ben bu topic e yabancıyım kızlar damdan düşer gibi atladım mevzuya.haddim olmayarak dikkatimi çeken şu isim konusunda 2 kelam da ben söyleyeyim istedim.
insan ismiyle müsemma derler çocuğunuza koyduğunuz ismin onun karakterine ve kişiliğine etki edebileceğini düşünerek isim seçin derim.ayrıca isimlerin anlamları da önemli. bir zamanlar kuranı kerimde geçen isimleri koymak moda diye aleyna furyası başlamıştı.nerdeyse bi dönem her 3 kızdan birini adı aleynaydı halbuki arapça bizim üzerimize anlamına gelen bir kelimeydi sadece.
elzem de arapça bir kelimedir günümüzde gerekli olarak kullanılır ama aslında kuvvetlendirme kalıbında çekimlenmiş bir kelimedir basitçe gerekli değil çok çok çok gerekli vazgeçilmez onsuz olunamaz durumları için kullanılır.bunu göz önüne alarak değerlendirebilirsiniz.bebişimiz de bu manada vezgeçilmezimizdir.
azra söylenişi hoş ancak anlamına takılanlar var el değmemiş bakire anlamına geldiği için.
arkadaşımız fikir sormuş ben de dış kapının mandalı olarak fikir belirttim sürç-i lisan ettiysem affola :kedi::kedi: