ingiltere ye alisamiyorum diyenler buraya!!!!

tesekkur ederim canim belki zaman care olcak ama ben ne kadr bu zamani beklerim bilemiyorum esimde diyoki bende ilk geldigimde cok zorlandim ama senin kadr degil korkuyorum ruh sagligin gidecek diyo yani biraz ileri boyutta (

simdi tahmin edebiliyorum demek istiyorum ama icinden dersin tahmin edemezsin,inan bende o asamalardan gectim zaman zaman delirme noktasini gectigimi bile dusundum.kendimi taniyamadim desem yeri .O zamanlarda tek yapabildigim bulungum bolgede ESOL (English for Speakers of Other Languages )kursuna gidebilmistim diger kurslar ates pahasi oldugu icin ucretsiz hafta ici 3 gun part time gitmistim en azindan okulda birkac kisi gorup evdeki bunalima yardimci oldu.Dilersen bulundugun bolgede college lerde bu kursu ucretsiz bulabilirsin.belki vakit gecirmene yardimci olur.Ben daha sonrasinda kendime bir kedi birde kopek edindim:)onlarinda yardimi oldu.Sadece bilki sen yanliz degilsin bazilarimiz burda gercekten ama gercekten ilk zamanlarinda bunalim geciriyor.Ulke ozlemi aile ozlemi yabanci olmak hepsi bir araya gelince cok da normal ama inan bak ben bile diyorum alistim.Hic alisamam derken alisiliyormus diyorum.alışamamak diye bir şey yoktur.insan herşeye alışır;ölüme bile alışailiyorsa acı zamanla eskiyorsa herşeye alışır.hiç bilmediği bir şehre ve geride kalanların olmamasına zamanla öğrenip ona alışabiliyorsa alışır herşeye(Dipnot: Kolay oldugunu soylemiyorum)

sen sansliymissin ama benim kursa gidecek dururmum yokki kizim var onu birakabilecegim kimsem yok .birazda is sevebilmekten geciyor ben hic sevmiyorum burayi

evet canim karar verdik donuyorum ben eger eylulde bi mucize olmazsa cunku burda kalmam artik mucizelere bagli bu arada panik atak hastasi oldum 2 kocaman berbat gun gecirdim sanirim doktorluk oldum artik bazi seyler olmazsa olmuyor elimde degil((((

cnm bnm buraya geldiğinde rahatlarsın biraz nefes alırsın anlıyorum ben seni uçaktan indigimde türkçe konusuyorlar ya gidip insanları öpesim geldi sanırım bazı insanlar buna sen ve bende dahil hassas oluyoruz bu tarz konularda umarım hersey gönlünce olur

aynen oyle guzel soyledinki canim o ucaktan iniyorum yazilar turkce anliyorum herseyi rahatca ifade ediyorum dunyalar benim oluyo sevmedim iste elimde degil

evet malesef cok kotu asiri stres icin bi hap kullanmaya basladim artik cok farkli boyutlara geldik gidip geri gelecegim dusuncesi bile etlerimi diken diken yapiyo(((((

evet malesef cok kotu asiri stres icin bi hap kullanmaya basladim artik cok farkli boyutlara geldik gidip geri gelecegim dusuncesi bile etlerimi diken diken yapiyo(((((

canim okudum tum mesajalrini eger alisamadiysan tabi yapicak bir sey yok bende irlandadayim ingiltere kadar buyuk degil ama her sey ayni ingiltere irlanda farki yok biraz daha kucuk ben geleli 7 ay falan oldu ben bazen annemi ailemi yatagimi turk yemeklerini cok ozluyorum yani duzenimi bozdum 6 yillik isimi biraktim geldim. burda turk lokantasi bile buldum ilk zaman ama yok ayni tat plastik gibi birde insanalr kultur farkli tabi bizdeki gibi sicak degiller en sicagi bile insanin yuzune tuhaf tuhaf bakiyo ama galiba benim senden tek kolay yanim benim esim irlandali yani turk degil zor geliyor ama tabiki senden daha kolay uyum sagliyorum.
birde irlandali oldugu icin maddi sikintimiz olmuyo zaten geldigimde 12 yildir bir firmada mimar olarak calisiryordu duzeni vardi yani ben duzen kurmak icin ugrasmadim duzene uyum saglamaya ugrastim. alistim sadece ama bunalmiyormuyum bazen bunaliyorum ilk geldim 4 ay iyi bir kursa gittim yaklasik 3.000 euro verdim sadece yarim gunluk kursa ama kursta bitti evdeyim simdi sikiliyorum ama bunaldigimda esime diyorumi turkiyeye donelim esim istersen ben gelirim alisamazsan orayida deneriz diyo o iyi geliyo bana gerci evi var barki var nasil gelicek ama moral oluyo bana allah sana kolaylik versin canim ama senin biraz disari cikman ne biliyim sosyal alanlara girmen lazim yoksa iyice bunalir saglik problemleri ile ugrasirsin gecici zaman esinin isi icin gelmissin anladigim zaman bitince vatanin senin doniceksin biraz sabir zor olsada allah kolaylik versin sana.
benim dun gece krizim vardi sikildim sevmiyorum bn burayi dedim gece boyu agladim ama ara ara sonra geciyo benimki ciddi boyutta kalmiyo yani .

cok sagol canim keske o asamada kalsa benimkide ama gunlerce icimdeki agirlik gitmiyo bazen bir iki gun ara veriyor ama sonra tum agirligiyla benligime cokuyor elimde degil yapamiyorum 1.5 yil oldu nerdeyse insan bir parcada olsa alisir ama ben hala tescoya gittigimde burnima carpan market kokusundan bile igreniyorum yani normal boyutlarda degil sanirim yine 4 gun oldu disari adim atmayali evde oylece oturuyoruz kiizmla masallah hava banamisin demiyor yagmur yagmur yagmur artik yagmurdan bile nefret ettim esim surekli calisiyor bi insani yalnizlik delirtebiliyomus bunu o kadr iyi anladimki hayirlidiyla bi gideyim yeter baska bisey istemem artik cok tesekkur ederim ilgin icin sevgiyle kal

canim bende tescoda ayni oluyorum bak benimki aslinda senden daha zor adam yabanci domus sosis alicam diyor ben istemem midem kalkiyor diyorum bende bir cok seyden mesela evde iki kopek var seviyorum hayvan acayip ama esims anki insan muamelesi yapiyo esim ve ailesi gecen yemek yedi tabagi verdi kopek yaladi makineye koydu naisl sinir oldum daha sonra makine yikicak biz yemek yicez ben yemekte cok yapamam turk yemekleri gozumde tutuyo cok ta bilmem ama baktim lokantalar bile uymuyo bende deniye deniye yapmaya basladim yani senin esin turk en azindan bizim kulturler bile farkli ben ingilizce ogrendim esim hic turkce bilmiyo bir iki kelime merhaba nasilsin falan senin kizin var gun gecirecegin turk televizyonu falan izle ben 3 katli evde yanliz bir kedi iki kopek esim aksam geliyoda konusacak insan buluyorum insan kendinin doktorudur sikma canini alisma birak alisamiyosan kendine dunya kur evinde yani ekmek dnerdeyse vatan orda derlerya gecici tabiki donuceksin hani zaman gecir kizina dil ogret kendin cabala en azindan turkiyeye dondugunde kizinla ilerde kizin is hayati okul hayati 1 derece ilerde baslar ingilizce biliyorum der ingiltere tabiki senin vatanin degil cokta alisman gerekmez .
ben irlandadayim halamin kizi ingilterede unioversite bitirdi simdi turkiyede ingiltere diyo ingiltere diyo uyaniyo evlenip iki aya kadar liverpola geliyo iste insan cesit cesit kimi alisiyo kimi alisamiyo benim isvicrede arkadasim var oda senin gibi zorluk cekiyo kizi var bebegi onla zaman geciriyo falan diyoki ben senin yerinde olsam kafayi yerim diyo bana.
ben ufak ara ara krizler atlatiyorum normale donuyorum cikiyorum geziyorum alisveris yapiyorum zaman geciriyorum alismak icin ama tum hafta evdeyim kursta bitti hafta sonu gelince sabah aksam geziyoruz esinle mumkun oldugunca disari cik adamda calisiyo ama ne yapicaksin alismak icin zorlama kendini sadece gecici zaman ekmek kapisi de cocugunun gelicegi icin faydali de evde kendine turk evi kur ingiltere daha iyi burda turk yok hemde hic gormedim dublin merkezde market var o kadar .
cok uzuldum canim sana cok iyi anliyorum ama bunaldikca daha kotu olursun koca bile bir yere kadar kendi kendine teselli ver msn falan varsa ver bende evdeyim ingilizce ogretiyim sana gunde bir iki saat zaman gecsin kitap falan yollarim .
kendine iyi bak sikma siktikca canini daha kotu olur sagli gibisi yok kimse yerini doldurmaz bak dusun bide benim yeirme kendini sukur diceksin turk insan yok hepsi farkli evde cocuk yokki zaman gecsin evdeyim alisveris falan geciriyorum zamani endiselenme sakin ol kendinede iyi bak tanistigimiza memmun oldum.

orda yagmur var burda kar var kar nerde sicak hava dun yuzmeye gittim bir ciktim kar yagiyor allah dedim yani sok oldumsabah elektrikler kesildi kar yagisindan .

saadet çim seninde işin zormuş beee...hem yabancıyla evlenmişsin hem de pek çok huyundan rahatsız olmuşsun...bunlar böyle adamlar ...aşk herşeyi afediyormu hani şarkı varya türkiyede:)))))))))

ben çok seviyorum londonu ilk tatilde kızıomla ordayım inşallah

dogru canim senin isin daha zor ama iste olmayincada olmuyor ne deseniz ben burayi sevmiyorum ruhum aciyo burda sevmedende olmuyo dil ogrenmek surda dursun ingilizce bisey duyunca bile kanim donuyo artik evden cikmiyorum cunku cikinca burda oldugumu tekrar anliyorum anlayincada dunya basima yikiliyor sanki alisveristen bile nefret ettim aptal noel agaclarindan pis domuz kokan marketlerinden hayalet sokaklarindan insanlarinin sahte gulucuklerinden pis kokan yaslilarindan olesiye nefret ettim.son 18 gun sonra agustosa kadr rahatim ve sonrasindada en fazla 7 ay sonrasindada Allahtan haric kimse tutamaz beni burda yinede cok sagol canim bende cok cok memnun oldum

tabi canim zamanz aman zorlaniyorum esim anlayisli yumusak biri sikayet edip haksizlik edememe ama kultur farki var tabi aileside cok sicak kanli davraniyo ama dedigim gibi farklilar sonucta yapicak bir sey yok canim hani anliyorum senide sne nefret etmissin simdi her sey batiyo sana anlasilan ama ne biliyim ingilizce ogrendikca zevkli hale gelen bir oyun gibi ogrenebilirsin yani bir dvd yi anlamak zamanla
zevkli hale gelebilir .
tabi bide esinin boyutu var esin ne dusunuyo simdi ordans en nefret etsende oraya gelmek isteyen bir cok insan var tabi belkide esin is acisindan daha avantajli diye boyle bir secim yapti geri dondunuz diyelim turkiye ekonomisi belki aradigini bulamicak yada o alisamicak tum bir obur firsatti benim icin senin yuuznden kaybettimde diyebilir erkek milleti tabi.
allah sana kolaylik versin ne diyim sen cok sikilmis sikilma boyutunu asmis nefret ve hafif psikolojik sorunlara ulasmis seninki keske bu boyuta gelmeseydi allah kolaylik versin sana canim.
eger anlattikca rahatlarsan arada mesaj yaz kendine iyi bak .

bide canim eger seni rahatlatcaksa keske ben burda olmak yerine londrada olsam niye diceksin ben irlanda portlaise deyim burda turk yok mumkun degil bulman londrada bulmak daha kolay ayrica londra gibi buyukde degil merkeze 20 dk merkezde ne var bir tesco bir sinema yuzme havuzu tesisi dunnes bir kac magaza hepsi bu gidiyorum merkeze yani 20 magaza neye bakiyim dubline gidiyorum arada oda 1 saat tren sikiyo beni bende gitmiyorum londra istanbul gibi buyuk yani ciksan daha cok yer var gorucek ben bide istanbuldan geldim ufacik geliyo burasi bana

yazdiklarini okuyunca inan cook uzuldumm.... ilk yazdiginda bana pek mantikli gelmemisti turkiyede yasaman ama gelismeler oranin daha iyi olacagini gosteriyor galiba...... Kalirsan eger cook sikinti yasayacaksin gibi geliyor... tabi birazda sende bitiyor diyecem ama sen kafande burayi bitirmissin ,,,,, Bana krizler gelince bagzan burda ne isim var.. kacdefa dunyaya gelecem kac hayat yasiyacam ki diyorum.....Tabi iki gun sonra kendime geliyorum,, Seni gercekten coook iyi anliyorum canim .. Bu arada mayista malatyaya gidiyoruz bi haftaligina bi istegin olursa sole... Kendine cook iyi bak uzme kendini lutfen

benim 18 gunum kaldi canim istanbula ordanda memleketime gecicem insallah 28 nisanda malatyadayim :))) bura benim icin defalarca bitti cok cok haklisin yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…