibi çocuğum, evimizi çekip çevirmek için ek iş bile yapan bir eşim var, herkesin sağlığı yerinde, birçok insan bunlara sahip değil diye hatırlat kendine ve toparlanma aşamasına geç. İki tane insan müsveddesini önemseyip böyle depresyonvari havalara girme. Afferin çok güzel pabuçlar ve hırkalar almışlar kendilerine de, keşke karakter de alınabilen bir şey olsaydı, zira zerresine sahip değiller. K.ç.mın insancıkları. Ay ben yine çok feci sinir oldum.
ya nasıl içten yazmışsınız öyle.. haklısınız oğlum için güçlü olmam lazım.. teşekkür ederim..

Merhaba,

İnsanlar gerçekten çok kolay kalp kırıyolar.. bulunduğum şehirde artık havalar serinledi. insanlar ince mont tarzı şeyler ve sonbahara uygun ayakkabı vs. giymeye başladılar. bende bugün botumu giyim ayaklarım işyerinde üşüyor diye, bide hırkamı falan aldım üstüme.
haliyle kışa yakın moda geçiyorum ama gelin görünki kıyafetlerim ve ayakkabım biraz yıpranmış durumda. bunun farkındayım ama daha önceki konularımdan da bilenler bilir zor dönemlerdeiyz ve su an buna verecek paramız yok..
bugün işyerinden birisi bana 'kalori sencede ayakkabın kötü olmamış mı? yerinde olsam giymezdim kötü görünüyor' dedi. bende 'yerimde olsan bu kafayla yaşayamaz intihar ederdin kesin. o yüzden yerimde olma'. dedim.
başka bir kızda sabah ' hırkanın rengi atmış farkettin mi' dedi. e bende biliyorum attığını ama ona ' ya evet farketmeden giymişim, yoksa giymezdim yıllardır giyiyorum sanırım artık atma vakti geldi' dedim. 'yıllardır mı?' dedi. 'evet' dedim. güldü bende anladım tabi aşağıladığını. bişey demedim kalktım yanından yerime geçtim.

kalabalık bir ortamda çalışıyoruz. evet bende güzel giyinmek süslenmek istiyorum. ama imkanlarım el vermiyor. herkes anasından parayla doğamıyor. bazen iyi sandığımız şeyler tepetaklak ediyor bizi ve saçma sapan bir döngüde buluyoruz kendimizi. bizde böyleyiz şu an. toparlanamıyoruz bir türlü. bataklıktan çıkamıyoruz. elim avcum borç.. kötü göründüğümün farkındayım, ama hava serin üşütmekte istemiyorum elimdekileri giydim geldim işte.

Ne bileyim kızlar birbirimizi kırmak bu kadar kolay olmamalı.. inanılmaz kırıldım, yerimden kalkasım ofiste adım atasım gelmiyor. sanki bana bakıyorlar gibi geliyor.. bu kadar mı önemli dış görünüş. bende istiyorum takayım koluma mangodan çantayı. alayım ayağıma en marka ayakkabıyı, montumu en cakalısından seçeyim. e ama olmuyor. eşim bi ekstra işe gitti. ordan gelen parayla da oğluma mont ve ayakkabı aldım. birde sınıfça sinemaya gideceklermiş onun parasını verdim. sırf insanlar böyle bakmasın diye kendime mi alsaydım?

ya kızlar sinirden ne yazdığımı bilemiyorum inanın. öyle işte diyeceklerim bu kadar..

Ben küçükken çizme ve ya bot alamiyorduk durumumuz kötü olduğu için yaz kış spor ayakkabı giyiyordum. Kışın sen üşümüyor musun falan dediklerinde ben çizme giyemem bacaklarımı çok sıkıyor hiç rahat değil falan diyordum. Aklıma o geldi. Bence evet hırkayı atmam gerekir falan demektense bu hırkayı çok seviyorum emektar hirkam vs. diyebilirsiniz. Çünkü sizin iş arkadaşlarınız normal insan değil ki belli ki karşıdakini kıyafetle kucumseyince zevk alan tipler. Onlara bu zevki yaşatmayın.

Kendiniz de bu kadar etkilenmeyin neyse ki bir işiniz var. Çalışıyorsunuz parayı nereye vereceğiniz kimseyi ilgilendirmez.
duygulandım sizin anınıza.. haklısınız kimseyi bağlamaz..

iste bakin,
bir insani bunlarla yargilayan kisinin kalitesi ne olabilir ki siz karar verin.

ben gencken ailemin durumu bir ara cok kotuydu,
lise zamanlarima denk gelmisti,
bir kis boyunca bana 3 beden buyuk gelen ablamin montunu giymek zorunda kalmistim, alamamislardi bana uygun bir mont.
inanmazsiniz hic bir arkadasim bana kendimi kotu hissetirmemisti, ki bilirsiniz lise gencligi cok daha acimasiz olur bu tarz konularda.

Sizin bu is arkadaslariniz hakikaten olmamislar, bosverin siz onlari.
insanız batarız da çıkarız da.. hayat bu... sonu toprak.. ama gözüyle yiyince insanlar .. öyle işte..

Onlarin hem kalpleri yok hem de gorgusuzler baska bir aciklamasi yok. Gormemis insanlar boyle olur. Hic caninizi sikmaya degmez insan degiller cunku. Bos gelmisler bos gidecekler. Hangimizin borcu harci yok ki? Hayat bu her zaman 4/4 luk olamazsiniz bunun nesi anormal?
katılıyorum size. bu günler de geçecek biliyorum. ama insnların bu denli kırıcı kalpsiz olmaları .. işte bu üzüyor..

Back