İngiltere'nin Cinsiyet Değiştirme Kararını Alan En Genç Bireyi: 3 Yaşındaki McFadyen

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
İngiltere'nin Cinsiyet Değiştirme Kararını Alan En Genç Bireyi: 3 Yaşındaki McFadyen

Her şey, 32 yaşındaki Kerry McFadyen'in 3 yaşındaki oğlu Daniel'ı tuvalette penisini kesmek isterken yakalamasıyla başladı... Neden diye sorduğunda aldığı cevap ise "Kız olmak için" oldu.

3 yaşındaki Daniel, İngiltere'nin cinsiyet değiştirmek isteyen en genç bireyi. Hatta dünyada bilinen en genç örnek de olabilir...

McFadyen ailesi, çocuklarının bu isteğine kayıtsız kalmak ya da şiddetle karşı çıkmak yerine isteğini gerçekleştirmeyi seçmiş.

Daniel, giydiği kıyafetlerden oynadığı oyuncaklara kadar erkek çocuğa dair olan hiçbir şeyden hoşlanmıyormuş...

Ve doktorların koyduğu cinsiyet hoşnutsuzluğu teşhisinin ardından, Daniel'ın cinsiyet değiştirmesine karar verilmiş.

5 çocuklu bir ailenin ortanca çocuklarından biri olan Daniel'in bu durumu aile için oldukça zor günlere göğüs germek demek...

• Ancak Daniel'in annesi çocuklarının şu anki mutluluğunun her şeye bedel olduğunu söylüyor...

Şu an 6 yaşında ve adı artık Daniel değil, Danni.

18 yaşında girdiğinde cinsiyet değiştirme ameliyatını olacak ve bu yüzden de 16 yaşından itibaren doktorların Danni'ye bir hormon tedavisi uygulayarak ergenliğini geciktirmesi gerekiyor.

Futbolla asla ama asla ilgilenmeyen Danni, şu an oyuncak bebekleriyle oynarken dünyanın en mutlu çocuklarından biri...

Anne McFadyen, Daniel ile banyoda ilk yaşadığı anı şu sözleriyle anlatıyor: "Onu elinde makasla gördüğüm an büyük bir dehşete kapılsam da sakin bir şekilde ne yaptığını sorup onu durdurmaya çalıştım. Kendine zarar vermesini engellemek isterken bir yandan da kız olmak istediğini öğrenmenin şaşkınlığı içerisindeydim."

Erkek çocukken oldukça sessiz, hareketsiz ve mutsuz bir çocuk olan Danni, yeni hayatında bıcır bıcır konuşkan ve hareketli bir çocuk haline dönmüş.

İskoçya'da yaşayan aile verilen kararın ardından Danni'nin hayatını etkileyecek her şeyi düzene sokabilmek için kolları sıvamış...

İlk iş, Danni’nin öğretmeniyle konuşan aile, sınıf arkadaşlarının ailelerine, Daniel’ın artık okula ‘Danni’ olarak döneceğini açıklayan bir mektup yazmış.

Danni’nin okulda zorluk çekmemesi için okul yönetimi de yardımcı olmaya çalışıyor. Binaya unisex bir tuvalet eklenmiş bile...

McFadyen ailesi, yaşadıkları bu durumu diğer ailelere de örnek teşkil etmesi için anlatmaya karar vermiş.

Diğer ebeveynlere ulaşmayı planlarken inanılmaz bir destek görmüşler. Kerry McFadyen, ailelerden oldukça pozitif ve destekleyici geri dönüşler aldıklarını söylüyor.

Facebook sayfalarını siz de takip edebilirsiniz: My Transgender Child

Ancak, destek gördükleri gibi, çok fazla insan tarafından ağır eleştirilere de maruz kalıyorlar.

Kerry McFadyen, “Pek çok kişi, çocuğumun bu kadar erken karar almasına neden olduğum için benim kötü bir anne olduğumu düşünüyor. Ancak çocuğumu mutlu etmek için her şeyi yaparım,” diyor.

Bu eleştirilerle beraber, Danni arkadaşlarının da bir kısmını kaybetmiş, ancak erkek halinden öyle mutsuzmuş ki bunları aşması daha kolay olmuş.

Danni diğer çocuklara kendini anlatırken "Kızlar gibi düşünüyorum ama erkek bedenine sahibim" diyor.

McFadyen ailesini çocuklarının yanlarındaki dimdik duruşlarından ötürü tebrik ederiz...

Tabi, Danni'nin en büyük destekllerinden biri olan okul yönetimini de unutmamak gerek...

https://o nedio.com/haber/ingiltere-nin-cinsiyet-degistirme-kararini-alan-en-genc-bireyi-3-yasindaki-mcfadyen-638069

Iyi güzel aile destek olmuş okul yönetimi yardimci vs.. de bu çocuk 3 yaşında daha.peki ilerde yok hayır ben erkek gibi hissediyorum derse ne olacak?
Eger bu hikayede ki kişi yaşça daha büyük olsaydı bakış açım çok farklı olurdu.

Elbette ülkede ki psikoloji ile ilgilenen kisilere ve doktorlara danışılmistir ancak ben bu durumu doğru bulmuyorum.böyle ciddi bir karar penisimi isyemiyorum,bebeklerle oynayacağım diyen daha bebek yaşta sayılan bir çocuğa bırakılmamalı.

Belki de özendi,belki kız kıyafetleri takılar tokalar,zun saçlar ona çekici geldi kim bilebilir ki bunu?

Bence çok yanlış.

Size çok önemli bir ses sanatçısı ile ilgili bir gerçek anlatayım.
Bu sanatçımız doğuştan çift cinsiyetli doğuyor yani hem vajinaya hem de penise sahip olarak doğuyor.
Bu arkadaşımız ailesine erkek olmayı tercih ettiğini söylüyor fakat randımanlı bir erkek olamayacağını düşünen aile onu bayan olmaya zorluyor ve uzvu kesiliyor.
Şu an durumundan hiç hoşnut değil ve yapabileceği bir şey yok .

zaten şu an ameliyat olmamış.
belki fikri değişir ergen olunca

Yine de yanlış.
Bu yaşlar tam kimliğin oturduğu yaşlar, kız gibi giydirilip kız gibi davranılmasından okul yönetiminin tavrına kadar komple yanlış. Doğduğu şekilde kalmalıydı ve ilerde seçimini aklı başındayken yapmalıydı.

bence de .
bunlar abartmışlar özgürlük olayını ,suyunu çıkarmışlar hatta
eşcinsellerin bir kısmı da çocukken kız gibi giydirilip saçı uzatılıp toka takılan çocuklardır.

yazik olmus...
kim acaba bizim ülkeden mi?

İşte bundan korkuyordum dünkü konuda ellim varmadı yazmaya insalığın varlığı belli kadın ve erkek bunu degiştirmek tabiyata aykırı bu denge kurana saygısızlık
Buraya kadar amena bir başka gercek bu insanların oluşuna kabulenip saygıyla yargılamadan yaklaşmak bizim insanlığımız bunada amanena ama bu insanların biliçlendirmek içinde bir şeyler yapılmalı bunu önüne gecemezsek tabiyat oyununu acı oynar
Bu olaya gelince 3 yasındaki bir çocuğun tam cinsel kimliğini kazama cagında daha herseyin başında kolay tedavi etilmesi ve herşeyi en kolay haliyle kontoröl altına alınması varken bu yolu seçmesi akıl karı degil dünya bir mesaj veriyolarsa bu millet yazık olmuş o çocuğa demekten başka bir şey ellden gelmez

Kimmiş bu??
Demet Akalın mı? Onun için de böyle bir şey söyleniyordu.
Sen de pek emin konuştun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…