- 27 Nisan 2014
- 2.618
- 1.970
- 108
- Konu Sahibi sezarsalataa
-
mesajları alakasız yere cekenleri dikkate almadım zaten :)Bazı mesajlar çok başka yerlere gitmiş yok evlenmeyenlerin alnına yazılmasımı unutulmuş falan.
Evleneceğin kişide öleceğin tarihte belirlidir. Rabbim sadece bunları değil herşeyi bilir. Ama bu iki şey değişmez. Ömür uzamaz, kısalmaz. Sen yaşadığı hayatla ölüm şeklini değiştirirsin (sigara içer gibi gibi). Evet imtihan dünyasındayız. Eşin sınavın olabilir kötü çıkabilir, evlenemeyebilirsin sınavın bu olabilir ya da şer gördüğün bekarlık senin hayrınadır bilemezsin. "O" bilir.
Çok kafaya takmamak lazım. İnançlıysan dua et. Hayırlısını iste.
Birkaç kişi evden çıkmayıp bekleyelim madem kişi belliyse yazmış ya denemek isteyen beklesin arkadaşlar. O kişinin karşınıza çıkmasını nasip ettiği saat geldiğinde saçma sapan bir sebep bile o zile bastırır. Ki bunun çok örneklerini görüyorsunuz hepiniz çevrenizde. Uzun sözün kısası Nasip kimse gelip bulacak sizi.
tüylerim diken diken oldu..Evet hayatimiz bizim secimlerimiz ve Allah da kaderimizi bizim secimlerimize gore yaziyor zaten. Eslerimiz de bizim secimlerimiz. Bizim onu sececegjmizi rabbimiz bildigi icin oyle yazdi. Biz galubeladan geliyoruz. Yani bedenlerimizden once ruhlarimiz yaratildi. Oradayken bizim dunyada yapacaklarimiz da bize gosterildi. Hani bazen bir olay yasariz yada bir yere gideriz. Ben bu olayi eminim daha once yasadim deriz ya iste o aslinda galubelada bize gosterilenleri hatirliyoruz. Ruhlarimiz daha once yaratildigina gore benim dunyaya gelmem icin annemle babamin evlenmesi gerekiyordu. Kizimin dunyaya gelmesi icin de esimle benim.
İşte bu sorunuuza cevap...Ben yazacaktım...Arkadaş çok güzel acıklamıştüylerim diken diken oldu..
Sen istediğin kadar hayır de o kader geliyo seni buluyomerhaba kızlar, benim kafama çok takılan bi soruyu sizinle paylaşmak istiyorum.. bu zamana kadar hayatımda birileri oldu ve hep bi şekilde saçma sebeplerle olsa da bitti.. artık öyle bi umutsuzluğa kapıldım ki istediğim kişi hiç bi zaman karşıma çıkmayacakmış gibi hissediyorum.. bazı arkadaşlarım diyo ki, hiç merak ettme senin evleneceğin kişi alnında yazılı, eninde sonunda karşına çıkacak, ağzın dilin dolanacak ve ona hayır diyemiyeceksin, ölümle nikah saati şaşmaz, kısmetinde varsa ayrılsan bile döner dolaşır seni bulur diyolar.. ama yaptığım bir takım araştırmalara göre insanlar kendi kaderini kendisi çiziyor, yani eşini sen seciyosun, evet ya da hayır demek senin elinde, öyle ağız dil bağlanması falan olmuyor, fırsatı tepersen sonsuza dek yalnız kalıyosun.. siz bu konuda ne düşünüyosunuz? aklım çok karışık yardım edin
Herkesin kendi inancı fakat ben buna inanıyorum. Nitekim rum suresinde şu geçer. - Yine O'nun âyetlerindendir ki, sizin için nefislerinizden kendilerine ısınırsınız diye eşler yaratmış, aranıza bir sevgi ve merhamet koymuştur. Şüphesiz ki bunda düşünecek bir kavim için nice ibretler vardır.merhaba kızlar, benim kafama çok takılan bi soruyu sizinle paylaşmak istiyorum.. bu zamana kadar hayatımda birileri oldu ve hep bi şekilde saçma sebeplerle olsa da bitti.. artık öyle bi umutsuzluğa kapıldım ki istediğim kişi hiç bi zaman karşıma çıkmayacakmış gibi hissediyorum.. bazı arkadaşlarım diyo ki, hiç merak ettme senin evleneceğin kişi alnında yazılı, eninde sonunda karşına çıkacak, ağzın dilin dolanacak ve ona hayır diyemiyeceksin, ölümle nikah saati şaşmaz, kısmetinde varsa ayrılsan bile döner dolaşır seni bulur diyolar.. ama yaptığım bir takım araştırmalara göre insanlar kendi kaderini kendisi çiziyor, yani eşini sen seciyosun, evet ya da hayır demek senin elinde, öyle ağız dil bağlanması falan olmuyor, fırsatı tepersen sonsuza dek yalnız kalıyosun.. siz bu konuda ne düşünüyosunuz? aklım çok karışık yardım edin
Hangi ülkelerle calısıyorsunuz genel olarak? Erkek arkadasımda arap ta onlarda var aynı kavram inanıyorlar yani. Şimdi konustukta o merak etti habgi ülke diye :)Biliyor musun araplarda, alın yazısı diye kavramlar yok. Bizde var sadece. Kaç tane arap müşterimiz var. Kader diye birşeyin varlığına inanmıyorum, yani inanıyorum ama şöyle senin cinsiyetin, göz rengin, anne ve baban bunları değiştirelemez kader. Ama insan bazen kendi kaderini kendi çiziyor. Allah sadece olmuş ve olacak herşeyi biliyor. Bizim ne yapacağımızı önceden biliyor. hatta edeceğimiz duayı bile önceden biliyor. Yani Allah öyle yazdığı için yapmıyoruz; biz yapacağımız için Allah biliyor.
Allah s sana özür irade veriyor. Herşeyi kaderin üsütne mi yıkıcağız o zaman? Akıl, fikir neden verilmiş insana? İnsan bu noktada kaderim ne ise o olur demesi de çok yanlış bence. Evlenecek olan bir insan kendi özgür iradesini de kullanmalı düşünüp tartmalı, kendisi, ailesi ve evleneceği kimse için hayır olacak bir seçim yapmak için uğraşmalı.
Kiminle evlenecigimiz bastan belli evet buda Allah'in takdiri (hatta o kisiyle kaderinde bosanmak varsa oda gerceklesir) .. Tesadufen karsina cikar evlenecegin insan hic ummadigin bir anda sen olmaz desende olur, ol desende olmaz eger kaderinde o yaziyorsa olur, eger yazmiyorsa sen ne kdr mucadele etsende olmaz ama eger evlenecigin kisi gercekten oysa onunla kendi kaderini kendin cizersin .. yani bir sekilde anlinda yazili olan insanla Allah seni karsilastir er yada gec ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?