- 25 Ekim 2013
- 1.371
- 1.676
- 133
Pko nasıl bakılıyor?Kilonuz bence çok yok aslında aynı boy ve kiloda sayılırız. Benimde hedefim 55. Sizde pko var mı? Benim dediğim yağlar polikistik overe fayda sağlıyor. Sizin kolesterol sorununuzu çözer mi bilmiyorum. Değerlerinizde çok büyük farklar göremedim bence abur cuburu keserseniz sizin için çok iyi olur :)
Kadın doğuma gidip öğrenebilirsin karnına ultrasonla bakıp kan tahlili isterler belli olur o zaman. Adet düzensizliğin var mı? Yağlı şeyler yiyosan eğer kolesterolun ondanda yüksektir.Pko nasıl bakılıyor?
Saglıkocağının doktoru ve kadın doğumcu bana ''Kolesterol yüksek''Dediler.
Kilo vermek için spora başladım ama aksine kilo aldım
Canim evet rahat davranmak gerek umursamayinca duzeliyor meret. Ben 1 senelik evliyim 2. Evliligim benim. Valla evlendigimizden beri istiyoruz. Evlendigimizin 2. Ayi hamile kaldim kimyasaldi yani dustu gitti. Bir dahada kalamadim. Gitmedigim doktor kalmadi. Her doktor diyordu sende birsey yok pkonda cok iyi. Hatta pko yok gibi yani. Adetlerim duzenli falan. 6 7 doktora gittim en son gittigim doktor kizdi yok dedi sende bsey git esin gelsin. Esime bi spermiyogram. Aboooo sipermler bitik. Ondan kalamiyormusum o kimyasalda ondanmis. Bosuna gittim onca doktora. Gerci bunlari yukardada yazdim baska bir arkadasa da okumama ihtimalini dusunerek bir daha anlattim. Neyse... anca dedi tup olur bu sipermlerle oda tutarmi tutmazmi bilemiyoruz. Sipermlerin dna si bozuk. Ramazan gecsin bakicaz duruma. Allah ne gosterecek.Evet baya bilgilisin maşallahben 5 aydır ekmek yemiyorum hiç meyve tatlı falanda sevmem hiç ama tabi dediğin gibi limonda bile var şeker limonda çok yerim aksine :) ama ağır tatlılat yemiyorum en azından. Kilonun o kadar etkisi var ki bu pkoda vermekte çok zor evlendikten sonra 6 kilo aldım 2 ayda falan aldım ama 7 ayda daha yeni verdim hatta evlendiğim halimden daha zayıfım şuan allaha şükür. Dikkat etmeye çalışıyorum inşallah dahada veririm bide biraz beyinde bitiyo bu işler. Çok kafana taktığın zamanda olmayabiliyosun mesela ben hep bu konuyu çok kafama takmışımdır her adetim yaklaştığında tuvalete gider saat başı bakardım oldum mu diye. Olmadığımı görünce işte gene olamadım olamıcam biliyorum derdim. Şimdi takmıyorum hiç ben elimden geleni inanarak yaptığım taktirde düzenli gelicek inşallah. Sen kaç yıllık evlisin canım? Ne kadardır bebek düşünüyosunuz?
Anladım canımm o konudada çok sıkıntı yaşayanlar var ama tedaviside var korkma allahın izniyle olur üzülme sakın beslenmenize diklat edin özellikle eşin sağlıklı beslenmeli. İnşallah sizi çok bekletmeden gelir miniğiniz :)Canim evet rahat davranmak gerek umursamayinca duzeliyor meret. Ben 1 senelik evliyim 2. Evliligim benim. Valla evlendigimizden beri istiyoruz. Evlendigimizin 2. Ayi hamile kaldim kimyasaldi yani dustu gitti. Bir dahada kalamadim. Gitmedigim doktor kalmadi. Her doktor diyordu sende birsey yok pkonda cok iyi. Hatta pko yok gibi yani. Adetlerim duzenli falan. 6 7 doktora gittim en son gittigim doktor kizdi yok dedi sende bsey git esin gelsin. Esime bi spermiyogram. Aboooo sipermler bitik. Ondan kalamiyormusum o kimyasalda ondanmis. Bosuna gittim onca doktora. Gerci bunlari yukardada yazdim baska bir arkadasa da okumama ihtimalini dusunerek bir daha anlattim. Neyse... anca dedi tup olur bu sipermlerle oda tutarmi tutmazmi bilemiyoruz. Sipermlerin dna si bozuk. Ramazan gecsin bakicaz duruma. Allah ne gosterecek.
Insaallah canim cok saol seninde tez zmaanda cift cizgiyi gormeni nasip etsin Allah ....Anladım canımm o konudada çok sıkıntı yaşayanlar var ama tedaviside var korkma allahın izniyle olur üzülme sakın beslenmenize diklat edin özellikle eşin sağlıklı beslenmeli. İnşallah sizi çok bekletmeden gelir miniğiniz :)
Hangi tahlillere bakılıyor?Kadın doğuma gidip öğrenebilirsin karnına ultrasonla bakıp kan tahlili isterler belli olur o zaman. Adet düzensizliğin var mı? Yağlı şeyler yiyosan eğer kolesterolun ondanda yüksektir.
Hangi tahlillere bakılıyor?
Daha önceden yapılan kan tahlillerim var.
Adet düzensizliği değil de, gününde azalma oldu bende.
Ultrason ile bakıyor ama temiz bir şeyin yok diyor doktor bana.
yağlıdan ziyade, pasta ve şekerlemeyi çok yiyorum maalesef.
Zeytin yağı kullanıyorum. yağın zarar edeceğini düşünmüyorum o yüzden.[/QUOT ay kisura bakma mudahil oldum ama benimde azalma olmustu cok korkmustum erken menopoz falanmi diye megerse tiroid cikmis bende. Tiroid azaltiyor gununu miktarini falan. Baktirmadiysan bir baktir derim.
Amin canım allah aratıp sordurmasın inşallah kimseye.Insaallah canim cok saol seninde tez zmaanda cift cizgiyi gormeni nasip etsin Allah ....
Aaaaa oylemiii.... evet tsh den bahsediyorum. Bende ondan korkmustum fsh 3.06 cikti yunurta rezervine falan bakildi.cok sukur cok gec girersin dediler menopoza. Peki diger mesajlarini okumadim bebek isteminiz falan varmi.. tedavi falan oluyormusun.Tsh Hormunundan mı bahsediyorsunuz?
Erken Menopoz teşhisi konuldu bana.
Tsh hormonum 4,50 çıktı.Aaaaa oylemiii.... evet tsh den bahsediyorum. Bende ondan korkmustum fsh 3.06 cikti yunurta rezervine falan bakildi.cok sukur cok gec girersin dediler menopoza. Peki diger mesajlarini okumadim bebek isteminiz falan varmi.. tedavi falan oluyormusun.
Yok ben guvenmiyorum. Belli olmaz ki. Guvendigimden solemedim tsh yle alakaliymis diye soyledim. Zaten seninde tirpid yuksek cikmis o bile tetiklemis olabilir. 2 tane evladin varmis olmazsa da uzulme Rabbim onlara hayirli uzun omur versin. Bu dunyada neye guven varki sagliga olsun. Simdilik durumum bu benimde Rabbim hepimizi beterlerinden saklasin.Tsh hormonum 4,50 çıktı.
2 çocuğum var. Dışarıdan okuyordum o sebepten,aynı zamanda da, mide rahatsızlığım vardı.3 bebeği ertelemiştim. Eşim ısrarla istiyordu ve bu sene bende tam olsun diye karar verdim.Tahlil sonuçlarım kötü geldi.
Evet tedavi oluyorum bakalım hayırlısı. Bu ayda ilaç kullanacağım ve olmaz ise şayet, tedaviyi bırakmayı düşünüyorum.
Siz onlara fazla güvenmeyin.1 yıl önce 3,5 çıkan Fsh, aradan 6 ay geçtikten sonra yapılan yeni tahlilde 13,37 çıktı.
Rabbim hayırlısıyla versin.Yok ben guvenmiyorum. Belli olmaz ki. Guvendigimden solemedim tsh yle alakaliymis diye soyledim. Zaten seninde tirpid yuksek cikmis o bile tetiklemis olabilir. 2 tane evladin varmis olmazsa da uzulme Rabbim onlara hayirli uzun omur versin. Bu dunyada neye guven varki sagliga olsun. Simdilik durumum bu benimde Rabbim hepimizi beterlerinden saklasin.
Maşallah. Çok mutlu oldum
Herhangi bir yumurta tembelliği vs
VarmıyDi sende canım
Ben yürüyüş yaptım ekmek yemedik beyaz sadece çavdar yedim günde 6000adim.yuruyodum 5 kilo vermistimim ALLAH razi olsun darısı sizlereGozunuz aydin.bu ilaci kullanirken siz de mi hamur isi seker tatli gibi gidalara dikkat ettiniz yoksa normal mi tuketiyosunuz .ben de 2 kutu aldim reglim bitince hemen baslayacagim
Canım bnmde haşimato hastalıgım var. Nasıl tedavi edildin ? Ne uygulandı ?Evet duzenliydi pko olmama ragmen glifor kullaniyorum gunu gunune geliyordu. Bi kimyasal gecirdim sonra bozul adetlerim bi arastirildi tiroid cikti bir de hasimato. 1 aylik tedavide elhamdulillah duzene girdi simdi bakalim bekliyoruz.
Bnmde bu seviyede yuksek mi bu ?Ozelde iyice bakilmasi lazim. Bak bende pkoluyum estradiol 41 kusurlerde.
Canim ben tiroid ilaci kullaniyorum. Maalesef hasimato tedavi edilebilir bir hastalik degil. Omurluk ve agir ilerleyen bir hastalik. Ama sana bsey diyim. Her yemekten 15 dakika once dereotunu suyla yutuyorum ya mucize gibi birsey. Hesimatoda tiroidde geriledi baya.Canım bnmde haşimato hastalıgım var. Nasıl tedavi edildin ? Ne uygulandı ?
Yok yuksek degil. 30 un ustunde 50 nin altinda olmasi gerekiyor. Bu gayet normal ve hatta iyi bir oran.Bnmde bu seviyede yuksek mi bu ?
Bnm troit de çalışmıyordu o suan iyi. 1.45 falab ama en son dr gittiğimde haşimato oldugumu öğremdim. Dereotunu mutlaka deniycem. Ben euorox kullanıyorm tabi ilacın adını yanlış yazmadıysam. Birde inofolic kullandınızmıCanim ben tiroid ilaci kullaniyorum. Maalesef hasimato tedavi edilebilir bir hastalik degil. Omurluk ve agir ilerleyen bir hastalik. Ama sana bsey diyim. Her yemekten 15 dakika once dereotunu suyla yutuyorum ya mucize gibi birsey. Hesimatoda tiroidde geriledi baya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?