• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar bu kadar kırıcı olmamalı..

Bunlar nasıl insanlar ya?
Dünya kıyafetim var, ben dönüp dolaşıp yine aynılarını giyiyorum.
Aldığım için değil, ben almıyorum annem, ablam kv sürekli bir şeyler getirir şık giyin artık koca kadın oldun diye ama nafile:)
İçinde neyden rahatsam ondan mutluyum.
Bir botum vardı ünide okurken ablam almıştı, 31 yaşındayım eşim geçen sene zorla attırdı yeter artık 12 sene oldu diye:)
Yenisini alsam bile gider yine aynını alırım, ayrıca kıyafet benim için çul çaput, hayatta para dökemem.
20 30 tl tshirtlerimle çok mutluyum ben:)
Dış görünüşte tertip düzen, sadece yeni yeni giymekle olmuyor yani, hem bedenen hem ruhen temiz olacaksın.
Sizin gibi bir arkadaşımı görseydim, mutlaka ona farkettirmeden hediye alırdım ihtiyacını ve açıklamasında ikincisi hediyeydi vs diye kalp kırmadan, güzellikle yaparım.

Allah sizi kendiniz gibi güzel insanlarla muhattap etsin, zamanı gelir ayakkabı mağazası alacak paranız olur, yine de bu bahsettiğiniz eskimiş botunuzu ne güzeldi diye anar, mutluluk duyarsınız inşallah.

onlar mühendis ben sekreterim.. onlar en aşağı maaşı 6bin benim asgari ücret.. ama haklsınız paramı istediğim yere harcarım kimseyi bağlamaz.. ama onları bağlıyor nedense.
6-7 bin maaş da çok değil ki hele büyük şehirde, o parayla da marka giyilmez. Ya eskiden indirimlerle bişeyler alabiliyorduk, şimdi bir tişört 300 tl, yani ben gidip vermem o parayı.

tek gayeleri giyinmek yemek olan insanlar. tamam varki yapıyolar eyvallah ama bende yok diye aşağılamaları çok acı..

canim siz ayni is yerinde calismiyor musunuz,
gelirleriniz ayni veya benzer yani.
o kiyafete harciyordur, sen araba aliyorsundur,
veya sen ailene veriyorsundur,
sonucta kazandigin parayi nasil harcayacagin seni baglar.

Merhaba,

İnsanlar gerçekten çok kolay kalp kırıyolar.. bulunduğum şehirde artık havalar serinledi. insanlar ince mont tarzı şeyler ve sonbahara uygun ayakkabı vs. giymeye başladılar. bende bugün botumu giyim ayaklarım işyerinde üşüyor diye, bide hırkamı falan aldım üstüme.
haliyle kışa yakın moda geçiyorum ama gelin görünki kıyafetlerim ve ayakkabım biraz yıpranmış durumda. bunun farkındayım ama daha önceki konularımdan da bilenler bilir zor dönemlerdeiyz ve su an buna verecek paramız yok..
bugün işyerinden birisi bana 'kalori sencede ayakkabın kötü olmamış mı? yerinde olsam giymezdim kötü görünüyor' dedi. bende 'yerimde olsan bu kafayla yaşayamaz intihar ederdin kesin. o yüzden yerimde olma'. dedim.
başka bir kızda sabah ' hırkanın rengi atmış farkettin mi' dedi. e bende biliyorum attığını ama ona ' ya evet farketmeden giymişim, yoksa giymezdim yıllardır giyiyorum sanırım artık atma vakti geldi' dedim. 'yıllardır mı?' dedi. 'evet' dedim. güldü bende anladım tabi aşağıladığını. bişey demedim kalktım yanından yerime geçtim.

kalabalık bir ortamda çalışıyoruz. evet bende güzel giyinmek süslenmek istiyorum. ama imkanlarım el vermiyor. herkes anasından parayla doğamıyor. bazen iyi sandığımız şeyler tepetaklak ediyor bizi ve saçma sapan bir döngüde buluyoruz kendimizi. bizde böyleyiz şu an. toparlanamıyoruz bir türlü. bataklıktan çıkamıyoruz. elim avcum borç.. kötü göründüğümün farkındayım, ama hava serin üşütmekte istemiyorum elimdekileri giydim geldim işte.

Ne bileyim kızlar birbirimizi kırmak bu kadar kolay olmamalı.. inanılmaz kırıldım, yerimden kalkasım ofiste adım atasım gelmiyor. sanki bana bakıyorlar gibi geliyor.. bu kadar mı önemli dış görünüş. bende istiyorum takayım koluma mangodan çantayı. alayım ayağıma en marka ayakkabıyı, montumu en cakalısından seçeyim. e ama olmuyor. eşim bi ekstra işe gitti. ordan gelen parayla da oğluma mont ve ayakkabı aldım. birde sınıfça sinemaya gideceklermiş onun parasını verdim. sırf insanlar böyle bakmasın diye kendime mi alsaydım?

ya kızlar sinirden ne yazdığımı bilemiyorum inanın. öyle işte diyeceklerim bu kadar..
Önceden çok hassas hemen kirilan ve aglak bir insandım 5ay çalıştım herkes cambaz nankör sivri dilli, baktım zamanla bende onlar gibi oluyorum ama kimsenin etlisine sutlusune karısmam haksızlığa ugradigimda cemkiriyordm. Şuan evliyim 3senedir eve tikandim 1hafta işte çalıştım 7gunde ne insanlar gordum. Hayat böyle bacım ya kirilicaksin yada onlar gibi olucaksin bu devirde kimseden merhamet iyi niyet arama benim gibi

Hiç canını sıkma bende seninle aynı durumdayım.
Aynı şeyleri giyiyorum bundan da asla gocunmuyorum.
Geçen sene kışlık ayakkabılarım hep patladı ocak ayında spor ayakkabıya geçtim alamadım diye.
İdare ettim, hala daha idare ediyorum ve bizim gibi kadınlardan gurur duyuyorum.
Kaç aylar geçer ne kuaföre giderim, ne alışveriş yaparım.
Borç derim elbet bir gün bizde alırız.
Senin yerinde olsam onlardan önce kendimle dalga geçer, onlara da laf sokar güler geçerim.
Tok açın halinden anlamaz.
Sen sıkma canını :KK200:

Ülkenin haline de mi bakmıyorlar konuşurken? Densiz bu insanlar cidden. Siz nasıl mutluysanız onu giyin derdim normalinde ama sizin yazınızdan sizin de kıyafetlerinizden mutlu olmadığınızı anladım. İkinci el satan yerlere bir uğrayın yada internetten araştırın derim. Bir hafta önce arkadaşım 5 liraya kazak almıştı. Bir göz gezdirin belki beğeneceğiniz giysiler vardır.

bazen liseden kalma montumu giyiyorum ben hala.spora gittiğim hırkam falanda hep liseden kalma hiç umrumda değil.gidip yenisinide almam artık adidas marka hepsi eskiden bu kadar pahalı değildi şuan aşırı pahalı geliyor aynı şeyleri almaya kalksam.giyilmeyecek bir duruma gelseler gidip pahalı marka olmayan birşey alırım.bu devirde markaya para yetiştirmek lükse kaçar.bir insana bu şekilde laf ediliyorsa bu kesinlikle kötü niyetli yapılmıştır.açıklama bile yapma gereği duymayın.okuldayken çok zengin tipler vardı çevremde bizimde durumumuz çok şükür iyi ama arkadaş ortamında saçma sapan lcw giyenlerle dalga geçen kızınca hocayı paramla satın alırım diyen tipler gördüm.üstümde dalga geçilen o marka kazak vardı hiçte umrumda olmadı.sadece hayret ettim bu kadar görgüsüzlüğe.

ben de sizin gibiyim. elimiz sıkışık olduğu için üstüme başıma 1 senedir bir şey almadım. allahtan evlenmeden önce bir şeyler almışım da onları dönderip dönderip giyiyorum. tabi doğumdan sonra vücut kendini saldı biraz ama sırf 2-3 düzgün pantolonum var onların içine gireyim bari diye zayıflamaya çalışıyorum. hatta şu anda da üstümde sıkan bir pantolon var. kendinizi yalnız hissetmeyin lütfen insanlık hali kimin ne derdi var kimse bilemez. allah yardımcınız olsun.

Konuda yorumları okudukça aklıma geldi, lisede almanca hocam vardı, günlük kıyafetleri vardı.
Her pzt aynı takım, her salı aynı blüz etek gibi 5 kombin belirlemiş, tam 4 sene öyle giyindi kadın ama bir görün, 90lar kılığıydı.

Bir gün densizin teki dayanamadı sordu, açıklaması şöyleydi ‘ben 20 sene almanyada yaşadım ve yokluk nedir, disiplin nedir orada gördüm. Bu gördükleriniz 10 senelik kıyafetim ve yıpranana kadar yıllarca giyeceğim.
Asla maaşımın esiri olmadım bilakis param bana esir, mutlu olmak için harcamak yerine son moda giyinsem bedenim ne kazanacak bundan? Hem zamandan hem paradan tasarruf dediğimiz şey disiplin ve akıl gerektirir, ben her şeyimi daha faydalı uğraşlarım için harcıyorum’ diyerek hayatımızın dersini vermişti.
İlke edinmişim herhalde.
Teşekkürler sayın hocam:)

evet takmamam lazım ama karşına geçip birileri böyle diyince zoruna gidiyor işte insanın ne bileyim..
Ya bu tiplere deseniz ki, üstümdekiler şu ünlü markanın retro serisi, birden bakış açıları değişir, küçümseyerek değil, gözleri ışıldayarak bakarlar. =)) Ya tamam, bozulmanızı anlıyorum ama bozulup, ay herkes bana bakıyor, yerimden kalkmak istemiyorum modu nedir bacım? Ekonomik zorluklara göğüs geren, kendinden önce çocuğunun ihtiyaçları için çırpınan bir kadınsın sen. Güçlüyüm, gururluyum, hayat zor ama buna da şükür, mis gibi çocuğum, evimizi çekip çevirmek için ek iş bile yapan bir eşim var, herkesin sağlığı yerinde, birçok insan bunlara sahip değil diye hatırlat kendine ve toparlanma aşamasına geç. İki tane insan müsveddesini önemseyip böyle depresyonvari havalara girme. Afferin çok güzel pabuçlar ve hırkalar almışlar kendilerine de, keşke karakter de alınabilen bir şey olsaydı, zira zerresine sahip değiller. K.ç.mın insancıkları. Ay ben yine çok feci sinir oldum.

olabilir ayakkabımız rengi hırkanın rengi vs. giydiğimiz şeyler eski de olabilir insanlık hali herkes alıyor diye marka diye bizde mi alalım herkesin bir bütçesi var. Hiç takılma böyle şeylere onlar terbiyeslik etmiş. Sen helalinden kazanıp yiyorsan allah verir rızkını hiç üzülme arkadaşım

Kimseyi takma kendi yaşamanı sorgulayıp kendini mutsuz etme insanları mutlu edemezsin en iyisinide giysen rengine modeline takarlar o yüzden boşver

canim siz ayni is yerinde calismiyor musunuz,
gelirleriniz ayni veya benzer yani.
o kiyafete harciyordur, sen araba aliyorsundur,
veya sen ailene veriyorsundur,
sonucta kazandigin parayi nasil harcayacagin seni baglar.
evet aynı işyeri ama ben sekretim asgari ücret alıyorum onlar mühendis 6binden aşağı alan yok 12binliraya varan maaşları alan var onların içinde.. ha evet isteğime harcarım. sonucta battık çıkmaya çalışıyoruz bende isterim almayı ama napayım yani alamadığım içinde aşağılanmak zoruma gidiyor

Hepsi bir yana da su hirkaniz icin yillardir giyiyorum dediginizde, yillardir mi diye sasiran ve gulen hanfendinin hangi galaksiden geldigini cok merak ediyorum. Kendisi hangi uygarligin prensesiymis acaba da bu kadar sasirmis? Bugun kate middleton bile ayni kiyafetleri dondure dondure yillarca giyiyor, koskoca royal ailesi.

Bu isyeri nasil bir yer? Buyuk bir holding ya da plaza gibi, tum kadinlarin kalem etek beyaz gomlek ve stiletto giydikleri bi yerse hadi neyse diycem de aksi halde bunlar neyin kafasini yasiyor?

Hiç canını sıkma bende seninle aynı durumdayım.
Aynı şeyleri giyiyorum bundan da asla gocunmuyorum.
Geçen sene kışlık ayakkabılarım hep patladı ocak ayında spor ayakkabıya geçtim alamadım diye.
İdare ettim, hala daha idare ediyorum ve bizim gibi kadınlardan gurur duyuyorum.
Kaç aylar geçer ne kuaföre giderim, ne alışveriş yaparım.
Borç derim elbet bir gün bizde alırız.
Senin yerinde olsam onlardan önce kendimle dalga geçer, onlara da laf sokar güler geçerim.
Tok açın halinden anlamaz.
Sen sıkma canını :KK200:
aynen tam olark bu durumdayım. kuaföre gittiğim zamanı hatırlamıyorum.. üstüme başıma alamıyorum bişeler.. boğazımıza zaten bakamıyoruz. oğluma yapmaya çalışıyorum elimdekiyle.. başka da bişe kalmıyor zaten ..

Ben küçükken çizme ve ya bot alamiyorduk durumumuz kötü olduğu için yaz kış spor ayakkabı giyiyordum. Kışın sen üşümüyor musun falan dediklerinde ben çizme giyemem bacaklarımı çok sıkıyor hiç rahat değil falan diyordum. Aklıma o geldi. Bence evet hırkayı atmam gerekir falan demektense bu hırkayı çok seviyorum emektar hirkam vs. diyebilirsiniz. Çünkü sizin iş arkadaşlarınız normal insan değil ki belli ki karşıdakini kıyafetle kucumseyince zevk alan tipler. Onlara bu zevki yaşatmayın.

Kendiniz de bu kadar etkilenmeyin neyse ki bir işiniz var. Çalışıyorsunuz parayı nereye vereceğiniz kimseyi ilgilendirmez.

evet aynı işyeri ama ben sekretim asgari ücret alıyorum onlar mühendis 6binden aşağı alan yok 12binliraya varan maaşları alan var onların içinde.. ha evet isteğime harcarım. sonucta battık çıkmaya çalışıyoruz bende isterim almayı ama napayım yani alamadığım içinde aşağılanmak zoruma gidiyor

iste bakin,
bir insani bunlarla yargilayan kisinin kalitesi ne olabilir ki siz karar verin.

ben gencken ailemin durumu bir ara cok kotuydu,
lise zamanlarima denk gelmisti,
bir kis boyunca bana 3 beden buyuk gelen ablamin montunu giymek zorunda kalmistim, alamamislardi bana uygun bir mont.
inanmazsiniz hic bir arkadasim bana kendimi kotu hissetirmemisti, ki bilirsiniz lise gencligi cok daha acimasiz olur bu tarz konularda.

Sizin bu is arkadaslariniz hakikaten olmamislar, bosverin siz onlari.

Back