E
EU1
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi EU1
ingilizceyi öğrenmek için ne zamana kadar ders çalışmak zorundayım?
dersi çalıştım cümle kuramıyorum yine yaa....bu cümleyi bana çevirir misiiniz please?
will i have to study for learn english until what time?
bakalım nasıl olmuş.
bende kaç kelimesi tutacak diye merak ediyordum :roflol::roflol:How long will I have to study in order to learn English?
Doğrusu sakın bu olmasın tatlım yerimsenibenŞeniz
bende geçen hafta halkeğitime gittim ekimde başlıyormuş kursbenneyaptımki dört ay sürüyormuş. devamı varmı ikinci dönem anlamadım tam olarak dört aylık ücret 100 ytl miş. bu yıl için tabi seneye değişir. 190 saat sürüyormuş. bakalım nasip belki seneye giderim bende.
o.k. understood... so, we do it a bit slower for you... what if you write some sentences in present continuous tense? write some (+ ), ( - ) , ( ? ) sentences... we check and correct them.. it is always the best way...
ya bide benim bir fikrim var ama ne dersiniz bilmiyorum simdi bana daldan dala atliyormusuz gibi geliyor acaba her hafta icin bir konu belirlesek ve 1 hafta boyunca onun uzerinde yogunlassak mesela bu konu bir hikaye olabilir veya tenslerden biri olabilir veya ne bileyim silanin en son ekledigi needn't mustn't gibi alistirmalar olabilir . Hepimiz ayni konu ile ilgili cumleler alistirmalar cozsek konuyu tam anlayincada baska konuya gecsek ogretmenlerimiz bizi yonlerdirebilir . Arada eklenen kelimeler falan bana bosa gidiyor gibi geliyor cunku gelisi guzel bir kelimeyi hafizanin direk kabul etmesinden ziyade uzerinde tartisilan konu ile ilgili kelimeler daha hatirlanabilir gibi geliyo bana konu ile ilgili yorumlarinizi bekliyorum kizlarrrrrr...
dediğin doğru.......... aslında bende bunu yapmaya çalıştım yani iki üç günde bir konu koydum (kitabımdan sırayla) hikaye koymuştum baya bi ama baktım kendim koy kendm çöz oluyor kimse katılmadı yani.....tek öğrenci ben kaldım diye de söylemiştim......... ama test koyabilirsiniz ben konuyu çalışsamda testi yapamıyorum. birde herkes düzenli katlmıyor ki mesela test konur biri çözer diğeri gelmez çözen bekliyecek bu seferde.... istersen son koyduğum kelimeler alice harikalar diyarından onun hikayesini koyayım. siz okuyun ya da çözün. ben çeviremem onu yani bana ağır geldi.... kelimeler zaten arka sayflarda altına alırım olmazsa........ya bide benim bir fikrim var ama ne dersiniz bilmiyorum simdi bana daldan dala atliyormusuz gibi geliyor acaba her hafta icin bir konu belirlesek ve 1 hafta boyunca onun uzerinde yogunlassak mesela bu konu bir hikaye olabilir veya tenslerden biri olabilir veya ne bileyim silanin en son ekledigi needn't mustn't gibi alistirmalar olabilir . Hepimiz ayni konu ile ilgili cumleler alistirmalar cozsek konuyu tam anlayincada baska konuya gecsek ogretmenlerimiz bizi yonlerdirebilir . Arada eklenen kelimeler falan bana bosa gidiyor gibi geliyor cunku gelisi guzel bir kelimeyi hafizanin direk kabul etmesinden ziyade uzerinde tartisilan konu ile ilgili kelimeler daha hatirlanabilir gibi geliyo bana konu ile ilgili yorumlarinizi bekliyorum kizlarrrrrr...
ekimde düşünücem ufaklığı kreşe verirsem. neden halkeğitimle olmayacağını düşünüyorsun diğer kurslardan farkı ne sence? ben de evde bazen vaktim oluyor çalışmak için ama sıkılıyorum tek olunca kursa gitsem biliyorum ki daha fazla çalışırım seversem ortamı. o seri kitaplar nasıl acaba onu merak ettim. hikaye kitaplarımı?şartların uyuyorsa bence git .ben de halk eğitimle bu işin olmayacağını biliyorum fakat.çok istekli kişiler için de bir düzen getiriyor. bir hafta boyunca işte fırsat buldukça çalışıyorum. haftasonu gidip takıldığım yerleri soruyorum.bunun yanında işlediğimiz seri kitaplar çok güzel ve keyifli sana yükleme yapmadan keyiflice öğretiyor.ben de kendim öğrenmeye çalışırken ingilizce ne bulsam çalışıyordum bir hafta sonra unutuyordum ya da karıştırıyordum.
kursu tavsiye ederim.
bu arada nartçan girmedin beş gündür filan nerlerdesin? tatoşun da nette problem vardı galiba...[thank you very much dear sıla.
it is nice to be awared of.you are taking register.kafamçokkarıştı
ı was absent in a way.ı was reading what you wrote.
ı preferred to be away for a short while.
ı will write the reasons as soon as ı find time.
ama şunu belirtmek isterim.sen kelimelerle cümle yapıp ben düzelttiğimde seninkilerle benimkilerin farkından dolayı senin yazdıklarından etkilendim.çalışkan ve çok istekli birinin öğrenme şevkini kırıyormuşum gibi geldi ve kendimi biraz geri çekip sizi izlemeye başladım.türkçe bile konuşurken farklı şekillerde konuşuruz. ki ben genellikle hata düzeltme ye yanaşmıyorum ,yapan arkadaşlarımız bunu zaten çok güzel ve nazikçe yapıyorlar.ancak dil öğrenirken mümkün olduğu kadar farklı dialoglarla karşılaşmak çok faydalıdır.tabiki alıştırma çözmekde öyle.bence sen halk eğitimin kurslarına katıl ben dil öğretiminde öğretmeni bir must olarak görürüm.sana çok güzel yol gösterirler ki burada da arkadaşlarımızın yaptrıkları o.ama okullarda olsun kurslarda olsun belli bir program vardırki bu sana daha fazla yolgösterir disipline eder.hiç bir şey moralinizi bozmamalı.
çoğu insanın yapamadığı bir şeyi yapıyorsunuz. herkese sonsuz sevgiler.hiç türkçe yazmamaya niyetliydim ama yazdım .ben dilimi çok seviyorum ama doğru anlaşılabilmek ve kendimizi ifade edebilmek içinde yabancı dilin gerekliliğinede inanıyorum
nette bazen yanlış anlaşılmalar oluyor normalde ses tonu mimiklerde etkili duyguları anlatmada. şöyle ben senin yazdıklarınla benimkiler farklı derken kızgın ya da üzgün değildim. anlam farkını merak ettim. şevkim kırılmadı aksine sen hemen cevap yazınca mutlu oldum. sonuçta emek vermiş uğraşmışım. yazdığım her cümle düzeltilsin isterim. ama karşımdaki arkadaşlarda mecbur değil burda benimle uğraşmaya gönül işi bu. Şeniz hiç gücenmem kırılmam bende bunları inglizce yazmayı çok isterdim ama saatlerce uğraşmam gerekirdi.bu arada nartçan girmedin beş gündür filan nerlerdesin? tatoşun da nette problem vardı galiba...[thank you very much dear sıla.
it is nice to be awared of.you are taking register.kafamçokkarıştı
ı was absent in a way.ı was reading what you wrote.
ı preferred to be away for a short while.
ı will write the reasons as soon as ı find time.
ama şunu belirtmek isterim.sen kelimelerle cümle yapıp ben düzelttiğimde seninkilerle benimkilerin farkından dolayı senin yazdıklarından etkilendim.çalışkan ve çok istekli birinin öğrenme şevkini kırıyormuşum gibi geldi ve kendimi biraz geri çekip sizi izlemeye başladım.türkçe bile konuşurken farklı şekillerde konuşuruz. ki ben genellikle hata düzeltme ye yanaşmıyorum ,yapan arkadaşlarımız bunu zaten çok güzel ve nazikçe yapıyorlar.ancak dil öğrenirken mümkün olduğu kadar farklı dialoglarla karşılaşmak çok faydalıdır.tabiki alıştırma çözmekde öyle.bence sen halk eğitimin kurslarına katıl ben dil öğretiminde öğretmeni bir must olarak görürüm.sana çok güzel yol gösterirler ki burada da arkadaşlarımızın yaptrıkları o.ama okullarda olsun kurslarda olsun belli bir program vardırki bu sana daha fazla yolgösterir disipline eder.hiç bir şey moralinizi bozmamalı.
çoğu insanın yapamadığı bir şeyi yapıyorsunuz. herkese sonsuz sevgiler.hiç türkçe yazmamaya niyetliydim ama yazdım .ben dilimi çok seviyorum ama doğru anlaşılabilmek ve kendimizi ifade edebilmek içinde yabancı dilin gerekliliğinede inanıyorum