the fifth apartment house flat ours, the third is theirs.---------( beşinci apartman dairesi bizimkidir, üçüncü onlarınkidir)
one of my plate was broken.---------------------------------------------------------------------------(tabaklarımdan biri kırıldı)
i bought four box of milk and my son has drunk some-------------------------------------.( dört kutu süt aldım ve oğlum birazını içti)
some people are clemency but some arent.-------------------------------------------------- ( bazı insanlar merhametli ama bazıları değil)
have you got any relation here please ? ---------------------------------------------------------( bu yerde hiç akraban var mı?)
my visitors came but i havent got any fruits.---------------------------------------------------( misafirlerim geldi. hiç meyvem yoktu)
i cooked cake. did you eat any? ------------------------------------------------------------------( kek pişirdim hiç yedin mi?)
öğretmenlerimiz derslerimize bakar mısınız please??
hi friends I am new asociate :)
but I am not good on speak and writing english..
I am pregnant 24 weeks..
it's a boy he will be names EGE
ufak tefek kendimden bahsettim
ben yurt dısında yasamaya baslayacagim bu yuzden bana ingilizce coook gerekli
yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar
sevgilerrr
yanlislarimi duzeltirseniz seviniriiim
Candidate ------- aday. namzet
Administrate -------yönetmek. idare etmek
Ashamed------- utanmak
Cheer --------neşe. tezahürat
Floor------ zemin
Gash =Deep cut------- derin yara
Deadline --------son teslim tarihi
Odorless------ kokusuz
Meddle=Interfere-------- karışmak. burnunu sokmak
Notify -----bildirmek. haber vermek
Imprecise -----kesin olmayan. dikkatsiz. özensiz
Shareholder-------- hissedar
Relentless --------amansız; acımasız. merhametsiz
Scattered------ dağınık
Revise------- gözden geçirmek
Revive yeniden --------canlan-dır-mak
Tiny-------- küçük. ufacık
Suspicion-------- şüphe. zan
Wither =Dry up------ solmak
Wrinkle -------buruşmak. kırışmak
Underrate-------- hafife almak. küçümsemek
Trial------- deneme; duruşma
Talent ---------yetenek
canım çok sağol güzel kelimeler seçiyorsun lakin dünkü kelimeleri ezberleyemedim ben kelime sayısı çok fazla arkadaşları bilmiyorum da ben beş tane anca ezberlerim bi günde.
canım çok sağol güzel kelimeler seçiyorsun lakin dünkü kelimeleri ezberleyemedim ben kelime sayısı çok fazla arkadaşları bilmiyorum da ben beş tane anca ezberlerim bi günde.
Some any test
1- I am going to buy -some--------apples.
2- I am very thirsty. Can I have --some-----------..water, please?
3- Susan didn't make---any-----------mistakes in the exam.
4- There aren't----any-----------shops in the countryside.
5- There are ----some----------.people on the street even though it is Sunday morning.
6- I went to buy---some----------.milk but they didn't have any in the shop.
7- I am going to drink ---some-----------.coke.
8- Are there ----any----------students in the classroom?
9- There isn't ----any---------..water in the fridge and I am very thirsty.
10- Would you like ----some-----------.coffee?
1- I can pay the bill. I have got ---some-------.money.
2- Do you know---any------..good hotels in Istanbul?
3- When we went to England, we visited -----some---------very interesting places.
4- We haven't got ----any-------rice. So I think I should go shopping for dinner.
5- I want to wash my hair. Is there---any---------shampoo?
6- Everybody were standing in the room, because there weren't--any----------..chairs.
7- Would you like----some-----------milk?
8- I haven't got----any-------..money. So, I can't go out tonight.
9- Can you speak---any-------------.foreign languages?
10- I have---some--------Good friends in Ankara, because I spent 4 years in Ankara when I was a student at university
canım çok sağol baktığın için.a.s. onu da iki üç kere değiştirdim soru cümlesi olduğu içn any yazdım ama soruya olumlu cevap verileceği umulduğu zaman soru cümlesinde any yerine some kullanılabileceği kuralı kafama takıldı o yüzden some yazdım canım. inşallah unutmam konuyu. anladım gibi ama..yerimsenibensadece bir yanlışın var tatlım.aferin sana
canım çok sağol baktığın için.a.s. onu da iki üç kere değiştirdim soru cümlesi olduğu içn any yazdım ama soruya olumlu cevap verileceği umulduğu zaman soru cümlesinde any yerine some kullanılabileceği kuralı kafama takıldı o yüzden some yazdım canım. inşallah unutmam konuyu. anladım gibi ama..yerimseniben
YES HE SAİD-------------------------------------------------evet dedi.
"IT'S ALL RIGHT".-------------------------------------------tamamdır
I'VE FOUND IT.------------------------------------------------onu buldum
YOU LEFT IT IN THAT SHOP.--------------------------sen dükkandan ayrılınca
SOMEONE FOUND IT .--------------------------------------biri onu bulmuş.
AND HE GAVE TO THE WOMAN IN THE SHOP.------------ve o dükkandaki kadına vermiş
I ASKED HER ABOUT THE RING.---------ben yüzüğü sordum
AND SHE SHOWED TO ME.-----------ve o bana gösterdi
IT MUST BE YOUR RING.------------------bu sizin yüzüğünüz olmalı
"I'M PLEASED" I SAID.----------------------------memnun oldum dedim.
"THANK YOU VERY MUCH".--------------------çok teşekkür ederim
"I'LL GET IT FROM YOU LATER".------------ben sonra onu senden alacağım
WHY WILL YOU WAIT SO LONG.-----------neden sen uzun süre bekleyeceksin
I CAN SEND IT TO YOU.----------------------------------senin için onu gönderebilirim
WHERE SHALL I SEND.---------------------------------nereye gönderebilirim?
BUT THAT'S A LOT OF TROUBLE FOR YOU.----------ama bu sizin için çok zahmet olur
"NO TROUBLE AT ALL" HAWKINS SAID.---------------hiç zahmet olmaz dedi hawkins
I'M PLEASED .--------------------------------------------------------memnun olurum
I GAVE HIM MY NAME .--------------------------------------ona adımı verdim
"I'LL SEND IT TOMORROW" HE SAID.-------------------yarın göndereceğim dedi
THEN HE WENT AWAY.---------------------------------sonra ayrıldı.
TWO DAYS LATER.------------------------------iki gün sonra
A LETTER CAME FOR ME.-----------------------benim içn mektup geldi
MY RING WAS IN THE LETTER.-------------------yüzüğüm mektubun içindeydi.
I SENT HAWKINS SOME MONEY .-----------------------hawkinse biraz para gönderdim.
AND A LETTER OF THANKS.----------------------------ve mektup için teşekkür ettüm.
BUT I COULD NOT THANK THE PEOPLE .-----------ama teşekkür edemedim insanlara
WHO FOUND THE RING.----------------------------------yüzüğü bulduğu için
I SHALL NEVER KNOW THEIR NAMES.---------asla onların adlarını bilemeyeceğim.
THEY WERE NOT RICH PEOPLE.----------------------onlar zengin insanlar değil
THEY WERE GOOD PEOPLE.--------------------------onlar iyi insanlar
hatalarımı düzeltir misiniz lütfennn?
good morning girls! how are you! i am fine! i went to bed early yesterday. so i have got up early. while my son is sleeping. i am studing english.
kızlar günaydın nasılsınız? ben iyiyim. dün erkenden yattım. onun için bugün erkenden kalktım. çocuk uyuyorken ingilizce çalışıyorum.
Canım "were" ya da "was" geçmiş zamanı ifade eder. Az yanlış çıktı tebrikler...
good morning friends.
böyle basit şeylerde (were,was, mesela is ,am ya da kelimenin çoğul yapılışı önceki sayfada yapmışım bu hatalarıda) yanlış yaptığım zaman şaşırıyorum nasıl gözümden kaçtı diye. yine bu eğitim sayfasında english forumu varya orada başladık ilk önce tatoşum vardı orda heves ederdim ben de katılayım diye. nerdeyse altı ay olacak. nedense ilerleyeceğimi ama tam olarak öğrenemeyeceğimi düşünüyorum. öyle bi his var içimde ama buna da şükür geçen yıldan beri bazı kurallar öğrendim hiç bilmediğim onlarca kelime cabası. en önemlisi istek ve sabırmış az da olsa hergün çalışmak heartbroken ımın dediği gibi.
derslere cevaplar için çok teşekkürler. uykudan uyandım hemen açtım burayı ne olmuş ne yazılmış diye. cevaplar gelince çok seviniyorum inan ki. Allahta sizleri sevindirsin.
i cant study english as yet. we have shopped. we have bought clothes for my son. what have done you all?
şu ana kadar ingilizce çalışamadım. alışveriş yaptık. oğluma kıyafet satın aldık. sizler ne yaptınız?
aman örtmenim sorulrı kolay hazırla çocuklara kıyap yap :)) see you soon.Saat 5 e kadar okuldaydım. Sonra eve geldim ve KK daki kızlara cavap yazdım.Birazdan televizyon izleyeceğim ve ardından yarınki yazılılar için sorular hazırlayacağım. İyi akşamlar. Yakında görüşmek üzere.