Doğuma Hazırlık imay,Elzem, Azra, Asya...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
benim kizimin ismide simay..cokta memnunuz isminden :asigim:
bazi arkadaslar asyayi begendiklerini söylemis,zevk meselesi bende aksine beyenmiyorum..
Asya bana Chin'i vs. hatirlatiyor..

allah yardim etsin isim seciminde :1hug:

elzem ismi ile ilerde dalga geçilebilir 'elzem çok lazım değilsin ama sende gel' vs
azra çok kaba geliyor kulağa
simay cık
asya en güzeli

elzem ile aynı anlama gelen MÜBREM var düşünebilirsin............. hemde hiç yok denecek kadar az.......

Elzem banada tuaf geldi ilk defa duydum belki ondandir. Azra veya asya olabilr bence. Ama tabiki siz karar vereceksiniz cnm

kesinlikle ASYA diyorum bende..hem değişik hem asil geldi bana.hatırladığım kadarıyla al yazmalım filminde türkan şorayın ismide asya idi..çok hoşuma gitti benim..

ben bu topic e yabancıyım kızlar damdan düşer gibi atladım mevzuya.haddim olmayarak dikkatimi çeken şu isim konusunda 2 kelam da ben söyleyeyim istedim.
insan ismiyle müsemma derler çocuğunuza koyduğunuz ismin onun karakterine ve kişiliğine etki edebileceğini düşünerek isim seçin derim.ayrıca isimlerin anlamları da önemli. bir zamanlar kuranı kerimde geçen isimleri koymak moda diye aleyna furyası başlamıştı.nerdeyse bi dönem her 3 kızdan birini adı aleynaydı halbuki arapça bizim üzerimize anlamına gelen bir kelimeydi sadece.

elzem de arapça bir kelimedir günümüzde gerekli olarak kullanılır ama aslında kuvvetlendirme kalıbında çekimlenmiş bir kelimedir basitçe gerekli değil çok çok çok gerekli vazgeçilmez onsuz olunamaz durumları için kullanılır.bunu göz önüne alarak değerlendirebilirsiniz.bebişimiz de bu manada vezgeçilmezimizdir.
azra söylenişi hoş ancak anlamına takılanlar var el değmemiş bakire anlamına geldiği için.

arkadaşımız fikir sormuş ben de dış kapının mandalı olarak fikir belirttim sürç-i lisan ettiysem affola :kedi::kedi:

bence anket yapsaydın bence ... ben simay ı beğendim gibi ama tabi bu senin kararın ... bizede danıştığın icin tşk

ben bu topic e yabancıyım kızlar damdan düşer gibi atladım mevzuya.haddim olmayarak dikkatimi çeken şu isim konusunda 2 kelam da ben söyleyeyim istedim.
insan ismiyle müsemma derler çocuğunuza koyduğunuz ismin onun karakterine ve kişiliğine etki edebileceğini düşünerek isim seçin derim.ayrıca isimlerin anlamları da önemli. bir zamanlar kuranı kerimde geçen isimleri koymak moda diye aleyna furyası başlamıştı.nerdeyse bi dönem her 3 kızdan birini adı aleynaydı halbuki arapça bizim üzerimize anlamına gelen bir kelimeydi sadece.

elzem de arapça bir kelimedir günümüzde gerekli olarak kullanılır ama aslında kuvvetlendirme kalıbında çekimlenmiş bir kelimedir basitçe gerekli değil çok çok çok gerekli vazgeçilmez onsuz olunamaz durumları için kullanılır.bunu göz önüne alarak değerlendirebilirsiniz.bebişimiz de bu manada vezgeçilmezimizdir.
azra söylenişi hoş ancak anlamına takılanlar var el değmemiş bakire anlamına geldiği için.

arkadaşımız fikir sormuş ben de dış kapının mandalı olarak fikir belirttim sürç-i lisan ettiysem affola :kedi::kedi:

Katiliyorum.
Elzem'in anlamina bu bakimdan bakarsak gerçekten hos.

asya,azra, simay :) isimler zor canım ya.ben de alya derin koymayı düşünüyorum. 7 aylık hamişim :))

bende asya ismine bayılıyorum opuyorumnanaktan hatta bu isimde msnemde var ben çok düşündüm kızım olursa koymayı ama biraz kadınsı duruyor ama sen eğer koyabilirsen koy derim azrada güzel ama azra akını pek sevmem ondan yani koy diyemiyorum ama seçim senin seslendiğinde güzel durmasıda benim için çok önemli.... iki isim koymakta bana saçma geliyor çoçuk küçükken hangi isimde nereye bakacağını şaşarıyor,isteyen istediği isimle çağırsın diye iki isim koymuş bizim bi akraba çoçuk zavallım büyüdüğünde yandı,kültürlerde ailede farklı ayrımcılık yapılıyor.en güzeli tek isim....

kızlar ben bu aralar çok bilinmeyen BUĞLEM İSMİNİ buldum ama eşim beğenmedi anlamı çok hoş cenneti melek demek....napıcam bilmiyorum.çoçuk olunca çok kavga edicez çoook...:mymeka: sırnaşık şey kaydirigubbakcemile3

X