How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İnanılır gibi değil...

aylin_89

Oysa bizim evde gülen yok
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
222
34
118
Ankara
Merhaba hanımlar,

Uzun zamandır buralarda değildim, çok fazla şey oldu hayatımda bu arada. Yine başım sıkışınca tavsiye almaya, dertleşmeye geldim.

Nisan ayında evlendim. Vizesiydi şuyuydu buyuydu derken Ekim sonunda eşimin yaşadığı ülkeye yerleştim.

Burada kiralar çok fazla olduğu için ve ben de hala iş aradığım için eşimin annesi ve erkek kardeşiyle yaşıyoruz. Kirayı eşim ödüyor. Buranın kirası gerçekten çok ucuz (Belediyenin yardım evlerinden çünkü).

Böyle bir şeye nasıl izin verdim de ayrı eve çıkmadan buraya yerleştim, inanın bilmiyorum ama eşin ailesiyle yaşamak genel olarak akıl kârı değil, biliyorum. Avrupa kültürüdür, kimse kimsenin tavuğuna kışt demez diye düşünerek kabul ettim bu geçici durumu iş bulana kadar.

Son aylar gerçekten zordu, birlikte yaşamaya alışmak vs. ama elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Temizlik, düzen gibi konularda en fazla çabayı harcayan kişi bendim, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Her neyse bugün yaşadığımız olaya gelirsek. Evde köpeğimiz var. Köpeğin karnesi annesinin adına ama her gün iki kere gezdiren, yemeğini veren, bütün gün yanında olan benim. Benden önce de eşimdi. Erkek kardeşi dün bir hışımla yanıma gelerek mamasına su koymam gerektiğini söyledi. Ben de o şekilde mamasını yemediğini, bu sebeple su eklemeyeceğimi söyledim.

Erkek kardeşi bir hışımla odasına gitti ve cep telefonumun ve eşimin masaüstü bilgisayarının internet erişimini engelledi. Evet biliyorum, şaka gibi...

Benim Ekim ayından beri tek yapabildiğim (param olmadığı ve hava soğuk olduğu için) internet üzerinden bütün gün deli gibi iş başvurusu yapmak ve ailem/arkadaşlarımla internet üzerinden telefonda konuşmak. Dolayısıyla internet olmayınca gerçekten yapabileceğim hiçbir şey yok...

Şu an 20 liraya bankadaki son paramla internet paketi yaptım, telefonumun internetinden yazıyorum. Ama bu paket 24 saatlik ve her gün bunu yapamam.

Bugün eşimle ev aramaya çıktık ama uygun ev bulamadık. Telefon numaramızı bıraktık, uygun bir şey çıkarsa arayacaklar.

Şimdi, öncelikle bu uzun konumu okuduğunuz için hakkınızı helal edin.

Ruh sağlığımı koruyabileceğimle ilgili tavsiyelerinize ihtiyacım var. "Keşke aynı evde yaşayacağınızı bile bile gitmeseydiniz" türü tavsiyelerinizi paylaşmazsanız çok memnun olurum; zira bunun bir yardımı olmayacak. Hata yaptığımı biliyorum ve bunun için çok geç.

Çok teşekkür ederim. Cevaplarınızı tek tek okuyor olacağım.

Bugunlerde bir ruh sagligi gidiyor. :confused:

Hata yaptim derken kopegi paylasamamissiniz. Kopek kiminse o sekilde yiyordur ama sen de yemiyor diyorsun. Tamamen bahane aramis.

Erkek kardes cocuk gibi davranmis. Onun dilinden en iyi anlayan senin kocandir. Araya hic girme.

Yakinda cocuk kardes acabilir.

Eşin ve kardeşi yabancı mı?
Ruh sağlığını koruman için yapabileceğin tek şey var o da kardeşini görmemezden gelmeye çalışmak. Zor biliyorum ama başka yapabilecek birşey yok şu durumda en azından ev bulana kadar..

Size vermezler mi yardim evi? Ayrica onlarla bile oturuyor olsaniz kirayi eşiniz ödüyor ne hakla kalkip senin internetini kesebiliyor. Ne artist birşey. Eşin kesin pisirik pisirik duruyor oyuzden yapiyorlar bunlari. Akil sagliginin yerinde kalmasi icin eşinin sana destek olmasi lazim. Azcik haddini bildirsin gereken kişilere. Ne terbiyesiz birşeymiş.

Yeni eve çıkınca kirayi ödedikten sonra elinize bir sey kalmayacak mi? Kit kanaat gecinip siz de en acilinden is bulmaya bakin. Belediye size de o evlerden vermez mi?
Esinizin kardesi özür dilese bile bu olay kapansa bile en kısa zamanda oradan kurtulun.

durumunuz zor ama o evde huzurla yaşamak inkansız değil ;)

Kayinvalideniz ile konussaniz boyle boyle oldu diye.Interneti kapatti oglunuz diye internete ihtiyacim var is ariyorum falan diye.Belki uyarir oglunu tembihler.Esiniz de farkindaymis en azindan kotu gelin olmazzsiniz.

Merhaba hanımlar,

Uzun zamandır buralarda değildim, çok fazla şey oldu hayatımda bu arada. Yine başım sıkışınca tavsiye almaya, dertleşmeye geldim.

Nisan ayında evlendim. Vizesiydi şuyuydu buyuydu derken Ekim sonunda eşimin yaşadığı ülkeye yerleştim.

Burada kiralar çok fazla olduğu için ve ben de hala iş aradığım için eşimin annesi ve erkek kardeşiyle yaşıyoruz. Kirayı eşim ödüyor. Buranın kirası gerçekten çok ucuz (Belediyenin yardım evlerinden çünkü).

Böyle bir şeye nasıl izin verdim de ayrı eve çıkmadan buraya yerleştim, inanın bilmiyorum ama eşin ailesiyle yaşamak genel olarak akıl kârı değil, biliyorum. Avrupa kültürüdür, kimse kimsenin tavuğuna kışt demez diye düşünerek kabul ettim bu geçici durumu iş bulana kadar.

Son aylar gerçekten zordu, birlikte yaşamaya alışmak vs. ama elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Temizlik, düzen gibi konularda en fazla çabayı harcayan kişi bendim, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Her neyse bugün yaşadığımız olaya gelirsek. Evde köpeğimiz var. Köpeğin karnesi annesinin adına ama her gün iki kere gezdiren, yemeğini veren, bütün gün yanında olan benim. Benden önce de eşimdi. Erkek kardeşi dün bir hışımla yanıma gelerek mamasına su koymam gerektiğini söyledi. Ben de o şekilde mamasını yemediğini, bu sebeple su eklemeyeceğimi söyledim.

Erkek kardeşi bir hışımla odasına gitti ve cep telefonumun ve eşimin masaüstü bilgisayarının internet erişimini engelledi. Evet biliyorum, şaka gibi...

Benim Ekim ayından beri tek yapabildiğim (param olmadığı ve hava soğuk olduğu için) internet üzerinden bütün gün deli gibi iş başvurusu yapmak ve ailem/arkadaşlarımla internet üzerinden telefonda konuşmak. Dolayısıyla internet olmayınca gerçekten yapabileceğim hiçbir şey yok...

Şu an 20 liraya bankadaki son paramla internet paketi yaptım, telefonumun internetinden yazıyorum. Ama bu paket 24 saatlik ve her gün bunu yapamam.

Bugün eşimle ev aramaya çıktık ama uygun ev bulamadık. Telefon numaramızı bıraktık, uygun bir şey çıkarsa arayacaklar.

Şimdi, öncelikle bu uzun konumu okuduğunuz için hakkınızı helal edin.

Ruh sağlığımı koruyabileceğimle ilgili tavsiyelerinize ihtiyacım var. "Keşke aynı evde yaşayacağınızı bile bile gitmeseydiniz" türü tavsiyelerinizi paylaşmazsanız çok memnun olurum; zira bunun bir yardımı olmayacak. Hata yaptığımı biliyorum ve bunun için çok geç.

Çok teşekkür ederim. Cevaplarınızı tek tek okuyor olacağım.
Esinizle probleminiz yoksa, sorunlarin farkindaysa ve sizi destekliyorsa cok da dert etmeye gerek yok bence.. Evi ayirmayalim demiyor sonucta, ev de bakiyorsunuz.. InsaAllah bi an once kendi duzeninizi kurarsiniz, hayırlısıyla..

İnternet olayına takıldım. O kim oluyor böyle bir şeye cüret edebiliyor? Eşinize söyleyin öyle ya da böyle kaldırsın engeli. Çok mu yüz veriyorsunuz nedir?

Cevaplarınız için çok teşekkürler öncelikle. İnanın çok kötü hissediyordum, iyi geldiniz.

Yardım evi talep etmeye eş vizesi altında olduğum için hakkımız yok maalesef. Eşimin annesi ve babası 30 yıl önce başvurup hak kazanmış. Dolayısıyla annesiyle kardeşini evden gönderemiyoruz.

Annesine durumu anlattım ilk iş. Cevabı: "Bu ikinizin arasında olan bir şey, ben karışamam." oldu.

Eşim kardeşiyle konuştu ama değişen bir şey olmadı. Sanırım eşimin daha sert davranması gerekiyor, o konudaki yorumlar haklı.

Düzenleme: Kardeşi şifreyi değiştirmedi. Admin olduğu için internet sağlayıcısının sitesine girip benim telefonumun ve eşimin masaüstü bilgisayarının (ben kullanıyorum gün içinde) bağlantısını engelledi.

Cevaplarınız için çok teşekkürler öncelikle. İnanın çok kötü hissediyordum, iyi geldiniz.

Yardım evi talep etmeye eş vizesi altında olduğum için hakkımız yok maalesef. Eşimin annesi ve babası 30 yıl önce başvurup hak kazanmış. Dolayısıyla annesiyle kardeşini evden gönderemiyoruz.

Annesine durumu anlattım ilk iş. Cevabı: "Bu ikinizin arasında olan bir şey, ben karışamam." oldu.

Eşim kardeşiyle konuştu ama değişen bir şey olmadı. Sanırım eşimin daha sert davranması gerekiyor, o konudaki yorumlar haklı.

Düzenleme: Kardeşi şifreyi değiştirmedi. Admin olduğu için internet sağlayıcısının sitesine girip benim telefonumun ve eşimin masaüstü bilgisayarının (ben kullanıyorum gün içinde) bağlantısını engelledi.
İnterneti kesmesini umursamıyor gibi davranın bir süre
Benim görümcemde örgümü vs saklardı (19 yaşındaydı bunları yaparken)
Bende canıma minnet zaten örmek istemiyordum deyip aramamıştım sonrasında ortaya çıkardı ama ben tamamlamadım annesi tamamladı mecburen
Çok şükür ki o günler geride kaldı artık bayramdan bayrama görüyorum görümceyi
Kaynanayı ancak 2 3 haftada 1
Çok aglamıştım zamanında eziyetlerinden ötürü

Modemi gizlice resetleyin. Hatta siyah maske takin , gercekci olsun.

Back