- 17 Aralık 2014
- 3.752
- 9.414
- 108
Teşekkür ederim seviyorum bu huyumuişte aradığım tembellik hahahah![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim seviyorum bu huyumuişte aradığım tembellik hahahah![]()
aa tıpkı bennn:)))İnsanın atası olan yeni bir tür bulundu
10.09.2015 12:06![]()
Güney Amerika'da yapılan kazılarda insanın atası olan yeni bir tür bulundu. Bulunan yeni tür 'Homo naledi' olarak adlandırıldı.
Mağarada bulunan kalıntılarda 15 farklı kişiden 1500 iskelet parçası bulundu. Kalıntılarda bulunan 15 kişinin içinde küçük çocuklar, yetişkin ve yaşlı bireyler olduğu bildirildi.
Bacaklarının ve ayaklarının uzun mesafe yürüyüşü için kullanıldığının açık olduğunu söyleyen araştırmacılar, fosil bulduklarını zannederken iskelet kalıntılarıyla karşılaştıklarını söyledi.
Türün yaşı henüz tespit edilemezken, en az on binlerce yıl öncesinden kalma olduğu düşünülüyor. Bazı bilim insanları ise türün Homo erectus'un bir kolu olabileceğini ve kemiklerin 2 milyon yıllık olduğunu iddia etti.Ancak türün kimi özelliklerinin insansı olması sebebiyle keşfi yapanlar böyle düşünmediklerini bildirdi.
![]()
Türe dair yapılan rekonstrüksüyon
Türe dair yapılan incelemeler, insansı özelliklerine rağmen beyninin küçük olduğunu gösteriyor. Türün modern insanların kimi özellikleriyle ilkel maymun özelliklerini bir arada bulundurduğu söyleniyor.
2013 yılında Maropeng'de başlayan kazı çalışmaları gerçekleşen keşifle birlikte bilim dünyasını heyecanlandırdı.
http://www.birgun.net/haber-detay/insanin-atasi-olan-yeni-bir-tur-bulundu-89002.html
http://news.nationalgeographic.com/2015/09/150910-human-evolution-change/
İzlemedim onu ne anlatıyor enteresan canlılar mı var
David Attenborough Galapagos muş adı 3 bölüm, mutlaka izlemeni tavsiye ederim, mümkünse hd kalitede
bu arada yazılar neden bu kadar büyük çıktı bilmiyorum küçültemedim de![]()
aa tıpkı bennn:)))
Kesinlikle...
Zaten şu anda bazı din bilginleri hem evrim olabilecğeini, bunun dini ya da Allah'ı inkar etmeye gerek olmadığını söylüyor.
Şöyle ki, mesela Adem ile Havva ilk insan denir ama buradaki ilk insandan kasıt aklı başında, duygu, düşüncesi olan, konuşan, akıllı bir varlık olarak ilk insanlar. Onlardan önce belki hayat vardı ve evrimle belli bir noktaya gelindi. Sonrasında o ilkel insanlar kayboldu (dinazorlar gibi tükenmiş olabilir) yerini akıllı Adem ile Havva nesline bıraktı.
Yani ben bu teoremden önce de evrimin dine engel olmadığını düşünen biriydim. Kaldı ki evrimi kabul eden birçok hristiyan, müslüman bilim adamı var.
Amacım tartışma değil, sadece böyle bir teoremde var demek istedim.
David Attenborough Galapagos muş adı 3 bölüm, mutlaka izlemeni tavsiye ederim, mümkünse hd kalitede
chess Galapagos gerçekten mükemmel bir belgesel, komodo ejderleriyle ilgili belgeseli de izledim, ki en tırstığım hayvan türlerinden biridir, ısırdığı yeri çürütüyorDavid Attenborough Galapagos muş adı 3 bölüm, mutlaka izlemeni tavsiye ederim, mümkünse hd kalitede
chess Galapagos gerçekten mükemmel bir belgesel, komodo ejderleriyle ilgili belgeseli de izledim, ki en tırstığım hayvan türlerinden biridir, ısırdığı yeri çürütüyor
Sağlam bir belgeselciyiz, keşke bizde de böyle belgeseller yapılsa.
Evrim Teorisiyle ilgili de çok güzel belgeseller var, Evrim Kısım Kısım ele alınmış.
Evrim geçirdiğimiz aşikâr, Dünya, canlılar yaratılırken şimdiki hallerinde değildi, bunu kabul diğer değerleri inkar değildir bence.
Bu kadar yazayım fazlası inanca bağlanır ki yasak.
Bu nasıl ata![]()
Yavrucum evrim geçire geçire ancak kendi benliğimizi bulabildik![]()
Benim Atam bu olamaz![]()
![]()
![]()
Benim gibi Seksü kadının atası bu maymun olamaz abla![]()
![]()