• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmdat ölüyorum boşanacak mıyım şimdi

Seninle gideceğim diye önceden söz verip sonradan sizi satıp haberiniz olmadan ablasını alıp naniiiik yapıp gitse yine bu kadar rahat olur muydunuz acaba
Bilmiyorum, ben tüm aile beraberken bir ay beklemesini istemezdim muhtemelen. O noktada zaten sizinle ayrılıyoruz. Ben kendi ailemden biri söz konusu olsa kocamı beklemezdim çünkü.

Karısının haberi olmadan neden gitmiş diyenler çoğunlukta
Sebep sonuç ilişkisi diye bir şey duydunuz mu hiç? Neden adam eşine bir haber bile vermeden uçak bileti alıp yurt dışına çıksın ki, semt değiştirmemiş yurt dışına başka bir ülkeye gitmiş
Konu sahibi eşinizle aranızda iletişim sorunu var belli ki ve eşiniz sizin zaten tepki göstereceğinizi baştan bilmiş olmalı ki söyleme gereği duymamış; ya da söylememeyi tercih etmiş diyelim. Karı koca ilişkisinde olmaması gereken bir durum elbet ama abi kardeş ilişkisinin de olmazsa olmazları vardır bana göre

Son düzenleme:
burada konu sahıbı korkudan sahıpsız demek ıstemıs bence :KK66:
Aynı minvalde diğer mesajları da var. Ben 26 yaşında, evli bir öğretmenin, sağlık gibi elzem bir konu varken başında erkek olmasına bu kadar takılmasını anlayamıyorum çünkü. Birine bağlı olmakla bağımlı olmak arasında çok fark var.
Ama neticede yapı meselesi, herkes aynı yapıda olacak diye bir şey yok.

Bilmiyorum, ben tüm aile beraberken bir ay beklemesini istemezdim muhtemelen. O noktada zaten sizinle ayrılıyoruz. Ben kendi ailemden biri söz konusu olsa kocamı beklemezdim çünkü.

Ama onun abşası dört aydır kanser hemen gitmedi ki çünkü annesi gitti ben sonra gidicem dedi sonra bi baktım görümceyle koca karar vermiş bile gününe kadar ben onlardan duydum emrivaki gibi vize işlemlerine başlanıldı

Benim de kimsem yok beni saymadı gitti en çok buna kızıyorum beni saymamasına ben dış kapının dış mandalı değilim ki fikrimi bile almadı elektrik gitmesin diye dua ediyorum gece en ufak bi tıkırtıda korkudan ödüm patlıyor daha sekiz aylık evliyim bende

Ben de çok korkarım. Korkmasak iyi ama korkuyoruz işte. Eşim geceye giderdi. Ben güneş doğana kadar beklerdim. Gurbet olunca bir de... Sizi anlıyorum.
Allah yardımcınız olsun.

Durumu ağır olmasa da yanında olmak istemiştir eşiniz ama bu şekilde sizi inciterek değil. Neden?
Allah korusun iki dakika sonra hayatta olmayabiliriz. Gidipte dönmemek, dönüpte bulmamak var.

Rabbim şifa versin inş görümcenize...

Aynı minvalde diğer mesajları da var. Ben 26 yaşında, evli bir öğretmenin, sağlık gibi elzem bir konu varken başında erkek olmasına bu kadar takılmasını anlayamıyorum çünkü. Birine bağlı olmakla bağımlı olmak arasında çok fark var.
Ama neticede yapı meselesi, herkes aynı yapıda olacak diye bir şey yok.

Ne alaka ya bağımlı olduğumu nasıl uydurdunuz sahibim dedim diye mi bende onun sahibi oluyorum pardon burda efendi köle ilişkisinden bahsetmiyoruz

Evet çünkü eşinin gitmesini istememesinin nedeni sahipsiz bırakılmama isteği. Pardon da nereye takılı kalacağım başka?

Benim kendi, şahsi yorumum net. Ailemden biri yurtdışında yaşayıp kanser olsa ve ailemde ben hariç herkes yanında olsa, eşim böyle bir durumda destek olmaktansa bir ay beklememi istese "amaaan nasılsa iyiymiş beklesin madem" demem, giderim. Bu BENİM yorumumdur. Siz gitmezsiniz, bu sizin yorumunuzdur. Bu kadar basit aslında konu.

Peki , eşiniz haber vermeden biletini vs tüm hazırlıkları yapsa, size bunun haberini vermeden çıkıp gitse..
hiç mi tepki vermeyeceksiniz ?

Ablasının durumu iyi diyor konu sahibi..
Hatta beraber gitmeyi bile düşünmüşken , habersiz bırakılıp gitmesi kadar kötü bir durum olamaz herhalde..

Sağlık kadar değerli birşey görmüyorum hayattaa. Heleki bahsettiğiniz problem çook buyuk. Kadının eşi yanında olabilir , kardeş ayrı eş ayrı. Herkes kendi yerine bullunur.
birisi de " gitse nolcak onunla iğleşicek mi"i gibi bişy demiş, blki iğlşmiycek ,blki bi sonraki gun olecek ama enazından giden kişi son kez de olsa gormuş olacak kardeşini...
bu durumlarda sanırım biraz daha hoşgorulu olmamız gerek

aynen. maddiyat ve korku var.

Olabilir de olmaya bilir de..

Kim nasıl yaşıyor hangi şartlarda geçiniyor bilmeden yapıyoruz tüm konulara..

Tek kalmaktan bir çok insan korkar, mesela bende korkarım..
Evli bir çift var, haber verme gereksiniminde bile bulunmayan bir koca çıkıp gidiyor..
Haber vermeden aniden çıkıp gidişine mi şok olayım, yoksa gitmeden ''hayatım bir şeye ihtiyacın olur , şöyle yaparsın böyle yaparsın kendine dikkat et '' dememesine mi şok olayım bilemedim..

Bu sözü bekledi belki de..

Bu sözleri duymak istemesi, kendi ayakları üzerinde duramayacağı anlamına gelmez.
Bu ilgidir, anlayıştır, düşüncedir.
Ablası onun ailesi ise, bu kadında onun ailesinden bir parça sonuçta.
Düşünmek zorundaydı..

Hata en başında..

tabı kı hastalık bu heralde gıdecek. ben kayınperderımın yanına her gun gıttım kızı gıtmezken, gecelere kadar yanındaydık..nikahtan sonra bıle adamın yanında oturduk 3-4 saat! sadece eşimi ve benı ıstedı yanında ve ölürkende ıkımızın kollarına yıgıldı sokakta..hastalık bu.. kımsenin bu konuda vıcdansız oldugunu sanmıyorum' ama bır yandan dıger tarafı yapıcam dıye diğer yandan da bu tarafı yıkması iyi degıl... ama son anda nıye dönüş yaptı ve eşine söylemedı? eşine '' ben bıletı alıp gıdıyorum, ablamın durumu böyle böyleymıs, '' derdı ve konu sahıbı ısterse kendını paralasın takmazdı
ama nıye söyleme geregı duymadı?

Yemegin asin var mi demissiniz de anladigim kadariyla calisiyorsunuz. 1 ay sonra iznim basliyordu iznimi beklemedi demissiniz. Yani işiniz var maasiniz da var ac kalacak degilsiniz ya yoksa yanlis mi yazdiniz kendinizle celisiyorsunuz.

Kocanizin size sormadan cekip gitmesi kabullenilecek bir davranis degil kesinlikle orda haklisiniz. Yani bilet aliyor herseyi yapiyor ablasini yegenlerini aliyor gidiyor sizin nasil haberiniz olmadi anlayamadim nasil gizli gizli yapti bu kadar isi? Kanser isi hic belli olmaz iyi giderken birden kotuye de gidebilir, kanser hep risklidir, yani kocanizin aniden gitmesini anliyorum ki ben de beklemezdim, ama size soylemeliydi.

Geceleri tek kalmakta hic zorlanmayan bir insanim ama her insan bir degil. Bir arkadaşınız akrabaniz yegeniniz sizle kalsaydi? Son olarak kocaniz gelsin sakince bir konusun hemen bosanma lafini etmeyin. Açıklaması neymis bir dinleyin derim ben. Hemen bosanma kelimesini agziniza almayin.

Ne alaka ya bağımlı olduğumu nasıl uydurdunuz sahibim dedim diye mi bende onun sahibi oluyorum pardon burda efendi köle ilişkisinden bahsetmiyoruz
Sahip kelimesini kelime olarak kastmiyorum tabii ki.
Ama eşi olmadan 15 gün yaşayamayacak duruma gelen biri eşine bağımlıdır hanımefendi, başka bir şey değil.

Peki , eşiniz haber vermeden biletini vs tüm hazırlıkları yapsa, size bunun haberini vermeden çıkıp gitse..
hiç mi tepki vermeyeceksiniz ?

Ablasının durumu iyi diyor konu sahibi..
Hatta beraber gitmeyi bile düşünmüşken , habersiz bırakılıp gitmesi kadar kötü bir durum olamaz herhalde..

Bakın ben şunu diyorum.
Ben ilk başta eşimden 4 hafta beklemesini istemezdim. İlk fırsatta git derdim. Gitmesi lazım zaten. Her ne kadar durumu iyi olsa da bir gün bile önemli, kaldı ki yurtdışında.

Bana göre, bakın tekrar ediyorum bana göre, 4 hafta beklemesini istemesinin altındaki nedenler bekletmesi için sebep değil böyle bir durumda. Adam bayram ziyaretine gitmiyor.

Peki ben de size şunu sorayım, "ablanın durumu nasılsa iyi, bir ay bekle yanımda" deyip eşinizi bekletseniz ve durum bir anda değişip ablasına bir şey olsa, siz bunun vicdanının altından kalkabilir miydiniz? Ben kalkamazdım, "beklemesini istemezdim" dememin asıl sebebi de bu.

Olabilir de olmaya bilir de..

Kim nasıl yaşıyor hangi şartlarda geçiniyor bilmeden yapıyoruz tüm konulara..

Tek kalmaktan bir çok insan korkar, mesela bende korkarım..
Evli bir çift var, haber verme gereksiniminde bile bulunmayan bir koca çıkıp gidiyor..
Haber vermeden aniden çıkıp gidişine mi şok olayım, yoksa gitmeden ''hayatım bir şeye ihtiyacın olur , şöyle yaparsın böyle yaparsın kendine dikkat et '' dememesine mi şok olayım bilemedim..

Bu sözü bekledi belki de..

Bu sözleri duymak istemesi, kendi ayakları üzerinde duramayacağı anlamına gelmez.
Bu ilgidir, anlayıştır, düşüncedir.
Ablası onun ailesi ise, bu kadında onun ailesinden bir parça sonuçta.
Düşünmek zorundaydı..

Hata en başında..

Kesinlikle ben ondan bu düşünceyi bu saygıyı bekledim parada beklemedim ekmek aş derkende sadece bir ihtiyacın var mı benim halledebileceğim bak ben on beş gün yokum demesini kastettim

Şimdi kapının anahtar deliğinden açmaya çalışılıyor gibi ses geliyor yüzüm kıpkırmızı oldu korkudan bu saatte napayım dua ediyorum korkudan sıkıntıdan

Sahip kelimesini kelime olarak kastmiyorum tabii ki.
Ama eşi olmadan 15 gün yaşayamayacak duruma gelen biri eşine bağımlıdır hanımefendi, başka bir şey değil.

Eşinin gitmesinden etkilenmek onun yokluğunu hissetmek ona bağımlı olduğumu göstermez
Üstelik yurtdışı telefondan bile ulaşamıycam bir meçhule gitmiş gibi geliyor

Bakın ben şunu diyorum.
Ben ilk başta eşimden 4 hafta beklemesini istemezdim. İlk fırsatta git derdim. Gitmesi lazım zaten. Her ne kadar durumu iyi olsa da bir gün bile önemli, kaldı ki yurtdışında.

Bana göre, bakın tekrar ediyorum bana göre, 4 hafta beklemesini istemesinin altındaki nedenler bekletmesi için sebep değil böyle bir durumda. Adam bayram ziyaretine gitmiyor.

Peki ben de size şunu sorayım, "ablanın durumu nasılsa iyi, bir ay bekle yanımda" deyip eşinizi bekletseniz ve durum bir anda değişip ablasına bir şey olsa, siz bunun vicdanının altından kalkabilir miydiniz? Ben kalkamazdım, "beklemesini istemezdim" dememin asıl sebebi de bu.

Kesinlikle ben ondan bu düşünceyi bu saygıyı bekledim parada beklemedim ekmek aş derkende sadece bir ihtiyacın var mı benim halledebileceğim bak ben on beş gün yokum demesini kastettim

Şimdi kapının anahtar deliğinden açmaya çalışılıyor gibi ses geliyor yüzüm kıpkırmızı oldu korkudan bu saatte napayım dua ediyorum korkudan sıkıntıdan
onlar beynının sana oyunu :KK66: aklına korkuyu getırme

Ben bir kaç kişinin de sormuş olmasına rağmen ''eşinizin neden size haber vermeden gittiği'' sorularına cevap vermemenizi anlayamadım
Sizce sebep nedir, ne olabilir ya da?

Back
X