• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiltere'de Yaşayan Bir Türkle Evlenir Miydiniz?

Pfeffer

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2017
48
76
3
Geçen sene Ağustos ayında anne tarafından bir akrabamızın düğünü vardı. Düğünde daha önce kendisini İstanbul'a yaz mevsiminde ailesiyle tatil yapmaya geldiğinde birkaç kez gördüğüm ancak kendisine karşı herhangi bir hoşlanmışlık hissetmediğim çocuğu gördüm ve ara ara bana baktığına şahit oldum. Bana bakması en başta hoşuma gitti ve ben de bakmaya başladım ve bakıştık hayli. Düğünün ilerleyen saatlerinde bu çocuğun beni iyiden iyiye gözlemlediğini ve yanında oturan annesinin kulağına bir şeyler fısıldadığını akabinde ise babamın yanına giderek onunla konuştuğunu gördüm (babamın hal hatırını sormuş olacak). Düğünün sonlarına yakın ben biraz çekindim ve biraz mesafeli durdum, yani onunla göz göze gelmemeye çalıştım.

Her neyse düğün bitti, herkes kendi yoluna gitti. Eve geldiğimde Facebook'ta bana arkadaş isteği gönderdiğini fark ettim, kabul etmedim ama ret de etmedim. Bu çocuk birkaç gün sonra bana mesaj gönderdi Facebok'tan. Benden hoşlandığını ve benimle tanışmak istediğini yazmıştı mesajında. Cevap yazmadım. Bu kez Instagram hesabımı bulup oradan bana aynı mesajı gönderdi. Yine cevapsız bıraktım mesajını. 1 hafta sonra ise aklımın ucuna gelmeyecek şey oldu. Bu çocuk babasıyla konuşmuş ve kendisine benden bahsetmiş, babası da benim babamla konuşmuş. Babam anneme söylemiş ve ben annemden duydum. Yani çocuk çok ciddiydi bu konuda. Ama ben içimden istemiyordum yani daha erkendi bu gibi süreçler benim için.

Öyle öyle neredeyse 1 sene geçti ve yine yaz mevsimine geldik. Aklımda sorular var açıkçası. Çocuğun hala daha benden vazgeçmediğini düşünüyorum çünkü yakın çevremden aldığım istihbarata göre çocuk sorumluluk sahibi efendi biri imiş. Böyle bir kimsenin sevgisine de sadakatle bağlı olacağını düşünüyorum. Size sormak istediğim mesele şu, siz İngiltere'de yaşayan bir çocuğu alır ve onunla evlenir miydiniz? Neden?

Canım seviyorsam heralde o dönem evlenirdim birazda toy olunca çok hesap edemiyor insan.fakat bırak İngiltereyi aynı ülkede yaşayıp farklı şehire gelin gitmek bile okadar zorki.bunlarida düsünün.

Bu konunun aynısını bu kk da okudum.
Ingiltere değildi o sanırım.
Çok benziyor.

Evlenirdim

Canım seviyorsam heralde o dönem evlenirdim birazda toy olunca çok hesap edemiyor insan.fakat bırak İngiltereyi aynı ülkede yaşayıp farklı şehire gelin gitmek bile okadar zorki.bunlarida düsünün.
Çocuk hoş biri, benimle tanışmak ve beni tanımak için verdiği çabayı ve cesaretini sevdim yani kendisiyle evlenmeyi elbet tabi düşünebilirim ama işte İngiltere yani bilmediğim diyarlar olunca aklıma soru işaretleri gelmiyor değil.

Nasıl tanımalıyım, sosyal medyadan benimle tanışma talebine cevap mı vereyim?
Sende merak uyandırıyorsa önce yüzyüze görüşerek başlayın izne geldiği vakit tanıyabilirsiniz sizi beğenmiş sağdan soldan eklemiş diye kendinizi mecbur hissetmeyin onun değil sizin düşüncelerinize göre hareket edin

Tanışsanız da onu gerçekten tanımanız zor.Ayrıca yurt dışında yaşayan Türklere karşı bir ön yargım var benim.Yaşantısı Türkiye ile bir değil.Büyük kültür farklılıkları oluyor.Türkiyede aynı yöreden olmayan insanlar bile anlaşamıyorken farklı ülke kesinlikle tercih etmek istemeyeceğim bir şey.Çocuk istediği kadar efendi olsun.Türkiye yaşantısı çok farklıdır.

UNGA-LDN-M.jpg

bir saniye düşünmezdim :KK55:
yaşı geçkin gelin arayan gurbetçilere selam ederim :KK53::KK53::KK53:

Tanışsanız da onu gerçekten tanımanız zor.Ayrıca yurt dışında yaşayan Türklere karşı bir ön yargım var benim.Yaşantısı Türkiye ile bir değil.Büyük kültür farklılıkları oluyor.Türkiyede aynı yöreden olmayan insanlar bile anlaşamıyorken farklı ülke kesinlikle tercih etmek istemeyeceğim bir şey.Çocuk istediği kadar efendi olsun.Türkiye yaşantısı çok farklıdır.
Aslında ben de daha önceleri sizin gibi ön yargılıydım ama öyle olmadığını zamanla idrak ettim. Yani herkes için olmamalı bu önyargı. Orada oranın kültürünü hiç benimsememiş, öz kültüründe kalarak efendiliğini koruyan kişilere de rastladım. Çünkü bizim akrabaların çoğu ya İngiltere'de ya Almanya'da. Fransa'da da var ama pek tanımam onları. Zamanında oralara göç edip ailelerini de götürmüşler sonradan. Yani önyargılı değilim bu hususta şu aşamada.

Aradan 1 sene geçmiş diyorsunuz. Anlamadım orayı, arada başka iletişimi oldu mu mesela? Belki de sizden vazgeçmiştir. Bunun sadakatle, sorumlulukla ilgisi yok. En son ne zaman mesaj gönderdi?
Size ilgi duymuş veya duyuyor olabilir. Bunu hemen evlilik diye yorumlanaya gerek yok. Daha tanışmıyorsunuz bile. Belki de bambaşka insanlarsınızdır, hiç bir şey belli değil. 1 sene önceki düğündeki bakışmayla, 1-2 mesajla evlilik düşünmek uçuk olmuş.
Genel olarak soruya cevap vermek gerekirse, evlenirdim, niye evlenmeyeyim. Evlenilecek bir insan olduğunu düşünüyorsam, uyumluysak evlenirim. Tabii sizin durumunuzda bunları konuşmak için çok çok erken. Ortada bir şey yok çünkü.

kaç kurtar kendini bacımmmmm
kaç kurtaaaarrrrr :KK53::KK53::KK53:

Bu konunun aynısını bu kk da okudum.
Ingiltere değildi o sanırım.
Çok benziyor.

Evlenirdim
Aklımda bazı sorular var, şöyle ki,
1- İngilizce sorunsalı. İngilizcem var ama kendi anavatanı için yeterli mi bilemiyorum.
2- Ailemden uzak kalma düşüncesi bile hüzünlendiriyor. Fark şehirler neyse de farklı ülkeden bahsediyoruz. Uçak ile 3.5 saat.
3- Olur da evlenip çoçuk sahibi olursam onların İngiliz kültürüne göre yetişme korkusu.
4- Benki güneşi seven biriyim, orasının çoğu zaman kapalı ve yağmurlu olduğunu duydum. Üzerinde güneş batmayan imparatorluk derler ama kendi merkezinde güneşi göremeyen kasvetli diyar.
Yani bunlar öne çıkanlar. Nasıl aşabilirim ki bunları sizce?

Benim anlamadığım bu kişi size 1 yıl önce ulaşmaya çalıştı dimi aradan 1 yıl geçti ve siz bu konuyu mu açtınız belki adamın hayatına başkası girdi ya da size karşı ilgisi yoktur hemen umutlanmayın .
Seviyorsam eğer giderdim neden olmasın .

Aradan 1 sene geçmiş diyorsunuz. Anlamadım orayı, arada başka iletişimi oldu mu mesela? Belki de sizden vazgeçmiştir. Bunun sadakatle, sorumlulukla ilgisi yok. En son ne zaman mesaj gönderdi?
Size ilgi duymuş veya duyuyor olabilir. Bunu hemen evlilik diye yorumlanaya gerek yok. Daha tanışmıyorsunuz bile. Belki de bambaşka insanlarsınızdır, hiç bir şey belli değil. 1 sene önceki düğündeki bakışmayla, 1-2 mesajla evlilik düşünmek uçuk olmuş.
Genel olarak soruya cevap vermek gerekirse, evlenirdim, niye evlenmeyeyim. Evlenilecek bir insan olduğunu düşünüyorsam, uyumluysak evlenirim. Tabii sizin durumunuzda bunları konuşmak için çok çok erken. Ortada bir şey yok çünkü.
Yakın çevremden yalnızca onun huyu suyu ile alakalı istihbarat almadım. Ayrıca benim hakkımda halamın kızlarına sorular sorduğunu ve benim biriyle konuşup konuşmadığımı öğrenmek istediği bilgisini aldım yakın zamanda. Ben cevap yazmayınca bu yola başvurmuş. Ama zannedersem benim hakkımda başkalarından bilgi almaya başvurmasını gördükten sonra kendisine sosyal medyadan karşılık vereceğim. Çünkü başkalarından benim hakkımda bilgi almaktansa benimle konuşup benden almasını yeğlerim. Ya da yukarıda bir arkadaşımızın yazdığı gibi yine Türkiye'ye tatil amaçlı geldikleri zaman bir tanıdık vasıtasıyla yüz yüze görüşüp o şekilde başlatabiliriz bir şeyleri.

Benim anlamadığım bu kişi size 1 yıl önce ulaşmaya çalıştı dimi aradan 1 yıl geçti ve siz bu konuyu mu açtınız belki adamın hayatına başkası girdi ya da size karşı ilgisi yoktur hemen umutlanmayın .
Seviyorsam eğer giderdim neden olmasın .
Bu konuyu açmama ve onun hala beni düşündüğünü düşünmeme vesile 2 neden var. Öncelikle kendisi yakın zamanda halamın kızlarına beni sormuş, bu arada kendisi babamın yakın çevresinden. Zaten annemle babam da aynı şehir, aynı ilçe ama farklı köylerden. Ayrıca da elbette kesin bilemem ama onun beni beğenme hususunu babama kadar ulaştırmış olması da onun beni ne denli istediğini ve bu hususta kararlı olduğunu düşündürmüştü bana. Bu ise benden 1 sene içerisinde hemen vazgeçmiş olamayacağını gösterir bana göre.

Back