- 8 Mart 2015
- 25.110
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.198
- 598
- Konu Sahibi kackaloribu
-
6-7 bin maaş da çok değil ki hele büyük şehirde, o parayla da marka giyilmez. Ya eskiden indirimlerle bişeyler alabiliyorduk, şimdi bir tişört 300 tl, yani ben gidip vermem o parayı.onlar mühendis ben sekreterim.. onlar en aşağı maaşı 6bin benim asgari ücret.. ama haklsınız paramı istediğim yere harcarım kimseyi bağlamaz.. ama onları bağlıyor nedense.
tek gayeleri giyinmek yemek olan insanlar. tamam varki yapıyolar eyvallah ama bende yok diye aşağılamaları çok acı..
Sende iyi ki varsın :)kızlar iyiki varsaınız tek olmadığımı bilmek çok iyi geliyor..
Önceden çok hassas hemen kirilan ve aglak bir insandım 5ay çalıştım herkes cambaz nankör sivri dilli, baktım zamanla bende onlar gibi oluyorum ama kimsenin etlisine sutlusune karısmam haksızlığa ugradigimda cemkiriyordm. Şuan evliyim 3senedir eve tikandim 1hafta işte çalıştım 7gunde ne insanlar gordum. Hayat böyle bacım ya kirilicaksin yada onlar gibi olucaksin bu devirde kimseden merhamet iyi niyet arama benim gibiMerhaba,
İnsanlar gerçekten çok kolay kalp kırıyolar.. bulunduğum şehirde artık havalar serinledi. insanlar ince mont tarzı şeyler ve sonbahara uygun ayakkabı vs. giymeye başladılar. bende bugün botumu giyim ayaklarım işyerinde üşüyor diye, bide hırkamı falan aldım üstüme.
haliyle kışa yakın moda geçiyorum ama gelin görünki kıyafetlerim ve ayakkabım biraz yıpranmış durumda. bunun farkındayım ama daha önceki konularımdan da bilenler bilir zor dönemlerdeiyz ve su an buna verecek paramız yok..
bugün işyerinden birisi bana 'kalori sencede ayakkabın kötü olmamış mı? yerinde olsam giymezdim kötü görünüyor' dedi. bende 'yerimde olsan bu kafayla yaşayamaz intihar ederdin kesin. o yüzden yerimde olma'. dedim.
başka bir kızda sabah ' hırkanın rengi atmış farkettin mi' dedi. e bende biliyorum attığını ama ona ' ya evet farketmeden giymişim, yoksa giymezdim yıllardır giyiyorum sanırım artık atma vakti geldi' dedim. 'yıllardır mı?' dedi. 'evet' dedim. güldü bende anladım tabi aşağıladığını. bişey demedim kalktım yanından yerime geçtim.
kalabalık bir ortamda çalışıyoruz. evet bende güzel giyinmek süslenmek istiyorum. ama imkanlarım el vermiyor. herkes anasından parayla doğamıyor. bazen iyi sandığımız şeyler tepetaklak ediyor bizi ve saçma sapan bir döngüde buluyoruz kendimizi. bizde böyleyiz şu an. toparlanamıyoruz bir türlü. bataklıktan çıkamıyoruz. elim avcum borç.. kötü göründüğümün farkındayım, ama hava serin üşütmekte istemiyorum elimdekileri giydim geldim işte.
Ne bileyim kızlar birbirimizi kırmak bu kadar kolay olmamalı.. inanılmaz kırıldım, yerimden kalkasım ofiste adım atasım gelmiyor. sanki bana bakıyorlar gibi geliyor.. bu kadar mı önemli dış görünüş. bende istiyorum takayım koluma mangodan çantayı. alayım ayağıma en marka ayakkabıyı, montumu en cakalısından seçeyim. e ama olmuyor. eşim bi ekstra işe gitti. ordan gelen parayla da oğluma mont ve ayakkabı aldım. birde sınıfça sinemaya gideceklermiş onun parasını verdim. sırf insanlar böyle bakmasın diye kendime mi alsaydım?
ya kızlar sinirden ne yazdığımı bilemiyorum inanın. öyle işte diyeceklerim bu kadar..
Ya bu tiplere deseniz ki, üstümdekiler şu ünlü markanın retro serisi, birden bakış açıları değişir, küçümseyerek değil, gözleri ışıldayarak bakarlar. =)) Ya tamam, bozulmanızı anlıyorum ama bozulup, ay herkes bana bakıyor, yerimden kalkmak istemiyorum modu nedir bacım? Ekonomik zorluklara göğüs geren, kendinden önce çocuğunun ihtiyaçları için çırpınan bir kadınsın sen. Güçlüyüm, gururluyum, hayat zor ama buna da şükür, mis gibi çocuğum, evimizi çekip çevirmek için ek iş bile yapan bir eşim var, herkesin sağlığı yerinde, birçok insan bunlara sahip değil diye hatırlat kendine ve toparlanma aşamasına geç. İki tane insan müsveddesini önemseyip böyle depresyonvari havalara girme. Afferin çok güzel pabuçlar ve hırkalar almışlar kendilerine de, keşke karakter de alınabilen bir şey olsaydı, zira zerresine sahip değiller. K.ç.mın insancıkları. Ay ben yine çok feci sinir oldum.evet takmamam lazım ama karşına geçip birileri böyle diyince zoruna gidiyor işte insanın ne bileyim..
evet aynı işyeri ama ben sekretim asgari ücret alıyorum onlar mühendis 6binden aşağı alan yok 12binliraya varan maaşları alan var onların içinde.. ha evet isteğime harcarım. sonucta battık çıkmaya çalışıyoruz bende isterim almayı ama napayım yani alamadığım içinde aşağılanmak zoruma gidiyorcanim siz ayni is yerinde calismiyor musunuz,
gelirleriniz ayni veya benzer yani.
o kiyafete harciyordur, sen araba aliyorsundur,
veya sen ailene veriyorsundur,
sonucta kazandigin parayi nasil harcayacagin seni baglar.
evet bu ara bakıyorum eşimi tekrar ekstra işe çağırsınlar almak istiyorum bakalım bende bişeler. teşekkür ederim.bu arada modacruza bakmanızı tavsiye ederim. çok uygun fiyata kıyafetler var.
aynen tam olark bu durumdayım. kuaföre gittiğim zamanı hatırlamıyorum.. üstüme başıma alamıyorum bişeler.. boğazımıza zaten bakamıyoruz. oğluma yapmaya çalışıyorum elimdekiyle.. başka da bişe kalmıyor zaten ..Hiç canını sıkma bende seninle aynı durumdayım.
Aynı şeyleri giyiyorum bundan da asla gocunmuyorum.
Geçen sene kışlık ayakkabılarım hep patladı ocak ayında spor ayakkabıya geçtim alamadım diye.
İdare ettim, hala daha idare ediyorum ve bizim gibi kadınlardan gurur duyuyorum.
Kaç aylar geçer ne kuaföre giderim, ne alışveriş yaparım.
Borç derim elbet bir gün bizde alırız.
Senin yerinde olsam onlardan önce kendimle dalga geçer, onlara da laf sokar güler geçerim.
Tok açın halinden anlamaz.
Sen sıkma canını
evet aynı işyeri ama ben sekretim asgari ücret alıyorum onlar mühendis 6binden aşağı alan yok 12binliraya varan maaşları alan var onların içinde.. ha evet isteğime harcarım. sonucta battık çıkmaya çalışıyoruz bende isterim almayı ama napayım yani alamadığım içinde aşağılanmak zoruma gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?