insan neler yaşamıyorki

yerine gore konus arkadasim , kendini kendin savunabilirsin ancak. esine de sakinken konuyu anlat. mesafeli olmak istiyorum , haketmedigim seyler yasadim de. benden bu kadar, yapabilecegim baska bir sey yok.
net ol tavirlarinda, israr edicek durum birakma. konu acilmadigi surece , tartisma ve uzatma konuyu.
allah yardim etsin bol bol dua et.

Ben sok olarak okudum ne demek kp in gelin dovmesi hem de diger gelini yuzunden kacinci yy'da yasiyoruz asla gorusmem o adamla bir daha Esim dr babam diyorsa def olsun onlarla yasasin kusura bakmayin susup oturulacak seyler vardir sinidirilmeyen seyler vardir bu ortaligi yikacak bir durum

o gece neler düşündüğümü anlatsam inanmazsınız, 5 aylık hamileyim düşünün eli ayağı titriyor insanın hala o günleri düşündükçe, bana sonra dönüpte sende bu olayı ısıtıp ısıtıp önümüze sunuyorsun demeleri başka bir skandal zaten, adamlar için ne kadar cool bir durum . Eşim evet babasısıyla iyi olalım şöyle böyle olsun diyor o zaman bana biraz sahip çıktığını görmesem zaten çeker giderdim arkama bile bakmadan , ama ne olduysa evi değiştirdik kocam bir anda anne baba düşkünü oldu ben olmiyacak demiyorum herkesin annesi babası kim vazgeçer onlardan ama bir anda boşluğa mı düştü ne oldu anlam veremiyorum adam annem babam diyor bu beni artık germeye başladı tabi.

çok sağol iyi dileklerin için .

bende böyle oldum işte ilk yaşadığım anlarda

Yahu kimse ona anneni babanı sil demiyor ki .. esin yeri ayrı ,ailenin yeri ayrı ..karıştırmamak lazım ..

Eşim benimle evlenmek istediğini söylediğinde babama nasıl bir sevgiyle bağlı olduğumu biliyordu ,hicbirseyi onun önüne koyamam dedim ..en çok kimi ,diye sorar ya bazı hadsizler çocuklara ,ben eşime ,her zaman en çok babam olacak dedim ,kabul etti ..yalnız ben ,eşim ve babamın yerini hiç karıştırmadim ,karsilastirmadim, bu saplantılı sevgiyle onu rahatsız etmedim . Eşime saygı duydum her zaman. .sevgi bulaşıcıdır ,o da çok sevdi babamı .. öyle ki , kaybettiğimiz gün abim çok kötüydü dayanamadı kefene saramadi babamı (evden çıkmadan önce sarılır ,öyle götürülür bizde gasilhaneye ) eşim , babamın tüm vücudunu sildi (tertemizdi gül kokardı ) , birkaç kişiyle birlikte kefene sardı ,etrafına buzlar koydu ,kaşını gözünü düzeltti (ben gorucem ya :/ ) . Hastalığında her an yanındaydı ,son insanlık görevini de layigiyla yaptı .bu gerçek sevgiden ileri geliyor ..ben çok görmedim böyle damat ..genelde çiftler karşı aileleri pek sevmez ..neyse özetle işte ben eşimle babamın yerini ayrı tuttuğum ve eşimi babam vesilesiyle üzmedigim için her zamn yabimda/yanımızda oldu .. zaten saygı duyuyordum kendisine ,şimdi katlandı ..

Senin durumunu yaşatsaydim eşime ,babam gittiği gün başında değil ,kutlama sofrasında olurdu ..

Tavrın net olsun ,eşine de ailesine de .. taviz verme ,onun yuvası yıkılmayacak diye seninki mi yıkılacak ? Eşine anlat babam ve eşimin ilişkisini ,başka örnekler de ver .. giderken adam lazım oluyor ,kimsesiz gibi gitmek istemez kimse .. yerini ve haddini bilsin .. esin de böyle olmaya devam ederse bir ders vermen gerekecek gibi ..

Eşin de kayınpederin el kaldırdığı halde baskı yapıyo oda ilginç ben ve hiç yüz verme boşver eşine de net tavrını koy baktın olmuyo bi kaç gün annenlere git de aklı başına gelsin

Siz kaynananıza gidecekseniz o ne karışıyor, o kadar olayda kayınbaban nasıl ağzını açmıyor yahu o kızın sürekli o evde ne işi var onu da anlaamadım. Söz günü yüzük mü alınır önceden olur bu işler. Çok mantıksız değil mi bir kere gördüğü insanla bu kızın ne sorunu olabilir ki ortalığı yıksın evlenmeden etmeden bu ne cürret derler insana abartı var bence burada siz bu kızı sevmediniz etmediniz büyütüyorsunuz yoksa daha sözlü kız kaynanasının evinde eltisini nasıl istemez. Ayrıca gidebilirdiniz de çeyiz zamanı falan o kadar olay oldu madem eşiniz nasıl sizi savunmuyor o da ilginç

Canım beni lütfen yanlış anlama. Bu hayatta hiçbir şey tek taraflı değil. Ben ne yaptım diye de düşün arada. Kendince haklı olabilirsin ama olaylar bu kadar büyüdüğüne göre mutlaka senin davranışlarında da onlara ters gelen birşeyler var. Eşini anlamaya çalış. Kötü birine benzemiyor. Kimse annesiyle babasıyla kötü olmak da istemez. Bu durumlar düzelecekse düzeltecek olan sensin, karşı taraftan birşey beklersen beklediğinle kalırsın ve yuvanda huzursuzluk devam eder. Sorumluluğu eline al, kimseyle yapmacık ol demiyorum ama mutlaka elinden gelen yapabileceğin birşeyler vardır. Kalp kırmak, boşanmak, herkese tavır almak, olayları iyice yokuşa sürmek çok kolay. Zor olan ve önemli olan gönül almak.

Size bunları yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Nasıl bir kayınpederki her şeye karışıyo, erkeğin her şeye karışanından çok rahatsız oluyorum. Kendinizi ezdirmeyin illa gideceksenizde alın karşınıza konuşun bir daha böyle bir durum olursa gelmeyeceğinizi söyleyin. Kimse hak etmez böyle bir muameleyi

çok doğru söylüyorsun , evet biliyorum.Ancak bazı durumlar varki inan bana unutulmuyor , en ufak bir örnek vereyim bu olaydan sonra bir akşam yemek yiyoruz 4 müz annesi,babası ve biz. Ozaman da tekirden kar getirip şehrin bir yerine kamyonla döküyorlar kar görmek istiyen çocuklar eğleniyor görüyor.O konuyu anlattı eşim kar dökmüşler filan dedi bende dedimki aslında o kar değil buz dedim kar olsa çoktan erirdi dedim Allah bilir o eğlenen çocuklar sonra nasıl hasta olucak , ilerde oğlumuz büyüdüğünde gidip bir hafta sonu yerinde gösteririz dedim .Adam tuttu dediki sen ne karışıyorsun dedi ben buraya götürüp oynatırım dedi o çocuk sen işten gelene kadar ben nasıl isterim öyle zaman geçirir sen geldikten sonra hükmün geçer dedi.Zaten aramız iyi değil beni rencide etmenin hor görmenin ne önemi var ne gerek var böyle patavatsızlığa anlamıyorum ki. ben iyi durdukça adam birşey çıkarıp önüme sunuyor .

Ayıp etmiş canım. Haklısın.

Benim de çevremizdeki bazı insanların ters davranışları vardı, eşime hep söylerdim, abartıyorsun, sana öyle geliyor derdi. Birgün artık söylenmeyi bıraktım. Ters davranışla karşılaştığım her seferinde hiç cevap vermedim, sadece o an eşimin gözünün içine baktım. Ancak o zaman anladı. Bu defa kendisi beni savunmaya başladı. İnsan böyle durumlarda kendini savunmaya kalktığında eşin, çevren vs. sanki suçlu olan senmişsin gibi davranabiliyor. Haklıyken birden haksız duruma düşebiliyorsun. Ben o yüzden artık böyle durumlarla karşılaştığımda susuyorum, eşime bakıyorum, onun olmadığı bir ortamda olursa da eve gidip yalnız kalınca sakince yaşanan olayı anlatıyorum. Ama kimseyi suçlamadan yapıyorum bunu. O da bana hak veriyor artık.

Sanki eksik biseyler varmis gibime geldi, yada bilmiyorum biseyler var. Eltine kendini ezdirme bendede oyle herseye laf bulanindan var bi tane ama aglatma derecesine getirmiyorum kendimi.
Kp gelince valla o vurdugu elini keser atarim valla ne haddelrine ya vurmak.

Size olan bu ofkelerinin sebebi ne olabilir?

Kayinpeder asla el kaldıramaz ve bir açıklaması da olamaz.

Ama.eltiyle neden bu hale geldiniz? Size göre sizin kusurlarıniz nelerdir?

Size olan bu ofkelerinin sebebi ne olabilir?

Kayinpeder asla el kaldıramaz ve bir açıklaması da olamaz.

Ama.eltiyle neden bu hale geldiniz? Size göre sizin kusurlarıniz nelerdir?

Her zaman saygı da bulundum, yerim olmadan asla konuşmadım.Düşünüyoum , ben ne yaptım diye ama inanın birşey bulamıyorum.Düğünden sonra mevlit yapacakalarmış ,balayından akşam zorla geldiler .Bizde genelde gelin evinde olur gelin yemek ikramlıkları yapar .A ma bu organizasyon onun evinde olmadı neymiş millet nasıl çıkıcakmış 8.kata , dağ başında yaşıyoruz sanki bahaneye bakarmısnız? Kayınvalidemin evinde yapılacakmış bana deniyor börek ,kısır, poaça vs. şeyler yapmamız lazım ne yapsak sen de mi yapsan gibisinden.Düşündüm neden yapayim, bu zamana kadar zaten alttan alıyordum.Yinede kalktım çıktım yukari yardım ettim .Akrabalar geldi.Millet toparlandı ,hala gelicek artık çok şükür geldi.Yerde sofrada yemek yiyoruz hep beraber ,Allahın bir selamını vermedi ben hoşgeldiniz nasılsınız filan diyorum , millt anlamasın diye. Sonra baktım ki niye ben gebekalıyorum .Terbiyesizlik yapan o bu zamana kadar.O saatten sonra geldiklerinde dahi hoşgeldin demedim.İşte o zaman istemiyor oldum,geldiğinde surat asar oldum. Başka bir sebep inanın göremiyorum.

Hayatımda ilk defa bu kadar uzun cümle okudum ama biterken bile nokta koymamışsınız. Size tavsiyem konunuz anlaşılsın istiyorsanız, lütfen nokta ve virgüllerle süsleyelim.
....
Ben artık okuyamiyorum bile. Genelde bu sekilde acilan konular ve bi kac taneden sonra okumak gelmiyor icimden cunku anlayamiyorum.

Anladım..bence esinizle iyi ve mutlu olmaya bakın.

Sürekli bu konuda şikayet de etmeyin. Hep mizmizlanirsaniz eşinizle iliskiniz yipranir. Ve suçlu gibi görünürsunuz.

Size bir şey yaptiklarinda ses etmeyin. Gorevleriniz yapin. Bu kadar.

En güzel cevap.esinizle mutlu bir evliliğinizin olmasi ve takmamak.

Sürekli yaranmaya çalışan ve dert eden bir görüntü vermeyin. Mesafeli olun.

Güçlü durursaniz bir şey yapamazlar. İnsanoğlu böyledir

çok haksınız .

konuya ne desem bilemedim,
elti dış kapının mandalı zaten, sever sevmez onun sorunu,
kayınpeder kendini bir ... sanıp gelini dövmeye kalkacak kadar kaba bir ruh hastası,
peki eşiniz nasıl hiçbir şey olmamış gibi onlarla görüşmenizi isteyebiliyor?
yani tam aksini düşünmeye çalışıyorum, babam eşime saldırsa, eşime git babamın yüzüne bak diyemem, utanırım, utancımdan ölürüm yahu.

Ben bunu çok dile getirdim ama eşimde, bir sevgi kabarması oldu. Adam taşındıktan sonra bir hasretlenmeye başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…