- 28 Aralık 2018
- 797
- 3.374
-
- Konu Sahibi cingozrecai
Kullanıyormusunuz peki o önemli.
Alıp kenara atacağınızdan eminseniz,elinizdeki pantalonu yavaşça yerine bırakıp uzaklaşmalisınız :) Aynı indirimde spor sweatlar de vardı polar ama baktım evde farklı farklı var,bunu alsam kullanamam dedim bıraktım yerine mesela ki fiyatlar çok iyiydi,önceki fiyatlarını da biliyorum,sık giderim kahve alırım o ara bakarım,yada e bülten gelir ordan bakarım fiyat konusundan emin olmama rağmen almadım.
İsraf oluyor bir noktadan sonra,ipin ucunu kacırmamak gerek.
Tek sorum var. Evin temizliğini kim yapıyor?Hanımlar merhaba,
Ufak bir konuda beni kendime getirmenize ihtiyacım var. Beni biraz utandırın.
Şimdi şöyle ki ben indirimli ürün, ucuz ürün görünce dayanamıyorum. En lüzumsuz şey bile indirime girdiyse benim için birdenbire dünyanın en gerekli ürünü haline geliyor. Veya kendimi durup dururken alışveriş sitelerinde ucuzdan pahalıya sırala butonuna tıklarken buluyorumTam olarak "bir şey yaparım ki ben bununla" modunda takılıyorum.
İnternet alışverişi hayatımıza girdi gireli stokçuluğum da arttı. Mesela evde 3 tane şampuanım var, birisi soruyor bunu niye aldın diye. Cevabım çok net. Çünkü 5 liraydı. Çünkü nasıl olsa şampuan biten bir şey. Hazır 5 lirayken alayım.
Artık yavaş yavaş mücadele etmeye çalışıyorum bununla alışveriş sitelerinde indirim olduğu zaman girmiyorum. Günlük hayatta eğer lazım bir şey almayacaksam mağazalara girmiyorum. İndirim gördüysem soruyorum kendime bu gerçekten gerekli mi diye. Ama bir türlü kendime dürüst olamıyorum. Özellikle sürekli kullanılan bir şeyse.
Kapitalizmin kölesi oldum beni kurtarın
Tek sorum var. Evin temizliğini kim yapıyor?
Temizlik zor oluyor ama istif çoksa azalmak temizliği cok kolay hale getiriyor gardırop duzenlemek cok giysi varsa zorlasiyor ..Ben yapıyorum
Onlar hep aynı şeyi yapıyorlar ucuz fiyattan ürün koyup parayı bir süre işletiyorlar sonra da bir bahaneyle iptall.Düzenledim canım. Teknik problem diyerek siparişi iptal ettiler. Benim de olamadı.
Ben evlendikten sonra almıyorum. Evde birde bunu temizleyeceğim diye :)Ben yapıyorum
Temizlik zor oluyor ama istif çoksa azalmak temizliği cok kolay hale getiriyor gardırop duzenlemek cok giysi varsa zorlasiyor ..
Ben evlendikten sonra almıyorum. Evde birde bunu temizleyeceğim diye :)
Universite 2deyken bir magazada pedlerde bir alana 10 bedava (mubalag tabi) indirim varei. Dedim sonucta hamile kalmayi düşünmuyorum. Kutu kutu aldim.
Sonuc, uniden mezun olurken son paketimi kullandim. Bu tarz urunleri indirimden almak akillilik bence.
Diger konuda alisveris yapmayı sevmeyen ve eli sıkı bir insan olarak onerim o parayla yapacak baska birsey hayal et:) mesela ben guzel bir mont gordum 150 liraya. Aslinda bakarsan pahallı bile sayilmaz cogu insan icin. Ama evde bir baharlik iki kislik montum zaten var. Diyorum ki : oha,gecen günkü indirimden bu paraya Ukraynaya bilet alınırdı
Ve almiyorum hicbirsey:) o montun yanindan sakince ayriliyorum.
Arkasaslarim benim gibi degil,dolaplari kıyafet dolu-ofise kargo gelmeyen gun yok. Ama 20 ülke gezen de benim :) o yuzden bu taktik hep bende ise yariyor. YEDIMFARZET camiisi miydi bir hikaye var. Adam cani guzel yemek cekince yedim farzet deyip kenara para atmis da onunla camii yaptirmis. Ben de oylekiyafet alana kadar kenara atiyorum seyehat ediyorum. Parani harciyacak baska birsey bulabilirsin
Hesabınız varsa bankalarda ordan alabilirsiniz illa altın diye düşünmeyin 50tl altına 8dolar alabilirsiniz mesela :)Mantıklı aslında ama benim ucuzluğa zaafım var maalesef. 50 lira altı altın çıkarmadıkları sürece bu dediğiniz çok zor ancak biriktirmem lazım ki tarihte para biriktirebildiğim görülmemiştir
Hesabınız varsa bankalarda ordan alabilirsiniz illa altın diye düşünmeyin 50tl altına 8dolar alabilirsiniz mesela :)
Hahaha benim de bir ara öyleydi. Sonra dedim ki cingöz kendine gel bu kadar vücut şampuanını bitirebilmen için akrep Nalan olman lazım
Denk geldi kaçırmayım dedim çaktım 6tanesini hemen,bide bizde çok kullanılıyor
Bana inanılmaz bi haz veriyor bankada para biriktirmek döviz almak :)Evet birisi daha söylemiş altın hesabından da alabilirsiniz diye, sizin söylediğiniz de olabilir. Ama şimdi gerekli bir aktiviteye giricem ya kesin param kıymetli olur
Bana inanılmaz bi haz veriyor bankada para biriktirmek döviz almak :)
Kendine daha büyük hedef belirlersen yapabilirsin anca
E iyi yapmışsın. Bende indirim görünce 7 şer tane alıyorum. Arada 50 liradan fazla kardayim.stokculuk değil şampuan vb. Ürünler sirkeli ihtiyaç ürünleri. Evde varken 10 ayakkabı fazla fazla alırsan o stok olurHanımlar merhaba,
Ufak bir konuda beni kendime getirmenize ihtiyacım var. Beni biraz utandırın.
Şimdi şöyle ki ben indirimli ürün, ucuz ürün görünce dayanamıyorum. En lüzumsuz şey bile indirime girdiyse benim için birdenbire dünyanın en gerekli ürünü haline geliyor. Veya kendimi durup dururken alışveriş sitelerinde ucuzdan pahalıya sırala butonuna tıklarken buluyorumTam olarak "bir şey yaparım ki ben bununla" modunda takılıyorum.
İnternet alışverişi hayatımıza girdi gireli stokçuluğum da arttı. Mesela evde 3 tane şampuanım var, birisi soruyor bunu niye aldın diye. Cevabım çok net. Çünkü 5 liraydı. Çünkü nasıl olsa şampuan biten bir şey. Hazır 5 lirayken alayım.
Artık yavaş yavaş mücadele etmeye çalışıyorum bununla alışveriş sitelerinde indirim olduğu zaman girmiyorum. Günlük hayatta eğer lazım bir şey almayacaksam mağazalara girmiyorum. İndirim gördüysem soruyorum kendime bu gerçekten gerekli mi diye. Ama bir türlü kendime dürüst olamıyorum. Özellikle sürekli kullanılan bir şeyse.
Kapitalizmin kölesi oldum beni kurtarın
Sürekli biten şeyler olacak orası.E iyi yapmışsın. Bende indirim görünce 7 şer tane alıyorum. Arada 50 liradan fazla kardayim.stokculuk değil şampuan vb. Ürünler sirkeli ihtiyaç ürünleri. Evde varken 10 ayakkabı fazla fazla alırsan o stok olur
Ucuz şey alacak kadar zengin değilim. İhtiyaç sahiplerine lafım yok, Allah yardımcıları olsun. Ama asla sırf ucuz diye kalitesiz bir şey almam. Marka takıntım asla yok. Ürün kalitesi kullanılabilinir olan şeyin en uygununu alırım. Az alırım, öz alırım.
E iyi yapmışsın. Bende indirim görünce 7 şer tane alıyorum. Arada 50 liradan fazla kardayim.stokculuk değil şampuan vb. Ürünler sirkeli ihtiyaç ürünleri. Evde varken 10 ayakkabı fazla fazla alırsan o stok olur