İnsanın Atası Yeni Bir Tür Bulundu: Homo Naledi

Bizde çok belgesel izlenir, isimlerini Aklımda tutamıyorum, evrim, Galapagos, aklına gelebilecek her Tür hayvanlarla ilgili belgeseller, Dünya'nın oluşumu, Galaksi...
Öyle devam ediyor işte, kaliteli Türkçe Dublajlı belgeselleri seyretmeni tavsiye ederim, yok böyle birşey.

Bir kere seyrettiğinde şu oluyor, yani en azından ben o duygulara kapılıyorum.
Aman Allah'ım ne kadar uçsuz bucaksız, Evren içinde Evren ve ne çok Tür yaratmışsın, hepsinin gezegende bir görevi var, hiçbiri amaçsız yaratılmamış.

En tırstığımı yazdım, en sevdiklerim arasında olanı da yazayım, Mirketler, burada olsalar eve toplardım hepsini

ben çok severimde bizimkiler pek değil, eşimin bakış açısı yine mi açtın aslanları

Benim en sevmediğimde sırtlanlar.
Çita gidip ugrasıp alnının teriyle avlıyor, sonra bunlar 10ar 15er geliyor çitayı cıldırtıp kaçırıyorlar,avı kendileri yiyorlar. Pis yaa
her lafa bi cevabım var sırtlanlarla alakalı süper bi karikatür vardıda bulamadım, onların itilmişlikleri kakılmışlıkları belgesel mağduru olmalarıyla alakalı

ben çok severimde bizimkiler pek değil, eşimin bakış açısı yine mi açtın aslanları
Belgesellere alıştıran eşim olduğundan sorun yok

Ama cidden Türkiye'nin araştırma ve belgesel açığını gördükçe üzülüyorum, bütçe verilmiyor sanırım, yabancı belgeselleri izliyorsan çoğu çekmiş olmak için çekilmiş değil, mirketlerle ilgili belgesel yapılmışsa onların davranışları, topluluklarındaki görev dağılımları, gruptan dışlandıklarında psikolojileri herşey incelenip not alınıyor.

Bilim adamlarıyla yapılan araştırma belgeselleri bunlar.

Mesela Kalahari bilim adamlarının Uğrak yeri oldu nerdeyse, tabii belgeseller çıktı ortaya.

yok biz belgeselini çekmek yerine hayvanları vuruyoruz, mesela son anadolu leoparı daha geçenlerde öldürülmüştü
aslında biz de de belgesel var ama daha çok tarihsel, belki ödenek bulunmuyordur, pazarlaması ayrı bi sorun, o yetide uzman var mı onuda bilmiyorum belki en önemli sorun budur

Benim en sevmediğimde sırtlanlar.
Çita gidip ugrasıp alnının teriyle avlıyor, sonra bunlar 10ar 15er geliyor çitayı cıldırtıp kaçırıyorlar,avı kendileri yiyorlar. Pis yaa

Çitaları da çok severim ama sırtlanları daha çok.Çok tatlılar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…