- 13 Nisan 2008
- 5.991
- 28.006
- Konu Sahibi Laviniiaaa
Twit..r'da anonim yayınlasanız her iki çocuk da kurtulur. Hiçbirimiz engel olamadık ne demek? Vah vah demenin o çocuklara faydası yok. Kocanız ne işe yarıyor, sizden çok ona düşer bu iş. Niye kardeşiyle adam akıllı konuşmuyor tehdit etmiyor? Çok dini bütün kaynınız yalan söylüyor para saklıyor, bu günah değil ama çocuk okutmak günah.Ben gelin geldiğimde ilk çocuk çoktan okuldan alınmıştı. İkinci çocuğu geçen sene aldılar. Diğer kardeşler işin içine girdi kavga kıyamet koptu. Abimin bu konuda bi mahkemesi var ancak hala sıra gelmediğinden sadece para cezası ödüyor geçiyor. İkinci çocuğu almasınlar diye çok uğraştık. Her akşam git gel konuş et. Her sabah çocuğu evinden alıp okuluna götürdük getirdik sırf pes etmezsek onlar eder diye. Öğrendik ki geçen eylül ayından sonra çocuk bidaha okula hiç gitmemiş. Bize gidiyor denildi. Anne her sabah çıkıyor çocukla akşam almaya gidiyor. Meğerse gündüz kuran kursuna veriyormuş. Şikayette edildi. 4 kardeş birbirine küstü. Biri hala abimle konuşmaz görüşmez o çocuklar uğruna. Ben güzelce oturup anlattım şuan sülalede ki tek üniversite mezunuyum. Okuması gerektiğini ilerde hödük birisine gelip herşeye susmak zorunda kalmaması gerektiğini. Tek yaptıkları şey akşamına kayınpederime beni şikayet etmek oldu. Kayınpederime okumuş aldık hata ettik bizi beğenmiyor demişler. Kayınpederim üzüldü. Karışma kızım sen müdahale etme seni kötü bilecekler dedi. Adam bile ne yapacağını şaşırdı 4 çocuğunu da bırakıp köye gitti kimseyle konuşmuyor senede 1 defa gelip gidiyor sadece.
Eltim kendisi zaten evlenene kadar açık giyinen birisiyken evlendikten sonra kapanıp çarşafa girmiş. O çocukların eğitim hakkını elinden alarak iyi bişey yaptıklarını sanıyorlar. Yetmiyor diğer çocuklar için baskı yapıyorlar görümcelerime okuldan alın edin diye. Anlayacağınız bizim sülale içi büyük kavgalar dönüyor maalesef ki. Hiç birimiz engel olamadık okul bile şikayet etti ama ne yazık ki para cezası dışında vazgeçirici bişey olmadı
Dedeleri bile bırak boş ver deyip köye kaçmış. Çocukları kurtaracak kimse yok. Millet doğurup doğurup atıyor sağa sola.