- 17 Temmuz 2013
- 1.792
- 623
- 173
Dinen vermek zorunda canım.
Helal edersen sorun olmaz herhalde orasını tam bilmiyorum.
helal etmek çook aşırı sevapmış.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dinen vermek zorunda canım.
Helal edersen sorun olmaz herhalde orasını tam bilmiyorum.
bende ev istesem diye düşünüyorum çok mu olur acaba ama olsun sanırım değer :)
bende ev istemeyi düşünüyoruumm..şöle birşey yani evlendikten sonra alacağımıza göree bende çalışıyrum zaten ikimiz almış olacaz .kendisine de dedim zatenn ev isteyecem haberin olsun diyee...
aynen bende öle düşünüyoruumm şimdiye dek birşey istemedim ben..bu düşüncemin de yanlış olduğunu gösterdiler bana o yüzdenn hiiçç düşünüyorum ev isteyecem ve tapusu üzerime..
hangi konularda bir şey istemediniz mesela [/QUOT
nişan istemedim çeştli sebeplerden ötürü.. aile arasında yüzük takıldı sadece yüzük küpe saat bi kaç da kıyafet alındıı..altındır bileziktir hiç alınmadı benimde ozamanlar gözümde yoktu hiiçç..düğünde dendi bişey demedik düğüne 1 ay kalmış kayınvalidemgil hiiç düğün dür takıdır muhabbetini etmiyor bende artık tavrımı koyacam geçte olsa..mehir filan isteme gibi bir niyetimde yoktu ama değiştim bu konuardan dolayıııı..bu ve bunu gibi şeylerr ..çook şükür çalışıyorum kimseye muhtaç olmam ama bazı konular canımı sıkmaya başladıı..
hangi konularda bir şey istemediniz mesela [/QUOT
nişan istemedim çeştli sebeplerden ötürü.. aile arasında yüzük takıldı sadece yüzük küpe saat bi kaç da kıyafet alındıı..altındır bileziktir hiç alınmadı benimde ozamanlar gözümde yoktu hiiçç..düğünde dendi bişey demedik düğüne 1 ay kalmış kayınvalidemgil hiiç düğün dür takıdır muhabbetini etmiyor bende artık tavrımı koyacam geçte olsa..mehir filan isteme gibi bir niyetimde yoktu ama değiştim bu konuardan dolayıııı..bu ve bunu gibi şeylerr ..çook şükür çalışıyorum kimseye muhtaç olmam ama bazı konular canımı sıkmaya başladıı..
iyi yaparsın çünkü ilerde belki hastalık derecesine bile gelebilir yapmadıklarını düşündüğün şeyler yaptırma imkanın varsa yaptır sonradan dert olmasın sana neden yaptırmadım gibisinden
vayy be ne pazarlıklar ne pazarlıklar,şaştım kaldım.Kimsenin aklına da şu gelmiyor galiba,nikahta istenilen şeyi eşiniz yapacak iyi hoşta evlenince keseniz bir olacak zaten.Yani onun cebinden çıkan sizin de cebinizden çıkacak.Bu belki bir gelenek olabilir ama bazı şeyleri düşünürken de günümüz koşullarını düşünmek gerek.Gelebilecek kötü günleri düşünüp kadınlar kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli.
Evlilik hazırlıkları yapan biri olarak bu benim nacizane fikrim.Şimdiye kadar ne sözde, ne de nişanda nişanlımı zora sokacak hiçbir şey istemedim.Ailelere yük olmadan beraber ne yapabilirsek onu yaptık.Şu anda da beraber paramızı hesaplıyoruz ne alabiliriz ne alamayız planlıyoruz gidip ona göre davranıyoruz.Çünkü onu zora sokarsam kendimi de zora sokmuş olacağım.O'nun cebinden çıkacak her fazla para benim de cebimden çıkacak demektir.21 Aralık akşamı hayırlısıyla düğünüm var, 22 aralık sabahı kalkıp hadi bakalım borçlar neler diye düşünmek istemiyoruz.
bayanlar;yok ev yok bilmem kaç bin tl, yok bilmem kaç gr altın diye hesaplar yapacağınıza yuvanızın sorumluluğunu eşinizle beraber sırtlanın, o zaman o istediğiniz ev,para veya altınlar sizin olur zaten.Dinimizin kadınlara verdiği bu hakkı da kötüye kullanmayın.Eşiniz bile olsa kimseye sırtınızı dayamadan,kendi ayakları üzerinde duran kadınlar olun.
Ben kendi adıma helal edeceğim, çünkü bana verebileceği en güzel şey huzurlu bir yuvadır.
vayy be ne pazarlıklar ne pazarlıklar,şaştım kaldım.Kimsenin aklına da şu gelmiyor galiba,nikahta istenilen şeyi eşiniz yapacak iyi hoşta evlenince keseniz bir olacak zaten.Yani onun cebinden çıkan sizin de cebinizden çıkacak.Bu belki bir gelenek olabilir ama bazı şeyleri düşünürken de günümüz koşullarını düşünmek gerek.Gelebilecek kötü günleri düşünüp kadınlar kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli.
Evlilik hazırlıkları yapan biri olarak bu benim nacizane fikrim.Şimdiye kadar ne sözde, ne de nişanda nişanlımı zora sokacak hiçbir şey istemedim.Ailelere yük olmadan beraber ne yapabilirsek onu yaptık.Şu anda da beraber paramızı hesaplıyoruz ne alabiliriz ne alamayız planlıyoruz gidip ona göre davranıyoruz.Çünkü onu zora sokarsam kendimi de zora sokmuş olacağım.O'nun cebinden çıkacak her fazla para benim de cebimden çıkacak demektir.21 Aralık akşamı hayırlısıyla düğünüm var, 22 aralık sabahı kalkıp hadi bakalım borçlar neler diye düşünmek istemiyoruz.
bayanlar;yok ev yok bilmem kaç bin tl, yok bilmem kaç gr altın diye hesaplar yapacağınıza yuvanızın sorumluluğunu eşinizle beraber sırtlanın, o zaman o istediğiniz ev,para veya altınlar sizin olur zaten.Dinimizin kadınlara verdiği bu hakkı da kötüye kullanmayın.Eşiniz bile olsa kimseye sırtınızı dayamadan,kendi ayakları üzerinde duran kadınlar olun.
Ben kendi adıma helal edeceğim, çünkü bana verebileceği en güzel şey huzurlu bir yuvadır.
ben 80 gr altın ıstıcem. yeterlidir bence. mehir mantığına göre. zaten ev tapusu sizin üstünüze bile olsa evlendikten sonra alındığı için hukuken erkeğin yarı hisse hakkı vardır. ve yeni getirilecek aile koruma kapsamında ev satımı vs gibi işlemler için iki tarafın imzası olmadan işlem yapılamayacak. yani ev sizin olsa bile. ileride allah korusun ayrılırsanız yarısı zaten esınızın hakkı olacak ve satamayacaksınız rızası olmadan. bunu cıkar olayına donusturmek de sacma bence. mehır mantıgında ayrılınca gecımını bırkac ay saglamak amacında kadınları korumak ıcın yapılmıstır bu. cıkar olayına cevırmek sacma.
ayrıca erkek tarafı altın dugun yapmakla yukumlu degıller. yapmadılar dıye suclamak bence abes oluyor. varsa durumunuz beraber yaparsınız.
neden öyle düşünüyorsunuz ki belki o evin parası eşimden çıkmayacak ailesinden çıkacak
Kişiler birbirinin ailelerini yolunacak kaz gibi görüyorsa orada bir sorun var demektir bence.Ne benim eşim benim ailemin alacaklarının hesabını yapsın ne de ben onun ailesinin alacaklarının hesabını yapayım.
Ayrıca mehirin mantığına ters bir kere,kişinin kendisinin yapması gerekiyor.Ayrıca daha yolun başındayken henüz adımlar atılırken mutlu yuva kurmaya çalışırken boşanırsak ne olur planları yapılıyor ya çok acayip gerçekten.O kadar gelecekten korkunuz varsa çalışıp ayaklarınızın üstünde durun,değil eşinize kimseye muhtaç olmayın.
adetse isteriz arkadaş ben sadece ne istediğinizi yazın dedim bilgilendirin demedim ki ille boşanırsak diye düşünmemiz mi lazım adettense yapılacak allah allah