Gebeliğe Hazırlık İmdat! Yumurtladığım günü anlayamıyorum :(

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaşlar bir ay düzenli ovulasyon testi kullandım. maalesef adetim 52 gün sonra Dupha...n ile oldu. Zaten adetimin 21.günü kanda progesteronum düşük çıktı ve ben yumurtlamadığımı öğrenmiş oldum. Buradan bunu anlıyoruz. Adetlerim son 2 yıldır düzenli, bir geçen ay uzadı stresten.

Yaptığım ovulasyon testinde o kadar çok koyu kırmızı ve silik kırmızılar oldu ki hop oturup hop kalktım hiç sağlıklı sonuç alamadım. Yumurtalık yapım multifoliküler yani pco benzeri.. Bu ay yine denedim hep silik kırmızı gördüm. Şuan İnofolic Combi kullanıyorum.

Size sormak istediğim şu; hani bazı arkadaşlar
"Ben yumurtladığım zaman sümüksü akışkan vaginal akıntım gelir hemen bundan anlarım yumurtladığımı,kasığımda ağrır" derler ya işte bende bundan hiç olmuyor.

Bu şekilde vaginal akıntısı olmayan, kasığı ağrımayan yani hiç belirtisi olmayıp ULTRASON'da yumrutladığını öğrenen arkadaşlar var mı?

Teorik olarak 30 günde adet gören bir insanın 14-15-16.günler yumurtlaması gerekir. Ben hiç anlayamıyorum. Yoksa ben hiç mi yumurtlamıyorum ne olur yardım edin, çok kafaya taktım bunu. :KK43:

Bana ovulasyon testi, ateş ölçme demeyin ne olur. :KK43:
Gebe kalabildiniz mi

Arkadaşlar bir ay düzenli ovulasyon testi kullandım. maalesef adetim 52 gün sonra Dupha...n ile oldu. Zaten adetimin 21.günü kanda progesteronum düşük çıktı ve ben yumurtlamadığımı öğrenmiş oldum. Buradan bunu anlıyoruz. Adetlerim son 2 yıldır düzenli, bir geçen ay uzadı stresten.

Yaptığım ovulasyon testinde o kadar çok koyu kırmızı ve silik kırmızılar oldu ki hop oturup hop kalktım hiç sağlıklı sonuç alamadım. Yumurtalık yapım multifoliküler yani pco benzeri.. Bu ay yine denedim hep silik kırmızı gördüm. Şuan İnofolic Combi kullanıyorum.

"Ben yumurtladığım zaman sümüksü akışkan vaginal akıntım gelir hemen bundan anlarım yumurtladığımı,kasığımda ağrır" derler ya işte bende bundan hiç olmuyor.

Bu şekilde vaginal akıntısı olmayan, kasığı ağrımayan yani hiç belirtisi olmayıp ULTRASON'da yumrutladığını öğrenen arkadaşlar var mı?

Teorik olarak 30 günde adet gören bir insanın 14-15-16.günler yumurtlaması gerekir. Ben hiç anlayamıyorum. Yoksa ben hiç mi yumurtlamıyorum ne olur yardım edin, çok kafaya taktım bunu. :KK43:

Herkesin yumurtlamasi bir olmuyor anlattigin yumurtlama tarihleri sadece genel.mesela ben adetimin geciktigi hafta yumurtlamisim ve o sekilde hamile kaldim

Herkesin yumurtlamasi bir olmuyor anlattigin yumurtlama tarihleri sadece genel.mesela ben adetimin geciktigi hafta yumurtlamisim ve o sekilde hamile kaldim
Bana da el atar mısınız :)
İlk kez ovulasyon kullanıyorum
İki çizgi olduğu zaman ve ertesi gün ilişki öneriliyor
Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında

Tesekkur ederim hayirlisiyla en kisa zamanda size de nasip etsin Allah insallah
kaç günde bir adet görüyordunuz? en son kaç gündür olmamışsınız ve ne zaman yumurtlamışsınız? ay ne güzel bende keşke yumurtlayabilsem 2 ayda bir adet gördüğüm için yumurtlama yok :)

kaç günde bir adet görüyordunuz? en son kaç gündür olmamışsınız ve ne zaman yumurtlamışsınız? ay ne güzel bende keşke yumurtlayabilsem 2 ayda bir adet gördüğüm için yumurtlama yok :)
30 gunde bir adet goruyordum ama hipotiroit hastasiyim ilaclarimi ihmal edersem bu sure uzayabiliyordu.o donem ilaclarimi falan ihmal etmedim ama adetim gecikti korunuyorduk ama bi hafta gectigi icin hamilelikten suphelenip evde test yaptim negatif kan verdim negatif cikti.ben zaten boyle bi donemde yumurtlamam diyerek korunmadik ama meger o donem yumurtlamisim hala adetbolmayinca bi sıkıntı var diye kadin doguma gittim ve hamileligim cok basinda oldugumj ogrendim beta hcg 56ydi ogrendigimde.son adet tarihim 8 aralikti doktorum 29 aralim olarak guncelledi 21 gunluk bi gec yumurtlama hikayesi :)

30 gunde bir adet goruyordum ama hipotiroit hastasiyim ilaclarimi ihmal edersem bu sure uzayabiliyordu.o donem ilaclarimi falan ihmal etmedim ama adetim gecikti korunuyorduk ama bi hafta gectigi icin hamilelikten suphelenip evde test yaptim negatif kan verdim negatif cikti.ben zaten boyle bi donemde yumurtlamam diyerek korunmadik ama meger o donem yumurtlamisim hala adetbolmayinca bi sıkıntı var diye kadin doguma gittim ve hamileligim cok basinda oldugumj ogrendim beta hcg 56ydi ogrendigimde.son adet tarihim 8 aralikti doktorum 29 aralim olarak guncelledi 21 gunluk bi gec yumurtlama hikayesi :)
arkadaşım Allah tamamına erdirsin inşallah.darısı başımıza..

4A7DEA2D-9AF5-45CC-82CF-28EAA5CA4A7A.jpeg Merhabalar...
Ben 2.5 aylık evliyim ve eşimle bebeğimiz olsun istiyoruz. Evlendiğimizden bu yana hiç korunmadık. Normalde adet döngüm 30 gün fakat evlendikten sonra bazı gecikmeler yaşadım. İlk ay 15 gün geçti ikinci ay 4 gün geçti. Bu yüzden yumurtlama günümü pek hesaplayamadım. Doktora gittim yeni evli olduğun için normal gecikmeler dedi. Folidoce verdi. Gebelik düşünüyorsan kullan diye. Kullanmaya başladım şimdi ise ovülasyon testi sipariş ettim internetten 30’lu olanlardan. Yumurtlama günümü net bileyim diye. 12.10.2018 de adet oldum ve bugün 22.10.2018 ovülasyon testi yaptım silik çıktı. Ovülasyon testine göre ne zaman denemem gerektiğini bilmiyorum. Çizgi nasıl olunca ilişkiye girmem gerek ? İlişkiden sonra nelere dikkat etmem gerek ? Bilgilendiren olursa çok mutlu olurum. Görseli ekliyorum... Biraz uzun oldu kusura bakmayın :))
Not : laboquick testini kullanıyorum.

Eki Görüntüle 2200280 Merhabalar...
Ben 2.5 aylık evliyim ve eşimle bebeğimiz olsun istiyoruz. Evlendiğimizden bu yana hiç korunmadık. Normalde adet döngüm 30 gün fakat evlendikten sonra bazı gecikmeler yaşadım. İlk ay 15 gün geçti ikinci ay 4 gün geçti. Bu yüzden yumurtlama günümü pek hesaplayamadım. Doktora gittim yeni evli olduğun için normal gecikmeler dedi. Folidoce verdi. Gebelik düşünüyorsan kullan diye. Kullanmaya başladım şimdi ise ovülasyon testi sipariş ettim internetten 30’lu olanlardan. Yumurtlama günümü net bileyim diye. 12.10.2018 de adet oldum ve bugün 22.10.2018 ovülasyon testi yaptım silik çıktı. Ovülasyon testine göre ne zaman denemem gerektiğini bilmiyorum. Çizgi nasıl olunca ilişkiye girmem gerek ? İlişkiden sonra nelere dikkat etmem gerek ? Bilgilendiren olursa çok mutlu olurum. Görseli ekliyorum... Biraz uzun oldu kusura bakmayın :))
Not : laboquick testini kullanıyorum.
Kuzum cok yeni evlisin daha kendini kasma zaten olur.teste gelince adetin biter bitmez baslasan daha iyi olurdu ama artik zaman gecmis.sen yapmaya devam et 2 cizgide kopkoyu olunca iliski ardarda olsun hemen kalkma iliskiden sonra en az yarim saat yat.baska bisey yapmana gerek yok

Kuzum cok yeni evlisin daha kendini kasma zaten olur.teste gelince adetin biter bitmez baslasan daha iyi olurdu ama artik zaman gecmis.sen yapmaya devam et 2 cizgide kopkoyu olunca iliski ardarda olsun hemen kalkma iliskiden sonra en az yarim saat yat.baska bisey yapmana gerek yok

Çok teşekkür ederim cevap verdiğin için. Ama eşimin işinden dolayı doğudayız ve burada pek gezip tozulacak bir yer yok bari bebek büyütelim diyoruz ☺️

anladım canım öncelikle teşekkür ederim bilgilendirme için.
Doktor normal ultrasondan karnıma bakıp yumurtan duruyor henüz atılmamış demişti. Hem de 2 kez oldu bu farklı zamanlarda. Karnıma bakıp yumurtamı görmesi mantıklı mı?
Evet benimde karından bakıp yumurtalarımı gördü. Olabilir yani

Tebrik ederim hamile kalmışsın? Nasıl oldu? Neler kullandın sağlıkla kucağına al 🤲🏻

Ben de hiç anlamıyorum 2 aydır adetim düzensizleşti bugün regl olmam lazım ama belirttim hiç yok yine gecikme yaşayacağım belli.. Bir an evvel tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum böyle olunca

Tebrik ederim hamile kalmışsın? Nasıl oldu? Neler kullandın sağlıkla kucağına al 🤲🏻
Arkadaşlar ben soğan kürü ile hamile kaldım. Kendiliğinden. Ve bazı otlar içtim. Normal yoldan gebe kalabileceğime inandım artık bıraktım 5-6 ay hiç takmayacağım kafama Bebek işini unutacağım dedim kendiliğinden oldu.

erhaba Arkadaşlarım;

Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum. Neler hissettiğimizi bizim gibi tedaviler, operasyonlar geçirenler anlar. Kısaca sizlere hamileliğimin nasıl oluştuğundan bahsetmek istiyorum. Amacım başımdan geçenleri minik bir şekilde anlatmak belki sizlere de bir yararı olur. 🙏🏻 Bu mesajı okuyan arkadaşım, Allah senin kalbine göre kat kat güzellikler versin. Ben böyle mesajları okuyunca her zaman içimden o kişiye dua ederim. Ama her zaman kalbimin bir köşesi sızım sızım sızlardı.Siz bunu kendinize yapmayın lütfen olur mu?

Yaklaşık 3,5 yıllık evliyim. Ocak 2018 den beri bebek istiyorduk. Benim adetlerim hep düzensizdi.Hep 2 ayda bir adet görüyordum. Adetin 3. günü yaptığım testlerde LH,FSH ımdan yüksek çıkıyordu. Gerçi 20 yaşından beri başıma gelecekleri biliyordum. PCO Like (pco benzeri) yumurtalık yapım var. Kilo yok,tüylenme yok. Sadece adetlerim düzensizdi.

Dayanamadım adetimin 21.günü progesteron testi yaptırdım. Dr bana yumurtlaman yok gebe kalman zor dedi. Aslında biliyordum ama yüzüme denilince çok kötü oldu.Dudağımı büküp oradan çıktım. O gün hala aklımda.Caddeler boyunca bağıra bağıra ağladım.Sonra Proftan randevu aldım. Elimdeki tahlillere baktı. Kendisini bilşyorum ülkenin en iyilerinden, mesleğim gereği ortak tanıdıklarımızda var. Bana "sen kendiliğinden gebe kalırsın.Sana yumurta takibi yapalım adım adım ilerleyelim.Şuan tüp bebeklik durum yok" dedi. Tabi ben hemen olmalı neden olmuyor diye içimden hep kendimi yedim. Bana İnofolic Combi yazdı. Bunu sabah akşam kullanacaksın doz atlamayacaksın yoksa işe yaramaz dedi. İnositol üzerine tıbbi litaratürler taradım. İlaca başladım. (Yaklaşık 7 ay kullandım işe yaramadı) Benden HSG, AMH,SPERMİYOGRAM istedi. Bende devlete gittim bunları yaptırdık. AMH:5.8 çıktı. Rahim filmi normal çıktı hey mübarek..Spermiyogram normal çıktı(ileri hareket zayıftı azıcık ama çok önemli değil) Yani durum tamamen benlik arkadaşlar. Bu arada ovulasyon testleri sipariş ediyorum.50 LİK kutuda. yapıyorum ama LH çılgın gibi sürekli pik yapıyor iniyor. Beni çıldırttı. Psikolojim bozuldu. Bıraktım.

Tabi bu arada polenler yiyorum,krill yağı kullanıyorum.Ekmeği kestim,tatlı asla yok.Allah ne verdiyse uyguluyorum ..

Sonra ben işim gereği tüm tedavi aşamalarını bildiğim için neden "özele para verelim aslan gibi süper herşey var devletimizde" dedim. Buradaki İnfertilite Polk başvurdum. Her ay bir asistan muayene etti tabi uzman bulmak zor. Önce ovulasyon takibine başladım.Adetin 10.günü gittim dr sende ovulasyon yok.Klomene başlayalım dedi beni gönderdi. Sonraki ay gittim Hemorojik kist oluşmuş dedi, doğum kontrol hapı verdi. Tabi psikolojim alt üst. (Bu arada doğum kontrole başlamadan adetlerim hem geç geliyor adet söktürücü kullanıyorum)
Sonra 2 ay Klomen,Çatlatma iğnesi kullandım. Aşılama yaptılar. Olmadı.

Sonra dediler senin yaşın 35 hemen iğnelere geçelim. Rapora koşturdum, ilaçları aldım. 2 kere de bu şekilde aşılama tedavisi oldum. 3. aşılamam kimyasal gebelik ile sonuçlandı. Rahim içim o kadar düzgündü ki dr hayret etti nasıl kanamam başladı nasıl böyle oldu diye. Sonra pıhtılaşma testleri yaptırdım onlarda normal çıktı.

Kimyasal gebelik oldu kanamam var ben hala koşturuyorum.Devlette Doçente gittim sağolsun bana uzun uzun anlattı. Tabi ben Promotil men, promotil women kullanıyoruz eşimle her ay falan neler neler..Doçent bana kızdı. "Bu işleri az buçuk biliyorsun, senin derdin inanmaman. Senin AMH iyi neden bu takviyeyi alıyorsun parana yazık.Ben sana nasıl tüp bebek yapayım. AMH 5.8 .Yaşın o kadarda ileri değil.Git bir daha gelme.' dedi :) Başka bir özel hastaneye gittim.'Hemen tüp bebek yapalım yaş geçiyor' diye bastırdılar.

kimyasal gebelikten sonra:

1. AY : Ben Soğan Kürü yapmaya başladım. Adetimin 8. günü başladım. Sabah akşam forumda bahsedildiği gibi 1'er bardak aç karnıma içtim.12 gün sürdü çünkü ara kanamam oldu. Dr gittim bana yine tedavi başladı. Başladık yine gebelik olmadı. Sonra adet gördüm yine.

İŞTE burada karar verdim.
Ben bitkilerin gücüne inanan bir insanım. Belki de gerçekten benim derdim 'Gebe kalabileceğime İnanmamak'. İçimden hep esmalar çektim ve hep şunu tekrarladım 'Gebe kalacağım' Geceleri ellerimi karnıma koydum ve defalarca tekrarladım. Bu sefer adetimin 8.günü yeniden Soğan kürü başladım. 10 gün kullanmaya dua ederek niyet ettim. Hiç aksatmadan kullandım. Kullanımımın 3.günü öyle yakıcı bir şeffar sıvı geldi ki genital bölge kaşınmaktan yara olur gibi oldu bir daha olmadı.
Ayrıca adetimin 1.-10. günleri arası sabah adaçayı; akşamları civanperçemi+çoban çantası+testere dişli aslan pençesini bal katarak içtim.İçimden çok tekrarladım, enerji gönderdim kendime. Ovulasyon testi yaptım. Arkadaşlar inanılmaz o çılgın LH terbiye olmuş.Adetimin 15.günü pik oldu.18 gün ovulasyon vardı.tabi 10-20 gün arası değerlendirdik günaşırı.

Sonrasında o kadar boşverdim ki, o kadar işle meşguldüm ki...Kahve çay..yemedeiğim cips, paket gıda allah ne verdiyse yedim. Ama hep karın ağrım var adet olacakmış gibi. Sonra 5 gün kala test yaptım derinden silik çizgiçıktı. Sonra olan oldu işte..

Allah tamamına erdirsin inşallah. Okuyan arkadaşım ben sana dua ediyorum. Sende bana dua ederek enerjini gönder olur mu?

Not: bu içtiğim çaylar kendi tercihim. Ben kendime yaptığımı anlattım. Siz yine de dr danışın.

X