İngilizce pratik yapalım diyenler burası sizin mekanınız artık

I have many mistakes ... ( yada yanlis yaptim demek istediyseniz I made it wrong )

It is not mine... It belongs to my husband ya da it is my husband's olmaliydi yerimseniben

he will be back on Monday...

thank you very much
ı think so it's true :sm_confused:

monday pazartesi saturday cumartesi :))0 ufak bi ayrinti ama gozunuzden kacmis

Hey girls! :dance:
I can help you out to improve your English as well..Let me know if any of you would like to talk to me or ask me anything? yerimseniben

:dilcikar::dilcikar:

ooo maşallahh bayağı ilerlemişsiniz bayanlar...:1shok:

hi girls

diyorum ki acaba biraz da su idiomlara calissak onlar cok kafa karistirici burada ozellikle normal konusan cok az yani kullandiklari 10 cumlede en az 4-5 tane oluyor ve hepsini anlamak bazen zor olabiliyor en sik kullanilanlar tamam ama bazen arada birtanesi cikiyor anla anlaya bilirsen. Tamam konu icinde genelde anliyorum ama yine de bazen zor oluyor mesela bir ornek vereyim birisiyle tanistim sohbet ediyoruz nerde yasiyorsun diye sordum I live in big apple ne anlarsin ( Allahtan Newyork un takma isminin big apple oldugunu biliyoruz ) ama yeni baslayan arkadaslar icin ve ozelliklede turkiyede yasiyorsa bilmesi imkansiz gibi birsey o yuzden bu idiomlar bence cok onemli cunku amerikada konusma dili tamamen bunlardan ibaret :)))

lutfen konu ile ilgili goruslerinizi bekliyorum

Son düzenleme:
Lady Baltimore slm

ben kafayi direk olarak cümle yapisina takmisim ya gerisine bakmamisim demekki :)) muhtemelen türkce kisimda - tesi yi görüp basina dikkat etmemisimdir :roflol: sagol :))

bu arada deyimler konusu gercektem önemli ama ben sahsen arkadaslar icin agir buluyorum... cogu arkadas beginner ya da pre-intermediate seviyede... bana kalirsa temel gramer hallolduktan sonra gecilse daha iyi olur ... ama yine de diger arkadaslarin fikrini de görelim... belki farkli fikirler cikar... :sm_confused:

bence de burda olanlarin cogu ingilizce ogrenmek ve gelistirmek icin burdalar ve deyimler biraz agir gelebilir..ama tabii cumle icersinde de serpistirirsek ara ara onlari da yavas yavas kullanmaya baslayabiliriz şakkıdı

good morning girls. how are you all. i am fine.
idiom deyim demekmiş bilmiyordum netten baktım. öğretmenlerimiz bilir artık doğrusunu yavaş yavaş başlayabiliriz ama ben kelime ezberini bile oturtamadım daha civ civ in verdiği kelimeleri ezberleyemedim. bilmiyorum artık deneriz bi.

THE BLUE BIRD 2 (hikayenin devamı)

Somebody must own ıt.
They'll be unhappy to lose ıt .
"how wıll ıt return " saıd vera .
ıt wıll not fınd the way .
*davıd saıd " bırd knows a_lot_of thıngs ".
Leave the wındow open .
It can go when ıt wants .
" ıt must want somethıng to eat " saıd vera.
ı wıll brıng some bread .
they gave the bırd a few pıeces of bread .
ıt ate them all .
then ıt drank some water .
And ıt fell asleep on the chaır .
Vera and davıd worked all day.
ın other rooms .
at nıght,.
they remembered the small bırd .
they went down and looked ın the front room.
Bırd was stıll there .
" we have to put ıt out " saıd *davıd.
we can not leave the wındow open all nıght .
We can open the bedroom wındow open .
she took the blue-bırd ın her hands .
And she carrıed ıt to bedroom .
davıd put one small box .
There was a pıece of cloth ın the box .
they put the bırd to the box.
they put some water near the box .
and they put a pıece of bread .
then they opened the wındow .
vera saıd "good nıght , small bırd ".
Thank you for comıng to see us .
we shall be happy here .
ı know .
The next mornıng.
they looked at ın the other bedroom .
blue bırd has gone .
ın the house ın other sıde of the town .

a little ve little ( zamir olarak)

sayılamayan isimlerin yerine kullanılır
anlamı: biraz

i havent much money, but i have a little
çok param yok ama biraz var.

a few

sayılabilen isimlerin yerine kullanılır
anlamı:birkaç

they have no eggs,but we have a few
onların yumurtaları yok, fakat bizim birkaç tane var

little

anlamı : az , az miktarda

they havent enough food. they can give you very little.
yeterli yiyecekleri yok. size çok az verebilirler.

few of the students understood the questions.
öğrencilerin azı soruları anladı.

Yanlışlarını mavi renkle düzelttim canıma.s.

Thanks dear. I am quite well. I am at home today because I don't work at the weekends.

Kıslar bence idiomlara daha geçmeyelim boşa bilgi yüklemesi olur. İlk başta grameri ve temel kelimeleri tamamlarsak daha iyi olur. Arada bir kolay ve çok kullanılan idiomları verebiliriz. Mesela birini vereyim, bu çok kullanılır.

It is raining cats and dogs. = Dolu yağıyor. a.s.

82. SOMEBODY MUST ON IT.----------------o birisinin olmalı
83. THEY'LL BE UNHAPPY TO LOSE IT . onu kaybettiği için onlar mutsuz olacak
84. "HOW WILL IT RETURN " SAID VERA .--------------o nasıl geri dönecek dedi vera
85. IT WILL NOT FIND THE WAY .------------------------o yolunu bulamayacak
86. *DAVID SAID " BIRD KNOWS A_LOT_OF THINGS ".-----------kuş çok şey bilir dedi dedi david
87. LEAVE THE WINDOW OPEN .-----------açık penceden çıkar
88. IT CAN GO WHEN IT WANTS .-----------------o istediği zaman gidebilir
89. " IT MUST WANT SOMETHING TO EAT " SAID VERA.---------------bişeyler yemek istemeli dedi vera
90. I WILL BRING SOME BREAD .----------biraz ekmek getireceğim
91. THEY GAVE THE BIRD A FEW PIECES OF BREAD .---------------onlar kuşa birkaç parça ekmek verdiler.
92. IT ATE THEM ALL .-------------o onların hepsini yedi.
93. THEN IT DRANK SOME WATER .---------------sonra biraz su içti.
94. AND IT FELL ASLEEP ON THE CHAIR .-----------ve o sandalyenin üstünde uyuyakaldı
95. VERA AND DAVID WORKED ALL DAY.------------vera ve david bütün gün çalıştı
96. IN OTHER ROOMS .------------diğer odalarda
97. AT NIGHT,.
98. THEY REMEMBERED THE SMALL BIRD .---------geceleyin onlar küçük kuşu hatırladı
99. THEY WENT DOWN AND LOOKED IN THE FRONT ROOM.------------aşağı indiler ve odanın önüne baktılar
100. BIRD WAS STILL THERE .------------kuş hala oradaydı
101. " WE HAVE TO PUT IT OUT " SAID *DAVID.------------ onu dışarı koymalıyız dedi david.
102. WE CAN NOT LEAVE THE WINDOW OPEN ALL NIGHT ---------bütün gece pencereyi açık bırakamayız.
103. WE CAN OPEN THE BEDROOM WINDOW OPEN .-----------yatak odası penceresini açabiliriz.
104. SHE TOOK THE BLUE-BIRD IN HER HANDS .---------mavi kuşu ellerine aldı
105. AND SHE CARRIED IT TO BEDROOM .----------ve onu yatak odasına taşıdı
106. DAVID PUT ONE SMALL BOX .-----------david küçük bir kutuya koydu

107. THERE WAS A PIECE OF CLOTH IN THE BOX .-------------orada kutuda bir parça kumaş vardı
108. THEY PUT THE BIRD TO THE BOX.----------onlar kuşu kutuya koydular
109. THEY PUT SOME WATER NEAR THE BOX .--------kutunun yanına biraz su koydular
110. AND THEY PUT A PIECE OF BREAD .-----------ve bir parça ekmek koydular
111. THEN THEY OPENED THE WINDOW .------------sonra pencereyi açtılar
112. VERA SAID "GOOD NIGHT , SMALL BIRD ".-------------iyi geceler küçük kuş dedi vera
113. THANK YOU FOR COMING TO SEE US .------------bizi görmeye geldiğin için teşekkürler
114. WE SHALL BE HAPPY HERE .----------burada mutluyuz
115. I KNOW .-----biliyorum
116. THE NEXT MORNING.-----------ertesi sabah
117. THEY LOOKED AT IN THE OTHER BEDROOM .------------diğer yatak odasına baktılar
118. BLUE BIRD HAS GONE .-----------mavi kuş gitmişti
119. IN THE HOUSE IN OTHER SIDE OF THE TOWN .------------kasabanın diğer tarafındaki eve

tray : tepsi
pot : tencere
grater: rende
bakery : fırın
arm chair: koltuk
couch : kanepe
bed sheet: çarşaf

Az yanlış çıktı tebriklera.s.

Az yanlış çıktı tebriklera.s.
canım çok sağol ilgilendiğin için. a.s.Şenizben kelime konusunda düşündüm evde hep gördüğüm şeyleri bi ezberliyeyim dedim. hem unutmam böylelikle daha zevkli olur. sen ne tavsiye ediyorsun?

canım çok sağol ilgilendiğin için. a.s.Şenizben kelime konusunda düşündüm evde hep gördüğüm şeyleri bi ezberliyeyim dedim. hem unutmam böylelikle daha zevkli olur. sen ne tavsiye ediyorsun?

Güzel olur evet öyle yapabilirsin, ya da ezberleyemeyeceğini düşündüğün kelimeleri çoğunlukla gözünün gördüğü yerlere as ki gördükçe öğrenmiş olursun.. Ben lisedeyken öyle yapardım odamın kapısına giysi dolabıma yapıştırırdım kelimeleri a.s:dance:

başlarda öyle yapıyordum buzdolabına kağıdı koyuyordum mutfakta iş yaparken devamlı tekrarlıyordum . ama son haftalarda boşladım baya kelime işini. ama hemen şimdi bir kağıt hazırlıyorum. bu arada sen nasıl başardın bu ing işini nasıl merak saldın başlarda taktik istiyoruz yaniyerimseniben
sınıf arkadaşlarım nerdesiniz cts pz tatil mi verdiniz kendinize yoksasırnaşık şey tatoş nerdesin kaç gündür?

Cicim benim ingilizcem çok berbattı. Hele orta okulda öğretmenimi sevmezdim belki o yüzden...:sm_confused: Lisede hazırlı okudum haftada 36 saat ingilizce görüyorduk.. Öğretmenim çok iyidi, çok seviyordum. Yedi dil bilen bir bayandı. Onun sayesinde oldu.

Eğlenceli geçiyordu dersler... Çok yazarak çalıştım, aklında olsun yazmak her zaman iyidir. Ben bir haftada Simple Present tense ile 2000 adet cümle yazdığımı bilirim, bizim öğretmen de üşenmeyip tek tek kontrol etmişti... Bir de çok kitap okudum. Bu kelime öğrenmek için iyi bir yöntem a.s Sonra günlük tuttum. Hem çok zevkli bir şey hem de kelime öğrenmeye sürüklüyor insanı. Ama hergün aynı şeyleri yazmadım, ben çok fazla düşüncelerimden de bahsediyordum günlükte...

Şimdilik aklıma gelen bunlar canım a.s.

Walla Tatoş hanım, İngilizce ihmale gelmez ha ona göre nerelerdesiniz cidden sırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…