- 28 Aralık 2018
- 797
- 3.374
-
- Konu Sahibi cingozrecai
O konuda haklısınız. Ben de sürekli kullandığım ped, tampon,duş jeli, deterjan gibi şeyleri kast etmedim aslında. Ben o 5 lira olan şampuanı daha önce hiç kullanmamış oluyorum genelde. Aaa ucuz bunu da deneyeyim, indirimdeymiş bu da kenarda dursun falan diye alıyorum koyacak yer kalmayana kadar. Veya kozmetikte en çok indirime giren şeylerden biri likit mat rujlar mesela. O renk de olsun hazır indirimdeyken, bu rengi de alayım derken 2 sene almasam kullanıp bitiremeyeceğim kadar mat rujum oldu.Yanlis yapmiyorsunuz ki. Surekli kullanilan seyleri ucuza alip stoklamak kadar mantikli bir hareket yok bence. Sampuan mesela normal fiyati 10 lira, indirimde 5 lira diyelim indirimden kendinizi alisveris cilgini olmamak icin frenleyip bir tane alsaniz iki uc hafta sonra bitecek gidip 10 liraya alacaksiniz. 5 liraya almak varken neden 10 liraya alasiniz :)
Ben de mesela henuz deterjanim bitmemisti ama indirimde yakaladim 1 adet fiyatina 2 adet satiyorlardi ve aldim suan kargoda. Eger almasaydim bir hafta sonra gidip iki kati fiyata alacaktim.
alisveris cilginligi dogru kullanilirsa harika bir sey bence
Ha o zaman baskaO konuda haklısınız. Ben de sürekli kullandığım ped, tampon,duş jeli, deterjan gibi şeyleri kast etmedim aslında. Ben o 5 lira olan şampuanı daha önce hiç kullanmamış oluyorum genelde. Aaa ucuz bunu da deneyeyim, indirimdeymiş bu da kenarda dursun falan diye alıyorum koyacak yer kalmayana kadar. Veya kozmetikte en çok indirime giren şeylerden biri likit mat rujlar mesela. O renk de olsun hazır indirimdeyken, bu rengi de alayım derken 2 sene almasam kullanıp bitiremeyeceğim kadar mat rujum oldu.
Ha o zaman baska
Tıkandim cunku ben de ayniyim hadi dertleselim ahahah
ama o mat rujlari organizere yanyana dizince boyle bi ferahlama gelmiyor mu
Evet buna en guzel cozum parasizlik, bi tek oyle alamiyor insan :))Yaaa sen ne diyorsun hem de nasıl
Ama kendini kandırıyorsun işte stokçuluk yaptıkça aslında sen o ürünleri bitirene kadar, alacağın ürün aynı indirime en az üç kere daha giriyor.
Trendyol artık iyice keriz yerine koymaya başladı biziSiteler ya da mağazalar indirim yapmıyor ki indirim yapmış gibi göateriyorlar.
En bilindik tndyl sitesi.
11.11 tarihi Şu kadar indirim yaptık diye aslında geçen ay sattığı fiyatın aynısına satıyor ya da şu kozmetik mağazaları kullandığım bir saç kremi var pahalı da 50tl civarı. Normal zamanda %30indirimli 35e satıyor. %50 indirmli zamanda da 35e satıyor çünkü 50tl oluyor birden 70tl. Millette 'ay ne güzel indirim var' diyor. Halbuki yok. Aynı fiyata satıyor hep.
Biraz dikkat etseniz anlayacaksınız.
Surekli takipte olmayan biri anlamiyor kaniyor aliyordur da ben yemiyorum mesela:))Siteler ya da mağazalar indirim yapmıyor ki indirim yapmış gibi göateriyorlar.
11.11 tarihi Şu kadar indirim yaptık diye aslında geçen ay sattığı fiyatın aynısına satıyor ya da şu kozmetik mağazaları kullandığım bir saç kremi var pahalı da 50tl civarı. Normal zamanda %30indirimli 35e satıyor. %50 indirmli zamanda da 35e satıyor çünkü 50tl oluyor birden 70tl. Millette 'ay ne güzel indirim var' diyor. Halbuki yok. Aynı fiyata satıyor hep.
Evet buna en guzel cozum parasizlik, bi tek oyle alamiyor insan :))
Ben simdi pek sosyal hayatim kalmadigi icin makyaj malzemesini biraktim bu sefer de evle ugrasiyorum
Deterjan stokla sabun stokla yok oraya tablo buraya biblo butun gun o site senin bu site benim takiliyorum
Ama cok buyuk zevk aliyorum ne yalan soyliyim
Butun motivasyonum bu suan
Siteler ya da mağazalar indirim yapmıyor ki indirim yapmış gibi göateriyorlar.
Bittikçe alınması gerekenleri indirimde görürsem ben de alıyorum ama kota koyuyorum kendime. Mesela evde toplam 3 şampuandan 2 rimelden fazlasını bulundurmamak gibi. Karneyle alıyorum anlayacağın. Şöyle düşün gratis bile senede milyon kez indirime giriyor, o an rafta çok ucuz gelmiş olabilir ama evdekiler bitene kadar daha çook kez aynı fiyata göreceksin o ürünleri. Kaçmıyorlar oradalar.
Bir şey aldığında ödemeden 'benim bu ürüne gerçekten ihtiyacım var mı?' Diye sor mutlaka.
Cevabın hayırsa almadan bırak.
Mesela İndirim gördüğünde bu ürün için ne kadar çalışmam gerekiyor diye düşün.diyelim ki 2000 tl maaş alıyorsun günlüğü 67 tlye çalışıyorsun demektir.o alacağın 30.ruj için bir gün boyu çalışmaya değer mi sence gibi...
Kendime dürüst olamıyorum kiGerçekten ihtiyacım varmış gibi geliyor. Hatta bir ara eşimle papaz oluyorduk. Neden beni durdurmuyorsun diye darlıyordum. Sonra adam ona ihtiyacın yok diyecek olunca türlü şirinliklerle ona ihtiyacım olduğuna inandırmaya çalışıyordum. Artık hiç bulaşmıyor. Sence bunu alayım mı dediğimde ihtiyacın varsa al, seni vicdanınla başbaşa bırakıyorum diyor
Yoo gayet de indirim vardı birçok şey aldım bu indirimde şu an fiyatlarına bakıyorum 500 lira filan kardayım toplamda. Çocuk bezinin paketi 27 lira. Ben bir de indirim kuponu ekleyip 14 liraya aldım.Siteler ya da mağazalar indirim yapmıyor ki indirim yapmış gibi göateriyorlar.