ingilizcesiz birbölüm yokmu?

aynalarkoridoru

Guru
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2010
593
18
298
daha üniversite sinavlarina girmedim ama meslekleri bölümleri arastiriyorum hep ingilizce cikiyor icinde.icinde ingilizce olmayna bir meslek bölüm varmi?? mesela sosyoloji istiyorum ama icinde varmis galiba..

cnm dil baş belan heralde ama malesef dil olmadan olmuyor artık yabancı dille eğitim veren bölümler gözde hem mezun olunca şakır şakır konuşabiliyorsun zorlayıcı birşey dilden korkan için ama ön yargın varsa yıkmalısın sosyoloji bölümünde iş imkanı böyle bir ülkede az yabancı dilde okursan ve ortalamaların yüksek bir biçimde iyi bir sosyolog olarak mezun olursan iş imkanların da iyi olur diye düşünmekteyim

senin beklentine bağlı canım, mezun olup orta halli bi işte çalışıym diyosan nerdeyse her meslek uygun
ama işimde yükselmek, kendimi geliştirmek istiyorum diyosan neredeyse imkansız. işe alınırken karşına dil sorunu çıkıcak bu bir, yüksek lisansa başvurmak istesen yine muhtemelen çıkıcak, arkadasların meslektaşların yurtdışına eğitimlere konferanslara gidip cv'lerini kabartırken sen olduğun yerde sayıcaksın. iyi üniversitelerde eğitim yabancı dilde oluyor bir de canım, baştan geride başlayacaksın yani
ama türk dili ve edebiyatı, öğretmenlik veya hukuk olabilir
bunlardada kendini geliştirmen çok önemli ama bence bunlar yine en uygunları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…