İnsan eşini sonradan sevebilir mi?

Filmi önermisken sizde ben şunu hissettim çalıştığınız kurumda daha güçlü kuvvetli gördüğünüz karakterlermi var? Acaba eşinizi başka gücü kuvveti yerinde erkeklerle mı mukayese ediyorsunuz diye aklıma geldi.esinizin sizin için olabilecek en iyi aday olduğunu düşünün ve boşanmayın..Sevmeye çalışın aile terapistini deneyin..Sana olan bagliligindan ve paylaşımından dolayı bir hayvan bile çok sevilirken bu adamın sevilmeye hakkı yokmu?? Nazarinizi sadece esinize verin ve şu saatten sonra bu adamı nasıl severim diye çaba gösterin.ilerde çok pişman olabilirsiniz

İlerde aşkı yaşamak isteyip başkasına gönlünuz kayabilir yapmam demeyin insanoğlu çiğ süt emmiş ne olursa olsun eğer o kısma gelecekse boşanin derim ama.hiç mi umut yok eşinizin size davranışları nasıl romantik mi saygılı mi şakalaşır mi sizinle ( severek evlenince sevgi bir gün bitiyor zaten geriye kalan saygı yürütür evliliği) ten uyumu çok önemli

Sanırım hayatınızın gidişatını sorguladığınız bir dönemdesiniz. İnanın yalnız değilsiniz burada hepimizin bir sürü çelişkileri ve sorgulamaları var. Bir karar verdiniz diye hayat boyu dipsiz bir kuyuda kalmak zorunda değilsiniz. İyi bir insana denk geldiniz ve çocuğunuz oldu bunlar artılar ve gerçekler. Artık bunları sorgulamaya gerek yok. Dürüst bir şekilde ne istediğinizi ve bundan sonra nasıl bir hayat beklentisi içinde olduğunuzu sorun kendinize. Ayrıca babanızla ilgili mevzu çözülmeden öylece orada duruyor. Bunu artık halletmenin zamanı gelmemiş mi sizce de? Karşılanmamış ve bastırılmış duygusal ihtiyaçlarınız artık karşılanmayı bekliyor bence. Bu konuda bir psikologdan yardım alın, kendi içinizde biraz daha iyi hissettikten sonra daha doğru bir karar vereceğinizi düşünüyorum. Hayatta tek bir doğru tanımı yoktur, sonuç olarak hepimizin de tek bir hayatı var ve kendi içsel gücümüze güvenme cesaretini göstermek zorundayız. Vereceğiniz karar ne olursa olsun artısıyla eksisiyle bunun sorumluluğunu alma cesaretini gösterdiğiniz zaman daha sağlıklı bir karar vereceksiniz.

aslında biraz mükemmelliyetçilik var mesela ebnim elimden her iş gelir eşim çivi çakmasını bile bilmez bu bile bana batıyo nasıl erkek diyorum yanımda erkek gibi görmüyorum onu hiç bi işin altından kalkamıyor ben yönlendirmesem kolay kolay hiç bir işi beceremiyor (erkek işini) buda beni çok etkiliyo

Ben butun sorunun kokunu sanirim burda buldum. Sanki beni anlatiyor gibisiniz. Ben evli degilim 8 senelik birlikteligim vardi cocukluk askimdi. Tam evlencek zamana geldik ben sizin hissettiklerinizi hissettim. Karsimda is beceremeyen yanimda erkek gibi hissedemedigim guvenemedigim birini gordum ve ben yapamicam dedim. Cok gel git yasadim herkes dedi ki cok iyi ve sana deli gibi asik baskasinda gozu yok cok sever cok saygili cok efendi senelerini verdin sen daha ne istiyorsun?. Ama insan ne zaman bu duygulari hissederse o zaman cok soguyor. Siz evlisiniz ve cocugunuz var sizin moralinizi bozmak olumsuz dusundurtmek istemiyorum cunku paylastiginiz cok daha fazla sey vardir. Hayatin guzelliklerini birlikte tatmissiniz en onemlisi anne baba olmussunuz bu duyguyu beraber tatmissiniz. hic bisey yoksa vefa olmali. Herkes esine asik olmali tutkulu ihtirasli olmali diye bi kayide yok. Ama bu biraz da hayattan ve evlilikten beklenenlere bagli. Beklentiniz esinize tutkuyla asik olmaksa sorun yasarsiniz.Yaşınız kac bilmiyorum ama baska eşleri gorup ozeniyorsaniz ve kendinize farkli bi hayat kurmak istiyorsaniz bunu basarabilirim diyorsaniz ona gore adimlar atin. Binlerce olumlu tarafi olsa da siz bu dusuncelerde olduktan sonra maalesef sizin icin degisen pek bisey olmaz. Ben hayata yeni basladigim icin yasim geregi, iliskiyi sonlandirip benim icin zor olsa da ozendigim hayati yasamak niyetiyle hareket ediyorum artik. Ancak dedigim gibi sizin dusunmeniz gereken daha fazla konu var ortak bi cocugunuz var cok daha fazla yasanmislik var paylasim var. Esinize vefa duyarak kendinizi daha farkli seylerle mutlu ederek en azindan huzurlu bi evlilik devam ettirebilirsiniz dusunmemeyi basarirsaniz. Insallah hakkinizda en hayirlisi olur ve herkes de sonuctan memnun olur kalbinizdeki tum skintilaf mutsuzluklar yerini mutluluga oh be ye birakir tez vakitte .

Hikayelerimiz benzer, kotu baba, sefkat ilgi gosteren koca...ben de bunu sorguladim ama soyle bir sey var severek evlenen, tutkuyla evlenen insanlarda bir sure sonra monotona bagliyor.. o yuzden yeni bir insanla baslamak icin elinizde olanlari riske atmaya degmez. guzel yonelrine bakin esinizin..

Eskiden insanlar için bu geçerliymiş sonradan sevmek filan görücü usülü olduğundan. Sizin hatanız içinizin ısınmadığı adamla sırf iyi birisi diye evlenmeniz. Babasız da büyüseniz başkalarını dinlememeliydiniz. Akşam yatağa onlar değil siz giriyorsunuz sonuçta...
+1

İyi biridir.
Ahlaklıdır.
Namusludur.
Ama sevemiyosundur. Sevmek için bunlar yetmiyo.

Herkese merhaba. Haziranda 5 yılı dolacak evliliğimin 3 yaşında da bir oğlum var. Eşimle ikimizde memuruz. Eşimle aynı zamanda atandık o beni görmüş beğenmiş sevmişti. Ben ilk gördüğümde hiç beğenmemiştim elektrik olayı tutmamıştı. Ama çevremden çok tepki alıyordum neden beğenmiyorsun kabul etmiyosun işte boylu poslu terbiyeli çocuk diye. Evet eşim gerçektende kötü bir huyu yok evine bağlı beni oğlumu seviyor. İşte o zamanlar insanların bu söyledikleri beni etkiledi çünkü ben babasız büyümüştüm. Babam annemi ve 3 çocuğunu sebepsiz yere 4 duvar ardında bırakıp gitmişti. Hayal meyal hatırlıyorum yüzünü hiç tanımıyom yani. Çok sıkıntılı bir hayatım oldu annemin okuma yazması işi yoktu. İnsanları zekatları fitreleriyle bigün aç bigün tok büyüdük çok şükür. Ama ben babasız büyüdüğüm için hep aradığım erkek modeli işte ailesine bağlı olsun beni sevsin yeter şeklindeydi. Nitekimde öyle oldu eşimin temiz kalpli dürüst ahlaklı bir insan olması onunla evlenmeme yetti. Ama evlendikten sonra gördümki sadece bu özellikler yetmiyormuş. Uyumlu olmak (her anlamda cinsellikte dahil), karşındakini çekici bulmak, en önemlisi sevmek (eşimi bi insan olarak seviyorum ama bir erkeği sever gibi bir eşi sever gibi sevemiyorum) Boşanmayı çok düşünüyorum ama ortada boşanmak için sebep yok. Yani arkadaşlarıma boşanmak istediğimi söylediğimde ne adamlar var eşinin içkisi yok kumarı yok evden işe işten eve daha ne istiyosun boşanılırmı gibi tepkilerle karşılaşıyorum. O zaman sevmeyi deneyeyim diyorum. Ama oda olmuyo bikaç gün zorluyom kendimi sonra yine eskisi gibi. Benim durumumu yaşayan var mı aranızda yada tavsiyesi olan. İş yerinde olduğum için çok sık cevap yazamayabilirim şimdiden mesajlarınız için teşekkürler.
Tanisma donemleri olsaydi, sevmiyorum cekici bulmuyorum deseydin, yorumum daha farkli olurdu.. Ama simdi ortada yaklasik 5 senelik evlilik ve 3 yasinda bi cocuk var.. Bunlari gozardi etmeden dusunmek gerekiyor.. Ben en sevdiginden nefret etmeyi de, nefret ettiginle dost olmayi da yasadim.. Ayette geciyor bi kere, yani gayet olabilecek bi durum.. Kalpler Rabbimin elinde, evirip çeviren O.. O nedenle dua etmeni oneririm(inanc durumunu bilmeden yazdim ama).. Istersen esine de biraz sevgili gibi olmayi, heyecan yasamayi istedigini söyleyebilirsin.. cok buyuk askla evlenen insanlar bile donem donem kopukluklar yasiyor.. Birlikte bi yol izleyebilirsiniz.. Belki daha farkli olur..

Eşimle aşık olarak evlendik. Çok zor günler geçirdik ve aşk bitti. Bak çok net söyleyebiliyorum bunu, aşk bitti. Şimdi sevgi var evliliği yürüten. Kimi zaman sevginin varlığını da sorguluyorum. Bir dönem ben de boşanmayı dusundum. Sonra askin bitebilen bir şey olduğunu tecrübe etmiş biri olarak bu isteğimi lüzumsuz buldum. Evet belki askin özlemi ile boşanmak isteyebilirsin ancak emin ol bir başkasına aşık olsan su an yasadigin huzurun garantisi yok.

İnsan her şeyi çabuk tüketiyor. Aşkı da, sevgiyi de, heyecanı da. Keşke böyle olmasa... Keşke bu kadar nankör ve doyumsuz olmasa insan. Fazla sorguluyoruz kardeş. Emin ol bizim kocalar günaşırı his testi yapmıyorlar kendilerine. Doğru da yapıyorlar üstelik. Mutlu olmak için daha çok sebep var lakin biz azınlık olan mutsuzluk sebepleri uzerinde duruyoruz. Benim kendi oz elestirim bu yönde en azindan.

Evliliğin kesinlikle babanın suçu değil. Onu bahane etme.
O kadar zor şartlarda okuyup memur olabilmis bir insan ,evlilik nasıl birşeydir ,nasıl karar verilir onu da bilir.
Babanin yasattiklarini yaşamamak için hatta daha dikkatli olmalı idin.
Baban da demek ki sevmemis anneni muhtemel başka bir kadına gitti ya da kadına bile gitmese sizi bırakıp gitmiş.
İşte olayı burdan yakalayıp sevmediğin biri ile evlenmemeli idin.
okumakla memur olmakla evlilik anlaşılmıyor kesinliklede babamın suçu ondan göremediğim sevgiyi ilgiyi eşimde gördüm ve bunu bende seviyorum diye düşündüm ama öyle değilmiş

ne mantikla evlendiniz birini bulamam evde kalirum korkusuyla mi evlendiniz
hayır değil tabiki sevdiğimi sanmışım olmuyormu kimsede bişeyi birini sevdiğin düşünüpte sonradan sevmediğini anlamak yanılmak çok mu anormal ben anlamıyorum herkes burda sevmeden nasıl evlendin diye yükleniyor sevdiğimi sandım yanıldım diyorum ama maşallah herkes ne kadar mükemmel ne kadar kusursuz ne kadar kendinden emin bu dünyada bi tek hata yapan benim sanırım

Filmi önermisken sizde ben şunu hissettim çalıştığınız kurumda daha güçlü kuvvetli gördüğünüz karakterlermi var? Acaba eşinizi başka gücü kuvveti yerinde erkeklerle mı mukayese ediyorsunuz diye aklıma geldi.esinizin sizin için olabilecek en iyi aday olduğunu düşünün ve boşanmayın..Sevmeye çalışın aile terapistini deneyin..Sana olan bagliligindan ve paylaşımından dolayı bir hayvan bile çok sevilirken bu adamın sevilmeye hakkı yokmu?? Nazarinizi sadece esinize verin ve şu saatten sonra bu adamı nasıl severim diye çaba gösterin.ilerde çok pişman olabilirsiniz
nedense bunu düşünemiyorum her şeyi her yaptığı gözüme batıyo bir insan eşi öpünce gizlice dudağını silermi o durumdayım yani

okumakla memur olmakla evlilik anlaşılmıyor kesinliklede babamın suçu ondan göremediğim sevgiyi ilgiyi eşimde gördüm ve bunu bende seviyorum diye düşündüm ama öyle değilmiş
Okumakla memurlukla evlilik anlaşılmaz .O kadar zorluğun içinde zekasini kullanarak güçlüklere göğüs gererek okuyup,memur olabilen bir kadın evlilik de böyle bir hata yapmamalıdır .Demek istediğim bu.

Babanin elbetteki yaptığı yanlış ve sende derin yaralar açmış olabilir.Ama sen bunlara ve maddi zorluklara rağmen okumuş meslek edinmişsin.Yaşadıklarına rağmen bunları başaran insan evlilik kararinda keşke böyle bir hata yapmasaydi.
Anlatabildim mi demek istediğimi bilmiyorum.
Ben sevmediğim bir insana sayılı saatlerde bile tahammül edemem.
Kaldı ki sen sevmedıgın insan ile evli ve o insandan çocuk sahibisin.
Allah yardimcin olsun hakkınızda hayirlisini yaşatsin.

hayır değil tabiki sevdiğimi sanmışım olmuyormu kimsede bişeyi birini sevdiğin düşünüpte sonradan sevmediğini anlamak yanılmak çok mu anormal ben anlamıyorum herkes burda sevmeden nasıl evlendin diye yükleniyor sevdiğimi sandım yanıldım diyorum ama maşallah herkes ne kadar mükemmel ne kadar kusursuz ne kadar kendinden emin bu dünyada bi tek hata yapan benim sanırım
Tabi ki herkes hata yapıyor. Ama sen kendin anlatmisin o beni seviyor diye çevre iyi biri dedi diye evlendim demişsin.
Bu yüzden herkes böyle şeyler yazıyor yani delice sevıp de evlenip bosananlar yok mu?Elbette var ama sen sırf o seni seviyor diye bile bile lades demişsin. Belki severim demişsin ama olmamış.
Çocuğun var en azından onun için eşimde iyi biri diyorsun sevmek için nedenler bul ya da aşık olmak için. Birseyler yap.
Belki bu bir dönem bu dönem böyle düşünüyorsun .inşallah geçer bu hislerin ve sende seversin kocani.

Back