İndirim çılgınlığı

Demek ki zenginsiniz aliyorsunuz :KK66: valla bende para yok. Almiyorum. Gardirobum bombos,sadece gerekli olan seyleri aliyorum. Alisverisin fazlasinin hastalik oldugunu dusunuyor uzmanlar,tedavi gorenler bile var aman diyeyim. Akil sagligi onemli. Bir kere kaybederseniz toparlamasi cok zor

Gözümde Şahika Koçarslanlı canlandı bir an 😁 zenginlik denemez de özellikle para harcamam gereken bir yer yok. Yoksa çok olur "yuh buna bu parayı hayatta vermem, zaten hiç güzel değilmiş" falan diyip çark ettiğim.

Çok kötü bir süreç ya o.Geçici bir süreç bana göre.elinde az buçuk paran varsa kıyısından bucağından yakalanmışsındır benzer bir sürece illaki.

İnşallah yakında azcık törpülersiniz abrttığınız kısımları.
zaten deterjan şampuan sabun parfüm vs kimyevi şeylerin son kulllanma tarihlerine odaklanmak lazım süre kısaysa almayın boşverin.ben bi öyle iki adet bitişik yumuşatıcı almıştım indirim şeysinden hani güya en bilinen marka ama gelgörki topak topak oldu kısa sürede makinaya sıvanıp kaldı, velhasıl o para çöp oldu.meğer dediğim olay olmuş bozulmuşlar bende dikkat etmemişim :)))

Gözümde Şahika Koçarslanlı canlandı bir an 😁 zenginlik denemez de özellikle para harcamam gereken bir yer yok. Yoksa çok olur "yuh buna bu parayı hayatta vermem, zaten hiç güzel değilmiş" falan diyip çark ettiğim.
😁😁😁 Allah iyiliginizi versin. Cok sevdigim bir dizi karakteridir.
Komik bir sey daha soyleyeyim o zaman,esim 11.11 indirimlerinin uygulandigi bir internet sitesine tedarikcilik yapiyor,3 gundur gece gunduz calisti adam. Millet deli gibi alisveris yaparken adamin kendi evinde 3 tane pantolonu var sadece :KK66: komik iste

Deterjan, şampuan gibi ürünleri alabilirsiniz tabi ama beşer onar tane almaya gerek yok ki. Hem aldığınız fazla ürün ve eşyaları nereye koyuyorsunuz? Evim küçük olmamasına rağmen fazla eşya batıyor bana. Dolapları açtığımda tıkış tıkış hali rahatsız eder beni.

Kıfayet konusunda, kaliteli ama ihtiyaç dahilinde almayı seviyorum. Aldıklarımı da severek giyiyorum.

Ebeveyn banyosunu kullanmıyoruz orası depo gibi oldu benim için. Kullansak mı aslında belki yer olmadığı için bütün sorun çözülür 😅

O konuda haklısınız. Ben de sürekli kullandığım ped, tampon,duş jeli, deterjan gibi şeyleri kast etmedim aslında. Ben o 5 lira olan şampuanı daha önce hiç kullanmamış oluyorum genelde. Aaa ucuz bunu da deneyeyim, indirimdeymiş bu da kenarda dursun falan diye alıyorum koyacak yer kalmayana kadar. Veya kozmetikte en çok indirime giren şeylerden biri likit mat rujlar mesela. O renk de olsun hazır indirimdeyken, bu rengi de alayım derken 2 sene almasam kullanıp bitiremeyeceğim kadar mat rujum oldu.
Alakasız olacak ama tampon kullanmak rahatsiz edici mi faydasi nedir:)

ben de suradan yerimi alayim. o kadar sacma seylere para vermeye basladim ki artik kartimi online alisverise kapattirmayi dusunuyorum.

aliexpressten en son kahverengi kucuk cam siseler aldim, dogal yaglarimi??? icinde saklarim diye. tek bir sorun var benim duzenli olarak kullandigim bir dogal yag yok...

aa bu 2 dolarmis, amaan bu ne buna 3 dolar diyor ekleee diye diye kendimi tukettim resmen.

Hahahah ya AliExpresse ben gözümün ucuyla bile bakmıyorum. Girdap gibi çeker beni içine orası. Normal alışveriş sitelerinde bile bir şey ucuzsa kendime alamazsam başkalarına alıyorum. En son eşimi kafa kaşıma aleti almaya ikna etmeye çalışıyordum 😂😂

İhtiyacın olmayan birşey için marketmis mağazaymış internetmis hiç giripte bakmayacaksın ihtiyacın olunca alışverişe çıkacaksın bunun birinci yolu budur diğeri şimdi ihtiyacın olmayabilir ama biten şeyler diyelim şampuan deterjan bunları ucuz buldun bir taneden fazla almayacaksın başka bir yol diyelim bebek bekliyorsun (şuan benim durumum) aylar öncesinden çıkıp nerde indirim var nerde kalitelisi var piyasa araştırması yapıp yine gereğinden fazla almayacaksın bunun icinde her üründen birer tane diye şart koyacaksın kendine ancak bu şekil olur

En mantıklısı zaten ihtiyaçları kota koyarak almak. Diğer türlü önünü alamıyoruz. Benim bebeğim olsa doğana kadar 150 tane zıbın alırım herhalde biri durdurmazsa 😁

Hanımlar merhaba,

Ufak bir konuda beni kendime getirmenize ihtiyacım var. Beni biraz utandırın.

Şimdi şöyle ki ben indirimli ürün, ucuz ürün görünce dayanamıyorum. En lüzumsuz şey bile indirime girdiyse benim için birdenbire dünyanın en gerekli ürünü haline geliyor. Veya kendimi durup dururken alışveriş sitelerinde ucuzdan pahalıya sırala butonuna tıklarken buluyorum 😂 Tam olarak "bir şey yaparım ki ben bununla" modunda takılıyorum.

İnternet alışverişi hayatımıza girdi gireli stokçuluğum da arttı. Mesela evde 3 tane şampuanım var, birisi soruyor bunu niye aldın diye. Cevabım çok net. Çünkü 5 liraydı. Çünkü nasıl olsa şampuan biten bir şey. Hazır 5 lirayken alayım.

Artık yavaş yavaş mücadele etmeye çalışıyorum bununla alışveriş sitelerinde indirim olduğu zaman girmiyorum. Günlük hayatta eğer lazım bir şey almayacaksam mağazalara girmiyorum. İndirim gördüysem soruyorum kendime bu gerçekten gerekli mi diye. Ama bir türlü kendime dürüst olamıyorum. Özellikle sürekli kullanılan bir şeyse.

Kapitalizmin kölesi oldum beni kurtarın 😁
O sampuani kullanabilecek miyiz ki yarının garantisi var mi acaba?biz aylik alışverişte eksik neyse onu alırız stok olayina karsiyim.Meshur indirimlerden de ihtiyaç duydugum erteledigim seyleri aldim ve ertesi gun fiyatlar cidden cok arttı. Paranizi artiyorsa bi kenara atın kötü gün dostu..Kizlarin ceyiz stoklamasi gibi halbuku onun yerine altina yatir parani zamani gelince al ceyizini..

Bilemedim zira bende alırım indirimde şampuan ,duş jeli vb sürekli kullandığım birşeyler görürsem. Evde varsa da alırım,kullanıyorum zira ben onları.
Ama kullanmadığım, kullanmayacağım şeyleri almam.
İndirim takip ederim,mesela tchiboda 2 hafta evvel güzel bir indirim yakaladım,150 lira olan spor pantolonlardan 50 liraya aldım kendime,170 lira olan 79 liraydı 1 tanede ondan aldım. Daha önce beğenip almamiştım acıkçası,indirimde görünce aldım. Denk gelmeseydim indirime almazdım,acil ihtiyaç elzem değildi ama sıkca kullanıyorum bu tip parçalar,kullanmaya başladım bile.
Boyner kelebek indiriminden kızıma mont,oğluma spor ayakkabi aldım ki ikisine verdigim parayla şu an alsam sadece ayakkabiyı alabiliyorum. Mont için bir o kadar daha hatta 100 lira fazla vermem gerekiyor.
Tek dikkat ettiğim şey,ihtiyac mevzusu. Kendime çanta alacaktım aynı indirimden ama cazip gelmedi,birde durdum düşündüm ihtiyacım var mı diye,olmadığına kanaat getirdim,indirimi de almaya değer bulmadım ve almadım.
Yapmanız gereken basit aslında. İhtiyaçlarınızı listeleyin ve sadece onlara yoğunlaşın alisveriş yaparken,başka şeylere yönelmeyin.
O zaman nokta atışı oluyor alışveriş.

İşte benim sorunum tam orda başlıyor. O 150 lira olan pantolonu daha önce görmemişsem bile, gerçekten 150den 50ye indiğinden eminsem o pantolon bana dünyanın en güzel pantolonu gibi geliyor. Mıknatıs gibi çekiliyorum resmen

Çok kötü bir süreç ya o.Geçici bir süreç bana göre.elinde az buçuk paran varsa kıyısından bucağından yakalanmışsındır benzer bir sürece illaki.

zaten deterjan şampuan sabun parfüm vs kimyevi şeylerin son kulllanma tarihlerine odaklanmak lazım süre kısaysa almayın boşverin.ben bi öyle iki adet bitişik yumuşatıcı almıştım indirim şeysinden hani güya en bilinen marka ama gelgörki topak topak oldu kısa sürede makinaya sıvanıp kaldı, velhasıl o para çöp oldu.meğer dediğim olay olmuş bozulmuşlar bende dikkat etmemişim :)))
Ya ben tek almistim ama cok cok az ilave ettigim icin cok uzun sure gitmisti,oda sivasmisti oyle sonlarda,ondan oldu demekkio_O

evlendigim ilk aylar aldigim deterjanlar sampuanlar cifler vs 2 2.5 senede zor bitti
aman indirimde diyip almisim nasil bir stoklama yapmisim siz dusunun evet indirimden almak guzel bisey ama kararinda ve gerekli olan seyleri

Ahaha valla benim o kadar uzun süren stoğum olmadı. Siz de kendinizi alamamışsınız indirimden gerçekten

Umarım. Bir ürün kullanırken sıkıntı çıkarmıyorsa, bozulmamışsa genelde aşırı rahatımdır ben. Bu konudaki kıstasım ölmem herhalde yeeaa bi şey olmaz 😂

Bir kere aldığım tarhananın tarihi geçmiş ama bayağı var içinde. Elledim kokladım falan hiçbir sıkıntı yok dedim ben bunu atamam. Yaptım akşama. Eşim bayıldı resmen diyor ki çok güzel olmuş nasıl yaptın bunu 😂😂😂

😁😁😁 Allah iyiliginizi versin. Cok sevdigim bir dizi karakteridir.
Komik bir sey daha soyleyeyim o zaman,esim 11.11 indirimlerinin uygulandigi bir internet sitesine tedarikcilik yapiyor,3 gundur gece gunduz calisti adam. Millet deli gibi alisveris yaparken adamin kendi evinde 3 tane pantolonu var sadece :KK66: komik iste

Allah kolaylık versin. Kimbilir nasıl sipariş yağmıştır. Yoğunluktan siteler çöktü.

Alakasız olacak ama tampon kullanmak rahatsiz edici mi faydasi nedir:)

Doğru yerleştirdiğinizde rahatsız edici değil. günlük hayatımda sık sık kullanmıyorum. Daha çok denize, havuza gidecekken Regl olursam kullanıyorum. Yazın iyi oluyor, ben naylonlu pedleri kullanamıyorum zaten ama sıcakta pamuklular bile rahatsız ediyor. Kıyafete kan geçme riski yok. Tek dezavantajı 4 saatte bir değiştirmek gerekiyor sağlık problemi yaratmaması için. Ped olunca zaten bir süre sonra değiştirme ihtiyacı hissediyorsunuz da, tamponun varlığı unutulabiliyor.

İşte benim sorunum tam orda başlıyor. O 150 lira olan pantolonu daha önce görmemişsem bile, gerçekten 150den 50ye indiğinden eminsem o pantolon bana dünyanın en güzel pantolonu gibi geliyor. Mıknatıs gibi çekiliyorum resmen
Kullanıyormusunuz peki o önemli.
Alıp kenara atacağınızdan eminseniz,elinizdeki pantalonu yavaşça yerine bırakıp uzaklaşmalisınız :) Aynı indirimde spor sweatlar de vardı polar ama baktım evde farklı farklı var,bunu alsam kullanamam dedim bıraktım yerine mesela ki fiyatlar çok iyiydi,önceki fiyatlarını da biliyorum,sık giderim kahve alırım o ara bakarım,yada e bülten gelir ordan bakarım fiyat konusundan emin olmama rağmen almadım.
İsraf oluyor bir noktadan sonra,ipin ucunu kacırmamak gerek.

X