- 3 Haziran 2023
- 863
- 202
- 31
-
- Konu Sahibi tupbebekyolculugu
3 aylık hangi ilacı kullandınız doktorumuz bize de in asta diye bir ilaç verdi daha doğrusu vitamin ama hiç bunla ilgili bir yazı okumadım googlede 1 aydır kullanıyor eşim ama bilmiyorum faydası varmı yokmu bilen varsaMerhaba arkadaşlar sizlere Ümit olmak açısından yazıyorum geçtiğimiz yıl azospermi nedeniyle çocuk sahibi olamayacağımızı öğrendik sebebini araştırırken eşimde inmemiş testis olduğunu öğrendik. Sonuçları hangi doktora attıysak ihtimalin çok düşük olduğunu söylediler. Mikro tese ile bile çocuk sahibi olamayacağımızı söylediler. İlk işimiz testisleri yerine indirmek oldu ameliyat iyi geçti. Ancak yine de hiçbir doktor Ümit verici konuşmuyordu. Bütün testlerimizi yaptık Tansel kaplancan, Bülent Erol ve Emre bakırcıoğlu arasında kararsız kaldık. Merkezin başarıları nedeniyle Bahçeciyi yani Bülent hoca'yı seçtik. Kendisi ile ilk görüşmemizi Ağustos ayında yaptık o bize nasip'in nasibiniz de varsa olacağını söyledi. O ana kadar ümitsiz olan biz birden ümit'le dolduk. 3 aylık ilaç kullanımının ardından verdiğimiz sperm örneğinde yine sayı sıfırdı. Tüp bebek hazırlığına başladık mikro tese günü alınan sperm örneğinde az sayıda da olsa hareketli ve şekilleri güzel spermler bulununca mikro testeye gerek kalmadı çok şükür sağlıklı 3 embriyonuz oluştu. Bu ay dondurulmuş embriyo transferi gerçekleşecek umarım sonuç pozitif olur ve bizim gibi ümitsiz olan bütün çiftler bu mucizeyi
13 yaşında olduysa bizden çok daha şanslı durumdasınız. Bize birçok doktor tedavi bile önermeden direkt mikrotese diyordu. Biz İstanbul bahçecide Bülent Erol hocada tedavi gördük, yani eşimin doktoru Bülent hocaydı. Ben de yine bahçecide Özkan özdamarda tüp bebek sürecine girdim. Sizin de eşiniz mutlaka öncesinde tedavi görüp sonra sperm çıkışı olmazsa mikrotese olsun. Bülent hoca zaten bu şekilde tedavi uyguluyor. Ben de ilk öğrendiğimde haftalarca kadınlar kulübünde azospermi başlıklarını okumuştum. Yalnız değilsinizAllah analı babalı büyütsün mutlu uzun bir ömrü olsun inşallah :)) .benim eşim 13yaşında olmuş ameliyatı sperm testlerinde hiç sperm çıkışı olmadı .18ocakta ön görüşme için Ankara bahçeciye gideceğiz.Ben de önce ilaç kullansın sonra micro tese olsun istiyorum.Hemen micro tese yapsınlar istemiyorum .Siz hangi şehirde hangi doktorla tedavi oldunuz ? Bize neler önerirsiniz tedavi süreciyle ilgili veya beslenmeyle ilgili .öğrendiğimden beri sürekli yorum okuyorum başka bir şey düşünemez oldum
Eşim o 3 ayda menupin ve nutfeks kullandı. Men-er sağlık sitesinde bulabilirsiniz. Ayrıca iki günde bir yarım klomen kullandı. Klomen dozu testesteron seviyesine göre ayarlandı3 aylık hangi ilacı kullandınız doktorumuz bize de in asta diye bir ilaç verdi daha doğrusu vitamin ama hiç bunla ilgili bir yazı okumadım googlede 1 aydır kullanıyor eşim ama bilmiyorum faydası varmı yokmu bilen varsa
Bu arada açtığınız başlığı da gördüm. Genetik sonuç çıktıktan sonra tedaviye başlamanız daha uygun olur. Bazen genetik problem de olabiliyor ilaçlar ve takviyeler ona göre ayarlanıyorAllah analı babalı büyütsün mutlu uzun bir ömrü olsun inşallah :)) .benim eşim 13yaşında olmuş ameliyatı sperm testlerinde hiç sperm çıkışı olmadı .18ocakta ön görüşme için Ankara bahçeciye gideceğiz.Ben de önce ilaç kullansın sonra micro tese olsun istiyorum.Hemen micro tese yapsınlar istemiyorum .Siz hangi şehirde hangi doktorla tedavi oldunuz ? Bize neler önerirsiniz tedavi süreciyle ilgili veya beslenmeyle ilgili .öğrendiğimden beri sürekli yorum okuyorum başka bir şey düşünemez oldum
Çok teşekkür ederim inşallah bizde olumlu sonuç alırız.Bu men-er grubunun ilaçlarını biz de mi alıp kullansak acaba ,doktor tavsiyesi ile mi kullanılıyor sadece ?İstanbulda olsak biz de Bülent Erol’a gidecektik ancak ankaradayız.Micro tese öncesi ne kadar sperm çıkmaya başlamıştı sizden sayısı ne kadar oluyor 100ü buluyor mu acaba ?Cok soru soruyorum lütfen kusura bakmayın aşırı stresliyim.Bu arada açtığınız başlığı da gördüm. Genetik sonuç çıktıktan sonra tedaviye başlamanız daha uygun olur. Bazen genetik problem de olabiliyor ilaçlar ve takviyeler ona göre ayarlanıyor
menupin ve nutfeks Takviye edici gıda olarak geçiyor sanırım .Eşiniz ne şekilde kullanmıştı.Her gün ikisinden de birer tane mi alıyordu ?Eşim o 3 ayda menupin ve nutfeks kullandı. Men-er sağlık sitesinde bulabilirsiniz. Ayrıca iki günde bir yarım klomen kullandı. Klomen dozu testesteron seviyesine göre ayarlandı
İstediğin kadar sorabilirsiniz tabii ki. Menupin ve nutfeksi siz bile kullanabilirsiniz. Tamamen takviye edici gıda. Eşim klomen kullandı ama o testesteron seviyesine göre dozu ayarlanıyor. Onu doktora sormadan kullanmayın. Menupin ve nutfeksi günde birer tane kullandı. Bizim sperm testlerinde sıfır çıkıyordu. Mikrotese günü sperm örneği alındı ameliyat öncesi. Şans eseri o gün çıktı. Benim yumurta sayım 23tü. Sperm sayısı azdı o gün içinde toplam 3 kere örnek verdi. 3 kerede ancak 25 sperm çıktıÇok teşekkür ederim inşallah bizde olumlu sonuç alırız.Bu men-er grubunun ilaçlarını biz de mi alıp kullansak acaba ,doktor tavsiyesi ile mi kullanılıyor sadece ?İstanbulda olsak biz de Bülent Erol’a gidecektik ancak ankaradayız.Micro tese öncesi ne kadar sperm çıkmaya başlamıştı sizden sayısı ne kadar oluyor 100ü buluyor mu acaba ?Cok soru soruyorum lütfen kusura bakmayın aşırı stresliyim.
İstediğin kadar sorabilirsiniz tabii ki. Menupin ve nutfeksi siz bile kullanabilirsiniz. Tamamen takviye edici gıda. Eşim klomen kullandı ama o testesteron seviyesine göre dozu ayarlanıyor. Onu doktora sormadan kullanmayın. Menupin ve nutfeksi günde birer tane kullandı. Bizim sperm testlerinde sıfır çıkıyordu. Mikrotese günü sperm örneği alındı ameliyat öncesi. Şans eseri o gün çıktı. Benim yumurta sayım 23tü. Sperm sayısı azdı o gün içinde toplam 3 kere örnek verdi. 3 kerede ancak 25 sperm çıktı
Ameliyat günü çıkması resmen mucize sizin adınıza çok sevindimZ z. Z
Evet benim adetimle beraber tüp bebek sürecine başladık. Yumurtalar büyüdü toplama günü eşim mikroteseye alınacaktı sperm bulunursa yumurta toplanacaktı. Sperm çıkınca beni yumurta toplamaya aldılar. Evet 3 kere aynı gün örnek verdi. Sabah , öğlen ,akşam üzeri örnek alındı. İlk örnekte 7 sperm bulunmuştu, yumurta sayısıyla eşit olması için 3 kez alındı. 23 yumurta toplandı 17 tanesi olgundu, 14 tane döllendi. 13 tanesi 3. Güne ulaştı. 5. Güne sadece 3 tane kaldıAmeliyat günü çıkması resmen mucize sizin adınıza çok sevindimsizin yumurtalar micro tese günü mü toplandı?Bir de takviye edici gıdaları kaç ay kullandınız.Ben de hemen alayım eşime .Aynı gün 3defa sperm örneği verdi eşiniz öyle mi?Ne kadar saat arayla istediler günde 3 fazlaymış .Bir de kaç yumurtanız döllendi dondurma işlemi yapıldı mı?Bana çok umut oldunuz gerçekten sağ olun
İnşallah çok teşekkür ederim :))Evet benim adetimle beraber tüp bebek sürecine başladık. Yumurtalar büyüdü toplama günü eşim mikroteseye alınacaktı sperm bulunursa yumurta toplanacaktı. Sperm çıkınca beni yumurta toplamaya aldılar. Evet 3 kere aynı gün örnek verdi. Sabah , öğlen ,akşam üzeri örnek alındı. İlk örnekte 7 sperm bulunmuştu, yumurta sayısıyla eşit olması için 3 kez alındı. 23 yumurta toplandı 17 tanesi olgundu, 14 tane döllendi. 13 tanesi 3. Güne ulaştı. 5. Güne sadece 3 tane kaldısperm problemlerinde 5. Güne ulaşan embriyo az oluyor. 1 tane transfer edildi diğer ikisi donduruldu. Çok şükür ilk transferle bebişe kavuştuk. Darısı başınıza inşallah
Bir sorunuz olursa yazabilirsiniz iyi akşamlarİnşallah çok teşekkür ederim :))
Teşekkür ederim,iyi akşamlar :))Bir sorunuz olursa yazabilirsiniz iyi akşamlar
Anladım canım benim teşekkür ederim rabbim gönlüne göre versin inşallahEşim o 3 ayda menupin ve nutfeks kullandı. Men-er sağlık sitesinde bulabilirsiniz. Ayrıca iki günde bir yarım klomen kullandı. Klomen dozu testesteron seviyesine göre ayarlandı
Yeniden merhaba :)) Sizin tedavi sürecinizde rahim filmi çekildi mi? tüp bebek tedavisine başlayan her kadına rahim filmi çekiliyor mu acaba bilginiz var mı ?Bir sorunuz olursa yazabilirsiniz iyi akşamlar
Merhaba :) hayır benim hormonlarda, ultrasonda bir sıkıntı görülmedi o yüzden doktorum gerek görmedi. Genelde ultrasonda bir sıkıntı görülürse ya da başarısız tüp bebek denemeleri olursa çekiliyorYeniden merhaba :)) Sizin tedavi sürecinizde rahim filmi çekildi mi? tüp bebek tedavisine başlayan her kadına rahim filmi çekiliyor mu acaba bilginiz var mı ?
anladım teşekkür ederim :))Merhaba :) hayır benim hormonlarda, ultrasonda bir sıkıntı görülmedi o yüzden doktorum gerek görmedi. Genelde ultrasonda bir sıkıntı görülürse ya da başarısız tüp bebek denemeleri olursa çekiliyor