vayy be ne pazarlıklar ne pazarlıklar,şaştım kaldım.Kimsenin aklına da şu gelmiyor galiba,nikahta istenilen şeyi eşiniz yapacak iyi hoşta evlenince keseniz bir olacak zaten.Yani onun cebinden çıkan sizin de cebinizden çıkacak.Bu belki bir gelenek olabilir ama bazı şeyleri düşünürken de günümüz koşullarını düşünmek gerek.Gelebilecek kötü günleri düşünüp kadınlar kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli.
Evlilik hazırlıkları yapan biri olarak bu benim nacizane fikrim.Şimdiye kadar ne sözde, ne de nişanda nişanlımı zora sokacak hiçbir şey istemedim.Ailelere yük olmadan beraber ne yapabilirsek onu yaptık.Şu anda da beraber paramızı hesaplıyoruz ne alabiliriz ne alamayız planlıyoruz gidip ona göre davranıyoruz.Çünkü onu zora sokarsam kendimi de zora sokmuş olacağım.O'nun cebinden çıkacak her fazla para benim de cebimden çıkacak demektir.21 Aralık akşamı hayırlısıyla düğünüm var, 22 aralık sabahı kalkıp hadi bakalım borçlar neler diye düşünmek istemiyoruz.
bayanlar;yok ev yok bilmem kaç bin tl, yok bilmem kaç gr altın diye hesaplar yapacağınıza yuvanızın sorumluluğunu eşinizle beraber sırtlanın, o zaman o istediğiniz ev,para veya altınlar sizin olur zaten.Dinimizin kadınlara verdiği bu hakkı da kötüye kullanmayın.Eşiniz bile olsa kimseye sırtınızı dayamadan,kendi ayakları üzerinde duran kadınlar olun.
Ben kendi adıma helal edeceğim, çünkü bana verebileceği en güzel şey huzurlu bir yuvadır.