Insani en cok yakinlari uzermis!

kizilca kiyamet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
1.577
642
173
44
cok canim sikkin

yuregim yorgun

vefasizlar

Annem vefat etti, babam yalniz kaldi. ben en uc kizkardesin en kucuguyum. Benden 15 yas buyukler ablalarim.

Babam uyanir uyanmaz yatagini yapar, hic bir bulasigini lavaboda birakmaz .. kendimi bildim bileli ic camasirini ve coraplarini

kirli sepetinde gormedim..

yasina gore her zaman dinc oldu fakat yasi 75 ne kadar iyi baksada kendine artik eskisi gibi degil..

ablalarim calisiyorlar ve ayni sehirdeler aralarindaki mesafe 20 dakika varyok

ve hic bir konuda yardimci olmuyorlar

buyuk ablam temizlik konusunda cok iyi severek yapar

ikinci ablam altinda arabasi ve yakin oturuyor fakat yardimci olmuyorlar babama

Annem vefat edince ilk is evdeki altinlarini sayip not etmek oldu ikinci ablamin

ve rahmetli annem (cok modern ve kaliteli giyinir birazda alisveris hastasiydi)

ablalarimla annemin odasini bosaltacaktik olumunden bir hafta sonra

ne yaptilar dersiniz sabahtan aksama kadar

kendilerine uygun olanlari secip digerlerini ayirdirlar

bende kavga cikarttim

hala sectiklerini 8 bavul giysiyi alip goturduler

hayir dagitmak icin degil kendilerine sectiler!

esim annemin vefatinden sonra ablalarimdan nefret etti

usulsuz yakisiksiz hareketlerinden dolayi

oturdugumuz ev musait degil babamin kalmasi icin

simdi babamin yasadigi sehirden ev alicaz

gidip gelmelerim cocuklarla cok zor oluyor

esim servisle gidip gelirken ise

simdi araba alip en az bi saat yol yapacak

babam bazen tum aileyi bir arada ister

kimse yanasmaz gider restoranlarda rezervasyon yapar davet eder

herkes tipis tipis gelir

ben sinirden gitmem

bu sefer adim kinciye cikar

ben annemin hic bir ozel esyasina dokunmadim

ablalarimdan kalan esyalarini toparladik bir kac kuruma verdi babamla esim

ama ayda bir gelirler ve hala alip goturecek bir seyler bulurlar

odada biz kaldigimiz halde esim ve cocuklarimla annemin odasinda yatiyoruz

girip karistiriyorlar

ben boyle bir sey gormedim

gidip dovesim geliyor saclarini baslarini yolmak istiyorum

kincimiyim yanlismiyim cokmu takiyorum bu durum normalda benmi anormal goruyorum?!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun inşallah.
Ablalarınızla ilişkiniz, annenizin hayatta olduğu dönemlerde nasıldı?

ayyy çok şükür iki ablam var benimde eğer böyle bir şey yapsalar büyük konuşmayayım bilmiyorum ne ayparım evli mevli abla filan dinlemem vallahi kim ne derse desin yaparım yapacağımı ama siz tabi yaşadığınızı kendiniz biliyorsunuz çevreniz var herkes bir yorum yapar kimse anlamaz bilmiyorum ölüm herkese var yazık yani allah rahmet eylesin hepimizin günahları var rabbim affetsin ve kabrini cennet bahçesinden bir bahse yapsın inşallah siz ona dua edin en iyisi gerisi boş herkes kendine yapar siz annenizi düşünün ve çok dua edin ettirin ona hayırlar işleyin onun adına önemli olan o dar yerde rahat etmesi gerisi boş

Şunu yazabilirim belki de o zaman.
Arada ki yaş farkı, ablalarınızın karakterinin ince detaylarını yakalayabileceğiniz "kardeşlik" ilişkisini derinleştirmemiş olabilir hayatınızda. Ablalarınızın sizi sevdiğine eminim, çünkü sizin kundaklı halinizi kucaklarına alacak kadar büyüklermiş, siz doğdunuzda. Elbette zaman içinde bu sevgi biraz farklılaşıyor, özellikle evlenince.. Ama yine de küçükler seviliyor.

Ablalarınızın mizacını tam olarak bilemiyor oluşunuz nedeniyle bazı hareketlerini, sanki yabancı biri yapsa nasıl görecekseniz o çeşit bir ön yargı ile inceliyor olabilirsiniz. Ben bunu yaptığınızı söylemiyorum, ama yapabilirsiniz. Sanırım ben de ailemden biri vefat etse bazı eşyalarını, bana olsun olmasın, almakta çekinmem. Saklamak isterim. Bu karaktere göre değişir. Kişi hepsini de almak isteyebilir. Dağıtmak zor gelebilir. İnanın bunun altında ki nedeni bilemeyiz. Sadece onların da sizin annenizin evladı olduğunu unutmamanız ve bir anne kaybının acısını yaşadıklarını bilmeniz gerek.

Bunun dışında, baba ile ilgilenmeyişleri ya da ne kadar ilgileniyor olduklarını ayrı bir konu olarak değerlendirmek gerek. Geçerli bir sebepleri yoksa, bundan eminseniz eğer, her insanın yaptığı hatayı yapıyorlar demektir. "Nasılsa vakit var, gider bakarım", "Babam başının çaresine bakabiliyor, onu muhtaç hissettirmek istemem" vs. gibi bilemeyeceğim pek çok nedeni olabilir. Ancak sonuçta baba.

Yattığınız odaya teklifsiz girmeleri konusunda haklısınız. Bu teklifsizlik sizi hala küçük kız kardeşleri olarak görüyor olmaktan kaynaklanıyor olabilir ancak aynı düşünceyi sizden beklemeleri, üstelik eşinizden beklemeleri çok yanlış. Bence uyarmalısınız. Farklı kuşaklara ait kardeşlersiniz. On beş yıl çok uzun bir ara.. Yakınlık kurmak içinse bence biraz geç..

Kin duymanızı tercih etmezdim ben. Yine de siz bilirsiniz. Yerinizde olsam, daha kardeş gözüyle bakmaya çalışır, hareketlerini anlayamadığım yerde her kardeşin yapacağı gibi "Neden bunu yapıyorsun?" diye sorardım. Ben eşimle uyurken aynı odaya teklifsiz girebilecek samimiyete sahip olduklarını düşünüyorlarsa, bu sorulara tahammül edip cevap verecek samimiyeti de bulmalılar kendilerinde. Belki bir iletişim yolu bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Siz daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar,

Anne gitti ve evler döndü yazlık otellere
Anne gitti ve sular buruştu testilerde
Artık çamaşırlar yıkansa da hep kirlidir.
Herkes salonda toplansa da kimse evde değildir.

günaydın ,

seni çok iyi anlıyorum anne olmayınca herkes bir kafada istedigi gibi hareket ediyor kimi vefalı,kimi vefasız,kimi hassas,kimi vurdum duymaz beş parmagın beşi bir degil ki herkesin de huyu suyu hassaslığı bir olsun...sen babana sahip çık zaten sadece o kalmış mümkünse yanına al geçsin bir odada kalsın ne olacak yuva sıcaklıgı torunlarla meşgale onu oyalar...Çünkü rahmetli annen sadece sizin hayatınızdan gitmedi yıllarca aynı yastığa baş koyduğu ,hayatını paylaştıgı insan onunda hayatından gitti ,anladığım kadarıyla evlenmemiş tekrar bu bile adamın hala acısını içinde yaşadıgı anlamına gelir.Babanızı bu hayatta yalnız bırakmayın yaşasa yaşasa kaç yıl yaşıcak ki gelmiş 75 yaşına ilerde keşke demeyin bırakın digerleeri vefasız olsun...siz vicdanen rahat olun.

seni çok iyi anlıyorum, babamı kaybedeli bugün 7 yıl oldu annemi ise 1,5 yıl seninle aynı durumdayım annemi kaybettiğimizin ertesi günü ablam tüm eşyalarını dağıttı işine yarayanları aldı atılacaklar kapının önüne koyuldu çok içim acıdı ne acelesi vardı tüm evi dağıtmanın, düğünümden 10 gün sonra kaybettim ben annemi, ablam biraz farklıdır karşıdakiliere çok üzülüyormuş gibi görünür anlatır ama hayır öyle değil sadece kendisi yaşıyormuş gibi düşünür yansıtır üzüntüsünü kederini ağlasam ağlama der kızar saklı saklı ağlarım, o dönemde işten ayrılmak zorunda kaldım evim kira ve sadece eşim çalışıyordu ödememiz gereken çok borç vardı , 350 lira ödeyecektik her ay anne ve babamızdan kalan bir ödemenin son 8 ayıydı, ablamın geliri iyi olmasına rağmen sen ödeyeceksin dedi Allah a şükürler olsun bitti ama kendisi 130 tlyi bölüşeceğiz dedi sadece 1 seferlikti üstelik, bende bunu bölüşüyoruz o halde 350 bölüşelim dediğimde hayır param yok sen öde dedi. ödedim bitti, annem hayattayken bundan sonra anneme sen ve eşin bakın dedi ve bunu annemin yanında dedi daha da kötüsü düğünden sonra yatırdık annemi hastaneye çocuğunu gezmek için kv bırakan ablam annemin yanına gelmek istemedi çocuğum var dedi eşinle bakıcı bulun ama parasını siz öedeyin paramız yok dedi 5000tl maaş giren kendi evlerine.ama işte o gün annem ağırlaştı yoğunbakıma girdi annemin yanında ben vardım o sonradan geldi ve ne dese beğenirsiniz ben olmasam ne yapacaktın! diyemedim annemi çok üzdün ağlattın gelmediğin için sana kırgın ayrıldı diyemedim, ama o her defasında benim kv. için sevmiyorum annemi üzdüler dedi düğünden önce bir sorun oldu düzeldi gibiydi anneme demiştin istemessen olmaz diye ama annem arkamda durdu istiosan olacak dedi çok şükür kv.le sorunum yok evim kira ama huzurum yerinde eşim iyi çalışıyorum iyide bir maaşım var nasipse yakında bebek ve ev düşünüyoruz halime şükrediyorum ablamla çok sıkı kardeş değiliz 3 gün aramasam aramaz sende babanı yalnız bırakma ablalarını boşver herkes kendi hesabını verecek unutma

ben abalalarına yorum yapmıycam ama baban çok şanslı senin gibi bir kızı ve eşin gibi bir damadı var.onun olduğu şehirden ev almayı düşünüyorsunuz ve bu güzel birşey.keşke sende ki insafın yarısı ablalarında olsaydı bi de sürekli kız evlat öz evlat gibi saçmalıklar atılır ortaya.evladın kızı-erkeği değil hayırlı olanı en güzeli.takdir ettim seni.

babamla konusurken telefonda sesinin iyi gelmedigini anladim

sordum neyin var idrar yollari iltihaplanmis

gece acile gitmis uc gun cikartmamak uzere idrar torbasi bagladilar

sadece bir hafta sonu gidemedik 2.5 yasindaki kizim oksuruyor diye

hemen ablalarima haber verdim

ortancasiyla konusmadigim icin mesajla bildirdim

gelemeyecegimi gidip bakmasini istedim

sadece aramis babamin "iyiyim onemli bir sey yok" demesi ne kadar rahatlatmissa

gitmemisler yanina

sordum geldilermi diye " yok kizim calisiyorlar nasil gelsinler" dedi

rahat edemedim geldim cocuklarla

beceriklide degilimki babammi bize bakiyor benmi destek olmaya geldim belli degil

birde ben tekne kazintisi oldugum icin biraz simartildim babam tarafindan

annemin olumunden sonra daha cok icine kapandi

sanirim nazi bana geciyor ki bir hata oldugu zaman azari ben isitiyorum

ablamla kavga etmemin sebebi ise

annemle babamin zamaninda sattiklari evin parasi ortak bir hesapta vadeli olarak yatirilmis

ve annemin hakki olan parayi bolusmek istemesi

diinen o para dörde bölünecek

ama avrupa kanunlarina gorede o paranin yarisi babamin diger yarisi cocuklar arasinda bolunmeli

buna yonelik ablam " ya mirasi diinen bolusur yada mahkemeye veririm babami evdeki ziynetlerden ve arabadan hak talep ederim" !!!!

buna ragmen babam ablami savunuyor kendisi ariyor konusuyor ablamla

kinci olan ben oldum

utaniyordum birileriyle paylasmaktan ama psikolojim bozuldu bu terbiyesizlikler karsisinda

ne kadar arsız bir abla daha baban hayatta hemen mal mülk hesabına düşmüş, baban adına üzüldüm , kendi terbiyesine uygun bir davranış demek ki babayı mahkemeye vermek , dinen 4e bölünecek aslında ve yüzde olarak çok olanıda devlet babana veriyor diğer kalanıda kardeşler bölüşüyor .Ezdirme kendini babanında gözünü aç kulağına su kaçır biraz

Allah annenizin mekanını cennet etsin, size de sabır versin. Benim ablamla da aramda 12 yaş vardır; ama ben ablamı canımdan çok severim, ablamda beni. Yukarıda arkadaşında yazdığı gibi benim kundaklık zamanlarımı bildiği ve bana baktığı için beni evladı gibi sever. Para konusu 4 eşit parçaya bölünür diye biliyorum. Siz annenize bol bol dua edin. Ablalarınızı alıp karşınıza kırıldığınız noktaları konuşsanız, küs kalmayın, annenizde bu durumdan çok üzülür emin olun. Amelleri iyi olanlara (Allah'ın istediği kullarına) Cuma günleri ailesinden, evlatlarından haber verilir diye biliyorum.

Son düzenleme:
Belki yaptiklari kotu seyler ama bu kadar kafaya takmanizi anlamadim. Annem ölse kafama takacagim sey annemi kaybetmek olur bana ne ablalarimin yaptiklarindan..

Sen kendi huyun,kendi hissettiklerin kendi yaşadığın duruma göre bakıyorsun.Ablalarının da annesiydi.Herkesin bir olayda tepkisi farklı olur.Sen annenin eşyasını almaz hayır kurumuna dağıtırsın,ablan kıyamaz kendi kullanmak ister hatıra olsun der.Sen eşyanın hemen dağıtılmasına kızarsın,ablan hemen olsun bitsin ister.Sen o eve sürekli gidebilirsin ama bir diğerinin ayağı basmak istemez.Dışardan gülerler ama belki içinde senden daha fazla annesine yanmıştır.Senin babanla ilişkin farklıdır,onun farklı.
Bence sen kendinden mesulsün.Kimseyi yargılayamaz ve yadırgayamazsın davranışlarından ötürü.Ablaların.Yarın anne kadar ihtiyacın olur onlara.Kimsenin içini bilemezsin.

takarim soz konusu artik annemin vefati degil

cok buyuk hastaliklardan sonra yenik dusup ayrildi aramizdan

ama geriye babam kaldi babam nasil ki bize sahip ciktiysa her zaman

bizimde oyle yapmamiz gerek

soz konusu babam annem degil

en az haftada bir ugramalarini bekliyorum yargilayabilirim takabilirim bu durumu

annelerinin esyalarina sahip cikmak yagmalar gibi isine geleni almak degildir

hatıra olarak biriki şey alınır ama aralarından sadece işe yarıyanları almak ne demek kim olsa içi gider.........annenin hatırası nerde kaldı..........zor durumda olsalar anlaşılır.............peki baba hayattayken evin derdine düşmek sizce de insafsızca değil mi.........Allah vicdan akıl fikir versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…