- 12 Ocak 2016
- 226
- 838
- 103
- Konu Sahibi gosrilankago
-
Aslında burda olay şu, ben kayınvalideye mahallede köpekler var benim yerime mama al desem ölse de almaz verdiği para gözüne batar. Yani tam tersi durumda eminim herkes çocuklara yardımı seçerdi, işte bu yüzden birilerinin hayvansever derneklerine yardım etmeye devam etmesi lazım. Kendisi istediği yardımı yapsın ama bana bulaşmasın istiyorumBu merhametle ilgili bi şey benim için. Eğer gerçekten yardıma muhtaç veya okula gitmesi gereken biri varsa ben yardım ederdim. Eğitimci olduğum için eğitim masrafı hassas noktam oluyor. Hayvanlara da yardım etmek isterdim. Bütçeyi ona göre bölebilirsiniz mesela eğer oluyorsa. Çocuk okutmaktansa hayvan beslerim gibi bir cümlenin doğrusu yanlışı olmaz. Tamamen kişisel bakış açınız.
Onun garezi iyi para kazanıp çocuk yapmamamıza, soyadlarını bitircekmişiz yapmadığımız içinEski konunuzu biliyorum...
Maddiyatiniza bir garezi var kv'nin orası kesin.
Ama böyle bir durumda hiç görmediğim 4 tane çocuk var ailesi çocuğa mı harcıcak napcak bilmiyorum, içimden de gelmiyor açıkcasıBenim için çocuklar ve hayvanlar. Yetişkinlere yardım etmek istemiyorum.
Eşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.
Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.
Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.
Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.
Zaten derdi aslında çocuk yapmıyor olmamız ,bir de sürekli borca girip ev arsa vs almamızı istiyor. Çocuk yapmasak da diğer torununa bırakırnışızBenimde önceliğim çocuklar ve hayvanlar. Ama bu durumda yardım etmezdim. Tamam belki birkaç seferliğine olabilir ama eğitimi üstlenmek çok fazla değil mi?
Bence kayınvalide çocuk yapmıyorsunuz diye takılmış kalmış ve sizi bıktırma yoluna girmiş. Yardım etmeyeceğiz dediğinizde aaa çoluk çocuk yok napıcaksınız o kadar parayı diye cevap verebilir. İkinci ihtimal de sizi maddi olarak sömürmesi. İki fikir de birbirinden iğrenç tabi.
Benim yardım ettiğim yerler öncesinde aktif olarak bulunduğum ve içini dışını bildiğim dernekler, açıkcası o yüzden de parayı bölmek istemiyorum.Eminim o çocuklara kv de yardım edebilir.Mühim olan ihtiyacı olana yardım etmek, insan ya da hayvan fark etmiyor. Benimde yardım ettiğim yerler var ama bölüyorum yardım bütçemi biraz hayvanlara biraz insanlara
Kv niz bana hiç güvenilir gelmedi ama eşinize illa yardım etmek istiyorsa şaibesi olmayan bir yere mesela löseve yardım etmeyi teklif edin
Bu arada ilk tercihim sizin gibi hayvanlara yardım etmek olur çünkü onlara el uzatan çok çok az
Benim yardım ettiğim yerler öncesinde aktif olarak bulunduğum ve içini dışını bildiğim dernekler, açıkcası o yüzden de parayı bölmek istemiyorum.Eminim o çocuklara kv de yardım edebilir.
Yardım Etmek istemiyorum, eşime yazıp duruyorlar şimdi bakalım, o annesi yüzünden arada kaldı ama inanın hiç içimden yardım etmek gelmiyor.O zaman sağlam durun, muhtemelen insan hayvandan önceliklidir düşüncesiyle savaşmanız gerekecek
Yardım Etmek istemiyorum, eşime yazıp duruyorlar şimdi bakalım, o annesi yüzünden arada kaldı ama inanın hiç içimden yardım etmek gelmiyor.
Kurnazlıkta çığır açacak kayınvalideniz. Ama sizin duruşunuzu ben çok beğendim, takdir ettim. Hiç bozmayın kendinizi. Allah sizin ne niyetle iyilik yaptığınızı biliyor. Bilinçsizce 4 çocuk yapan bir aileye yardımda da ben de hayvanlara yardım etmeyi tercih ederim. Sonuna kadar destekliyorum sizi. İnsanlar tercih yapar ama hayvanların böyle bir lüksü yok. Bunca zulüm çektikleri, haklarının savunulmadığı bir ülkede sizin gibi insanların olması çok umut vericiAileyi eşim biliyormuş ama nedense bir anda benim Türkiyedeki hesabımda para olduğunu öğrenince kv yardıma ihtiyacı olan birilerini buldu
Kuzum kendi paran sonucta zorla degil de teklif kv geldigi icin seni sert konusturuyor sanki rahatsiz olmanin sebebi de merhametli olmandanBen insandan çok hayvanlara yardım edenlerdenim insan sevgim daha az ne yazık ki. Ama tamamen kendi birikimim olan bir parayı da nasıl harcayacağıma karar vermek bence bana düşmeli, bu konuda vicdan yapmıyorum ama yapmalı mıyım ondan da emin olamıyorum işte
Avukat aracılığıyla toplu verdiği parayı geri almaya çalışıyor.. ihtiyaç sahibi zamanlaması manidarEşimle yurtdışında yaşıyoruz ve durumumuz fena değil. Benim düzenli olarak türkiyedeki hesabımdan maddi yardım ve mama gonderdiğim bir kaç hayvan sever derneği var.
Bunun dışında önceki konularımda yazmıştım, biz yurtdışına yerleşeceğimiz için kayınvalide bizim eve çöktü, kira da vereceğini soyledi ama birikmiş kiramızı zorla kapısına avukat göndererek tahsil ettik.
Gelelim konuya, eşimin uzaktan akrabası maddi olarak çok zor durumdaymış ve çocukları için kv’den maddi yardım istemiş, kvde de eşime soylemiş ve en azından okul masraflarını bizim üstlenmemizi kendisinin de giyim masraflarını üstleneceğini belirtmiş. Eşim de benim türkiyedeki hesabımdan düzenli para gönderebilir miyiz diye bana sordu. Ben o parayı düzenli yardım yaptığım dernekler için özellikle ayırmıştım ve Türkiye’deki hesapta bırakmıştım. Ayrıca annesi evimize çöküp kira vermiyorken(kendisinin ayrı 2 tane evi var ordan kira almaya devam ediyor) bizden böyle bir talepte bulunması çok da iyi niyetli gelmedi. Çok istiyorsa kendisi yardım edebilir bizden niye böyle birşey istiyor anlamadım.
Ben eşime yardım etmek istemediğimi açıkca söyledim ama konu bir anda insan mı önemli hayvan mı olarak bana yansıdı. Sonuçta akrabaları 4 tane çocuk yaparken nasıl bana sormadılarsa, ben de kimsenin çocuğuna yardım etmek zorunda değilim diye düşünüyorum. Biz aman keyfimiz kaçmasın diye 1 tane bile çocuk istemiyorken , millet 4 tane yapıp yardım istiyor bunu da anlamıyorum.
Sizce bu bencillik mi? Yani hayvanlara ben yardım etmezsem kimse etmez ama eminim 4 tane çocuk için devletin ya da bizden daha yakın olan akrabalarının yapabileceği şeyler vardır.
Yardım Etmek istemiyorum, eşime yazıp duruyorlar şimdi bakalım, o annesi yüzünden arada kaldı ama inanın hiç içimden yardım etmek gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?