- 27 Aralık 2011
- 63.350
- 61.081
- 898
- Konu Sahibi Son Edebiyat
-
Sahip kelimesini kelime olarak kastmiyorum tabii ki.
Ama eşi olmadan 15 gün yaşayamayacak duruma gelen biri eşine bağımlıdır hanımefendi, başka bir şey değil.
Bakın ben şunu diyorum.
Ben ilk başta eşimden 4 hafta beklemesini istemezdim. İlk fırsatta git derdim. Gitmesi lazım zaten. Her ne kadar durumu iyi olsa da bir gün bile önemli, kaldı ki yurtdışında.
Bana göre, bakın tekrar ediyorum bana göre, 4 hafta beklemesini istemesinin altındaki nedenler bekletmesi için sebep değil böyle bir durumda. Adam bayram ziyaretine gitmiyor.
Peki ben de size şunu sorayım, "ablanın durumu nasılsa iyi, bir ay bekle yanımda" deyip eşinizi bekletseniz ve durum bir anda değişip ablasına bir şey olsa, siz bunun vicdanının altından kalkabilir miydiniz? Ben kalkamazdım, "beklemesini istemezdim" dememin asıl sebebi de bu.
Ama onun abşası dört aydır kanser hemen gitmedi ki çünkü annesi gitti ben sonra gidicem dedi sonra bi baktım görümceyle koca karar vermiş bile gününe kadar ben onlardan duydum emrivaki gibi vize işlemlerine başlanıldı
Peki , eşiniz haber vermeden biletini vs tüm hazırlıkları yapsa, size bunun haberini vermeden çıkıp gitse..
hiç mi tepki vermeyeceksiniz ?
Ablasının durumu iyi diyor konu sahibi..
Hatta beraber gitmeyi bile düşünmüşken , habersiz bırakılıp gitmesi kadar kötü bir durum olamaz herhalde..
Kesinlikle ben ondan bu düşünceyi bu saygıyı bekledim parada beklemedim ekmek aş derkende sadece bir ihtiyacın var mı benim halledebileceğim bak ben on beş gün yokum demesini kastettim
Şimdi kapının anahtar deliğinden açmaya çalışılıyor gibi ses geliyor yüzüm kıpkırmızı oldu korkudan bu saatte napayım dua ediyorum korkudan sıkıntıdan
Sahip kelimesini kelime olarak kastmiyorum tabii ki.
Ama eşi olmadan 15 gün yaşayamayacak duruma gelen biri eşine bağımlıdır hanımefendi, başka bir şey değil.
Bakın ben şunu diyorum.
Ben ilk başta eşimden 4 hafta beklemesini istemezdim. İlk fırsatta git derdim. Gitmesi lazım zaten. Her ne kadar durumu iyi olsa da bir gün bile önemli, kaldı ki yurtdışında.
Bana göre, bakın tekrar ediyorum bana göre, 4 hafta beklemesini istemesinin altındaki nedenler bekletmesi için sebep değil böyle bir durumda. Adam bayram ziyaretine gitmiyor.
Peki ben de size şunu sorayım, "ablanın durumu nasılsa iyi, bir ay bekle yanımda" deyip eşinizi bekletseniz ve durum bir anda değişip ablasına bir şey olsa, siz bunun vicdanının altından kalkabilir miydiniz? Ben kalkamazdım, "beklemesini istemezdim" dememin asıl sebebi de bu.
Çok affedersiniz ama şurada ilk mesajdan beri çizdiğiniz tablo bambaşka.Eşinin gitmesinden etkilenmek onun yokluğunu hissetmek ona bağımlı olduğumu göstermez
Üstelik yurtdışı telefondan bile ulaşamıycam bir meçhule gitmiş gibi geliyor
Ben bir kaç kişinin de sormuş olmasına rağmen ''eşinizin neden size haber vermeden gittiği'' sorularına cevap vermemenizi anlayamadım
Sizce sebep nedir, ne olabilir ya da?
Huy Meselesi bence ortada bir yanlış anlaşılma var
belki bilet haber verilmeden alınmıştır da
"gitme" öyle haber vermeden falan değil ki
vize işlemlerine başlanıldığını biliyormuş konu sahibi
avrupa olsa nereden baksan 15 gün lazım, ABD olsa daha fazla
hadi acil vize olsa 6-10 gün
yani sadece emrivaki yapılmış ama habersiz gitmek yok bence bu konuda
ayrıca
doktorlar ne derse desin
kanser belli olmuyor
metastaz yapmış oluyor, farkedilmemiş oluyor, 15 günde bitiriyor insanı...
bence bu konu aralarında konuşulduğunda, konu sahibinin ısrarcı tavrı belliymiş 1 ay bekleme konusunda, uzlaşamamışlar...
Konu sahibinin anlatımı farklı olsaydı ben de niye son dakika söylediğini eleştirirdim haklısınız.Tabi ki de kalkamam.
Benim demek istediğim şu ;
Bakın bekleyip beklememesi değil , sizin ele aldığınız konu budur, benim ele aldığım konu neden haber vermeyişidir..
Eşine , haber verse kim bir o da git diyecekti '' selam söyle çok geçmiş olsun dileklerimi ilet bende en kısa zamanda orada olacağım vs '' diyecekti , bekleyelim vs demeden önce ? Bilemeyiz ki .
Ama biletini al , çık git ani bir olay olmuş anlattığına göre , bu durum da insan kendisine bir haber verilmesine bekler.
Sonuçta onunda ablası sayılır. haber vermeliydi ..
Hani derler ya buralarda..
A eşinden mi izin alıyorsun bir yere giderken ?
Kimileri de cevap verirdi hani..
Yok canım ne izin alması haberleşiyoruz derlerdi..
Hani bu evlilikte iletişim hani bu evlilikte haberleşme ?
diye içimden geçirdim bu düşünceleri :) neyse..
Ha bir de, kesinlikle vicdan konusunda haklısın , bekleme konusunda da haklısınız.
Dediğim gibi ben sorunun başına , neden çıktığına bakar, durumu ordan çözmeye çalışırım genelde..
Çok affedersiniz ama şurada ilk mesajdan beri çizdiğiniz tablo bambaşka.
Tek başına yapamayan bir kadın tablosu var en başından beri, eşinin yokluğunu hissetmekten ziyade.
Öyledir, değildir bilemem; ben sadeve mesajlarınızdan anladığımı, düşüncelerimi yazıyorum. Ki benim düşüncemdeki çoğu insandan aynı yorumu aldığınıza göre böyle düşünen tek kişi değilim sanırım.
Ya eşimle görümcem ayarlamış ben öğrendim iki hafta önce ama bana hiççç bir şey denmeden günler alınmış vazgeçirmeye çalıştım dinlemedi banada beraber gideceğiz diyordu çünkü hiç umrunda değil birde ben ölsemde kalsamda sahiplenmiyor bana varsa yoksa ailesi beni servise bindirmeye razı annesi binince binme kıskanıyorum diyip gidip arabayla alıyor banada servise bin git diyor bu son olayda tuzu biberi oldu
Ya eşimle görümcem ayarlamış ben öğrendim iki hafta önce ama bana hiççç bir şey denmeden günler alınmış vazgeçirmeye çalıştım dinlemedi banada beraber gideceğiz diyordu çünkü hiç umrunda değil birde ben ölsemde kalsamda sahiplenmiyor bana varsa yoksa ailesi beni servise bindirmeye razı annesi binince binme kıskanıyorum diyip gidip arabayla alıyor banada servise bin git diyor bu son olayda tuzu biberi oldu
Kesinlikle ben ondan bu düşünceyi bu saygıyı bekledim parada beklemedim ekmek aş derkende sadece bir ihtiyacın var mı benim halledebileceğim bak ben on beş gün yokum demesini kastettim
Şimdi kapının anahtar deliğinden açmaya çalışılıyor gibi ses geliyor yüzüm kıpkırmızı oldu korkudan bu saatte napayım dua ediyorum korkudan sıkıntıdan
İşte ben o ''vazgeçirmeye çalıştım ama dinlemedi'' kısmını önemsiyorum
Neden dinlemedi yani açıklaması neydi? Bence burası çok önemli
Valla canım ben konunun başına baktım , konu içerisinde ki mesajların her birine göz gezdiremedim.
Öyle diyorsanız öyledir.
Ama haber vermeden gitmişse , vize işlemlerinden haberi olması demek gideceği günü kesin olarak bilmek demekte değil sonuçta..
"Çoğu insan" tam tersimi söylemiş haklısınız : )Çoğu insan sizin tam tersinizi söylüyor iyi okuyun bir kere siz olaya farklı bakıyorsunuz başından bağımlı olan birilerine siz olmayın böyle konuşanları çok gördük de
Eşinizin yerinde olsaydım böyle aciz bir insanla evlendiğim için utanırdım.
eşiniz yapması gerekeni yapmış, siz söylüyorsunuz evli bir kadın tek başına evde durabilir genç kız değilsiniz ki korkasınız, ha olur korkarsanız yok mu yanınıza gelecek birileri. ablasına bişey olsa ömrü billah affedemezdi sizi.
'SAHİP' mi
kocanız olmadan napıyordunuz allah aşkına
ya da allah muhafaza evlenip de bir sahip bulamasaydınız
sahipsiz kalmak nedir Allah aşkınaBu kadar acizlik yeminle midemi bulandırıyo... ilan verin belki sahiplenmek isteyen birileri çıkar.... tövbe tövbeeee... sinirlendim gece gece
Belki de durumu ağırlaştı apar topar gitmek zorunda kaldılar belki kardeşi gelmelerini istemiştir hastalık bu empati kurun biraz.
Ayrıca ortada boşanmak yok bu sizin uydurmanız. Çocuk değilsiniz kendi başınızın çaresine bakabilirsiniz neden ortada kalmış gibi davranıyorsunuz eşinize destek olacağınıza?
bende sürekli sahipsiz kaldım ekmeğim aşım varmı sormadı gibi laflarına fena takıldım eşiniz olmasa hiç birşey yapamıcaksınız demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?