insan dururken hayvanlara yardım etmek bencillik mi?

Aslında burda olay şu, ben kayınvalideye mahallede köpekler var benim yerime mama al desem ölse de almaz verdiği para gözüne batar. Yani tam tersi durumda eminim herkes çocuklara yardımı seçerdi, işte bu yüzden birilerinin hayvansever derneklerine yardım etmeye devam etmesi lazım. Kendisi istediği yardımı yapsın ama bana bulaşmasın istiyorum

Benimde önceliğim çocuklar ve hayvanlar. Ama bu durumda yardım etmezdim. Tamam belki birkaç seferliğine olabilir ama eğitimi üstlenmek çok fazla değil mi?
Bence kayınvalide çocuk yapmıyorsunuz diye takılmış kalmış ve sizi bıktırma yoluna girmiş. Yardım etmeyeceğiz dediğinizde aaa çoluk çocuk yok napıcaksınız o kadar parayı diye cevap verebilir. İkinci ihtimal de sizi maddi olarak sömürmesi. İki fikir de birbirinden iğrenç tabi.

Mühim olan ihtiyacı olana yardım etmek, insan ya da hayvan fark etmiyor. Benimde yardım ettiğim yerler var ama bölüyorum yardım bütçemi biraz hayvanlara biraz insanlara

Kv niz bana hiç güvenilir gelmedi ama eşinize illa yardım etmek istiyorsa şaibesi olmayan bir yere mesela löseve yardım etmeyi teklif edin

Bu arada ilk tercihim sizin gibi hayvanlara yardım etmek olur çünkü onlara el uzatan çok çok az

Zaten derdi aslında çocuk yapmıyor olmamız ,bir de sürekli borca girip ev arsa vs almamızı istiyor. Çocuk yapmasak da diğer torununa bırakırnışız Gezmemiz para yememiz hayvanlara harcamamız gözüne çok batıyor.

Benim yardım ettiğim yerler öncesinde aktif olarak bulunduğum ve içini dışını bildiğim dernekler, açıkcası o yüzden de parayı bölmek istemiyorum.Eminim o çocuklara kv de yardım edebilir.

Benim yardım ettiğim yerler öncesinde aktif olarak bulunduğum ve içini dışını bildiğim dernekler, açıkcası o yüzden de parayı bölmek istemiyorum.Eminim o çocuklara kv de yardım edebilir.

O zaman sağlam durun, muhtemelen insan hayvandan önceliklidir düşüncesiyle savaşmanız gerekecek

Yardım Etmek istemiyorum, eşime yazıp duruyorlar şimdi bakalım, o annesi yüzünden arada kaldı ama inanın hiç içimden yardım etmek gelmiyor.

Kaldığı zor durumdan sonra annesine alacağı tavrı belirleyebilir en azından, yapılan hareket çok çok çirkin, bırakın biraz uğraşsın ki anlasın

Aileyi eşim biliyormuş ama nedense bir anda benim Türkiyedeki hesabımda para olduğunu öğrenince kv yardıma ihtiyacı olan birilerini buldu
Kurnazlıkta çığır açacak kayınvalideniz. Ama sizin duruşunuzu ben çok beğendim, takdir ettim. Hiç bozmayın kendinizi. Allah sizin ne niyetle iyilik yaptığınızı biliyor. Bilinçsizce 4 çocuk yapan bir aileye yardımda da ben de hayvanlara yardım etmeyi tercih ederim. Sonuna kadar destekliyorum sizi. İnsanlar tercih yapar ama hayvanların böyle bir lüksü yok. Bunca zulüm çektikleri, haklarının savunulmadığı bir ülkede sizin gibi insanların olması çok umut verici

Durusunuza hayran kaldim , ben olsam bana biri boyle bir aileden bahsetse , bahseden kim olursa olsun o ayki yardim butcemi cocuklara gonderirdim , cocuk deyince akan su durur benim icin ama bunlar kisisel tercihlerdir , kime istiyorsaniz ona yapin yardiminizi

Kuzum kendi paran sonucta zorla degil de teklif kv geldigi icin seni sert konusturuyor sanki rahatsiz olmanin sebebi de merhametli olmandan

Avukat aracılığıyla toplu verdiği parayı geri almaya çalışıyor.. ihtiyaç sahibi zamanlaması manidar

Kayınvalideniz çok istiyorsa üstüne çöktüğün kirayla yardim et o zaman diyin size göndereceği yok bakalım o zaman da böyle yardım sever olacak mı? Iki kat kıyafet almakla eğitim masrafını üstlenmek çok farklı yani vicdanen bir seferlik gıda yardımı şeklinde yapardım ama ben de uzun süreli böyle bir yardıma kalkışmam. Siz ne olur sokaktaki canlara yardim etmekten vazgeçmeyin, çünkü çoğunluk insan dururken hayvana mi verilir diye düşünüyor. Haa bir de kayinvalideniz samimiyse belediye ile yardim kuruluşları ile bağlantıya geçsin, daha garanti olur.

Yardım Etmek istemiyorum, eşime yazıp duruyorlar şimdi bakalım, o annesi yüzünden arada kaldı ama inanın hiç içimden yardım etmek gelmiyor.

Valla eşiniz diğer olayda da pasif gelmişti şimdi de pasif geliyor ve bu olayın sonu da o aileye yardım yapalım ile bitecek bence

Hayir, bencillik degil. Biz im akrabalarimizin arasindada bir aile var türkiyede, 3 tane cocuk yaptilar ve 1 cocuga bakmaya maddi durumlari yok. 5 kurus vermem ve vermedim. Karisina calismaya izin vermiyor Adam ama kendisi asgari ucretle Istanbul gibi bir yerde 3 cocuk yapiyor lar. Bana bir defa sordular, bende karisina baktim, sende calis, kocana destek ol dedim.
Eger hayvanlarla ekmegi icin calisma olsa, hepsi calisir. Onlar in sokaklarda yasami zor ve eziyet görüyorlar. Ben de sizin gibi herzaman icin hayvanlarla yardim ederim. Yada cok yaslilara, öz<rlülere, cok hastalara ama sapasaglam insanlara, asla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…