2 oğlum var. İlki tüp bebek ile oldu. İkincisi doğal yoldan.Hamile misiniz?
2 oğlum var. İlki tüp bebek ile oldu. İkincisi doğal yoldan.
Pco var bende ayrıca :)
ben bugün birşey öğrendim
sürekli ovulasyon testi yaparım
hep pik yakalarım değerlendiririz ama tutmayınca tutmuyor
iki düşük var sonrasında olmadı olmuyor
ovulasyon testlerinde pik yakalamak yumurtanın çatlayacagı anlamına gelmiyormuş
lh adet döngüsü ortası zaten yükselip inermiş
bu nedenle bugün doğal çatlamadıgı ihtimaline karşı çatlatma iğnesi oldum
bu çok farklı bi bilgi , şu an çok şaşkınım. lh testleri ne işe yarayacak peki , yani hangi gün çatladığını asla öğrenemeyeceğiz ?
peki koyu oldu errtesi gün denedik tuttu diyenlerin hep tesadüf mü acaba
bu çok farklı bi bilgi , şu an çok şaşkınım. lh testleri ne işe yarayacak peki , yani hangi gün çatladığını asla öğrenemeyeceğiz ?
peki koyu oldu errtesi gün denedik tuttu diyenlerin hep tesadüf mü acaba
ya evet resmen mucizevi bir olay.canım tek ilişki ile tutmuyor çogu kişinin
şimdi benim anladığım biz pik görünce telaşa kapılıyoruz ama pik demek yumurtlama olmasına daha en az 24 saat var demek
biz hazırda sperm olsun diye yolluyoruz
ve şunu da çok iyi anladım ki sperm ne kadar dinlenmişse o kadar uzun yasıyor kendi tezimi çürüttüm yani ne alakası var derdim arastırdım dogru bu
ayrıca yumurtanın çatlaması anlık bir olay tüplere inmesi en fazla 15 dk
sperm ise tüplere birkaç saatte ulaşıyor
yani öyle ince bir işki Rabbimden gelen inan mucize
çatlamanın adı o 24-36 saat kadar ama belkide 10 saate çatlıyor belki de 2 gün sonra büyük muamma bu yüzden en iyisi dr kontrolünde yumurta takibi
sen neden üzüldün kuzum?
ya evet resmen mucizevi bir olay.
üzülmemin sebebi lh hormonum düşük olduğu için 6 aydır deltacortil kullanıyorum . 6 ay sonra ov. testini daha yeni öğrendim ve bir an heveslendim çatladığı günü artık görebileceğim diye . ama tabii yine belirsizlikler ve şansa kalıyoruz demektir.v:)
yaptım kuralla uygun saat aynı sıvı alımı 2 saat önce bitti vs ama 18. gün en koyu hali olmasına rağmen diğer kadınlar gibi aynı olmadı bir tık silik oldu. şimdi adete 6 gün var , birazdan doktruma mail yazacağım yorum yapar belkisen testlerini düzenli yaptınmı canım?
çatlama sorunun var ise iğne var valla bir güzel çatlatıyor :)
yaptım kuralla uygun saat aynı sıvı alımı 2 saat önce bitti vs ama 18. gün en koyu hali olmasına rağmen diğer kadınlar gibi aynı olmadı bir tık silik oldu. şimdi adete 6 gün var , birazdan doktruma mail yazacağım yorum yapar belki
Yumurtlamam bazı aylar olmuyordu çünkü senin gibi adet döngülerim düzensiz ve çok uzun oluyordu. Bazı aylarsa oluyordu ve zamanında adet oluyodum. Sonra bir ay klomen kullandım ve hayatımda ilk kez 28. Günde adet oldum sonraki aysa kendi haline bıraktım ve hamile kaldım
Eğer çatlamazsa olucaktım doktor takip için çağırmıştı ama eşimin yurt dışı seyahati çıktı ve değerlendiremedik o ayı bende saldım gitti. zaten çatlarken olan ağrıları çok ağır hissetmiştim o ay dediğim gibi normale göre çokta erken adet olmuştum canım. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah benim eşimde de sorun vardı ona rağmen oldu bin şükür umut etmekten vazgeçmeyinmaşallah bebiş de büyümüş canım
sağlıkla kucagına al
sana birşey sorucam
klomenden sonra iğne oldunmu sen canım
Eğer çatlamazsa olucaktım doktor takip için çağırmıştı ama eşimin yurt dışı seyahati çıktı ve değerlendiremedik o ayı bende saldım gitti. zaten çatlarken olan ağrıları çok ağır hissetmiştim o ay dediğim gibi normale göre çokta erken adet olmuştum canım. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah benim eşimde de sorun vardı ona rağmen oldu bin şükür umut etmekten vazgeçmeyin
Gerçekten baya baya adet oluyomuş gibi ağrımıştı kuzummaşallah size kuzum
çatladıgı zaman hissettin dimi o müthiş ağrıları
bende bugün sabah 10 gibi başladı hala devam ediyor
iyi bari ben o ağrıları hissettiğim an ilişki oldu inşallah tutar yaGerçekten baya baya adet oluyomuş gibi ağrımıştı kuzum
peki vajinal akıntın da yogunlukta mı olmuyor? Yumurtlayacagın hafta acayip artıyor akıntı, çok ıslak oluyosun ordan da anlayabilirsin yani en ıslak oldugun zamanları degerlendirebilirsinArkadaşlar bir ay düzenli ovulasyon testi kullandım. maalesef adetim 52 gün sonra Dupha...n ile oldu. Zaten adetimin 21.günü kanda progesteronum düşük çıktı ve ben yumurtlamadığımı öğrenmiş oldum. Buradan bunu anlıyoruz. Adetlerim son 2 yıldır düzenli, bir geçen ay uzadı stresten.
Yaptığım ovulasyon testinde o kadar çok koyu kırmızı ve silik kırmızılar oldu ki hop oturup hop kalktım hiç sağlıklı sonuç alamadım. Yumurtalık yapım multifoliküler yani pco benzeri.. Bu ay yine denedim hep silik kırmızı gördüm. Şuan İnofolic Combi kullanıyorum.
Size sormak istediğim şu; hani bazı arkadaşlar "Ben yumurtladığım zaman sümüksü akışkan vaginal akıntım gelir hemen bundan anlarım yumurtladığımı,kasığımda ağrır" derler ya işte bende bundan hiç olmuyor.
Bu şekilde vaginal akıntısı olmayan, kasığı ağrımayan yani hiç belirtisi olmayıp ULTRASON'da yumrutladığını öğrenen arkadaşlar var mı?
Teorik olarak 30 günde adet gören bir insanın 14-15-16.günler yumurtlaması gerekir. Ben hiç anlayamıyorum. Yoksa ben hiç mi yumurtlamıyorum ne olur yardım edin, çok kafaya taktım bunu.
Bana ovulasyon testi, ateş ölçme demeyin ne olur.
peki vajinal akıntın da yogunlukta mı olmuyor? Yumurtlayacagın hafta acayip artıyor akıntı, çok ıslak oluyosun ordan da anlayabilirsin yani en ıslak oldugun zamanları degerlendirebilirsin
bende erken gebelik testi yaptım 5 gün kala negatifti. zaten poztif olacağını düşünmüyorum artık. kahverengi akıntı da var. gelse adetimde yeniden umutlarımız yeşerse. bende ovulasyon takibine gireceğim USG'ye. bakalım neler olacak.
canım herkesn yapısı farklıdır sende artış oldugu zamanları degerlerndr gün aşırı, mesela bazılarnda yumurtlama kanaması geliyor bazıları agrıyla hissediyor bazıları ateşinin arttıgını söylüyor falan adetin düzensizse gününü bulmak zor farklı zamanlarda oluyor.oluyor ama şu iki parmak arasına vaginal sıvıyı alıp böyle yok uzuyormuş ordan anlaşılıyormuş gibi bir akıntı değil. varginal akıntıda artış oluyor evet